Dodaj do ulubionych

Nie róbstwo WSBM Chomiczówka

IP: *.chomiczowka.waw.pl 07.07.10, 22:59
Nie wiem jak w innych częściach osiedla Chomiczówka ale w obrębie
administracji Nerudy 1 totalne zaćmienie przy Conrada 10 też ciemno.
Nie palą się latarnie ,zgłaszałem to w WSBM ale albo mają to gdzieś
albo oszczędzają na prądzie .Zaczyna mnie wkurzać nieróbstwo tych
ludzi .Najfajniejsze jest to że latarnie zagarnięte prze nową budowę
budynku na ulicy Conrada 6 wszystkie się palą pomimo że nikomu nie
służą bo są za ogrodzeniem budowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: z conrada 18 Re: Nie róbstwo WSBM Chomiczówka IP: *.chomiczowka.waw.pl 07.07.10, 23:41
      Ja również mam bardzo negatywne zdanie o wsbm chomiczówka. Mam wrażenie, że
      przestali całkowicie dbać o osiedle. Na parterze mojego bloku ciągły smród,
      przed blokami brudno. Czy naprawdę kontenery ze śmieciami muszą ciągle stać
      przepełnione na zewnątrz, cuchnąc w upał? Nie można dla nich zbudować
      estetycznych altanek, jak to jest na innych osiedlach albo zamykać w
      pomieszczeniach zsypowych? Na bocznych ścianach bloków (w otworach okiennych,
      których mieszkańcy nie wykorzystują) gołębie robią sobie gniazda, pełno tam
      ptasiego gówna, zastanawiam się nad wezwaniem sanepidu.
      Czy na terenie osiedla są bloki, które utworzyły wspólnotę i wyłączyły się z WSBM?
      • Gość: Bielańczyk Re: Nie róbstwo WSBM Chomiczówka IP: *.chomiczowka.waw.pl 08.07.10, 00:52
        Po prostu lepiej robić biznesik na budowie i sprzedaży nowych
        mieszkań niż dbać o starych mieszkańców osiedla przecież oni i tak
        muszą płacić czynsz.
        • Gość: lolek Re: Nie róbstwo WSBM Chomiczówka IP: 212.180.185.* 08.07.10, 11:17
          jak sie nie podoba to wyniescie sie poza Warszawę np. do Izabelina lub Babic...
          • Gość: z conrada 18 Re: Nie róbstwo WSBM Chomiczówka IP: *.chomiczowka.waw.pl 08.07.10, 22:02
            Bardzo konstruktywna wypowiedź, brawo! a dlaczego akurat Izabelin
            albo Babice?
          • Gość: Bielańczyk Re: Nie róbstwo WSBM Chomiczówka IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.07.10, 09:54
            Lolek po twoim wpisie tak mnie zamurowało że nie mogłem dojść do
            siebie i odzyskać trzeźwości umysłu . Pozbierałem się lecz jestem
            jeszcze w lekkim szoku. Wiem że już świat nie będzie taki jakim
            był wcześniej przed twoim wpisem. Życie nabrało dla mnie innego
            wymiaru i sensu wskazałeś mi nową drogę w życiu. Ale latarnie dalej
            się nie palą !
    • Gość: Chmiczówka Re: Nie róbstwo WSBM Chomiczówka IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.07.10, 13:40
      Nawet nie wiesz co gadasz a Ci co maja uwagi co do WSMB Chomiczówka
      to popytajcie jak jest w innych WSBM bo jest duzo gorzej a pomysły
      wspólnoty - to napisze tylko że jak będziecie musieli odnowic
      elewacje w bloku i przyjdzie wam za to zaplacic to dopiero
      zatęsknicie z spóldzielnią. pozdrawiam.
      • maciekb76 Re: Nie róbstwo WSBM Chomiczówka 07.05.18, 22:01
        Odgrzewam kotleta, ale ... Przynajmniej we wspólnocie jest szansa coś odnowić. Proponuję zobaczyć jaki standard remontów ma WSBM Chomiczówka i wszystkim tym zachwyconym nowymi inwestycjami szczęki opadną. Tak, tak - za parę lat w tych nowych obecnie blokach trzeba będzie wyremontować klatki schodowe. Tymczasem "remont" to pochlapanie wszystkiego farbą, nieśmiertelne olejne lamperie, czasem dla polepszenia efektu jakiś sraczkowaty pasek. Jeśli przy okazji remontu wymieniane jest oświetlenie, to oczywiście nie może być zawieszone prosto, tylko jak się akurat majstrowi zamontowało - jak w najlepszych komediach Barei. Oczywiście te nowe lampy należy też obowiązkowo pochlapać farbą, żeby nie było, że po remoncie są nowe. Nadzór ze strony spółdzielni nie istnieje - możecie sobie pisać na Berdyczów.
        • Gość: Księżycowy Re: Nie róbstwo WSBM Chomiczówka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.18, 10:14
          Wg mnie WSBM jest jedną z lepiej zarządzanych spółdzielni. Nowe inwestycje dla członków. Zieleń, zadbane chodniki itd. Porównajcie sobie Wawrzyszew.
          Może poproś swoich sąsiadów by regularnie płacili czynsz bo różnie z tym bywa..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka