Dodaj do ulubionych

moja paczka zginela

08.02.07, 16:14
Czesc
Kupilam na allegro kilka przedmiotow u jednego sprzedajacego. Towar zostal
wyslany poleconym priorytetem i ... paczka zaginela. Pierwszy raz jestem w
takiej sytuacji. Sprzedawca mial wystapic z reklamacja do poczty, ale nie wiem
czy to zrobil, bo nie mam jak sprawdzic.
Myslicie, ze moja paczka sie odnajdzie? Czy w takiej sytuacji sprzedajacy
powinien zwrocic mi pieniadze?
Bede wdzieczna za wszelkie sugestie, bo w sumie nie wiem co mam zrobic. Mam
ochote powiadomic allegro...

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alex74 Re: moja paczka zginela 08.02.07, 20:10
      Witaj
      Moja paczka tez kiedys zaginela na poczcie.sprzedawca ja wyslal tak samo jak
      twoja.czekalam ponad 2 tyg i sprzedawca zglosil na poczcie reklamacje i na drugi
      dzien paczka do mnie dotarla.oczywiscie caly czas bylam w kontakcie ze
      sprzedajacym.pokazal mi dowod nadania pczki i tak samo zgloszenie reklamacji na
      poczcie.-przeslal mi na maila.sprzedawca chcial mi zwrocic pieniazki ale ja
      jeszcze chcialam zaczekac z nadzieja na towar.poczekaj jeszcze ze zglaszaniem do
      allegro.mozesz poprosic sprzedawce zeby ci przeslal na maila dowod nadania
      paczki a potem ewentualnej reklamacji.jesli bedzie sie wykrecal z jakiegos
      powodu to mozesz dopiero zaczac myslec zeby zglaszac sprawe allegro.jesli
      czekasz na towar mniej niz 2 tyg to sie wstrzymaj-moze jeszcze przyjdzie.ale nie
      czekaj za dlugo i badz w ciaglym kontakcie ze sprzedajacym.a ha i nie wystawiaj
      odrazu negatywa sprzedajacemu bo nie zawsze jest to ich wina-czasem zawodzi poczta.
      pozdrawiam i mam nadzieje ze paczka sie odnajdzie w szybkim czasie.alex74
      • mariko23 Re: moja paczka zginela 08.02.07, 22:57
        czesc, dzieki za odpowiedz
        moja paczka niby zostala wyslana 24 stycznia i do dzisiaj jej nie mam, na
        poczatku lutego zainteresowalam sie jej brakiemi to od sprzedajacego
        dowiedzialam sie,. ze paczka najpewniej zaginela, ta osoba miala pojsc na poczte
        i zglosic zaginiecie paczki, to bylo we wtorej i jak na razie nic wiecej nie wiem
        z jednej strony nie wydaje mi sie, aby mnie oszukala, bo ma ponad 3 tys
        pozytywnych komentarzy, ale z drugiej przestala sie do mnie odzywac, a ja jestem
        cierpliwa tylko do czasu ... wiec czekam dalej, ale jak nie dostane odpowiedzi
        do konca tygodnia, zglaszam to allegro
        • speedone Re: moja paczka zginela 08.02.07, 22:59
          a jaka byla wartosc tej paczki ? bo poczta oddaje okolo 100 zl za lisct i 70 za
          paczke wiec sprzedający powinien oddac Ci
        • elmek Re: moja paczka zginela 09.02.07, 08:14
          Reklamację na poczcie można zgłaszać dopiero 14 dni od daty nadania.
          • kazia_x Re: moja paczka zginela 11.02.07, 19:40
            elmek napisał:

> Reklamację na poczcie można zgłaszać dopiero 14 dni od daty nadania.
            >

Tak, tylko z małą poprawką PO 14 DNIACH ROBOCZYCH licząc od dnia nadania.
        • ryfkaa Re: moja paczka zginela 14.02.07, 22:58
          mialam mocniejsza klientke,sprzedalam jej pewna rzecz.nie odbierala dwoch
          awizo.ja po wyslaniu paczki wyjechalam w podroz trzydziestodniowa.zaznaczylam
          to w opisie o mnie.paczka po trzech tyg wrocila do mnie,odebralam ja po
          przyjezdzie, i wyslalam powtornie na moj koszt ,ona nie chciala placic za
          wedrowki paczki.w miedzyczasie hrabianka powiadomila allegro,zawiesili mi konto
          na 3 miesiace az do czasu gdzie hrabianka powiadomila allegro ze dostala
          paczke,wczesniej nie miala na to czasu mimo ze pisalam do niej maile.wg mnie
          SKANDAL!uwazajcie na takich klientow!paczki niekoniecznie gina,czesto sa
          nieodbierane przez adresata
          • elmek Re: moja paczka zginela 15.02.07, 08:20
            M.in. dlatego nie wysyłam przesyłek pobraniowych. Jak ktoś nie odbierze, to jego
            sprawa - ja pieniądze mam na koncie i jeśli ktoś będzie chciał powtórnego
            wysłania, to zapłaci za nie jeszcze raz.
          • jfk3 Re: moja paczka zginela 19.02.07, 17:14
            no sorry, ale od kiedy allegro zawiesza konto po jednej nieudanej transakcji?

musiałas mieć wiecej takich na koncie..

>w miedzyczasie hrabianka powiadomila allegro,zawiesili mi konto na 3 miesiace
      • jolunia01 Re: moja paczka zginela 28.02.07, 18:16
        I - niestety - spróbuj na różnych zmianach pań w okienku zapytać o te paczke.
        Ja miałam ostatnio tak, że po 10 dniach od nadania paczki przez sprzedawcę
        zapytałam na poczcie, czy przypadkiem nie ma tej przesyłki - nie miałam awiza.
        To był piatek. w poniedziałek byłam na poczcie i pytałam o paczke juz ze skanem
        dowodu nadania. We wtorek dzwoniłam z pytaniem o paczkę, w środe byłam na
        poczcie, w czwartek byłam na poczcie, w piątek dostałm awizo "powtórne".
        Zrobiłam dziką awanturę na poczcie - po pierwsze dlaczego "powtórne", skoro nie
        było pierwszego, a po wtóre GDZIE BYŁA PACZKA (k.mać) przez tydzień, skoro nie
        można jej było odebrać mimo wielokrotnego dopytywania sie i sprawdzania. Teraz
        to potrafia mnie w pracy znaleźć, żeby doręczyć.
    • patatajowa Re: moja paczka zginela 25.02.07, 22:47
      zaginąl list polecony wyslany prze ze mnie, najpierw wysłałam potwierdzenie
      nadania listu, osoba sprawdzała na poczcie u siebie ale niestety nic. pozniej
      złożyłam reklamację na poczcie i również przesłalam skan wraz z info ze to moze
      potrwac ;)pózniej po 2 tygodniach dostałam list z poczty ze szukają i może sie
      jeszcze znajdzie-tez przesłałam kupującemu skan listu a po dwóch kolejnych
      tygodniach decyzja z poczty ze list sie nie odnalazł i przyznają
      odszokdowanie-też przesłalam skan.następnego dnia po decyzji mialam na poczcie
      pieniądze i wtedy zwróciłam kupującej.byla to kwota deklarowana w druku
      reklamacji-ok.30 zł+zwrot kosztów nadania -jakieś 4 zl,kupująca była na
      szczęście miłą i wyrozumiala osobą wiec sytuacja była malo stresująca ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka