Dodaj do ulubionych

Z Pragi Pd lub Wawra

IP: 62.29.248.* 18.08.05, 14:46
...rowerem do Srodmiescia. Kto jezdzi?
Jesli tak to ktora droge wybieracie? Chodzi mi droge od mostu (np.
Swietokrzyskiego) do srodmiescia (np. w okolice Jana Pawla).
Obserwuj wątek
    • pol-a Ja po Tamce 18.08.05, 16:51
      Jeżdżę z Grochowa (Al. Waszyngtona koło Wiatraka) na bliską Wolę. Ciagnę północną stroną Waszyngt.
      - szerokie chodniki, mało pieszych i kawał b.przyjemnej drogi przy Skaryszaku - teraz wymieniają
      nawierzchnię więc będzie równiej. Wąskie gardło jest przy wejściu na Stadion Iks-lecia przy Rondzie
      Waszyngtona - trzeba się przecisnąć m-dzy straganiarzami. Ale to moment. Tuż przed wieżycami
      Poniatoszczaka skręcam w prawo i kawałek ulicą do stadionowego parkingu od str.Wisły i dalej Wałem
      Miedzesz. do Mostu Świętokrzyskiego. Po którym jazda to rozkosz - widoki piękne, ożeźwiający
      powiew i mały ruch na scieżce rowerowej. Potem Tamką - chodnikiem lub ulicą do skrzyżowania N-go
      Światu ze Świętokrzyską i dalej tą ostatnią lub chodnikiem prosto do Al. J.P.
    • Gość: Tome4 Re: Z Pragi Pd lub Wawra IP: *.teleaudio.com.pl 18.08.05, 16:54
      Ja jeżdżę z Paca.
      A drogami różnymi, jeśli się spieszę to Waszyngtona prosto do Śrómieścia, potem
      koło Rotundy z reguły też prosto do Centralnego.
      Można też koło Muzeum Narodowego skręcić do Muzeum Ziemi i dalej koło Sejmu do
      Łazienek.

A jeśli Świętokrzyskim to są dwa wyjścia:

- wyleciało mi z głowy jak się nazywa ta stroma uliczka, którą można dojechać z
      Powiśla do uniwersytetu (obok pomnika Kopernika). - to trasa "północna"

- nad Wisłą do przejścia koło budynku z widocznym z daleka napisem '22' potem
      ścieżka (w stronę Łazienek przez park) do ambasady Grecji - tam wjeżdżam pod
      górę przez park przy Sejmie, podjeżdżam do pomnika Witosa, skręcam w lewo i
      prosto do Łazienek. - to trasa "południowo - centralna".
      • pol-a Re: Z Pragi Pd lub Wawra 18.08.05, 17:12
        Wstydzę się za błąd ortograficzny : }
    • Gość: kami Re: Z Pragi Pd lub Wawra IP: *.idea.pl 18.08.05, 22:23
      Dzieki.
      Ja teraz jezdze Tamka a pozniej Swietokrzyska ale to ma wiele wad. Po pierwsze
      na tamka dosc trudno sie dostac ze swietokrzyskiego; kiedy zjezdza sie z mostu
      to trafia sie w ulice pod prad wiec trzeba jechac chodnikiem. Jest tam sporo
      wyjazdow i trzeba uwazac. Ponadto chodnik miejscami jest dosc waski no i
      swiatla na ktorych trzeba sie dwukrotnie zatrzymac i przejechac 'nielegalnie'
      lub przeprowadzic rower. Chyba lepiej bedzie pojechac Zajecza, Dynasy i
      Krolewska....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka