Dodaj do ulubionych

MIĘDZYNARODOWE TARGI TURYSTYCZNE WROCŁAW 2009

05.02.09, 20:52
Ponad 200 wystawców z całego świata. Cała masa atrakcji: konkursy,
seminaria, najlepsze oferty wyjazdów polskich i zagranicznych.

Dowiedz się jak zostać podróżnikiem od samego Wojciecha
Cejrowskiego. Rozwiąż zagadkę śmierci wrocławskiego naukowca w
kryminalnej grze terenowej. Udowodni, że masz Najbardziej
Zrelaksowany Umysł Dolnego Śląska w Mistrzostwach MINDBALL i zobacz
jak Bogusław Ogrodnik zdobywał Mount Everest i nurkował na Półwyspie
Synaj.

Do zobaczenia w sobotę 7lutego we Wrocławiu smile

a tutaj program:
mttwroclaw.pl/program.html
Obserwuj wątek
    • nertila Re: MIĘDZYNARODOWE TARGI TURYSTYCZNE WROCŁAW 2009 11.02.09, 16:47
      i po Targach...

Ponad 200 wystawców z całeeeeegoooo wszechświata, ponad 8kg
      makulatury w 2 siatach w postaci darmowych folderów turystycznych do
      przejrzenia ofert owych 200 wystawców i Albanię odnalazłam zaledwie
      w 3uncertain Przy czym tak na poważnie SAMĄ Albanię oferowało 1 biuro
      podróży- wymieniany na Naszym Forum "Oskar". Pozostałe 2 foldery w
      których znalazło się słówko "Albania" to:
      - katalog na 2009 Agencji Podróży i Turystyki HOLIDAYS z Gdańska
      - oraz w ofercie SKARPA TRAVEL na lato 2009.

Oskar

ceny za oferte 11dniową,14dniową lub 17dniową w zależności od
      zakwaterowania
      ( Apartament **, Apartament***, Hotel XIXA Resort***)
      i terminu wyjazdu z Polski (wyjazdy od 28.04 do 19.09) wahają się w
      granicach od 599zł do 1369zł(to oferty bez wyżywienia).
      Np.jeśli chcemy zobaczyć albańską wiosnę i wybrać się z Oskarem w
      maju na 2 tygodnie do Apartamentu** w Durres to zapłacimy
      599zł/osoby (bez wyżywienia). A za albański sierpniowy 17 dniowy
      urlop zapłacimy od 979zł do 1299zł (bez wyżywienia). Możliwość
      wykupienia wyżywienia u rezydenta na miejscu 13Euro/dzień. Brak
      aneksów kuchennych, więc nie ma jak samemu bawić się w gotowanieuncertain

Co do oferty Holidays- jest to NOWOŚĆ organizowana pierwszy raz w
      tym roku pod wdzięczną nazwą "Zwiedzanie Bałkanów"
      Macedonia - Albania-Czernogóra-Chorwacja.
      Terminy są takie:
      30.04-08.05
      27.05-04.06
      07.09-15.09
      cena 2185zł/osoba z wyżywieniem ( + 60euro na różne bilety i
      przewodników)

a Albanię zobaczy się w dniu V wycieczki w postaci "krótkiego
      zwiedzania Tirany i postoju w mieście Szkoder- zwiedzanie twierdzy".

Oferta SKARPA Travel- to pobyt w Czarnogórze za groszewink
      np. pobyt 7dniowy w pensjonacie MIMOZA w miejscowości Meljine
      (wyjazd z Polski 03.08 powrót 12.08.2009) kosztuje 180zł + 160Euro
      od osoby z wyżywieniem; czyli ok 800zł + 200zł jeśli pojedzie się
      autokarem biura SKARPA ( bo można też samemu sobie przyjechać).
      Albanię zobaczymy w postaci fakultatywnej wycieczki za 50Euro (o ile
      znajdzie się min.18 śmiałków gotowych na taką wyprawę).

Jest jeszcze kilka ofert biur które we Wrocławiu się nie pojawiły.
      Min. RADTUR z Krosna oferuje pobyt w Sarandzie za 1755zł +50euro na
      bilety do zwiedzanych miejsc(wyjazd autokarez z Krakowa). Wycieczka
      objazdowa pod tytułem :
      ALBANIA Nieodkryty zakątek Europy (Serbia, Macedonia, Albania,
      Czarnogóra)
      więcej tutaj:
      www.radturkrosno.turystyka.net/offer_223_160.html
      Czy inna objazdówka po Bałkanach z Almatur:
      www.e-almatur.pl/lista_lato.php?nr=KMTB

Jeśli ktoś znajdzie inne oferty dotyczące choć po części Albanii
      proszę o podzielenie się na Naszym Forum taką informacją.

• nertila Re: MIĘDZYNARODOWE TARGI TURYSTYCZNE WROCŁAW 2009 19.03.09, 08:06
        przypominam ten wątek zainteresowanym pobytem w Albanii w tym roku.
        • bionda83 Re: MIĘDZYNARODOWE TARGI TURYSTYCZNE WROCŁAW 2009 20.03.09, 11:41
          dzięki, dzięki, tak się składa, że pracuję w biurze podrózy więc jak macie
          jakieś pytania to też można śmiało, jak szef da urlop to majówkę spędzę w Durres
          z Oskarem, biuro nie ma zbyt dobrych opinii ale za taką cenę wycieczki, kto by
          liczył na biuro i ewentualnych rezydentów wink
          • aka85 Re: MIĘDZYNARODOWE TARGI TURYSTYCZNE WROCŁAW 2009 20.03.09, 12:45
            ja z Oskarem byłam dwa lata z rzędu w Czarnogórze i nie narzekam (były osoby,
            które na wszystko narzekały itd., ale jak napisała bionda83 - za takie pieniądze
            nie ma co narzekaćwink ). pozdrawiam wszystkich miłośników Bałkanówsmile
    • balkandriver Inne Targi Turystyczne 21.03.09, 22:37
      Dla mieszkających w innych regionach - terminy Targów Turystycznych:

27-29 marca 2009 Katowice - XV Jubileuszowe Międzynarodowe Targi Turystyki, Sprzętu Turystycznego, Żeglarskiego i Sportowego GLOB 2009 - ul. Bytkowska 1B

3-5 kwietnia 2009 Kraków - Krakowski Salon Turystyczny – Hala Kortów Tenisowych
      Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie, Al. Jana Pawła II 78

17-19 kwietnia 2009 Kielce - VIII Świętokrzyskie Targi Turystyki VOYAGER - ul. Zakładowa 1

24-26 kwietnia 2009 Warszawa - XIV Targi Turystyki i Wypoczynku AWF - ul. Makowska 95

A tak przy okazji, w Sosnowcu, na Targach INTOUREX w lutym wystawiali się Albańczycy i prezentowali walory turystyczne swego kraju.

BALKANDRIVER
      • bah77 Re: Inne Targi Turystyczne... 02.04.09, 09:06
        17-19.IV.2009 - Gdańskie Targi Turystyczne.

Pzdr

bah77
    • bionda83 Re: przegapiłam!!! 21.03.09, 23:59
      www.kolosy.pl/kolosy2008.php sczęście, ze choć jutro mam wolne...
      • nertila Dla tych co przegapili rok temu;) 03.02.10, 09:05
        Powtórka z rozrywki:

Polska Izba Turystyki serdecznie zaprasza na Międzynarodowe Targi Turystyczne które odbędą się w dniach 12-14 lutego 2010 r. w sercu Wrocławia - słynnej, zabytkowej Hali Stulecia ( ul. Wystawowa 1, 51-618 Wrocław ).

Tak jak przed rokiem będzie można sobie podyskutowac z przedstawicielami różnistych biur podróży oferujących pobyt w każdym miejscu na ziemiwink
        Jak tradycja nakazuje wybieram się i tym razem.

Do zobaczenia.
        Nertila
        • nertila i po Targach... 15.02.10, 19:01
          Targi targi i po targach.
          W porównaniu do zeszłego roku było lepiej pod względem gastronomicznym: liczne degustacje win i nalewek, polskich regionalnych wędlin i serów, kawa i herbata gratis, kanapeczki i koreczki też big_grin
          Wjazd 15zł zwróciłam sobie porządnie degustując co popadło i zbierając balony oraz długopisy z wszelkich biur podróży. Znowu przytachałam do domu parę siat folderów turystycznych i tu przedstawię co udało mi się w nich ciekawego znaleźć na ten sezon 2010.
          Albanię oferuje 5 biur podróży: 2mają w swojej ofercie pobyty w Durres(Oskar i Logos Tour) ,3 mają Albanię jako wycieczkę fakultatywną(Skarpa,Funclub,Delta Travel). Nadal nie ma żadnej oferty dotyczącej pobytu stacjonarnego w innym albańskim mieście niż Durres.
          Co ciekawe te biura które oferują pobyt w Durres zachwalają to miasto jako „najczęściej wybierany kurort na wybrzeżu albańskim” (ciekawe przez kogo wybierany? Przez Polaków? A jaki inny mogą wybrać skoro polskie biura jeżdżą tylko tam?)
          oraz „najpiękniejsze plaże Albanii” - no tym to mnie porządnie rozbawiliwink
          Na targach miały miejsce prześmieszne 2 zdarzenia dotyczące Albanii:
          1.Podczas rozmowy z jedną panią z biura podróży X usłyszałam ,że :
          -Albania? Zaraz zaraz sprawdzimy (poczym pani otwiera katalog gdzie ma w rozdziałach wszystkie kraje świata jakie oferuje jej biuro i jedzie paluszkiem przez rodziały: Afryka, Azja, Ameryka Północna, Ameryka Południowa...)
          -To jest kraj w Europie - rzucam w formie pomocy, pani pomija więc "Australię z Oceanią" i paluszkiem ląduje na liście krajów w kolumnie „Europa”....i nie znajduje tam Albanii. Więc uśmiecha się i mówi:
          -Bo wiecie państwo...tam nie ma bazy turystycznej jeszcze i dlatego tego kraju nie mamy w ofercie...
          Tu napina mi się żyłka na skroni i chcę coś niecoś tej Pani odpowiedzieć, chociażby to,że w 1989r w Sarandzie był 1hotel a obecnie jest ich ponad 50 do wyboru do koloru o różnych standardach i cenach, ale ubiega mnie moja przyjaciółka i mówi uprzejmie,że „tu bym się z Panią nie zgodziła”, tyle że obok dawali balony i nalewkę z pędów sosny to i akcja oświecania pani z biura X została przerwana.
          2.Podczas rozmowy z kolejną panią z innego biura Y na pytanie czy jeżdżą do Albani padła odpowiedź:
          -Oczywiście! A jakie miasto państwa interesuje?
          -Obojętnie, każde, może być Szkodra, Durres, może być stolica, cokolwiek.
          -O to świetnie, bo my jeździmy do Skopje big_grin
          -...?.....yyyy do Skopje? (Boże jak tu delikatnie powiedzieć kobiecie pracującej w biurze podróży, prawdopodobnie po skończonej Turystyce i mającej papiery pilota wycieczek, że stolicą Albanii jest Tirana?) ... ale my chcemy do Albanii, nie do Macedonii....
          -Do Tirany to my nie jeździmy, ale tu jest moja wizytówka proszę dzwonić, bo będziemy mieć jeszcze nowe oferty których tu na targach nie mamy w katalogu.

Co mnie mile zaskoczyło: w 1 na 5 ofert,które proponują Albanię, jako wycieczkę fakultatywną przedstawiono zwiedzanie Beratu (20euro), bo Szkodrę oczywiście można zwiedzać z każdą z 5 ofert. Dodatkowo można zwiedzić sobie Tiranę i Kruję (10euro) oraz Ochrid(20euro).
          Z drugim biurem jeżdżącym do Durres fakultatywnie można objechać Albanię Północną za 35euro=Szkodra+Tirana +Kruja i/lub Rivierę Albańską za 40euro=Vlora +Przełęcz Llogara+Apollonia.
          Myślę, że chodząc tak z przyjaciółmi i wypytując wszystkie stoiska biur podróży o Albanię, jakieś ziarno zostało w mózgach przedstawicieli tych biur zasiane i w kolejnych latach liczba ofert dotyczących Albanii będzie większa.
          Co do cenników to w maju można pojechać sobie na majówkę już od 599zł na 11dni(bez wyżywienia),a możliwy jest też i sam tylko przejazd z Polski do Albanii w 2 strony za 400 i 600zł w zależności z którym biurem się jedzie. Istnieje też możliwość przekazania za symboliczną opłatą walizki i przewiezienie jej do Albanii ( to dla tych co chcieli ostatnio kogoś tutaj na forum znaleźć co by im coś do Albanii podrzucił samochodem). Walizkę czy paczkę należy w Albanii odebrać w Durres,bo tam jeżdżą biura oferujące przewóz ludzi i bagażu.

Jeśli ktoś znalazłby inne polskie biura o których tu nie wspomniałam,bo nie było ich oferty na wrocławskich targach to proszę dać znać. Myślę ,że możliwość samego przejazdu za jedyne 400zł to jest naprawdę dobra wiadomość, bo samolotem to tak tanio się w 2 strony nie da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka