Dodaj do ulubionych

Wizz Air odwolal lot

15.12.05, 14:25
Dzis rano czytalam na Onet.pl, ze Wizz Air odwolal wczorajszy lot z Londynu o
godz. 21.05 bez podania przyczyny - 80 osob koczowalo w nocy na lotnisku -
tylko nielicznym udalo sie przebukowac bilety na dzisiaj, reszta nastepny
wolny lot ma dopiero w piatek - koszmar - ja latam ta linia i to akurat o
21.05 - nie wyobrazam sobie siebie z mlodym na lotnisku w srodku nocy - i ani
przepraszam ani pocaluj sie w tylek - co za dziady!!!!
Obserwuj wątek
    • effata Re: Wizz Air odwolal lot 15.12.05, 14:27
      Mam nadzieję, że to nie będzie kolejna linia, która zbankrutuje akurat przed
      świętami (zresztą najlepiej niech w ogóle nie bankrutuje :)) tak jak
      nieszczęsna Airpolonia rok temu ;(
      --
      Don't guess.
      • patch_of_heaven Re: Wizz Air odwolal lot 15.12.05, 14:30
        O tym samym pomyslalam, jak przeczytalam te wiadomosc... - zreszta takie tez
        byly komentarze internautow:(
    • princessjobaggy Re: Wizz Air odwolal lot 15.12.05, 14:34
      W ogole co to znaczy bez podania przyczyny??? Musiala byc jakas przyczyna i
      chyba wypadaloby sie jakos wytlumaczyc!

Ciekawa jestem czy to rzeczywiscie pierwsza z oznak nadchodzacego bankructwa...

Na szczescie nie lece z Wizz Air do Polski, choc na BA tez ostatnio coraz
      wiecej osob narzekalo :/
    • leggetta Re: Wizz Air odwolal lot 15.12.05, 14:38
      ja mialam to (nie)szczescie leciec ostatnim lotem Airpolonia rok temu. najpierw
      samolot byl opozniony kilka godzin( nikt nie wiedzial czy i kiedy wystartuje -
      choc biuro obok), pozniej polecielismy z wawy po pasazerow do gdanska. w
      efekcje w statsted bylismy bardzo pozno i nie zdarzylam na przesiadke-musiama
      przebukowac moj lot( wlasciwie kupic nowy bilet na poranny - dobrze ze byl) i
      czekac cala noc na lotnisku. koszmar.
      gdy juz w domu doszlam do siebie to sie dowiedzialam ze mialam szczescie ze w
      ogole wylecialam.
      podczas calego tego zamieszania szczerze wspolczulam osobom z malymi dziecmi...

Oby takich zawirowan bylo jak najmniej.
      • natalia.brzeska Re: Wizz Air odwolal lot 15.12.05, 14:46
        No nie straszcie mnie, bo Ukochany wczoraj w nocy zrobil mi niespodzianke i
        kupil bilet na Sylwestra. Hurraaa!!!
        Jedna z przyczyn mogły być warunki pogodowe. Tak bylo. mi.in w weekend 3/4
        grudnia. Wiele samolotow nie odlatywalo, lub ladowalo na innych lotniskach (jak
        moj - w Poznaniu zamiast Gdansku) i na lotnisku w Gdansku czekajacym tez nic
        nie powiedzieli.
        Jesli chodzi o bankructwo, to raczej nie ma sie czym martwic, bo linia te juz
        zaczela na siebie zarabiac. Bardziej martwilabym sie o SkyEurope, ktora ciagla
        jest na minusie...

Szerokich lotow!
    • patch_of_heaven Re: Wizz Air odwolal lot 15.12.05, 16:12
      NIe wiem dlaczego Onet.pl nie podaje juz tej wiadomosci, ale znalazlam te
      informacje w innym serwisie
      www.tur-info.pl/p/ak_id,15958,,wizzair,koczowanie_na_lotnisku.html
    • lili76 Re: Wizz Air odwolal lot 15.12.05, 16:30
      Dziewczyny, a moze to z powodu tego kolejnego wybuchu zbiornika z olejem? I tej
      chmury???
    • patch_of_heaven Re: Wizz Air odwolal lot 15.12.05, 16:35
      ...cos tu smierdzi w panstwie dunskim...
      • natalia.brzeska Wizzair przeprasza za Luton 15.12.05, 18:31

Oświadczenie

"Wczoraj z powodu spraw technicznych związanych z samolotem, Wizz Air nie mógł
        wykonać wieczornego lotu z Luton do Katowic zgodnie z rozkładem. Priorytetem
        Wizz Air jest bezpieczeństwo swoich pasażerów dlatego dopóki nie zakończono
        przeglądu samolotu i w 100% nie był gotowy do lotu, linia musiała odwołać
        przelot. Pasażerami zajęto się i ci, którzy nie mieli noclegu, został im nocleg
        zaoferowany. Zostali oni również przebukowani na inne loty w zależności od
        dostępności.

Wizz Air przeprasza za wszelkie niedogodności. Bezpieczeństwo pasażerów jest
        priorytetem linii i aby zminimalizować ryzyko techniczne, Wizz Air korzysta z
        floty młodych samolotów typu Airbus A320, których przeglądu dokonuje Lufthansa
        Technik, jedna z wiodących światowych firm prowadzących obsługę techniczną.
        Niezawodność techniczna Wizz Air wynosi 99,7%, co stanowi jeden z najwyższych
        wskaźników na świecie i jest dużo wyższy od wskaźników naszej konkurencji."

[pisownia oświadczenia oryginalna - przyp. red.]
        www.pasazer.com/czytaj.php?lp=1256
        • jagienkaa Re: Wizzair przeprasza za Luton 15.12.05, 18:35
          ja ostatnio leciałam WizzAirem Katowice - Liverpool i nie mogli wpuścić kilku
          osób bo...jedne drzwi ewakuacyjne nie działały!!!
          Ale ja latam WizzAirem regularnie i nigdy nie miałam kłopotu z tymi liniami,
          nawet opóźnień nie miałam. W styczniu lecę pierwszy raz z Easyjet.
          Co do Skyeurope, to oni naprawdę są za drodzy, nawet z ich chwilową
          promocją 'bez opłat lotniskowych' (czytaj: zawyżone normalne ceny) opłaciło nam
          się bardziej lecieć z easyjetem! Ani razu nie trafiłam jeszcze na tani przelot
          z nimi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka