Dodaj do ulubionych

Problemy z klasami "0" na Chomiczówce

22.02.13, 10:39
Witam,

mam pytanie do wszystkich którzy tu zaglądają dlaczego do jasnej c.....y, na osiedlu Chomiczówka jest tylko jedna klasa "0" w szkole 80-tce oraz dlaczego Pan burmistrz zmusza nas do wysyłania dzieci( sześciolatków) do klasy 1-wszych. Nie mam ochoty wspominać tu co się działo w przedszkolu( było to bardzo niesmaczne) jak panie dyrektorki na siłę wypychały dzieci do klas pierwszych.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Problemy z klasami "0" na Chomiczówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.13, 11:25
      ale gminy wcale nie mają obowiązku organizować klas zerowych dla 6 latków.
      Jest luka w ustawie bo jest obowiązkowe roczne przygotowanie przedszkolne dla 5 latków.
      Słyszałem, że mniejsze gminy w ogóle poza szkołą nie mają oferty dla 6 -latków.
      • Gość: mama Re: Problemy z klasami "0" na Chomiczówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.13, 13:50
        trzeba walczyć, a nie pisać na forum, zebrać rodziców dzieci sześcioletnich i ruszyć do burmistrza itp
        słyszałam już o tym problemie od jednej mamy, a w odpowiedzi, a bo to coś da jak pójdziemy??
        lepiej gadać i nic nie robić .....
    • Gość: Mewa Re: Problemy z klasami "0" na Chomiczówce IP: *.home.aster.pl 22.02.13, 17:41
      Zachciało się dzieci, a teraz wielkie oczy i zdziwienie, szkół żądają, placów zabaw itp. itd. istny terror osób uważających, że robią łaskę społeczeństwu z tego tytułu, że wpadli i dzieci wychowują. A potem my, pracujący i dobrze zarabiający, utrzymujemy z naszych podatków większość bezrobotnej młodzieży, żyjącej od zasiłku do zasiłku.
      Ot, moje frywolne przemyślenia w temacie "zdesperowanych" rodziców szukających szkół dla swoich pociech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka