Dodaj do ulubionych

Konserwatorium

04.04.06, 16:35
Witam i prosze o pomoc :),chcemy przybudowac konserwatorium,w Wick`sie maja do 26 kwietnia 40% obnizki na konserwatoria,takie jak my potrzebujemy kosztowaloby u nich jakies 3 tys + najmniej 3 tys za postawienie.
Moze znacie solidna,o przyzwoitych cenach firme ktora stawia konserwatoria,chcialabym porownac ceny i wzory.
Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • aniaheasley Re: Konserwatorium 04.04.06, 17:50
      Kupowalam conservatory z Wicks'a rok temu, tez mieli taka sama obnizke...
      Oni maja liste swoich recommended installers. My skorzystalismy, zreszta byli
      to surprise surprise Polacy. Daja gwarancje na kilka lat. W tym samym czasie
      mialam w domu ekipe budowlana, ktora robila mi kilka naprawde duzych rzeczy,
      ale jakos nie spieszyli sie do instalacji tego conservatory, woleli, zeby to
      robila firma ktora sie w tym specjalizuje, i wlasnie oni mnie namowili, zebym
      skorzystala z kogos z listy Wicksa. Moi fachowcy zbudowali tylko murek, na
      ktorym to conservatory stanelo.
      • magdapol75 Re: Konserwatorium 04.04.06, 18:38
        Dzieki Ania,a moge zapytac ile zaplaciliscie za postawienie ( jakiej mniej wiecej bylo wielkosci).
        • aniaheasley Re: Konserwatorium 04.04.06, 19:34
          Bardzo malutkie, takie chyba najmniejsze jakie mieli :-)
          Instalator zazyczyl sobie poczatkowo okolo 3200 za instalacje, wybudowanie
          murku, wylanie posadzki, dwa punkty elektryczne, oddanie w stanie surowym bez
          wykonczeniowki, tzn. bez podlogi i bez malowania murku. Dal mi dokladnie
          wyszczegolniona wycene. Skonczylo sie na tym,ze wzial 1000 za samo zestawienie
          elementow conservatory, pracowaly dwie osoby przez chyba 3 czy 4 dni, a reszte
          zrobila moja ekipa, tzn. przygotowanie i wykonczenie.
          • magdapol75 Re: Konserwatorium 04.04.06, 20:24
            No wlasnie my tez takie malutkie chcemy,takie przedluzenie kuchni.
            Oj 1000 to tanio,moze mi sie tez uda tak tanio za zestawienie zaplacic,bo murek i wykonczenie ma mi kto zrobic.
            Dzieki Ania, teraz wiem ile moge utargowac :))
    • effata Re: Konserwatorium 04.04.06, 20:42
      Jak szukałam firmy wymieniającej okna, to była jedyna strona, na której można
      było się dowiedzieć o ceny. Można sobie skomponować okno (ogród zimowy pewnie
      też) z gotowych elementów i uzyskać wycenę. Ceny, przynajmniej jeśli chodzi o
      okna mieli dość niskie. Tylko najpierw się trzeba zarejestrować, czego nie
      lubię, ale chyba w przypadku tej strony warto.

quotes for windows
      --
      Don't guess.
      • magdapol75 Re: Konserwatorium 04.04.06, 21:34
        Dzieki bardzo,jutro tam zagladne bo juz ide spac :))))
        • magdapol75 Re: Konserwatorium 04.04.06, 21:38
          Aaaaa to sie po naszemu ogrod zimowy nazywa,tak sobie pomyslalam jak juz napisalam tego posta ze moze to i nie bedzie "konserwatorium" (kiedys wyslalam do Polski kartke i napisalam "kongratulacje z okazji narodzin Waszego synka" :)))),czlowiek zakrecic sie moze.
          • effata Re: Konserwatorium 04.04.06, 23:36
            Ja też zaczynam już tak mieszać wyrazy :)) Na początku myślałam, że córkę
            chcesz do jakiejś szkoły muzycznej czy coś
            --
            Don't guess.
            • messier31 Re: Konserwatorium 05.04.06, 09:36
              Ogladacie The Armstrongs? A propos dzisiaj o 22 na BBC2.

W jednym odcinku pojechali do Francji sprzedawac swoje okna i conservatories.
              Tez tak tlumaczyli Francuzom co im chca dokladnie sprzedac i oczywiscie nie
              znali francuskiego slowa na conservatory i biedni Francuzi nie wiedzieli jak te
              ich okna PVC maja sie do konserwatorium muzycznego?!

To taka moja mala dygresja od tematu ale mi sie przypomnialo z tymi
              konserwatoriami :-)
          • aniaheasley Re: Konserwatorium 05.04.06, 09:32
            Moi polscy goscie odwiedzajacy nas od kiedy sobie to cudo wybudowalam okreslaja
            to roznie - altanka, weranda, szklana przybudowka.
            • effata Re: Konserwatorium 05.04.06, 11:56
              No właśnie ogród zimowy to może trochę za duże słowo (raczej na taki dodatkowy
              pokój ze szkła :))
              Ja też kiedyś miałam takie zaćmienie i tłumaczyłam jakiemuś Rosjaninowi, jak ma
              dojechać na 'dwarjec' i facet nie mógł pojąć, dlaczego zamiast mu powiedzieć
              jak dojechać do dworca, każę mu jakiś jechać do jakiegoś zamku :)
              --
              Don't guess.
              • magdapol75 Re: Konserwatorium 05.04.06, 12:24
                Niedlugo bedziemy gadac jak polonia amerykanska,taka anegdotke slyszalam jak to zona mowi do meza "Wiesiek,lukaj,bojsy na sajdloku skejtuja" :))))
                • effata Re: Konserwatorium 05.04.06, 12:31
                  Może jeszcze tak żle nie jest. Bo co innego używanie false friends, a co innego
                  spolszczanie, choć ja nie ukrywam, że namiętnie (z wygody) używam 'ojsterki' i
                  załatwiam rzeczy w 'kansilu' :)
                  Ale ostatnio usłyszałam hit: Cośtam, cośtam koszkowało x PANDÓW !!!!
                  A trochę greenpoinckiego języka tu:

Polacy na Greenpoincie
                  --
                  Don't guess.
                  • hopplik Re: Konserwatorium 05.04.06, 18:54
                    effata napisała:
                    hit: Cośtam, cośtam koszkowało x PANDÓW !!!!

te 'PANDY' są fajowe :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka