Dodaj do ulubionych

Czapelska - przyszłe inwestycje

IP: *.chello.pl 17.11.08, 18:52
Chyba Czapelska za kilkanaście lat będzie zupełnie nową ulicą:
oferty.gazetadom.pl/rynek_wtorny_domy/dom/1152-tb_330974
Obserwuj wątek
    • Gość: pralinka hala sportowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:36
      wejście od Majdańskiej www.bryla.pl/bryla/1,85301,4836248.html
      www.zw.com.pl/artykul/179,293087.html
      • Gość: Gonia Re: hala sportowa IP: *.chello.pl 19.11.08, 16:25
        Ta inwestycja, wydaje mi się, będzie między Majdańską a Krypską,
        więc nie na Czapelskiej.

• Gość: pralinka coś nowego, jakieś zmiany ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 13:11
          zaskocz nas
          • Gość: M Re: coś nowego, jakieś zmiany ? IP: *.chello.pl 20.11.08, 22:15
            Gonia ma rację. Miejsce pod lodowisko jest na rogu Majdańskiej i Stockiej. Teraz
            tam jest łąka, boisko do koszykówki i prawdopodobnie zostanie zlikwidowany
            parking strzeżony przy Majdańskiej. Czapelska i wspomniana nieruchomość na
            sprzedaż razem z lokatorami jest kawałek dalej. Dodatkowo nie wydaje mi się żeby
            ktoś wystawiał na sprzedaż nieruchomość na sprzedaż wiedząc, że tym terenem jest
            zainteresowane miasto i to, ufając datom zawartym w artykule, w całkiem
            niedługim czasie.
            • Gość: pralinka Re: coś nowego, jakieś zmiany ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 11:22
              Nowy budynek mieszkalny w budowie, od strony Grochowskiej
              www.point48.pl/569.htm
          • Gość: Gonia Re: coś nowego, jakieś zmiany ? IP: *.chello.pl 21.11.08, 11:23
            Gość portalu: pralinka napisał(a):
            > zaskocz nas

??
    • Gość: G Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.chello.pl 26.11.08, 22:24
      Kopią w kolejnym punkcie Czapelskiej. Nie wiem jak precyzyjnie podać
      położenie... hmmm... w każdym razie działka ciągnie się od
      Czapelskiej aż do "tyłów" sklepu "Wszystko za 4,50". Widziałam w
      przelocie (pośpiech) więc nie obadałam sprawy dogłębnie, ale coś tam
      się dzieje.
      • Gość: pralinka Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 10:53
        Czapelska 24A/26 ? Przelatując ponownie rzuć okiem, czy jest żółta
        tablica informacyjna :)
        • Gość: G Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.chello.pl 27.11.08, 13:13
          Widziałam tablicę, nie miałam czasu i głowy, żeby do niej podejść
          ("biegłam" Ostrołęcką). Lepiej w oczy rzuciła mi się koparka :) Ale
          dzięki za numerki, bo teraz łatwiej pogooglować i zaspokoić
          ciekawość.

Ul. Czapelska 24A/26
          Budynek mieszkalny wielorodzinny z garażem podziemnym
          Inwestor: Spółdzielnia Mieszkaniowa "Osiedle Młodych"
          • 13g3 Re: Czapelska - przyszłe inwestycje 27.11.08, 21:31
            A jeszcze nie tak dawno ganiałem tam po polach.Ech gdzie ten mój ukochany Grochów.
            • Gość: pralinka Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 09:56
              Zarasta :) domami. W planach remont ulicy (był)
              • Gość: Notoczopaju Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.subscribers.sferia.net 02.12.08, 22:13
                Cześć Gapiszony,
                Jest Tablica Budowy czyli pozwolenie uprawomocnione; to będzie chyba Czapelska 38 ale nie dam głowy.
                Jutro rano sprawdzę, co to jest czyli "Inwestor"
    • pantalon Re: Czapelska - przyszłe inwestycje 10.12.08, 12:22
      swiezy artykul :

ciekawe czy zjada z cenami w dol

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34886,6044577,Nowy_blok_na_tylach_ronda_Wiatraczna.html
      "[...]Ceny wahają się od 8,3 - 9,7 brutto za m kw, lokują się zatem nieco
      powyżej średniej warszawskiej, choć inwestycja położona jest na prawym, tańszym
      brzegu Wisły. - To ceny zbliżone, no może ciut wyższe do projektów
      konkurencyjnych. A w tej chwili trzeba zapłacić tylko 10. proc. - przekonuje
      Aleksander Archutowski. Do ceny meiszkania trzeba doliczyć 33 tys. zł brutto za
      miejsce parkingowe oraz 4 tys. brutto za metr kwadratowy komórki lokatorskiej.[...]"
      • Gość: G Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.chello.pl 10.12.08, 16:04
        Ale wstawiony w artykule jpg pokazuje Point48, o którym tylko
        wspomnieli na koniec, a nie budynek o którym jest artykuł, prawda?
        • Gość: pralinka Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 15:49
          Rozkleiłam się, taki klimat www.czapelska-
          place.pl/_lokalizacja.htm
          i te pomidory, przetwory, zgiełk miasta
          • Gość: G Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.chello.pl 21.12.08, 21:19
            Nazwa, jak dla mnie, przezabawna CZAPELSKA PLACE ;)
            • Gość: pralinka Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 08:52
              Jedna litera więcej i byłoby Czapelska PALACE.
              Przebiłoby Wiatraczna Residence przy Paca.
        • Gość: mmm Re: Czapelska - przyszłe inwestycje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.13, 08:34
          Omijać szerokim łukiem dewelopera SPinvest w osobie „prezesa” P!!!

Czytałem wiele opinii o różnych warszawskich deweloperach ale to, co przeszedłem chcąc kupić mieszkanie u „prezesa ” P, to jakiś koszmar. Nie wypisuję na forach swoich opinii odnośnie ludzi, ale tego, w jaki sposób pan P. zostawił mnie i moją rodzinę na lodzie mu nie daruję.
          Opowiem w skrócie. Miałem problemy z załatwieniem kredytu, trwało to parę miesięcy, musiałem załatwiać dla banku kolejne przedziwne zaświadczenia. Zainwestowałem w to sporo czasu, ale i pieniędzy, ponieważ musiałem robić tłumaczenia przysięgłe zaświadczeń, wyjeżdżać za granicę żeby uzyskać potrzebne papiery. W końcu udało się dostać pozytywną decyzję kredytową i po zakończonym spotkaniu z „prezesem” na którym dograliśmy wszystkie szczegóły transakcji miał przygotować umowę sprzedaży mieszkania, którą miałem dostarczyć do banku. W umówionym dniu nie odbierał telefonów – zero kontaktu. I tak mnie zwodził kilka dni. W końcu zadzwoniłem z innego telefonu i od razu odebrał! Kolejny raz ustaliliśmy dzień przekazania umowy sprzedaży, sytuacja się powtórzyła. Proszę sobie wyobrazić, w jakim stresie to wszystko się dla mnie toczyło: mijał termin ważności decyzji kredytowej (ważna tylko miesiąc). Po rundzie moich telefonów „prezes” raczył do mnie oddzwonić i oświadczył spokojnym głosem, że jednak nie będzie mi sprzedawał mieszkania!!! Przyczyn nie podawał. O tak, po prostu!!! I to, co jeszcze przekracza wszystkie wyobrażenia – „prezes” bez skrupułów zaproponował kupno od niego innego mieszkania w innej inwestycji! Kasa ponad wszystko! Czułem się tak, jakby mi ktoś w twarz przywalił.
          Po kilku dniach zobaczyłem na stronie inwestycji, że moje mieszkanie już jest sprzedane! Podejrzewam, ze sprzedał temu, kto zaproponował mu 5 tysięcy więcej, bo takiego pokroju jest ten człowieczek. Ewidentnie grał na dwa albo więcej frontów.

I jeszcze jedno: pan P. jest w zarządzie Polskiego Związku Firm Deweloperskich, a mianowicie jest prezesem warszawskiego oddziału tego związku, który deklaruje że stosuje uczciwe podejście do klientów.... Moja historia jest przykładem tego, jak się „uczciwie” traktuje ludzi, obejmując tak wysokie stanowisko w tej oto instytucji. Niewątpliwie moja historia i wiele innych nadają się na reportaż w telewizji („Uwadze”), żeby pokazać, jak cwaniacy, którzy się dorobili łatwej kasy żonglują ludźmi jak w cyrku.

Reasumując: szczerze ostrzegam przed tym deweloperem! Przez niego straciłem mnóstwo czasu, wysiłku i nerwów, no i oczywiście pozytywną decyzję kredytową, a moje dziecko będzie nadal mieszkało w wynajętym mieszkaniu bez własnego kąta...
    • pkowalski.84 Re: Czapelska - przyszłe inwestycje 28.09.16, 12:32
      Witam,
      chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.
      Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu:
      Piotr 889 228 440
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka