Gość: fmp2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 23:41 zniknęła - lokal nieczynny - w środku pusto - chyba plajta. Apteka przy Urzedzie Dzielnicy chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rob Re: kawalerka padła IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 01:00 I dobrze bo słaba była. Może ktoś inny coś sensownego otworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wój Re: kawalerka padła IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 01:38 Chyba padła, bo już się nawet nie starali o zgodę na sprzedaż alkoholu niskowoltażowego (Art Cafe, kolejne genialne i oryginalne przedsięwzięcie, jeszcze walczy), a to dla każdego lokalu oznaka przejścia od łagodnej rezygnacji do pakowania pudeł. Bardzo się nie dziwię, bo brak pomysłu na to miejsce bolał. Fikuśna herbata dla garstki licealistów to żaden pomysł, albo prowadzisz świetlicę dla gimbazy, albo zdecyduj się, co - i w sumie taki pożytek z tego miejsca (i z Amrita), że parę osób otrzeźwiało z gadaniny o kafejkach, stolikach wystawianych na chodnik i małych bistrach. Może za kilka lat Żoliborz dojrzeje wreszcie do rozmowy o usługach w przestrzeni publicznej, a nie o widokówkach z ciepłych krajów. A że przestają się opłacać apteki otwierane jedna obok drugiej - mam nadzieję, że to znak, że ludziom lepiej, prawda? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rewe Re: kawalerka padła IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 07:24 Kiedyś czytałem, że kundle się tam na sofach wylegiwały............Pewnie wszystkim to przeszkadzało tylko nie psiarzom i wlaścicielom knajpki. No to jednej psiarni mniej......:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kawalerka padła IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.14, 23:33 Skoro towarzystwo psów Ci nie odpowiada, przenieś się do obory. Wśród BARANÓW poczujesz się jak w domu. Psy są zbyt inteligentne dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: kawalerka padła 03.12.13, 09:30 Amrit rządzi. A może powstanie pierogarnia? Odpowiedz Link Zgłoś
f.sinatra Re: kawalerka padła 03.12.13, 10:08 W Pavillonie koło Eko Bazarku też pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: kawalerka padła 03.12.13, 15:37 A to ciekawe, bo ja zawsze widzę tam dużo ludzi. Mnie nie zachęca to miejsce, ani art cafe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rewe Re: kawalerka padła IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 16:21 "A to ciekawe, bo ja zawsze widzę tam dużo ludzi. " Nieaktualne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wój Re: kawalerka padła IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.13, 01:00 W takim metrażu to raczej cukernica? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
k.mieszkowski Re: kawalerka padła 04.12.13, 20:46 powiększy się Amrit i powstanie nowa marka sieci Amrit sweet's Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: kawalerka padła IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.13, 18:07 Poprzednia kawalerka pękała w szwach, a w tej panowała radosna wiocha i estetyczne podkarpacie Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: kawalerka padła 05.12.13, 19:16 No cóż, z moich trzech czy czterech odwiedzin zapamiętałam skwaszoną obsługę i wysokie ceny. Startowali z dużym opóźnieniem i nie wykorzystali przewagi pierwszej kawiarni z żoliborskiego bomu. Popadli w nijakość, podczas gdy dookoła powstawały nowe miejsca z pomysłem i jakimś tam programem. Konkurencja jest ostra, klient może wybrzydzać. A co planują w lokalu po pasmanterii? Odpowiedz Link Zgłoś
f.sinatra Re: kawalerka padła 31.12.13, 12:24 Klub Podróżnika też nieczynny, ale podobno już w styczniu będzie tam coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: kawalerka padła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 19:21 trafiłam na coś takiego: pl-pl.facebook.com/PlacWilsona/posts/10152151385589204 czy może wiecie coś na ten temat? od kiedy? dlaczego? itd. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: kawalerka padła 20.01.14, 22:23 Wszystko co na razie wiemy napisaliśmy w komentarzu:-) Dlaczego? Prawdopodobnie jednym z powodów było też nastawienie wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wój Re: kawalerka padła IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 22:44 Ciekawe, AFAIK temat mini-eu nigdy we wspólnocie nie zaistniał. Sporo w niej ludzi, wszyscy jeść muszą. Z drugiej strony - sklep zalicza zjazd od dobrych dwóch lat, jeszcze kilka konsekwentnych miesięcy i nie będzie za czym tęsknić. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: kawalerka padła 20.01.14, 22:46 Lukullus padł, teraz Mini E. Ostał się mało ciekawy Merkury, czy po kromkę chleba trzeba będzie jechać do Hali Marymonckiej lub do Arkadii? Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: kawalerka padła 20.01.14, 23:00 Z przecieków wiem, że był problem uciążliwych dostaw i alkoholu, ale nie twierdzę, że to główny powód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wój Re: kawalerka padła IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.14, 00:20 Ciekawe, ciekawe. Cóż, najwyraźniej bazarek z oscypkiem i regionalną szynką trzeba będzie organizować na Placu Wilsona także poza sezonem świątecznym… Odpowiedz Link Zgłoś