Gość: kami IP: 62.29.248.* 18.08.05, 14:46 ...rowerem do Srodmiescia. Kto jezdzi? Jesli tak to ktora droge wybieracie? Chodzi mi droge od mostu (np. Swietokrzyskiego) do srodmiescia (np. w okolice Jana Pawla). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pol-a Ja po Tamce 18.08.05, 16:51 Jeżdżę z Grochowa (Al. Waszyngtona koło Wiatraka) na bliską Wolę. Ciagnę północną stroną Waszyngt. - szerokie chodniki, mało pieszych i kawał b.przyjemnej drogi przy Skaryszaku - teraz wymieniają nawierzchnię więc będzie równiej. Wąskie gardło jest przy wejściu na Stadion Iks-lecia przy Rondzie Waszyngtona - trzeba się przecisnąć m-dzy straganiarzami. Ale to moment. Tuż przed wieżycami Poniatoszczaka skręcam w prawo i kawałek ulicą do stadionowego parkingu od str.Wisły i dalej Wałem Miedzesz. do Mostu Świętokrzyskiego. Po którym jazda to rozkosz - widoki piękne, ożeźwiający powiew i mały ruch na scieżce rowerowej. Potem Tamką - chodnikiem lub ulicą do skrzyżowania N-go Światu ze Świętokrzyską i dalej tą ostatnią lub chodnikiem prosto do Al. J.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tome4 Re: Z Pragi Pd lub Wawra IP: *.teleaudio.com.pl 18.08.05, 16:54 Ja jeżdżę z Paca. A drogami różnymi, jeśli się spieszę to Waszyngtona prosto do Śrómieścia, potem koło Rotundy z reguły też prosto do Centralnego. Można też koło Muzeum Narodowego skręcić do Muzeum Ziemi i dalej koło Sejmu do Łazienek. A jeśli Świętokrzyskim to są dwa wyjścia: - wyleciało mi z głowy jak się nazywa ta stroma uliczka, którą można dojechać z Powiśla do uniwersytetu (obok pomnika Kopernika). - to trasa "północna" - nad Wisłą do przejścia koło budynku z widocznym z daleka napisem '22' potem ścieżka (w stronę Łazienek przez park) do ambasady Grecji - tam wjeżdżam pod górę przez park przy Sejmie, podjeżdżam do pomnika Witosa, skręcam w lewo i prosto do Łazienek. - to trasa "południowo - centralna". Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: Z Pragi Pd lub Wawra 18.08.05, 17:12 Wstydzę się za błąd ortograficzny : } Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: Z Pragi Pd lub Wawra IP: *.idea.pl 18.08.05, 22:23 Dzieki. Ja teraz jezdze Tamka a pozniej Swietokrzyska ale to ma wiele wad. Po pierwsze na tamka dosc trudno sie dostac ze swietokrzyskiego; kiedy zjezdza sie z mostu to trafia sie w ulice pod prad wiec trzeba jechac chodnikiem. Jest tam sporo wyjazdow i trzeba uwazac. Ponadto chodnik miejscami jest dosc waski no i swiatla na ktorych trzeba sie dwukrotnie zatrzymac i przejechac 'nielegalnie' lub przeprowadzic rower. Chyba lepiej bedzie pojechac Zajecza, Dynasy i Krolewska.... Odpowiedz Link Zgłoś