Dodaj do ulubionych

Programy zdrowotne w przychodniach to fikcja ????

IP: *.aster.pl 22.11.11, 19:44
Niedawno chciałaem zbadać sobie cholesterol i cukier w Przychodni ul.Szajnochy 8 w ramach programu kardiologicznego.Nie udało się,brak wytycznych ,kompletny chaos informacyjny ze strony personelu.Czy ktoś wie o co chodzi z tymi programami,może bardziej opłaci się ZOZ-owi ich nie realizować? Czy NFZ ma świadomość jak na poziomie przychodni realizowane są prozdrowotne programy,przecież za tym idą nasze niemałe pieniądze? czy kontroluje ich właściwą realizację? W/g mnie jest to sytuacja conajmniej dziwna. Co sądzicie o tej Przychodni?

www.infzoliborza.waw.pl/index.php?art=989
Obserwuj wątek
    • donkej Re: Programy zdrowotne w przychodniach to fikcja 23.11.11, 18:10
      Czyli to Ty jesteś Grabarzem Nałogowcu? Czy czasem nie jest to materiał dla Komisji Polityki Społecznej i Zdrowia?
      • Gość: Nałogowiec Re: Programy zdrowotne w przychodniach to fikcja IP: *.aster.pl 23.11.11, 20:35
        Małżonka uświadomiła mi,że tkwiąc w swoim nałogu rzeczywiście jestem Grabarzem swojego zdrowia :))
        Zapewne jest to dobry materiał dla Komisji Społecznej i Zdrowia pod warunkiem,że będzie chciała się włączyć w RZETELNE wyjaśnienie przyczyn istniejącego stanu. Okazja do wykazania swojej przydatności. Mam nadzieję,że m.in. członkom tej komisji powinno zależeć na tym aby mieszkańcy Żoliborza cieszyli się dobrym zdrowiem.
        • donkej Re: Programy zdrowotne w przychodniach to fikcja 23.11.11, 22:43
          Przyczyny to ja chyba przeczuwam, bardziej bym się skupiła na ... zdyscyplinowaniu , że tak eufemistycznie powiem. Chętnie zapośredniczę. Zwłaszcza, że jeśli chodzi o tę przychodnię, to osobiście trzęsie mnie od dawna jako rodzicielkę uwikłaną w cykl szczepień małoletnich. Choć przynajmniej o jednej pani dr mogę się wyrazić tylko dobrze.
          Okazja może się nadarzyć, bo wreszcie, po roku, będzie pierwsze posiedzenie poświęcone służbie zdrowia.
          • Gość: nałogowiec Re: Programy zdrowotne w przychodniach to fikcja IP: *.aster.pl 24.11.11, 00:44
            Bardzo dobrze,że będzie posiedzenie Komisji zajmującej się problematyką zdrowia.Czy jest ono dostępne dla wszystkich? Może należałoby rozpropagować szerzej tematykę obrad tak ważnej Komisji Społecznej i Zdrowia
            W/g mojego rozeznania to SPZZLO Warszawa Żoliborz otrzymuje fundusze z dwóch źródeł: z Wydziału Zdrowia od pPrezydet oraz z NFZ-tu. Z tego można wywnioskować,że na profilaktykę zdrowotną w W-wie (w tym Żoliborzu/Bielanach) przeznaczane są "spore"pieniądze. Na Żeromskiego 13 jest poradnia leczenia uzależnień na utrzymanie której też są dodatkowe środki.Zarezerwowane środki finansowe na profilaktykę zdrowotną powinny być wydawane mądrze i w stu procentach zgodnie z przeznaczeniem.Należy wierzyć,że w tym przypadku tak jest, ale to byłoby można stwierdzić po kompleksowej, merytorycznej konroli SPZZLO przy ul.Szajnochy 8.Informator Żoliborski słusznie podjął ten temat.Brawo!!! Oby zaowocował dobrymi decyzjami dla dobra nas pacjentów żoliborskich.
            • Gość: O. Re: Programy zdrowotne w przychodniach to fikcja IP: 91.224.144.* 24.11.11, 12:40
              Zaowocuje tym, że obetną fundusze.
              • donkej Re: Programy zdrowotne w przychodniach to fikcja 24.11.11, 20:00
                Posiedzenia Komisji są otwarte dla wszystkich, zwłaszcza dla mieszkańców. Porządki obrad: bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Dzielnice/Zoliborz/Rada_2010_2014/Komisje/posiedzenia_komisji/komisja_polityki_spolecznej_i_zdrowia/default.htm
                Ta komisja nie będzie konkretnie o przychodni na Szajnochy, ale chociaż o zdrowiu - wreszcie. Znając życie i specyfikę tej komisji może być trudno pociągnąć temat, niemniej ważne, żeby on się w ogóle pojawił, może w późniejszym czasie uda się go pociągnąć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka