Dodaj do ulubionych

jelonki;-)

IP: *.viknet.pl 12.04.05, 13:50
mam pytanko do mieszkancow ul.Pełczyńskiego jak się tam mieszka?czy dobry
jest dojazd do centrum i na Okęcie?ponoć jest piękny staw nad którym można
pospacerować. Mam możliwość przeniesienia się tam z Tarchomina i nie wiem
kogo się poradzić. Z góry dziękuję pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: jelonki;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 03:35
      Dojazd w tej chwili jest taki sobie no ale jak już powstanie obwodnica która
      będzie przebiegać jakieś 100 metrów od Pełczyńskiego to na pewno się poprawi ;-
      ))))

Piękny staw... Wprawdzie ja juz 5 lat na Jelonkach nie mieszkam, ale za moich
      czasów to to było zapuszczone błotniste bajoro a nie piękny staw. No ale bądźmy
      optymistyczni, może ktoś go uporządkował.
    • Gość: Autor Re: jelonki;-) IP: *.wpia.uw.edu.pl 13.04.05, 08:51
      mieszka sie tam calkiem niezle - poki co, a co bedzie jak bedzie autostrada
      tego... co do stawiku to jest przy Pelczynskiego 22a, kawałek dalej w strone
      torów kolejowych jest następny ale to już można nazwać bajorem; z dojazdem poki
      co nie jest najlepiej, jak chcesz dojechac do centrum to najpierw czeka Cie
      przeprawa przez skrzyzowanie ulic Powstancow Slaskich i Gorczewskiej, mozesz co
      prawda probowac omijac to krzyzowke np. Lazurową do Połczynskiej albo Lazurową
      w drugą strone do Radiowej ale tam w godzinach szczytu tez nie jest ciekawie.
      Jak juz zrobia krzyzowke PS. z G. i puszcza po calosci dwupasmowke bedzie pewno
      lepiej... a i jeszcze przejazd przez parking Tesco, kiedys byl otwarty i mozna
      bylo sie tamtedy przebic, teraz jest zamkniety i trzeba robic kolko przez
      Lazurowa. pozdro
    • Gość: Bemowiak Re: jelonki;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 12:41
      Mieszka się zupełnie dobrze.
      Aha, to są GÓRCE, nie Jelonki! J. zaczynają się na południe od Górczewskiej.
      Klimat też tutaj sporo inny od okolic Człuchowskiej dajmy na to. ;-)
      • Gość: Mat Re: jelonki;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:06
        Jeśli już to Bemowo. Górce to są ale po drugiej stronie Powstańców.
        • Gość: ;o) pobijcie sie IP: *.chello.pl 15.04.05, 00:17
          • daruniaelo Re: pobijcie sie 18.04.05, 02:58
            będzie mięso
        • Gość: mikolka Re: jelonki;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:37
          to chyba nie wiesz gdzie jet Bemowo... spójrz na plan miasta chociażby, to są
          Stare Górce. a mieszka się tam całkiem fajnie, mieszkam na Pełczyńskiego już 6
          lat i nie mam na co narzekać, choć dojazd na Okęcie to akurat jest nie bardzo,
          ale rano do centrum autobusem jadę 20-30 minut.
          • rysioomisio Re: jelonki;-) 09.05.05, 10:36
            Jak rozumiem o godz 6 rano??
      • Gość: Ninka Bemowiak co masz do okolic Czluchowskiej ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 00:06
        nie podoba Ci sie?? a mnie sie tu calkiem fajnie mieszka
        • Gość: DarioG Re: Bemowiak co masz do okolic Czluchowskiej ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.05.05, 11:44
          Mnie także się tu fajnie mieszka.
        • Gość: Bemowiak Re: Bemowiak co masz do okolic Czluchowskiej ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:51
          No mnie się akurat tamta okolica niepodoba. Takie jest moje zdanie i mam do
          niego prawo.
      • Gość: zuzula Re: jelonki;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:56
        Jasne ze Gorce! na tabliczce moje domu jest wyraznie napisane "Gorce".
        Ja mieszkam na Pełczynskiego blizej Lazurowej. 8 min. pieszo do petli Gorczewska
        (tramwajowej i busowej). 4 min. do Luzurowej na przystanek. Jest dobrze. Na
        razie duzo sie tu buduje, ale jest znosnie. Staw mam tuz obok: sa kaczki, ludzie
        lowia ryby, ale sa plany ze ma byc oczyszczony, zbudowane pomosty... zobaczymy.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka