jojo15 29.12.09, 20:12 Hey, mam taki proglem z rodzicami oni niedaja mi spokoju ciagle sie czepiaja. Ojciec mnie wyzywa.Ja juz chce sie wyprowadzic ale mam dopiero 15 lat. Pomozcie co mam zrobic?Rozmowa nic niedaje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hilaryn Re: Problem z rodzicami. 29.12.09, 22:23 Myślę, że skoro rozmowy z rodzicami nie pomagają to spróbój porozmawiać z ciocią, wujkiem, babcią, dziadkiem i może oni niech porozmawiają z twoimi rodzicami. Nic innego do głowy mi nie przychodzi no ale możesz spróbować. Myślę, że się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
magnaw18 Re: Problem z rodzicami. 29.12.09, 23:32 też tak mam z tatą. jak wraca do domu to zawsze ma tematy do krzyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
joe19 Re: Problem z rodzicami. 29.12.09, 23:36 jakbym to już gdzieś widziała... hmmmm no tak!u mnie! nie przejmuj się ja czasem jak sie wku.rwie to tak na wszystko wyzywam(przeklinam) kiedyś w nerwach to bym nawet przez przypadek kota sobie zabiła ;/ starzy już tak mają wk.urwiają i nikt tego nie zmieni chyba już są tak zaprogramowani... Odpowiedz Link Zgłoś
loreline_ Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 10:31 Rozumiem cię. Ja mam tak samo. Też mam 15 lat i nie mogę się doczekać kiedy wyjadę na studia xd. Ciągle się kłócę z rodzicami, ale najgorzej mam z mamą. Ona całą winę zawsze zwala na mnie. Do tego mam młodszego brata, który mówi mamie, że go biję, choć to nieprawda. Masakra ;/. Zawsze jestem tą złą. Rodzice wogóle mnie nie rozumieją i nawet nie starają się zrozumieć. Przecież kiedyś sami byli nastolatkami. Ehh. Odpowiedz Link Zgłoś
smiley15550 Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 10:47 Jakbym widziała moja sytuacje... Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte_ Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 10:40 eh, u mnie jest tak samo. porozmawiaj z kimś, kto jest Ci bliski, powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviajonas Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 10:43 jeszcze trzy lata, wytrzymasz. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 10:48 No wiesz, pewnie przede wszystkim zależy im na Twoim szczęściu, tylko troszkę ich przy tym ponosi. Jeśli przez jakiś okres będziesz nienaganna, ponad program grzeczna, to myślę, że trochę wyluzują. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 10:50 Mnie też ojciec wyzywa nawet nie wiem za co cały czas się czepiają a to że nie sprzątam a to że powinnam się już uczyć i wrzeszczą jak np jest weekend i ja odrabiam lekcje w niedziele i siedzę do 22:00 i odrabiam lekcje to raz tata przyszedł zgasił mi światło i powiedział że mam iść spać a odrabiać lekcje mogłam w sobotę albo piątek na szczęście rano wstałam i odrobiłam lekcje i zawsze się mnie czepiają a mojej siostry nie nawet jak pokłócę się z moją młodszą siostrą to i tak zawsze moja wina jest i ja dostaje ochrzan Może mamy taki wiek a później na pewno będzie lepiej a czasem mi się wydaję że moje koleżanki mają lepiej bo wszystko mogą a ja jestem prześladowana a to jest najgorsze że muszę się pytać czy mogę kompa włączyć albo na naszej-klasie dodać zdjęcie ! Aż wstyd komuś powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
werkaa Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 10:55 Porozmawiaj Z Przyjaciółką . ; pp Ale Jak Tata Znowu Zacznie Cię Wyzywac To Ty Mu Terz Wykrzycz Że Jesteś Jego Córką I Nie Ma Prawa Cię Tak Nazywac . Jak Nie Pomoże To Nie Wiem . ; // Odpowiedz Link Zgłoś
jojo15 Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 15:51 werkaa napisał(a): > Porozmawiaj Z Przyjaciółką . ; pp Ale Jak Tata Znowu Zacznie Cię Wyzywac To Ty > Mu > Terz Wykrzycz Że Jesteś Jego Córką I Nie Ma Prawa Cię Tak Nazywac . Jak Nie Pom > oże To > Nie Wiem . ; // Jakbym mu tego juz 200 razy niekrzyczala. Odpowiedz Link Zgłoś
majka1886 Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 16:01 ja mam tak samo z moim ojczymem. nienawidze go! robi mi 3 godzinne wykłady i drze sie do tego (nie wiem jak on tak długo może) ! ! ja mam zazwyczaj to wszystko w dupie :l słuszałaś o czymś takim jak 'jednom uchem wpuszczaj, a drugim wypuszczaj'?? Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 16:13 mysle ze akurat w tym wypadkuu musi pomoc rozmowa bo jak pokazesz i wytumaczysz rodzicom ze masz dosc ? Na migi ? Tylko zle sie do tego zabralas . Musisz porozmawiac z tata jak bedzie mial dobry humor czyli najlepiej w weekend albo inny dzien wolny , nie mozesz byc zdenerwowana i krzyczeć , zdaj sobie sprawe z tego ze twoj tata nie chce zebys dorosla mysli ze dalej jestes jego malutka coreczka wiec powiedz mu ze ty jestes juz prawie dorosla masz 15 lat i chcesz moc robic to co inne 15-latki i ze nie zrobisz nic głupiego bo wiesz ze potem bedziesz miala problemy , ze nie zadajesz sie z takim towarzystwem i że nawet jak dorośniesz to i tak bedziesz jego kochaną córeczką . PS.wiem ty mowilas "rozmowa nic nie daje" ale sprobuj jeszcze raz w koncu tata zrozumie ze jestes juz prawie dorosla i da ci troche luzu . U mnie zadzialalo "Rozmowa nic nie daje" ale spróbuj jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: Problem z rodzicami. 30.12.09, 16:15 wiem wiem rada za bardzo psychologiczna . ale ojcowie juz tak maja zrobia wszystko by ich coreczki nie dorosly dlatego druga rozmowa bedzie tu wskazana Odpowiedz Link Zgłoś