tygrys01 08.12.03, 14:10 Dla dziecka chorego na białaczkę, dla ratowania życia potrzebna bardzo pilnie krew A Rh minus. Telefon 0-506-124-170 Danka Stenka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: komagane Re: Pilnie A Rh minus IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 22:36 Mam grupę krwi A Rh-. Próbowałam się dodzwonic, ale podany telefon nie odpowiadał przez cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ober Re: Pilnie A Rh minus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 20:45 >>To jest treść maila, który dostałem jako odpowiedz na tego typu anonsy >> > Szanowni Państwo >> > Jestem lekarzem chirurgiem dziecięcym >> > ze szpitala w Warszawie, gdzie w jednym z naszych oddzałów leczy się >> > dzieci z >> > białaczką. Powinni Państwo wiedzieć, że w Polsce NIGDY nie ma takiej >> > sytuacji, >> > by dziecko umarło z powodu "niedostarczenia krwi przez rodzinę". Nigdy >> > też nie >> > prosimy rodziny o dostarczenie konkretnej grupy krwi, lecz tylko taką, >> > jaką >> > rodzina dysponuje (celem społecznego współudziału w banku krwi - jest to >> > jednak >> > fakultatywne i stanowić ma wyraz współdopowiedzialności i solidarności, >> > a nie >> > warunek leczenia). >> > >> > Dawcy specyficznych grup krwi są na liście stacji krwiodawstwa i >> > dostarczają swoją krew na życzenie szpitala. Rodzina nie musi w naszym >> > kraju tego organizować! >> > >> > To, że "Pani Agnieszka Mruczynska-Gmurek czeka na telefon >> > pod numerem 604 947 367, lub 8705492" okazało się zwykłym klamstwem. >> > Telefon 870 54 92 jest telefonem pisma "Murator" (zresztą telefon ten >> > nie >> > odpowiada), a drugi, telefon komorkowy podłaczony jest do automatycznej >> > sekretarki, gdzie "Panienka" dosyć aroganckim jak na taką dramatyczną >> > prośbę >> > tonem "uprzejmie dziękuje za troskę i pomoc", która "okazała się już >> > niepotrzebna", gdyż OD POCZĄTKU TAKA BYLA. >> > Przez takie zabawy i fałszywe alarmy niepoczytalni i nieodpowiedzialni >> > ich autorzy znieczulają nas na >> > prawdziwe potrzeby społeczne i potencjalnie przyczyniają się właśnie do >> > spadku >> > społecznej solidarności. A może to po prostu siec telefonii komórkowej >> > napędza >> > sobie klientów...??? >> > >> > Telefon komórkowy Pani Agnieszki Mruczynskiej-Gmurek jest oczywiście >> > chroniony przez poufność "danych osobowych" - sprawdziłam!!! >> > >> > Proponuje nie rozsyłać takich niesprawdzonych wiadomości (nawet jeśli >> > podany jest nr telefonu), tylko najpierw samemu tam zadzwonić. >> > dr nauk med. Maria Żerańska Odpowiedz Link Zgłoś