Gość: Gonia IP: *.chello.pl 17.11.08, 18:52 Chyba Czapelska za kilkanaście lat będzie zupełnie nową ulicą: oferty.gazetadom.pl/rynek_wtorny_domy/dom/1152-tb_330974 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pralinka hala sportowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:36 wejście od Majdańskiej www.bryla.pl/bryla/1,85301,4836248.html www.zw.com.pl/artykul/179,293087.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: hala sportowa IP: *.chello.pl 19.11.08, 16:25 Ta inwestycja, wydaje mi się, będzie między Majdańską a Krypską, więc nie na Czapelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka coś nowego, jakieś zmiany ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 13:11 zaskocz nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: coś nowego, jakieś zmiany ? IP: *.chello.pl 20.11.08, 22:15 Gonia ma rację. Miejsce pod lodowisko jest na rogu Majdańskiej i Stockiej. Teraz tam jest łąka, boisko do koszykówki i prawdopodobnie zostanie zlikwidowany parking strzeżony przy Majdańskiej. Czapelska i wspomniana nieruchomość na sprzedaż razem z lokatorami jest kawałek dalej. Dodatkowo nie wydaje mi się żeby ktoś wystawiał na sprzedaż nieruchomość na sprzedaż wiedząc, że tym terenem jest zainteresowane miasto i to, ufając datom zawartym w artykule, w całkiem niedługim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: coś nowego, jakieś zmiany ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 11:22 Nowy budynek mieszkalny w budowie, od strony Grochowskiej www.point48.pl/569.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: coś nowego, jakieś zmiany ? IP: *.chello.pl 21.11.08, 11:23 Gość portalu: pralinka napisał(a): > zaskocz nas ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.chello.pl 26.11.08, 22:24 Kopią w kolejnym punkcie Czapelskiej. Nie wiem jak precyzyjnie podać położenie... hmmm... w każdym razie działka ciągnie się od Czapelskiej aż do "tyłów" sklepu "Wszystko za 4,50". Widziałam w przelocie (pośpiech) więc nie obadałam sprawy dogłębnie, ale coś tam się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 10:53 Czapelska 24A/26 ? Przelatując ponownie rzuć okiem, czy jest żółta tablica informacyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.chello.pl 27.11.08, 13:13 Widziałam tablicę, nie miałam czasu i głowy, żeby do niej podejść ("biegłam" Ostrołęcką). Lepiej w oczy rzuciła mi się koparka :) Ale dzięki za numerki, bo teraz łatwiej pogooglować i zaspokoić ciekawość. Ul. Czapelska 24A/26 Budynek mieszkalny wielorodzinny z garażem podziemnym Inwestor: Spółdzielnia Mieszkaniowa "Osiedle Młodych" Odpowiedz Link Zgłoś
13g3 Re: Czapelska - przyszłe inwestycje 27.11.08, 21:31 A jeszcze nie tak dawno ganiałem tam po polach.Ech gdzie ten mój ukochany Grochów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 09:56 Zarasta :) domami. W planach remont ulicy (był) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Notoczopaju Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.subscribers.sferia.net 02.12.08, 22:13 Cześć Gapiszony, Jest Tablica Budowy czyli pozwolenie uprawomocnione; to będzie chyba Czapelska 38 ale nie dam głowy. Jutro rano sprawdzę, co to jest czyli "Inwestor" Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Czapelska - przyszłe inwestycje 10.12.08, 12:22 swiezy artykul : ciekawe czy zjada z cenami w dol miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34886,6044577,Nowy_blok_na_tylach_ronda_Wiatraczna.html "[...]Ceny wahają się od 8,3 - 9,7 brutto za m kw, lokują się zatem nieco powyżej średniej warszawskiej, choć inwestycja położona jest na prawym, tańszym brzegu Wisły. - To ceny zbliżone, no może ciut wyższe do projektów konkurencyjnych. A w tej chwili trzeba zapłacić tylko 10. proc. - przekonuje Aleksander Archutowski. Do ceny meiszkania trzeba doliczyć 33 tys. zł brutto za miejsce parkingowe oraz 4 tys. brutto za metr kwadratowy komórki lokatorskiej.[...]" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.chello.pl 10.12.08, 16:04 Ale wstawiony w artykule jpg pokazuje Point48, o którym tylko wspomnieli na koniec, a nie budynek o którym jest artykuł, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 15:49 Rozkleiłam się, taki klimat www.czapelska- place.pl/_lokalizacja.htm i te pomidory, przetwory, zgiełk miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.chello.pl 21.12.08, 21:19 Nazwa, jak dla mnie, przezabawna CZAPELSKA PLACE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 08:52 Jedna litera więcej i byłoby Czapelska PALACE. Przebiłoby Wiatraczna Residence przy Paca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.13, 08:34 Omijać szerokim łukiem dewelopera SPinvest w osobie „prezesa” P!!! Czytałem wiele opinii o różnych warszawskich deweloperach ale to, co przeszedłem chcąc kupić mieszkanie u „prezesa ” P, to jakiś koszmar. Nie wypisuję na forach swoich opinii odnośnie ludzi, ale tego, w jaki sposób pan P. zostawił mnie i moją rodzinę na lodzie mu nie daruję. Opowiem w skrócie. Miałem problemy z załatwieniem kredytu, trwało to parę miesięcy, musiałem załatwiać dla banku kolejne przedziwne zaświadczenia. Zainwestowałem w to sporo czasu, ale i pieniędzy, ponieważ musiałem robić tłumaczenia przysięgłe zaświadczeń, wyjeżdżać za granicę żeby uzyskać potrzebne papiery. W końcu udało się dostać pozytywną decyzję kredytową i po zakończonym spotkaniu z „prezesem” na którym dograliśmy wszystkie szczegóły transakcji miał przygotować umowę sprzedaży mieszkania, którą miałem dostarczyć do banku. W umówionym dniu nie odbierał telefonów – zero kontaktu. I tak mnie zwodził kilka dni. W końcu zadzwoniłem z innego telefonu i od razu odebrał! Kolejny raz ustaliliśmy dzień przekazania umowy sprzedaży, sytuacja się powtórzyła. Proszę sobie wyobrazić, w jakim stresie to wszystko się dla mnie toczyło: mijał termin ważności decyzji kredytowej (ważna tylko miesiąc). Po rundzie moich telefonów „prezes” raczył do mnie oddzwonić i oświadczył spokojnym głosem, że jednak nie będzie mi sprzedawał mieszkania!!! Przyczyn nie podawał. O tak, po prostu!!! I to, co jeszcze przekracza wszystkie wyobrażenia – „prezes” bez skrupułów zaproponował kupno od niego innego mieszkania w innej inwestycji! Kasa ponad wszystko! Czułem się tak, jakby mi ktoś w twarz przywalił. Po kilku dniach zobaczyłem na stronie inwestycji, że moje mieszkanie już jest sprzedane! Podejrzewam, ze sprzedał temu, kto zaproponował mu 5 tysięcy więcej, bo takiego pokroju jest ten człowieczek. Ewidentnie grał na dwa albo więcej frontów. I jeszcze jedno: pan P. jest w zarządzie Polskiego Związku Firm Deweloperskich, a mianowicie jest prezesem warszawskiego oddziału tego związku, który deklaruje że stosuje uczciwe podejście do klientów.... Moja historia jest przykładem tego, jak się „uczciwie” traktuje ludzi, obejmując tak wysokie stanowisko w tej oto instytucji. Niewątpliwie moja historia i wiele innych nadają się na reportaż w telewizji („Uwadze”), żeby pokazać, jak cwaniacy, którzy się dorobili łatwej kasy żonglują ludźmi jak w cyrku. Reasumując: szczerze ostrzegam przed tym deweloperem! Przez niego straciłem mnóstwo czasu, wysiłku i nerwów, no i oczywiście pozytywną decyzję kredytową, a moje dziecko będzie nadal mieszkało w wynajętym mieszkaniu bez własnego kąta... Odpowiedz Link Zgłoś
pkowalski.84 Re: Czapelska - przyszłe inwestycje 28.09.16, 12:32 Witam, chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej. Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440 Odpowiedz Link Zgłoś