16.10.02, 13:25
Nazywam się Piotr Huziuk, mam 29 lat i kandyduję z listy SLD (miejsce 6) do
Rady Dzielnicy Okręg Gocław. Zdecydowałem się na ten krok gdyż nie podoba mi
się sposób funkcjonowania samorządu - walka polityczna nie zawsze mająca na
celu dobro mieszkańców. Mam dość bojów o zmianę nazwy ulicy czy mostu.
Znacznie bardziej interesuje mnie to czy nasze ulice są bezpieczne i czy da
się nimi przezjechać. Oświadczam, że zamierzam wspierać każdy sensowny pomysł
niezależnie od tego kto i z jakiego ugrupowania będzie jego autorem.Wierzę,
że wspólnie możemy zrobić wiele dobrego.
Jeśli macie Państwo jakieś pytania piszcie lub dzwońcie 502-085-319
-
Z poważaniem Piotr Huziuk
Obserwuj wątek
    • Gość: 55aaa Re: SAMORZĄD IP: *.chello.pl 17.10.02, 02:40
      Szczytne cele, znam kilku SLD, którym się wydawało, że mogą popierać słuszne
      pomysły z innej strony politycznej. Nie znależli się na listach od choćby
      Przewodnicząca Komisji Rewizyjnej na Pradze Południe. W SLD nie ma dowolności
      głosowania. Jest dyscyplina, zapoznaj się z uchwałą o rozwoju kultury fizycznej
      na Pradze Południe. Jasio Fasola przy tej lekturze wysiada. I cóż mimo
      milczącego poparcia części radnych co do absurdu tej uchwały, musieli głosować
      za nią. I sLD przegłosowało takie bzdury z błędami merytorycznymi. Pan Wieteska
      z p. Wojewodą też na pewno nic nie zauważą. Tak wygląda Polska kolesiów.
      Zastanów się gdzie wchodzisz jak masz takie szczytne pomysły współdziałania
    • Gość: Miska77 Re: SAMORZĄD IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 13:52
      Nie ludz sie, ze to fajna zabawa - to brudna, polityczna i zaklamana gra gdzie
      wiekszosc chce jak najwiecej kasy zgarnac dla siebie...
      Towarzystwo, ktore masz na liscie jest tego 100% przykladem - chodzi mi o kilku
      radnych obecnej kadencji...
      Prawde mowiac wspolczuje bo bylam radna i za uczciwosc sie mnie pozbyli....
      Totalitaryzm SLD na Pradze pol. dalej dziala ...

Miska77
    • robertrobert1 Re: SAMORZĄD 18.10.02, 16:35
      Mam kilka pomysłów:
      1. Zbudować sieć ścieżek rowerowych na całym terenie Pragi Pd i to w taki
      sposób aby można było nimi dojechać do sklepow, parków, kin osiedli, szkól...
      po prostu wszędzie, wszędzie tam gdzie teraz bez najmniejszego problemu mogą
      dojechać samochody.
      2. Stworzyć na obszarze gminy preferencje dla komunikacji zbiorowej oraz
      rowerów.
      3. Na obszarach wielkich osiedli stworzy strefy zamieszkania, w których to
      samochód byłby nie mile widziany a może nawet tępiony.
      4. Stworzyć rowerowe patrole policyjne oraz Straży Miejskiej. Dzięki temu
      funkcjonariusze będą bliżej społeczeństwa oraz namacalnie będą doświadczać tego
      całego brudu ulicznego. Ponadto rowerowe patrole są 10-cio krotnie tańsze od
      patroli zmotoryzowanych a 15-krotnie mają większy zasięg od patroli pieszych!
      5. Przywrócić pojemniki do segregacji odpadów.

Czy te pomysły są nie realne do ich realizacji?
      • miska77 Re: SAMORZĄD 18.10.02, 23:01
        > Mam kilka pomysłów:
        > 1. Zbudować sieć ścieżek rowerowych na całym terenie Pragi Pd i to w taki
        > sposób aby można było nimi dojechać do sklepow, parków, kin osiedli, szkól...
        > po prostu wszędzie, wszędzie tam gdzie teraz bez najmniejszego problemu mogą
        > dojechać samochody.

W tym rokju napisalam interpelacje w sprawie sciezek rowerowych. Chcilam sie
        dowiedziec gdzie znajduja sie sciezki na Pradze Pld i gdzie sa planowane.
        Dowiedzialam sie od Dyrektora dzielnicy, ktory stwierdzil, ze nie jest
        przewidziana budowa sciezek rowerowych w 2003 roku na terenie Pragi.... i jak
        tu mozna z takimi ludzmi pracowac ?

Pozdrawiam,
        Miska77
        • robertrobert1 Re: SAMORZĄD 21.10.02, 07:58
          miska77 napisała:
          > W tym rokju napisalam interpelacje w sprawie sciezek rowerowych. Chcilam sie
          > dowiedziec gdzie znajduja sie sciezki na Pradze Pld i gdzie sa planowane.
          > Dowiedzialam sie od Dyrektora dzielnicy, ktory stwierdzil, ze nie jest
          > przewidziana budowa sciezek rowerowych w 2003 roku na terenie Pragi

Ta odpowiedz swiadczy o tym, że Burmistrz Pragi PD nie jest ukierunkowany na
          przyziemne potrzeby tegoż społeczeństwa. Są dwa wyjścia z tej sytuacji:
          1. Zmiana burmistrza
          2. Większy odzew lokalnego społeczeństwa. Może jakby gość dostał 50 listów
          apelujących o ścieżki rowerowe to może by zmienił zdanie? Jeśli nie to wówczas
          trzebabyłoby tym tematem zainteresować media. W końcu Prada Pd jest dzielnicą o
          najmniejszej ilości ścieżek rowerowych.

> Pozdrawiam,
          > Miska77
          • miska77 Re: SAMORZĄD 21.10.02, 13:45
            > Ta odpowiedz swiadczy o tym, że Burmistrz Pragi PD nie jest ukierunkowany na
            > przyziemne potrzeby tegoż społeczeństwa. Są dwa wyjścia z tej sytuacji:
            > 1. Zmiana burmistrza
            > 2. Większy odzew lokalnego społeczeństwa. Może jakby gość dostał 50 listów
            > apelujących o ścieżki rowerowe to może by zmienił zdanie? Jeśli nie to
            wówczas
            > trzebabyłoby tym tematem zainteresować media. W końcu Prada Pd jest dzielnicą
            o najmniejszej ilości ścieżek rowerowych.

Praga Poludnie jest dzielnica a wiec ma dyrektora dzielnicy a nie burmistrza.
            Na przedostatniej sesji Rady Dzielnicy byl wniosek o wotum nieufnosci dla
            dyrektora - oczywiscie radni SLD (wylaczajac mnie) przeglosowali wniosek wraz z
            koalicyjna PO i dyrektor zostal :-( Teraz to sie bedzie dzialo... Wspolczuje
            Nam, mieszkancom, ktorzy na tym starasznie straca... ale coz moze jeden
            czlowiek ? To jest jak walka z wiatrakami...

A co dotyczy listow - to nie ma sensu bo dyrektor i tak tego nie czyta, nawet
            nie przeglada - nie odpowiada nawet radnym na interpelacje, na ktore ustawowo
            musi odpowiedziec w ciagu 14 dni...
            Jezeli po raz kolejny SLD dojdzie do wladzy to sprzeda wiekszosc naszych
            terenow, zabytkow - nie bedzie przetargow - wszystko odda za odowiednia
            gotowke... przyklad: willa Maconniego w parku skaryszewskim...
      • robertrobert1 Kolejne postulaty. 21.10.02, 07:53
        Przespalem się i mam kilka następnych postulatów:
        1. Dostosować ifrastruktórę do potrzeb osób poruszających się na kółkach. Mam
        na myśli osoby na wózakch inwalidzkich, osoby starsze poruszające się za pomocą
        balkoników, dzieci na rowerkach dziecięcych, osoby z wózkami dziecięcymi, soby
        poruszające się na rowerach z przyczepkami do przewozu dzieci.
        Wystarczy spojrzeć na przeszło 3 km odcinek Al. Stanów Zjednoczonych od
        Paryskiej do Fielforfa. W/w społeczność nie ma szans na przejście na drugą
        stronę... Same schody!
        2. Dostosować infrastruktórę kolejową do potrzeb osób poruszających się na
        kółkach. Tu obserwujemy to samo: perony zewsząd otaczaja setki schodów. Nawet
        na PKP Olszynka Grochowską nie można dotrzeć a przecież tam jest niski peron i
        można byłoby zrobić niewielkimi kosztami pochylnię!
        3. Budować małe ronda. Istnieje jeszcze na Pradze PD wiele niebezpiecznych
        skrzyżowań, które nie posiadają jeszcze sygnalizacji świetlnej. Tam właśnie
        proponuję budować małe ronda.
        • qubacz Re: Kolejne postulaty. 23.10.02, 01:53
          A ja stary ma dla Ciebie propozycje:
          zacznij pisac programy wyborcze na zlecenie, rynek duzy chlonny i w sumie niszowy. Ladnie kleisz do kupy piekne slowka to szkoda bys sie zmarnowal. W sumie to taki gatunek literatury fantastycznej. Powodzenia.
          :)
          • Gość: aaa Re: Monitorujmy działania radnych IP: *.chello.pl 25.10.02, 20:39
            Słuchajcie, nie można tylko krytukować wypowiedzi innych, na prawdę można
            bardzo dużo zmienić. Mamy nowe wybory, musimy zacząć działać wspólnie.
            Pamiętajcie urząd musi odpowiadąc na każde pismo w 14 dni, wymagajcie tego. Jak
            będą milczeć, zgaszajcie problem radnym, a potem radnych pytajcie co słychać w
            waszej sprawie, co zrobili w tej sprawie. Potem będziemy publikować te
            odpowiedzi, po to aby każdy w następnych wyborach wiedział koga wybrać a kogo
            nie. Co wy na to ?
            • huziuk Re: Monitorujmy działania radnych 30.10.02, 17:57
              Dziękuję za wypowiedzi. To o czym pisaliście bardzo mi się przydało. Przeraża
              mnie jednak to, że ludzie nie chcą mieć wpływu na otoczenie dowód niska
              frekwencja. Mam nadzieję, że już wkrótce nie będziemy słyszeć ustawicznych
              skarg na nowych radnych. Pozdrawiam Piotr Huziuk
              • Gość: AAA Re: Monitorujmy działania radnych IP: *.chello.pl 23.11.02, 23:59
                Będziemy słyszeć biadolenia na radnych, bo oni już nie są Naszymi radnymi, oni
                są członkami klubów partyjnych. Wyborcy są potrzebni tylko do głosowania. A
                teraz to tylko polityka. Kto się nie słucha szefa klubu, ma np. własne zdanie.
                Nie zgadza się na głosowanie, które uważa za szkodliwe społecznie, nie znajduje
                się na listach przy następnych wyborach. Reszta milczy, aby się załapać. Taka
                Polska rzeczywistość. Inaczej jest w małych miastach, tam każdy radny jest
                znany od pokoleń. U nas w Warszawie nie. Taka ordynacja wyborcza.
                Pozdrawiam
      • Gość: AAA Re: SAMORZĄD IP: *.chello.pl 24.11.02, 00:17
        Zgłoś to oficjalnie do radnych, oni powinni się tym zająć. Obiecywali to w
        kampanii. (Sam zobaczysz wtedy ale frazesów było na tych ulotkach). Radny w 14
        dni otrzyma odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie i od niego zależy jak
        dalej będzie ze sprawą postępował. Poproś w liście aby informował Ciebie o
        przebiegu załatwiania sprawy.
        Teraz to oni są zajęci (niektórzy)podziałem łupów stanowisk i komisji w radzie.
        Będą zawierać kalicje nawet z tymi z którymi w poprzedniej kadencji byli w
        konflikcie patrz dawniej (AWS a PO w konflikcie ) . Dziś PIS(część z nich to
        działacze AWS i UW) plus PO to kalicjanci. Taka zmiana poglądów.
        W radzie oczywiście jest kilku działaczy samorządowych po obu stronach sceny
        politycznej, którzy chą działać dla innych. Może uda Ci się na nich trafić z
        Twoimi wnioskami. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna