aldix Re: Uczestnicy forum 12.03.07, 08:47 Witam, mam na immie Aldona, mieszkam i pracuje w Anglii od roku (North Midlands, okolice Tamworth), mam osmioletnia corke i faceta Polaka (przyjechalismy tu razem). Pracuje przy koniach wyscigowych, tj w chwili obecnej jestem na zwolnieniu po operacji kolana :))). Moja codziennosc na stajnia.blox.pl . pozdrawiam :))) Odpowiedz Link
mamahania2 Hania 25.05.07, 20:51 Mieszkam w Sheffield z mezem Maciejem i dwojka dzieci.Zosia ma 2latka i 4 miesiace a Piotrus 7 miesiecy.Siedze z dzieciakami w domu ale jak tylko podszkole jezyk to pewnie wroce do pracy.Z zawodu jestem terapeuta zajeciowym.moim marzeniem jest praca na oddziale psychiatrycznym. Odpowiedz Link
paula0979 paula0979 18.03.07, 13:14 Witam! Mam na imię Paulina. Mieszkam w Neath (Walia) z mężem Marcinem i synkiem Bartkiem(21 m-cy). Jesteśmy tutaj 1,5 roku. Nie pracuje,razem z synkiem siedzimy w domku. Bardzo ciszę się, że znalazłam to forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamumilu Re: Uczestnicy forum 25.05.07, 22:34 No teraz moge sie dopisac :) Zamieszkalismy w Wolverhampton na razie - za pol roku pewnie sie przeniesiemy w ladniejsze okolice :) Odpowiedz Link
aniolek105 aniolek105 09.08.07, 21:05 Witam! Mam na imię Agnieszka,mój mąż jest w Londynie od 5 miesięcy,a ja jestem z synkiem jeszcze w Polsce,czekamy,aż mąż znajdzie lepszą pracę i zabierze nas do siebie.Choć mam mnóstwo obaw czy to w ogóle się uda...ech.. Odpowiedz Link
mmajewska2 Re: Uczestnicy forum 23.08.07, 00:29 witajcie mam na imie Gosia i od 9 miesięcy mieszkam razem z mężem w Addlestone (Surrey). Mam 27 lat i od prawie równo roku jestem szczęśliwą mężatką ale niezupełnie szczęśliwą mieszkanką Anglii. Trochę mi tu tęskno za domem, trochę czasem samotnie dlatego cieszę sie ze znalazłam to forum. Od września zaczynam pracę w High School jako nauczycielka niemieckiego, jestem przerażona :) Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
free-danusia26 Re: Uczestnicy forum 27.09.07, 16:15 WITAM WSZYSTKICH. fajnie ze powstaje coraz wiecej takich stronek gdzie mozna podyskutowac dowiedziec sie ciekawych rzeczy, o ktorych ni emialam pojecia. W UK jestem juz rok wraz z mezem przyjechalismy tu po slubi e zmysla ze ulozymy sobie jakos zycie i bedziemy w koncu na swoim. Tak tez sie stalo mamy swoje mieszkanko, choc teraz bedzie ono za male poniewaz spodziewamy sie dzidziusia(temin porodu 2 stycznia '08. Z wyksztalcenia jestem nauczycielka ale pracuje jako kelnerka, obecnie na przymusowym zwolnieniu lekarskim poniewaz pracodawca jak stwierdzil: nie ma dla mnie pracy: fajnie co!!!!. I to tyle jezeli chodzi o mnie. pozdrawiamy goraco Odpowiedz Link
rene41 rene41 -Renata 05.10.07, 11:55 Witajcie jestesmy jeszcze w polsce planujemy wyjazd w niedługim czasie. Maz pojedzie najpierw sam a potem ja z Mateuszkiem Maja i Michałkiem :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i dzieci zniosa zmiany z usmiechem. Odpowiedz Link
agnimagni-wroc agnimagni 07.10.07, 17:45 Witam! do czasu az przeczytalam ten watek nie wiedzialam ze mam najpopularniejsze imie zenskie w Polsce czyli Agnieszka ;-) Pochodze z Wroclawia, w sierpniu 2006 przeprowadzilismy sie do Manchesteru - najbardziej deszczowego miasta w UK. Mieszkam tutaj z facetem mojego zycia czyli Bernardem (23.06.2005) oraz jego tatusiem Przemkiem (znanym tez jako Jugger).Staramy sie jak najwiecej wiedzac i poznawac, Mlody jest wyszkolony juz w chodzeniu po gorach i plazach. Moj nie-maz prowadzi forum dla Polakow w Manchesterze forum.naszmanchester.co.uk - zapraszam jesli ktos ma ochote. Nasz dom tutaj jest pelen kolegow Przemka, nie wiele mam okazji do poznawania kolezanke wiec odezwijcie sie jesli tylko macie ochote i doskwera wam damska samotnosc jak mi. Pozdarwiam! Odpowiedz Link
uksonia witam 20.11.07, 09:58 Mieszkam od ponad 4 lat w Londynie razem z mężem i córka:) pozdrawiam wszystkie forumowiczki Odpowiedz Link
kasienka246 Witam!!! 20.11.07, 22:06 Mam na imie Kasia mam 24 lata,od dwoch lat mieszkam z mezem w Londynie 6 miesiecy temu dolaczyl do nas nasz synek- Mateuszek.Pozdrawiam wszyskich forumowiczow:o) Odpowiedz Link
gosia05 Re: Uczestnicy forum 21.11.07, 11:12 Cześć Dziewczyny, Mam na imię Gosia,mam 27lat, przyjechałam do UK 2mce temu i mieszkam pod Londynem. Obecnie koncentruję się na szukaniu pracy i niewpadaniu w depresję :) Odpowiedz Link
trisamama Witam!!! 21.11.07, 11:58 Mam na imie Alicja, w UK mieszkam 2.5 roku obecnie w Twickenham, mam synka, ktory sie urodzil 1 stycznia tego roku, mam 23 lata. I do napisania na forum ;) Odpowiedz Link
kinita kinita - St. Neots 01.12.07, 00:42 Hej, mam na imie Kinga (28lat, ale o dowod caly czas pytaja) i od 13 rowno:) miesiecy mieszkam w St. Neots, w polowie drogi miedzy Cambridge i Bedford na trasie autobusu X5:) Od miesiaca mieszkamy sobie z moim narzeczonym we wlasnym domku, nareszcie sami w 2 bedroom house..:) Pracujemy na nocnej zmianie w Tesco, ale mam nadzieje, ze niebawem sie to zmieni, bo zdrowko mi wysiada... Forum jest swietne, az sie dziwie, ze nie trafilam tu wczesniej. A wasz watek o pajakach... brrrr, moja jedyna fobia... Mam nadzieje, ze znajde tu wiele cennych informacji i jeszcze cenniejszych znajomosci:) A jeszcze troche o sobie, jestem z wyksztalcenia ekonomistka, jednak tylko po studium, na studia bylo mi nie po drodze, zaczynalam polonistyke i finanse... Bardzo pokrewne kierunki, hihi. Planuje tutaj szukac pracy w marketingu, reklamie lub ogolnie w biurze... Mysle, ze jest to do zrobienia, bo w tym kraju wszystko jest mozliwe:) Jeszcze jedno, w sierpniu biore slub w Polsce, ale zaraz wracam, raczej na dlugo... Mam w domu Anglika z Czestochowy, pije herbate z mlekiem:) Odpowiedz Link
dagi.ww Witam wszystkie forumowiczki! 02.12.07, 19:18 Mam na imię Dagmara, 23 latka, w UK byłam pół roku, zaszłam w ciążę i wróciłam do Polski, żeby urodzić w kraju. Teraz przyjechałam z moją śliczną i najukochańszą na świecie, prawie 5-cio miesięczną córusią Wiktorią i razem z Nie-mężem mieszkamy w Liverpoolu. Ja zajmuję się dzidzią, a Nie-mąż pracuje w firmie produkującej hamulce do pociągów. W Polsce mamy domek, który remontujemy od maja i jakoś końca nie widać ech... To chyba tyle. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny na wyspach i mam nadzieję, że się polubimy hehe :)) Odpowiedz Link
rootschaos Re: Uczestnicy forum 29.01.08, 17:22 Witam, Piotrek z tej strony (rootschaos) z Nottingham, kawaler, bez dzieci, nadal student. Pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link
nulki nulki 29.01.08, 23:23 Czesc, tu nulki. Za kilka dni przylatuje do Londynu i dolaczam do narzeczonego. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do tej zmiany :-) Czesto zagladam na forum - na razie bardziej jako "czytelnik" niz "piszacy", lecz niedlugo moze sie to zmienic :-) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
evaliaa Re: Uczestnicy forum 04.02.08, 10:49 Mam na imie Martyna,w tym roku skonczyłam ćwiercwiecze, forum po cichu podczytuje od dawna, ciesze sie ze teraz moge na nim równiez dorzucic swoje 3 grosze:) W Anglii jestem od 2 miesiecy. Z zawodu jestem anglistką lektorką i tlumaczka, przyjechalam za moim serduszkiem i narazie desperacko poszukuje jakies ciekawej pracy chociaz moje nadzieje kurcza sie z dnia na dzien. Pozdrawiam wszystkich serdecznie! -- Odpowiedz Link
monika_i to ja sie podporzadkuje :) 06.02.08, 01:32 Witam serdecznie Monika, 26 lat, matka, nie-zona, nie-kochanka. Ostatnio polubilam gotowanie i sprzatanie, moze dlatego ze siedze w domu z dzieckiem i nie mam nic ciekawszego do roboty? Odpowiedz Link
d.hassenpflug d.hassenpflug 13.03.08, 23:45 Dorota, w UK od 4 lat. Mezatka z 2 letnim stazem. 5 miesieczna zabkujaca larwa na stanie. Odpowiedz Link
lidia1986 lidia 14.03.08, 12:47 Do Anglii przeprowadzam sie dopiero w czerwcu. Kończe f.angielską ikurs pedagogiczny. No i to tyle chyba:) Odpowiedz Link
mama-123 mama-123 01.04.08, 23:38 Witam, mieszkam w Londynie juz prawie 12 lat. Mam meza i kochane dzieci. Studiuje (zachecona prze to forum, a szczegolnie przez jedna osobe). Jestem szczesliwa. Bylam kiedys basia313:) Odpowiedz Link
krecik Re: Uczestnicy forum 12.04.08, 23:08 Jakom nowa na forum, się niniejszym przedstawiam: Agnieszka, mieszkam z rodziną u ujścia Tamizy od około 2 lat i staram sobie ułożyć na nowo świat w UK. Witam wszystkich! Odpowiedz Link
edytataraszkiewicz No to ja tez.... 13.04.08, 00:39 Mieszkam na wyspach od 10-ciu lat.Jestem szczesliwa mama 3-ki dzieci,18 lat,13 i ponadrocznego,najpiekniejszego chlopczyka na swiecie... Jestem spelniona pod kazdym wzgledem i co za tym idzie-szczesliwa. Witam i pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
iza_792 Re: Uczestnicy forum 14.04.08, 13:42 Witam :)Mam na imię Iza.Mieszkam tu od czterech lat.Jestem szczęśliwą mężatką i mamą dwóch wspaniałych chłopców: 3-latka i roczniaka :))) Odpowiedz Link
anetadominika Re: Uczestnicy forum 14.04.08, 15:52 Witam, nazywam się Anetka :D Mieszkam od pół roku w King's Lynn, w Norfolk, godzinkę od Cambridge. W marcu wzięłam ślub w Anglii z Polakiem :) Jestem niesłysząca, toteż poznaję Anglię również od strony osoby niepełnosprawnej, i jestem naprawdę mile zaskoczona :) Pozdrawiam Was Odpowiedz Link
mamurzyca witam i ja:) 22.04.08, 18:40 witam ze slonecznej ostatnio szkocji:) wszystkie polki w uk, mieszkam tu juz od 5 lat, tu jest moj dom, rodzina szkocka i tu jest moje serce :) pozdrawiam Odpowiedz Link
magda-lena86 Re: Uczestnicy forum 23.09.08, 19:02 ja dopiero teraz chcialabym dolaczyc do tego foru pozdrawiam. Odpowiedz Link