mario136 11.05.16, 12:03 Witam.Wybieram się z BP pierwszy raz Albanii,nie wiem czy wyrabiać paszport czy wystarczy dowód osobisty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma.ci.ej Re: Dokumenty 11.05.16, 12:54 Wystarczy dowód. Paszport potrzebny tylko jeśli chciałbyś jechać przez Kosowo. Odpowiedz Link
mareczek07 Re: Dokumenty 11.05.16, 12:55 A co mówi biuro / nic /, bo ja jechałem na dowód osobisty Odpowiedz Link
aseretka Re: Dokumenty 11.05.16, 19:33 Wystarczy dowód osobisty. Oczywiście jego data ważności musi mieć trzymiesięczny zapas w stosunku do daty opuszczenia Albanii. www.tirana.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/informacje_dla_podrozujacych_do_albanii/ PS. Warto sprawdzić datę ważności dowodu osobistego. Byłam świadkiem, jak na lotnisku przy wydawaniu biletów nie przepuszczono jednej kobieciny, bo jej dowód stracił już ważność. Przykre to było... Odpowiedz Link
mario136 Re: Dokumenty 11.05.16, 21:14 Dzięki za informacje,w biurze powiedzieli ,że lepiej mieć paszport i dowód,ale po co dwa dokumenty?Lecę na dowód. Odpowiedz Link
mario136 Re: Dokumenty 11.05.16, 21:16 Dzięki za info.W BP powiedzieli że nie zaszkodzi paszport,ale po co jak wystarczy dowód. Odpowiedz Link