Dodaj do ulubionych

Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J.W....

IP: *.chomiczowka.net.pl 22.09.05, 08:35
jetem tez niestety klientem JWC . Kupiłam mieszkanie w Ogrodach Bema. Mam
dwoje dzieci i powiedziałam ,ze nigdy wiecej w JW zadnego mieszkania nie
kupie. Ni dosyc ze opóźnienie kosmos to ze strony zarządu JWC totalne
lekceważenie klientów. Czegos takiego nigdzie nie spotkałam zeby p. dyrektor
w czasie rozmów rozkładała sie na biurku. A zamiast przeprosin za zaistniała
sytuacje tekst" ze jak mi nie odpowiada to moge sobie zabrac pieniadze"
Ciesze sie ze wreszcie ktos napisał o tej firmie cos innego niz peany
pochwalne.A wracajac do konkretów. Co do siedla to jak ja je kupowałam to
miało inny wyglad i obiecywano mi cuda wianki . JW nie uważa nawet za
stosowne powieszenie skrzynek na listy . Na klatkach syf i cały czas jest to
plac budowy.Tak niesolidnej firmy i tak zadowolonego z siebie zarzadu dawno
nie widziałam. A no i zeby było ciekawiej za ten syf JW każe sobie płacić
czynsz od momentu odbioru kluczy
Obserwuj wątek
    • Gość: PW Jaki czynsz? Czynsz płacą najemcy, nie właściciele IP: 195.245.217.* 22.09.05, 08:44
      Od razu widać, że nie zna Pani nie tylko swoich praw, ale nawet stanu prawnego
      posiadanego przez Panią lokalu.
      Opłaty, które Pani wnosi to zaliczka eksploatacyjna, zaliczka na fundusz
      remontowy i opłaty za zużyte media. Wysokość opłat ustalają właściciele na
      zebraniu wspólnoty mieszkaniowej. A wspólnotę trzeba po prostu zawiązać i
      wybrać własnego administratora - teraz pewnie jest nim JW lub firma
      zaprzyjaźniona.
      A swoją drogą JW to syf. Pisze się o tym od lat na wszelkich możliwych forach
      budowlanych. Szkoda, że ludzie zawsze mądrzy po szkodzie...
      • Gość: Krzyś Re: Jaki czynsz? Czynsz płacą najemcy, nie właści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:00
        Zgadza się, czynszu nie płacą właściciele. Ale w przypadku JW nowi mieszkańcy
        ich slumsów są tylko kandydatami na właścicieli (bo od momentu odebrania kluczy
        do podpisania aktu notarialnego może upłynąć sporo bełtu w Wiśle...). A w takim
        razie są tylko najemcami i płacą czynsz...
      • Gość: Plazowicz PLAC Budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:03
        Współczuję mieszkańcom Ogrodów Bema,
        Mam mieszkanie na ul.Pejzażowej 2 niestety tez JWC, budynek dostał pozwolenie
        na użytkowanie podobno w lutym a nadal mieszkamy na budowie.
        Ciekawe kto podpisywał pozwolenie na użytkowanie wadliwego budynku?
        Ciekawe jakie ma powiązania z JWC?
        Gdyby Gazeta zajęła sietym tematem moze skończyła by sie samowola i bezprawie
        budowlane w Warszawie !!!!

• Gość: gość Re: Jaki czynsz? Czynsz płacą najemcy, nie właści IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 22.09.05, 09:26
        Niestety tak być powinno - ale nie jest, gdyż JW życzy sobie prócz "czynszu"
        czy jak to napisałes "zaliczek" dodatkowo opłatę ryczałtem za prąd 30
        zł/miesiąc, inne opłaty za zużyte media również ponosimy dodatkowa poza
        czynszem. Trudno jest mi uwieżyć iż po jakimś roku, dwóch, dziesięciu JW się ze
        mną rozliczy prawidłowo i zwróci mi to co teraz mam nadpłacić.
      • Gość: dijkstria Re: Jaki czynsz? Czynsz płacą najemcy, nie właści IP: 199.67.203.* 22.09.05, 09:40
        No nie mogłem się powstrzymać,

> Opłaty, które Pani wnosi to zaliczka eksploatacyjna, zaliczka na fundusz
        > remontowy i opłaty za zużyte media. Wysokość opłat ustalają właściciele na
        > zebraniu wspólnoty mieszkaniowej. A wspólnotę trzeba po prostu zawiązać i
        > wybrać własnego administratora - teraz pewnie jest nim JW lub firma
        > zaprzyjaźniona.

o jakiej wspólnocie mówisz ? Przeczytaj artykuł i się zastanów. Do czasu
        notarialnego przekazania własności mieszkania nie może być mowy o zawiązaniu
        wspólnoty. Przecież Ci ludzie mieszkają w budynkach, które nie mają jeszcze
        pozwolenia na budowę.

pozdr.
      • Gość: BeataB Re: Jaki czynsz? Czynsz płacą najemcy, nie właści IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.05, 11:30
        tak oczywiscie . Hm ale dobre rady co wspólnota moze to ja znam ale zeby
        zawiązać wspólnote musza byc podpisane akty notarialne a tego nie ma. Budynek
        nie ma nawet pozwolenia na uzytkowanie
    • Gość: Wsciekly klient Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: 2.2.5.4.* / 199.67.138.* 22.09.05, 09:39
      Osiedle Ogrody Bema to jedna wielka porazka !!!!!!!!
      Niestety dalem sie na nia zlapac :((((
      Opoznienia sa ogromne a koszty ponoszone przez nabywcow lokali kosmiczne.
      Kupowalem mieszkanie 2 lata temu (wrzesien 2003) i placilem wowczas 3394zł/m2.
      Od tamtego czasu kwota waloryzacji naliczana przez JW wyniosla prawie 14000zł
      (słownie: czternaście tysięcy złotych) !!!!!!!!!!!!!!! Wliczając dodatkowo
      koszty wynajmowania mieszkania w trakcie opoznienia budowy i inne dodatkowe
      koszty, na dzien dzisiejszy 1m2 tego mieszkania kosztuje mnie juz ponad 4000zł
      i ciągle rośnie.
      Co do zarządu JW to jest to rozmowa z ich reprezentacją jest najgorszym
      doswiadczeniem w moim zyciu. Ciagle mozna tylko slyszec "ZAWSZE MOZNA
      ZREZYGNOWAC Z MIESZKANIA A MY ZWROCIMY PIENIADZE"). Pytanie tylko, kogo teraz
      stac na rezygnacje z wlasnego M, gdy w ciagu 2 lat ceny mieszkan drastycznie
      wzrosly, a przez ponad 2 lata JW obraca naszymi pieniedzmi!!!

ODRADZAM WSZYSTKIM ZAKUP MIESZKANIA W JW CONSTRUCTION !!!!

Jezeli jeszcze sie decydujecie i nie jestescie pewni decyzji, to poczytajcie
      sobie najpierw forum: www.ogrodybema.oknonet.pl/
    • Gość: Paweł Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.mofnet.gov.pl 22.09.05, 10:17
      Kupiłem mieszkanie w jwc (celowo piszę małymi literami)więcej nie zrobię tego
      błędu. Spotkałem się ze strasznym chamstwem ze strony osób reprezentujacych
      firmę, celuje tu prezes Rafłko przytoczę jego wypowiedź "czego pan od nas chce
      odaliśmy przecież mieszkanie (rok opóźnienia)inne firmy biorą piniądze i nie
      budują mieszkań",oddali mi miejsce parkingowe niezgodne z przepisami ( za
      wąskie o 20 cm), prezes poradził abym obił sobie ścianę w garażu matą to nie
      zarysuję lakieru.
      jwc - jesteście i pozostaniecie badziewiastą, żenującą firmą.

• lkep Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. 22.09.05, 10:53
      Jestem również klientem od XI/2002r oszukanym przez JW.Oszukaństwo polegało na
      tym, że kupując mieszkanie na I pietrze nikt mnie nie poinformował , że będę
      miał dach pokryty papą pod oknami.Od 3 m-cy walczę aby zapewnić właściwy odpływ
      wody i zabezpieczyć papę przed nieprzyjemnym zapachem.Sytuacja taka wyniła z
      tego, że JW zmieniła projekt po dacie podpisania umowy aby wybudować lokale
      użytkowe i na tym zarobić kosztem mieszkańców. Bo jestem przekonany , że wjazd
      do garaży pierwotnie znajdował się między budynkami E2 i E3 i nie było lokali
      użytkowych, które połączyły te dwa budynki.Dach o powirzchni ok. 150m2
      obudowany murkiem ma jeden odpływ wody co powoduje , że woda miejscami stoi aż
      wyparuje a możliwość bezpośredniego włamania do 4 lokali zagwarantowana. Tak JW
      traktuje swoich klientów i jeszcze dostaje goło "TERAZ POLSKA". Sprzedajesię
      mieszkania na etapie projektu a potem robi się zmiany bez uzgodnienia z
      klientem.Piszę to ku przestrodze innych aby ostrożnie podchodzili do projektów
      JW bo rzeczywistość jest inna i zazwyczaj przykra dla klienta.

Oszukany klient JW
      • Gość: Załamana Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.eranet.pl 22.09.05, 11:36
        Ja też nie napiszę ani jednego dobrego słowa na temat J.W.Destruction!
        Klientem w tej firmie jest się do momentu podpisania umowy.
        W tej firmie nie istnieje pojęcie"posprzedażnej obsługi klienta"-rozmowy z
        członkami zarządu to farsa i żenada połączone z chamstwem.
        W moim budynku , w którym mieszkam od kilku miesięcy-nie ma kontaktów, sciany
        są niepomalowane-wszędzie pył!Brak skrzynek pocztowych , brak możliwości
        korzytania z zakupionego miejsca grażowego , za które firma żąda miesięcznej
        opłaty ok.60PLN!
        Dawno zapłaciłam 100% wartości mieszkania a Destrukcyjny developer nie oddał mi
        mieszkania w takim stanie jakim obejmuję umowa!
        • Gość: Marzena Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 22.09.05, 12:06
          Cóż, mogę tylko potwierdzić to, co piszą inni. Też kupiłam mieszkanie w JWC.
          Totalna tandeta budowlana, w 1,5 roku po terminie oddania budynku wciąż trwa
          budowa, jakieś poprawki, nie poprawki, tu rozkopane, tam rozkopane, itd.
          A prezes Rafałko, to cham i impertynent. Kto miał z nim kontakt, na pewno wie, o
          czym piszę. A kto nie mial - niewątpliwie będzie miał okazję się o tym przekonać
          - żenujący styl traktowania klienta..

Ludzie, nie kupujcie mieszkań w JWC! Są tylko niewiele tańsze od innych, a i tak
          w rezultacie wychodzą droższe.
    • Gość: PIKIETA !!!!!!!!!! OGRODY BEMA - WALCZMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.namdmz.dmzroot.net / 192.193.220.* 22.09.05, 13:16
      Kochani mieszkancy osiedla OGRODY BEMA !!!
      Mam propozycje:
      ZORGANIZUJMY WSZYSCY WSPOLNIE WIELKA MANIFESTACJE POD BUDYNKIEM JWC W ZABKACH.
      POWIADOMIMY O TYM FAKCIE MEDIA, MOZE TAKA SYTUACJA ZMUSI ZARZAD JWC DO ROZMOW I
      WYPLATY ODSZKODOWAN.
      ZOSTALISMY WSZYSCY OSZUKANI I POJEDYNCZO NIE MAMY SZANS NIC ZROBIC.

JESZCZE RAZ PISZE, ZORGANIZUJMY MANIFESTACJE!!! WALCZMY O NASZE PRAWA !!!
      TERMIN, CHOCBY PIATEK 23 WRZESNIA.
      • Gość: asia Re: OGRODY BEMA - WALCZMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 18:49
        każde działanie jest lepsze od żadnego. nie ma co się silić na sentymenty, gdy
        w grę wchodzą nasze pieniądze. myślę, że nie można robić z kupujących
        mieszkania w jwd ;) wariatów, ludzi, którzy wpakowali się w bagno a teraz
        kwiczą. zapewne każdy z nas kiedyś coś na temat tej firmy słyszał. z drugiej
        strony na firmę posypał się deszcz nagród, o których już inni wyżej pisali - o
        czymś one świadczą, przynajmiej powinny. niestety nie w tym przypadku....
        myślę jednak, że do jutra nic konkretnego nie uda się przygotować. jeśli chcemy
        dać jwd :-) w kość, to trzeba się dobrze przygotować. chamstwo zwalcza się
        chamstwem i godnością osobistą :)) proponuję zamieścić jakieś info na
        www.ogrodybema.oknonet.pl/ pozdrawiam
    • Gość: lulu Za atakami na JWC stoi jej konkurencja IP: *.crowley.pl 22.09.05, 14:19
      Nie pamietam aby Stołeczna atakowała tak "wytrwale", niemal codziennie, jedną
      firmę. To wyglada na zorganizowaną nagonkę, wśród klientów każdej firmy mozna
      znależc kilku niezadowolonych - ale to nie powód abyśmy codziennie czytali o
      firmie której nie lubi pani red. Zubik.
      • Gość: BeataB Re: Za atakami na JWC stoi jej konkurencja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.05, 14:48
        nie wiem czy kilku raczej kilkuset z tego jednego osiedla o innych nie wspomne.
        Bardzo sie ciesze ze ktos o tym pisze moze firma nauczy sie troche pokory
      • Gość: Jo Re: Za atakami na JWC stoi jej konkurencja IP: 2.2.5.4.* / 199.67.140.* 22.09.05, 15:07
        lulu, chyba powinienes sie zastanowic nad tym co napisales....
        Setki ludzi zostalo po raz kolejny nabitych w butelke (wsrod nich JA)i mozemy
        tylko dziekowac, ze ktos wreszcie zwrocil na to uwage...
        Gdybys zaplacil 200 tys. zł , wkopal sie w kredyt na 20 lat zycia, przez ponad
        2 lata nie mogl zamieszkac w lokalu i bylbys jeszcze ignorowany przez firme
        budujaca to tez bys sie wkurzyl...

Ale prponuje Ci kupic w JWC mieszkanie i sprawdzic to na wlasnej skorze.
      • Gość: Kosiba Re: Za atakami na JWC stoi jej konkurencja IP: *.mofnet.gov.pl 23.09.05, 10:01
        Cześć lulu,
        co tam ciekawego u was na Radzymińskiej słychać? Sprzedaliscie już wszystkie
        mieszkania na Łuckiej?
        Pozdrowienia dla Agaty.
      • Gość: Betsi DO LULU IP: *.sbi.com 23.09.05, 13:01
        Lulu, czy przypadkiem nie pomyliles(as) forum?
        Powinienes(as) sie wypowiadac na forum dla szczesliwych klientow JWC.
        Tylko, czy takie forum wogole istnialo lub istnieje???
        Szczerze watpie :)))
    • xmarcinx Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. 23.09.05, 10:52
      Ja was nie rozumiem. Przecież wszędzie można znaleźć informacje, że taka właśnie
      jest przyszłość tych, którzy godzą się na mieszkania w JWC. Na forum o
      developerach w GW nie można tego nie zauważyć. Piszecie tutaj czyli możecie
      czytać tamte przestrogi. I ciągle nic, kupują i kupują, następnie płacz i
      rozczarowanie i te śmieszne groźby, że nigdy nie kupię już od jwc - a to nie
      kupuj! To aż trzeba było wdepnąć w taką kupę, żeby teraz dołączyć do chóru
      ostrzegających, to nie można było zaufać wcześniejszym nieszczęśliwcom? I teraz
      nawoływanie do walki wspólnej? Teraz jest dużo za późno! Teraz to już porażka!
      Wytrwałości życzę ale ciągle nie wiem jak mogliście dopuścić się takiego
      wielkiego ryzyka i godzić się na nie.
    • Gość: Shirlack Górczewska 228 Bud-Prof IP: 195.94.201.* 23.09.05, 13:29
      Dokładnie ta sama sytuacja zaczyna być na osiedlu na Górczewskiej 228.
      Budynki miały być pod "klucz" do 25 czerwca, no cóż jest 23 września, budowa
      jak była rozgrzebana tak nadal jest, widać że na Bemowie to zaczyna byc normą w
      nowych osiedlach, nachapać kasy a później niech się ludzie martwią.

Nigdy więcej nie kupie mieszkania w bloku, najgorszy najmniejszy domek, tam
      przynajmniej ma się wpływ na to kto wykonuje prace i jak się cos nie podoba to
      można wysadzić wykonawce w powietrze, a tu no cóż .......
    • Gość: Marek Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.05, 23:20
      Na Obrońców Tobruku budowało też PEKAO DEVELOPMENT.

Mieszkanie dostałem 1 miesiąc przed terminem.
      POLECAM.

JW mam za płotem.
      kolorystyka tego bloku jest oszałamiająca i te różowo-fioletowe balkony, sory,
      powinni zmienić architekta.
      • Gość: izuniaw Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:10
        Czy zdajecie sobie sprawę z tego ze Wasze kłopoty zaczną się w momencie gdy
        zaczna Wam budować pod oknem łącznik z S7 iS2 a firma JWC nie zeczce stanąc po
        stronie swoich lokatorów a plany opiewają na piekny plac pod Waszymi oknami
        (ogródki działkowe ) o czym JWC nie zeczciał mnie poinformowac a p.Prezes unika
        odpowiedzi na to pytanie mówiąc "u nas wszystko się opóżnia"
        • Gość: Darioosh Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:58
          Z tego co sie orientuje, plan budowy tej trasy na chwile upadł, a przynajmniej
          został wstrzymany. Na bemowie ruszyły inwestycje i są dosyć mocno zaawansowane,
          a leżą dokładnie na ptojektowanej trasie. Nikt nie dałby chyba pozwolenia na
          nie, gdyby trasa miała tamtędy faktycznie przebiegać.
    • Gość: andrzej Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.dyn.optonline.net 02.10.05, 23:52
      gdzie sa ogrdy Bema 20 lat temu wyjechalem z polski
    • Gość: FiLCiA Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:59
      Wogóle nie potraficie się uczyć na błędach innych. Nie wyciągacie wniosków z
      płaczliwych postów wcześniejszych klientów JW i pchacie się w to samo bagno, bo
      jest nieco tańsze od innych inwestycji.
      A teraz powiększacie grono ludzi wołających o pomoc...
      Ciekawe ile osób popełni tą głupotę mówiąc sobie "jakoś to będzie" i
      przelewając kasę do JW...?
      Beznadzieja, a niby dorośli, poważni ludzie..
      F.
    • lkep Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. 07.10.05, 14:50
      JW CONSTRUCTION organizuje 8.10.2005r dni otwarte dla kolejnych naiwnych
      klientów. Zanim podpiszesz umowę z JW na upragnione mieszkanie zajrzyj na
      stronę www.ogrodybema.info może to cię ustrzeże przed kłopotami, które mają ci
      co uwirzyli w reklamy JW. Pozdrawiam
      • Gość: RAS Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:14
        Wspolczuje Klientom tej sciemniarskiej firmy. Ja na pewno nie powpolnie tego
        bledu. Z tego co mi wiadomo, byla minister budownictwa z SLD Pani Blida jest w
        Zarzadzie tej spolki. Ta Pani zamknela Kino Iluzjon/Slask mieszczace sie w
        dawnym Ministerswtie Budownictwa przy Zurawiej, twierdzac, ze nalezy zrobic w
        nim archiwum. Warszawiacy nigdy jej tego nie zapomna.
      • piotr.lutynski Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. 18.10.05, 12:51
        Zróbcie pikietę przed miejscem, gdzie mają robic te dni otwarte.... mysle, że
        nikt normalny nie pojdzie na to gdy zobaczy konkretnych niezadowolonych
        klientow!

Pozdr
        • Gość: Fiona Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.udn.pl 24.10.05, 13:07
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15117849&wv.x=2&a=26231221
    • Gość: tygrysek Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: 80.72.38.* 12.11.05, 08:36
      Wynajmowałem mieszkanie na tzw. Osiedlu Jerozolimskim przy Regulskiej w Ursusie,
      całe osiedle mieści się na zamknietym gettcie z ogromnymi problemami na każdym
      kroku, najbardziej zapamiętałem hałaśliwość tych mieszkań, rano budziłem się z
      sąsiadką za ściany u której dzwonił budzik, w ciągu całego dnia katowali mnie
      hałasami wszyscy naokoło, wieczorem oglądając dziennik mogłem wyłączyć dżwiek bo
      było go słychać z góry, mieszkałem na 1 piętrze jak była impreza na 5 pietrze to
      doskonale słychać było muzykę i tupania imprezowiczów, wyobraźcie sobie przez 4
      piętra przenosił się hałas tupania.
      O nieszczelnych oknach, wypadających kontaktach, zimnie w zimę, syfie na
      terenie, bajzlu parkingowym, hamstwie mieszkańców nie rozpisuję się.
      Nawet gdyby mieszkanie tam kosztowało 1500 zł/m2 to dla siebie bym go nie kupił,
      z tego co wiem to problemy JWC dotyczą innych osiedli tej firmy, szczególnie te
      akustyczne, swoją drogą zanim coś się kupi to dobrze sobie tam pomieszkać -
      powynajmować.
    • Gość: serwan Re: Osiedle Ogrody Bema - kolejna wpadka firmy J. IP: *.de.ibm.com 08.03.06, 09:28
      heeee.. to rozmawialismy z ta sama pania dyrektor.. wrobel bodajze nazwisko,
      dobrze mowie?..
      serwan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka