Dodaj do ulubionych

Pierwszy akademik w zwykłym bloku

27.08.07, 21:47
NBA? To jakiś nowy kierunek? Czy może filia ligi?
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: Pierwszy akademik w zwykłym bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:22
      HA HA HA, w druku też jest ten błąd ??
      Student NBA, ciekawe co wykładają na tym kierunku
      • Gość: mzb Czad, teraz Łucka-akademik sięgnie dna :) IP: *.crowley.pl 28.08.07, 10:10
        Imprezy po nocach, obrzygane windy, demolka, sikanie z balkonu itp
        Ale za to mieszkania jakie tanie będą :)
        • Gość: człowiek Re: Czad, teraz Łucka-akademik sięgnie dna :) IP: *.mmpnet205.tnp.pl 28.08.07, 16:03
          "Imprezy po nocach, obrzygane windy, demolka, sikanie z balkonu" - gdzie widziałeś takie rzeczy? Bo ja tylko w telewizji.
          • Gość: Enon Re: Czad, teraz Łucka-akademik sięgnie dna :) IP: *.chello.pl 28.08.07, 19:51
            Pojedź sobie kolego do akademików na Kickiego lub Żwigurki.Tam zobaczysz "takie
            rzeczy".
    • Gość: Kamikazee Pierwszy akademik w zwykłym bloku IP: *.mokotowplaza.waw.pl 27.08.07, 23:35
      Koszykówkę
    • Gość: ghost Re: Pierwszy akademik w zwykłym bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 00:31
      luuudzie, MBA a nie NBA :P heh.. :)
    • Gość: jeju mama chiary??? IP: *.daleka.net 28.08.07, 07:08
      Pani Magda, mama miesięcznej Chiary ?????????????????????
      straszne
      kompleksy dorobkiewiczów w Łucka City?
      K
      • zwykx Re: mama chiary??? 28.08.07, 09:06
        Gość portalu: jeju napisał(a):

> Pani Magda, mama miesięcznej Chiary ?????????????????????
        > straszne
        > kompleksy dorobkiewiczów w Łucka City?

Jakich kompleksów? A może pani Magda jest żoną obcokrajowca, a
        dziecku dali "niepolskie" imię po kimś z przodków? Dlaczego od razu
        obrzucać innych błotem?
        • Gość: luckyLuke Re: mama chiary??? IP: *.chello.pl 28.08.07, 09:18
          bo teraz mamy iv rp i panstwo solidarne, obrzucanie blotem, podsluchy,
          donosicielstwo, to teraz jest kregoslupem spoleczenstwa. a jak juz ktos , nie
          daj boze!, zaplacil tyle za mieszkanie to tym bardziej go z buta! wiadomo, ze
          jakis liberal i burzuj, ergo zlodziej.

• Gość: czerniakowianka Re: mama chiary??? IP: *.funk.pl 28.08.07, 09:44
          > Jakich kompleksów? A może pani Magda jest żoną obcokrajowca

No właśnie, na przykład studenta z Bangladeszu... ;))
          • Gość: eol Re: mama chiary??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 10:18
            Jakiego Bangladeszu? Chiara to imię włoskie, polskim odpowiednikiem jest Klara.
            Może tatuś Chiary jest włochem, a może któreś z rodziców lubi Italie. To jest
            piękne imię.
        • Gość: Ritsuko Re: mama chiary??? IP: *.aster.pl 28.08.07, 10:03
          A pani Magda jest taka tolerancyjna:
          "Pani Magda, mama miesięcznej Chiary, nie kryje obaw: - Właśnie urodziłam dziecko i wolałabym tu spokój."
          Przepraszam, ale moim zdaniem jest to obrażanie innych, zwłaszcza, że sama studiuję w WSFiZ i nie mam co do ludzi zastrzeżeń. Ciekawe czy dziecko które wrzeszczy pół nocy i pół dnia studentom nie będzie przeszkadzać. A co do imion nadawanych przez Polaków to nie trzeba mieć ojca obcokrajowca, by dziecku wymyślać imię ;/
    • ambush Pierwszy akademik w zwykłym bloku 28.08.07, 09:51
      Bardzo aktualne zdjęcie, chyba że spadł śnieg dzisiaj
    • mirza83 Pierwszy akademik w zwykłym bloku 28.08.07, 11:26
      hehe Ci to będą mieli dobrze...zazdroszcze
      --
      tnij.org/jedzenie-w-warszawie
    • ytzek.bloch HA HA HA 28.08.07, 11:38
      Kto w Łucka City kupił mieszkanie, ten przegrał życie!
      Apartamentowiec dla studeckiej hołoty? Gratuluję pikowania cen
      mieszkań. No szanowni mieszkańcy, obudziliście się z ręką w nocniku.
      Mysleliście, że mieszkacie w apartamentowcu? Błąd! :D
      • Gość: Jacko prawie jak apartamentowiec IP: *.com.pl 28.08.07, 15:47
        łucka city - prawie jak apartamentowiec. Wygląd zewnętrzny ma gorszy niż okoliczne wieżowce z czasów Gomułki. Za chwile dorówna im standardem jak brać studencka zacznie imprezy i haftowanie na klatkach. Na pohybel JWC za zaśmiecanie miasta.
        • Gość: człowiek Re: prawie jak apartamentowiec IP: *.mmpnet205.tnp.pl 28.08.07, 16:01
          Znam wielu studentów i nie zauważyłem, żeby którykolwiek "haftował na klatkach", wszyscy poważnie myślą o swojej przyszłości i dbają o samorozwój. Kilku z nich nie pije wcale lub prawie wcale. Jeśli na studiach byłeś zmuszony do przebywania w towarzystwie osób "haftujących na klatkach", to naprawdę współczuję.
          • Gość: Jacko Re: prawie jak apartamentowiec IP: *.com.pl 28.08.07, 16:46
            a ty chyba byłeś studentem ATK alb KUL. byłem studentem jeszcze pare lat temu i miałem znajomych z różnych uczelni. widzialem różne rzeczy zarówno w akademikach polibudy, SGH jak i UW. ogólnie akademiki to dość specyficzne środowisko, nawet ci którzy nie piją to szybko sie dostosowują do ogólnego trendu. najbardziej dawali czadu ci którzy bardzo "poważnie myśleli o przyszłości".
          • Gość: mmm Re: prawie jak apartamentowiec IP: *.spray.net.pl 29.08.07, 16:06
            A ja mam w mom bloku studentow za sciana. ostatno jakby nieco sie
            uspokoili po senej wizycie policji, ale przedtem - darcie twarzy,
            muza umcumc dnie i noce, chlanie, panienki (takze lale z agencji),
            bijatyki, rzucanie butelkami z 10-go, ZERO przejecia wizytami
            policji, ktora, nawiasem mowiac, sie tez specjalnie nie wysilala.
            Gadka szmatka, glupie usmieszki i: dobra, wicie rozumicie, cieszej,
            bo znowu ktos do nas bedzie dzwonil. Ach, jeszcze smrod petow
            palonych w oknie i trawy w ilosciachhurtowych. Studenci dojazdowi
            z... jakiegos tam diabliwiedza skad, i zeby bylo smeiszniej na
            Uniwersytecie St. kardynala Wyszynskiego. Tatus jednego,
            powiadomiony przez spoldzielnie i sasiadow nie mogl uwierzyc... Jego
            synus?? Do tej pory cale to towarzycho nie umie zamknac drzwi przy
            pomocy klamki - w srodku nocy nawet wala z calej sily, jak wiercili
            cos przy drzwiach, tynk lezal tydzien, az sprzatnal gospodarz.
            Na grzeczne sygestie - zero reakcji.
            Chamstwo, buraki - nikomu nie zycze sasiadow studentow. Zwlaszcza
            takich, co sie czuja nie u siebie, a wiec wolni od kontroli i majacy
            gdzies sasiadow.
      • Gość: człowiek Re: HA HA HA IP: *.mmpnet205.tnp.pl 28.08.07, 15:56
        Takie prymitywne stereotypy są podzielane głównie przez nuworyszy bez wykształecenia, świeżo uczłowieczonych dresiarzy lub ludzi, którzy byli na studiach, ale chlali i bumelowali, zamiast studiować, a teraz starają się pokazać, jacy z nich "porządni obywatele". Mam nadzieję, że nie zaliczasz się do żadnej z tych grup.
    • Gość: baba Pierwszy akademik w zwykłym bloku IP: 217.11.136.* 28.08.07, 11:51
      A mi się podoba ta zbitka :)

> Natomiast pani Zofii, eleganckiej blondynce przed trzydziestką, jest wszystko
      jedno.

ze trzy razy wracałam do tekstu, czy nie chodzi o 50-tkę ;)

• Gość: sr Re: Pierwszy akademik w zwykłym bloku IP: 83.2.142.* 28.08.07, 20:39
        Jak Zofia a Chiara i lubi spokój to zaraz 50tka? Oj słoma z butów
        wyłazi albo tfu stereotypy!
    • Gość: mela Pierwszy akademik w zwykłym bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 14:10

Pierwszy krok do zamiany Łuckiej w slums został zrobiony :)
      Im szybciej ten wrzód na tyłku miasta zostanie zburzony tym lepiej.
    • Gość: ellore To jest zwyczajnie nielegalne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 14:53
      Budynki mieszkalne dla potrzeb wymagań przeciwpożarowych wg przeznaczenia
      kwalifikuje się do kategorii zagrożenia ludzi ZL IV, natomiast akademiki jako ZL
      V. Różnica w wymaganiach jest kolosalna. Dlatego jest to najnormalniejsze w
      świecie łamanie prawa i niezapewnienie studentom obowiązujących standardów
      bezpieczeństwa.
      • Gość: człowiek Re: To jest zwyczajnie nielegalne! IP: *.mmpnet205.tnp.pl 28.08.07, 15:49
        Jeśli to zinterpretować nie jako formalny dom akademicki, ale jako pokoje do wynajęcia dla studentów uczelni (a w takiej formie funkcjonuje), jest to zupełnie legalne.
        • Gość: ellore Re: To jest zwyczajnie nielegalne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 15:55
          Absolutnie nie. Interpretacja Pańska jest nietrafiona. Nieważne czy pokoje czy
          mieszkania czy jakkolwiek to nazwiemy. Budynki mieszkalne z mieszkaniami gdzie
          mieszkają na stałe rodziny to ZL IV. Budynki zamieszkania zbiorowego (akademiki,
          hotele, pensjonaty, itd.) czyli odpłatne okresowe wynajmowanie przestrzeni
          mieszkalnych to kwalifikacja ZL V. Nawet jeśli cały budynek jest ZL IV a jedno
          piętro np. biurowe, zamieszkania zbiorowego, restauracja czy jakiekolwiek inne
          przeznaczenie to i tak wymagania muszą być spełnione surowsze.
    • Gość: Enon Pierwszy akademik w zwykłym bloku IP: *.chello.pl 28.08.07, 19:49
      Współczuję właścicielom mieszkań.Będą świadkami niezłych "baletów". Kilka lat
      temu wynająłem studentom swoje mieszkanie. Po dwóch miesiącach wyrzuciłem
      pętaków "na zbity pysk".
      • Gość: q Re: Pierwszy akademik w zwykłym bloku IP: *.chello.pl 30.08.07, 00:53
        Ten budynek to slums.
    • Gość: gość Pierwszy akademik w zwykłym bloku IP: *.chello.pl 03.09.07, 03:58
      co człowiek to opinia.
      na studentów można trafić róznych. jak ze wszystkim zresztą.
      dajcie szanse tym ludziom mieszkac w normalnych warunkach za
      rozsadne pieniądze,a nie w cuchnących akademikach.
      a jak lokatorom bedzie to przeszkadzac tak strasznie to jakos myślę
      ze problem bedzie rozwiązany. narazie dajcie im chociaz sprobowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka