Gość: MONIA IP: *.kliniczny.pl / 195.187.90.* 04.03.05, 08:41 CZY SŁYSZŁĄ KTOS ŻEBY PRZY OSTROBRAMSKIEJ/PŁOWIECKIEJ MIAŁO POWSTAĆ RONDO?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad.boryczko Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 04.03.05, 09:09 Ma powstac wiadukt, po doprowadzeniu w to miejsce Tr. Siekierkowskiej. Tak czy siak obecny permanentny korek dzieki temu jeszcze sie powiekszy. Brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
userid Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 04.03.05, 10:06 Wiadukt ma być tylko dla ruchu z Marsa i Płowieckiej w Trasę Siekierkowską i Ostrobramską a pod wiaduktem i trochę w stronę petli na Gocławku ma być rondo dla pozostałego ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 04.03.05, 10:13 Zaraz zaraz. "Pozostaly ruch" to z Plowieckiej w Grochowska*, czyli prosto. Dla jednego zjazdu w lewo (z Grochowskiej w Marsa ) nie ma chyba sensu budowac ronda. Reszta to skrety w prawo, czyli jak z ronda. :)) Pzdr. *Nazwa umowna. Ul. ta dalej nazywa sie de facto Plowiecka, ale dla jasnosci wywodu przedluzylem Groch. Odpowiedz Link Zgłoś
userid Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 04.03.05, 10:17 Widziałem kiedys plany i wyraźnie było na nich spore rondo obok wiaduktu. Poza tym jest jeszcze "lewy" ruch Marsa -> Płowiecka :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 04.03.05, 10:19 Rzeczywisce. W zyciu by mi nie przyszlo do glowy, zeby z Rembertowa do Anina jechac przez to skrzyzowanie:) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? IP: 5.1.* / *.de.ibm.com 04.03.05, 11:01 www.zdm.waw.pl/www/imgs/pic583.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 04.03.05, 11:18 Oczy z przysłowiowych orbit wychodzą jak się na to patrzy, koleś od rowerów co bardzo infrastruktury nie lubi, też powinien być zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
userid Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 04.03.05, 12:50 Fakt, trudno o bardziej [----] projekt a ruch z Marsa i Płowieckiej w Ostrobramską jak jest kolizyjny tak będzie Polak potrafi! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bultek Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 04.03.05, 21:03 Wiedziałem że coś mieszają przy pierwotnym rozwiązaniu w ramach oszczędności , ale toooo.... Z własnego doświadczenia wiem, że latem największe korki w piątek po południu są od strony Grochowskiej i to rozwiązanie na tym kieruku raczej nic nie poprawi... szkoda. I jeszcze ten malowniczy slalom po opuszczeniu ronda i wjeździe dalej prosto w Płowiecką. Zawsze o tym marzyłem w lewo, w prawo, w lewo... Nie można tego do ch....y prosto poprowadzić za tym rondem, jakieś skały tam stoją, czy co??? A myślałem, że w końcu z Grochowskiej prosto, bez stania, pojadę sobie na wschód, a tutaj klops, rondo. Coś czuję, że korki jak były tak będą i kiedyś trzeba będzie poprawiać to co się w ramach oszczędności schrzaniło. Jest takie powiedzenie, chytry dwa razy traci, boje się że tutaj zostanie ono skonfrontowane z rzeczywistością. Szkoda, że kosztem czasu i paliwa wyjeżdżających z W-wy od strony Grochowskiej, Marsa i Ostrobramskiej w Płowiecką ( szczególnie w letnie weekendy ). I jeszcze jedna ciekawostka, sieć ścieżek rowerowych obok tras - oby powstały. Odpowiedz Link Zgłoś
userid Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 05.03.05, 12:05 bultek napisał: >... sieć ścieżek rowerowych obok tras... bultek a gdzie ty tam widzisz sieć scieżek? ja widzę tylko jedną nędzną ścieżkę wzdłuż Trasy (kończącą się na rondzie?) a Ostrobramska? a Grochowska? a Płowiecka? a Marsa? ech... pzdr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 07.03.05, 10:44 Z przymrużeniem oka patrząc na tą plątaninę ciągów komunikacyjnych tego węzła, az się prosi Korkową do tego ronda podłączyć i reanimować przejazd kolejowy do Marysina, koszt żaden w porównaniu z całością i miejsca dość. Jak ma być największy węzeł to i ta ulica niech ma wnim swój udział, a nie leży odłogiem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monismonis Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 08.03.05, 16:34 A kiedy to rondo ma powstać???? Odpowiedz Link Zgłoś
bultek Re: RONDO KOŁO PŁOWIECKIEJ???? 09.03.05, 11:31 Oczami wyobrażni swojej... Sorki, może rzeczywiście przesadziłem. Wszystkie te wąskie chodniki interpretuje od razu ze ścieżkami. Pewnie to będzie nadinterpretacja;)) Odpowiedz Link Zgłoś