Dodaj do ulubionych

Radio Grochów - słyszał kto?

IP: *.stacje.agora.pl 17.02.04, 12:04
Pod taką nazwą działa hiphopowy skład, założony przez chłopaków z któregoś
grochowskiego blokowiska. Czy ktoś zna jakieś produkcje RG? A może widział i
słyszał na koncercie? Gdzie można coś ich albo o nich znaleźć?
Obserwuj wątek
    • niech Re: Radio Grochów - słyszał kto? 17.02.04, 12:56
      www.grogra.com
    • talarkowa Re: Radio Grochów - słyszał kto? 17.02.04, 21:35
      właśnie :)
      www.grogra.com
      chłopaków znam osobiście, mieszkamy na jednym osiedlu...
      Pozdrawiam.
      • Gość: pola Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: *.idea.pl 17.02.04, 22:33
        Bardzo dziękuję za adresik. Przy okazji dowiedziałem się, że z Grochowa są
        także Formacja Cmentarz i Big Daddy - Batat's Band. Niestety na razie nie mogę
        nic odsłuchać z mp3.
        Strasznie podobają mi się pseudonimy chłopaków z RG - Radio-Wędliny, Rolusso-
        Miażnos, Wąż-Bluszcz, Dziadek-200 i Sza. Jeszcze polszczyzna nie umarła!
        Fragment zamieszczonego na stronie wywiadu wydaje mi się bardzo celną recenzja
        Grochowa pod którą podpisuję się rękami i czterema nogami :
        BD - To miejsce ma specyficzny klimat(...)Na Grochowie nie ma pewnych rzeczy,
        którymi rządzą się inne dzielnice, jakiegoś współzawodnictwa. Tutaj najlepiej
        jak jesteś takim, jaki jesteś faktycznie. I to jest ważne (...)
        MG - Tutaj, jeśli ściemniasz, to od razu zostaniesz rozkminiony.
        BD - Nie chodzi o taką "ziomalską rozkminkę", tylko o to, że jak jesteś sobą,
        to na pewno się tutaj odnajdziesz (...)
        Talarkowa, gdzie jest osiedle, na którym mieszkasz z Radiem Grochów?
        Pozdr.

• talarkowa Re: Radio Grochów - słyszał kto? 18.02.04, 14:33
          Igańska-Majdańska... Ogólnie okolice Universamu.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Mat Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: 5.5R* / *.nokia.com 18.02.04, 15:00
            Osiedle Majdańska, grochowskie skyscrapery ;-))))))
            • Gość: pola Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: *.stacje.agora.pl 18.02.04, 22:00
              Chyba rzeczywiście najwyższe w dzielnicy, a kto wie czy nie na całym prawym
              brzegu. Jak się wychylę z balkonu to widzę te różowo żołte na północno-
              wschodniej pierzei Wiatraka. Ale pierwszy wysokościowcem na Pradze był
              zbudowany w 1961 r. punktowiec przy Rondzie Waszyngtona. Na dachu ma lądowisko
              dla helikopterów, z którego nigdy nie korzystano.
              A jak oceniacie dokonania Radia Grochów?
              • Gość: Mat Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: 5.5R* / *.nokia.com 19.02.04, 01:23
                Nawet na pewno są to najwyższe budynki na całym prawym brzegu.

Co do Radia Grochów to się nie wypowiem bo hiphop do mnie niespecjalnie trafia
                obawiam się.
              • talarkowa Re: Radio Grochów - słyszał kto? 19.02.04, 11:26
                ja oceniam ich bardzo dobrze, jakość nie jest najlepsza, ale teksty ich mi się
                bardzo podobają :)
                pozdrawiam.
                • Gość: pola Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: *.idea.pl 19.02.04, 22:54
                  Wielkim fanem hip-hopu nie jestem ale jak mi sprzęt pozwoli spróbuję posłuchać
                  jak rymują sąsiedzi.
                  • niech Re: Radio Grochów - słyszał kto? 20.02.04, 00:39
                    Nie pozwoli. Usiedli na badziewiastym serwerze i tego nikt nie poslucha.
                    PS. "Hip-hopowcy" sa zmora tamtej okolicy. Jedyna enklawa zdrowego rozsadku sa
                    okoliczne boiska - czlowiek ktory kopie lub rzuca pilke zazwyczaj nie jest na
                    bani a noz zostawil przy lawce. Ta reszta wylegujaca sie przy klatkach (lub
                    obrobionych samochodach jesli sa zbyt leniwi by odejsc) to "zakala" okolicy.
                    Glin i strazakow nie widzialem tam od 8 lat. Sam sie stawiam (glownie wtedy jak
                    roz.... szyby w autach stojacych pod moim domem) - zmykaja, wala z odleglosci
                    200 metrow bluzgami a potem nasylaja na mnie ojcow-zuli z wyrokami. A jesli
                    chodzi o wartosci estetyczne to disco-polo nie bylo gorsze. Znalezli wspolne
                    dno.
                    • Gość: hipek Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: *.zapora / 217.96.25.* 20.02.04, 08:54
                      za hip hopem tez nie przepadam - dla mnie to częstochowskie rymy i disco polo
                      dzisiejszych czasów
                      a tak wogóle to może ktoś przypomina sobie o kapeli Transmisja ze słynna "Linią
                      K" - czy już tylko hiphopowa szmira nas zalewa? polacam lubiącym grochowskie
                      klimaty
                      • Gość: turtle Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: *.com.pl 20.02.04, 14:08
                        Transmisja jest Super!! linia K to mój ulubiony utwór, swego czasu, jak
                        Radiostacja była jeszcze normalna, można było Linię K tam usłyszeć.
                        "Gdzie jest Linia K co na Grochów tak pięknie szła"
                        • Gość: DoKo Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 17:18
                          Hmm... RG...? Pierwsze słyszę. Widać to są jakieś legionistyczne klimaty... :/
                    • Gość: GeoS Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 21:35
                      1. Parametry naszego serwera sa jak najbardziej OK. Kawalki sa do sciagniecia.

2. Troche ladny jestes z swoimi osadami - widac bardzo dawno Ciebie tu nie bylo.
                      Jesli wszystkich oceniasz po swoich najblizszych kolegach, to zycze Ci powodzenia.
                      Policji jest az za duzo, tylko zawsze nie tam gdzie powinna sie znalezc. Ze
                      strazakami na Majdanskiej tez nie ma problemu - zjawiaja sie, kiedy sa potrzebni.

PS Nie mieszaj do tego wszystkiego hip hopu, bo akurat w tym projekcie wiele sie
                      go nie przewija.
    • Gość: Legionista kawalek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 14:22
      jakby ktos chcial, to tu jest kawalek RG traktujacy o Legii Warszawa
      www2.legialive.pl/mp3/Dziadek-Rg-Legii.mp3
      • niech To mi sie podoba... 21.02.04, 00:00
        Grochow jest wylegarnia h-h. Moze wylegna/gaja sie tam jakies lepsze kawalki -
        nie chcialbym nadszarpywac pamieci SP Magika - ale moze ktos zachowal jakies
        szarosci w mozgu. Dzis odsluchiwalem Borixona - i znowu sralem z bolu. Czy
        naprawde h-h musi byc gorszy od dysko-polo?
        • Gość: pola Transmisja poszukiwana IP: *.idea.pl 21.02.04, 23:11
          Napiszcie więcej o Transmisji. No i koniecznie o sztandarowym kawałku. To zdaje
          się formacja preferująca jamajsko-grochowskie klimaty?
          • niech Re: Transmisja poszukiwana 22.02.04, 00:11
            Transmisja wydala w SP recordz plyte "Lekkie urojenie". Albo kup albo ci wysle
            mp3-jki.
            • Gość: Mat Re: Transmisja poszukiwana IP: 5.5R* / *.nokia.com 22.02.04, 02:31
              Tylko że to było z 6-7 lat temu. Chyba chłopaki w międzyczasie już sobie dali
              spokój z graniem... Ale fakt że załoga była z Grochowa.

Byłem pare razy na koncertach Transmisji - w sumie ich własne kawałki były
              mocno takie sobie - ale zajebiście jechali kawałki Marleya i szczególnie
              reggowe kawałki The Clash. Full wypas.

Nawiasem mówiąc wokal z Transmisji studiował razem ze mną - ale sie specjalnie
              nie kolegowaliśmy, takie tam cześc-cześć tylko ;-)
        • Gość: GeoS Re: To mi sie podoba... IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 21:40
          O Borixonie i reszcie "polskiego hh" (termin szumnie uzywany przez "szalone
          nastki") idz sobie pogadaj na forum hiphop.pl.
          Jeszcze raz apeluje, zebys nie mieszal klimatow (swoimi postami pokazujesz, ze
          masz o tym niewielkie pojecie i mylisz pojecia) i odpuscil sobie komentarze.
    • Gość: poinformowany Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 17:31
      Jak ktos jest zainteresowany, to koncert Radia Grochow odbedzie sie 20 marca w
      klubie live!

A co do muzyki.... no nie jest to hip-hop wiec jesli ktos nie sluchal, to lepiej
      niech sie nie wypowiada....
    • Gość: poinformowany Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.04, 17:32
      I jak ktos wczesniej wspomnial, strona, z ktorej mozna sciagnac ich kawalki to:
      www.grogra.com
      • Gość: pola Re: Radio Grochów - słyszał kto? IP: *.idea.pl 23.02.04, 22:43
        Niech, uprzejmie proszę o mp3 z Transmisjonarzami. Może być pod adresem
        asiape1@gazeta.pl
        Bardzo dziękuję
        Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka