Gość: author IP: *.free.aero2.net.pl 12.05.14, 11:40 Czy ktoś ma info kiedy zaczną budować osiedle na Gotyckiej. Podobno ten okrągły parking przy sportowym i kwiaciarni mają przenosić koło cmentarza. Na miejscu parkingu - ma powstać blok mieszkalny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chomiczman Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 20:49 na razie budują Osikową. O gotyckiej nigdy nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 13.05.14, 14:59 A co sądzicie o inwestycji na Sieciechowskiej i Osikowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesansowy Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 09:59 jak chcesz kupić to już pozamiatane. Fajny niski bloczek. Mnie nie pasuje brak widoku zachodu słońca co na Chomiczówce jak ma się dobry widoczek jest super i jakoś bardzie podoba mi się bliżej reymonata/broniewskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 22.05.14, 14:34 Fajne te były z ogródkami na dole. Z dwóch stron ogródeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.global.medtronic.COM 16.07.14, 13:54 fajny kameralny bloczek, bardzo się cieszę że będe tam mieszkał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamel Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.chomiczowka.waw.pl 16.07.14, 16:59 Nie wiem jakie brałeś ale mieszkania tam ogólnie są ciemne. Balkon od salonu wychodzi na tzw. studnie gdzie około 13 nie ma już słońca - będzie ciemnawo trochę. Balkony od pokoików wychodzą na tą bardziej słoneczną stronę - i to jest plus. Poza tym aneksy są ślepe więc dodatkowa ciemnia. Słabe są te mieszkania - za mało w nich okien / szczególnie w salonach. Poza tym obok na działce ruszy kolejna budowa więc ciesz się :) Ogólnie cała Osikowa nie sprzedała się w pierwszym rzucie i zostały same "mniej atrakcyjne" w rzucie drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.global.medtronic.COM 24.07.14, 15:24 Fakt widziałem plany wszystkich mieszkań i rzeczywiście nie popisał sie ten to projektował. Budynek to tzw. plomba wciśnieta trochę na siłę w środek osiedla :) Akurat mam mieszkanie z normalną kuchnią więc aneks mnie nie dotyczy. Balkon z kuchnią bedzie wychodzią na stronę domów jednorodzinnych, wcale nie uważam że będzie aż tak ciemno, zresztą pożyjemy zobaczymy. Każda nowa inwestycja ma jakieś plusy i minusy i zawsze można sie do czegoś przyczepić. Myślę że po zakończeniu budowy i przeprowadzce będzie można powiedzieć coś więcej. Co do budowy na sąsiedniej działce to słyszałem że inwestycje ma realizować deweloper. Na początku chciał postawić wysoki budynek, niestety plan zagospodarowania nie pozwala mu na to więc skończy sie pewnie na 3 piętrowym max 4 piętrowym budynku. Kiedy to ruszy?? Tego chyba nikt nie wie. Działeczka obok jest maleńka więc zakładam że nie postawią tam pałacu kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.global.medtronic.COM 30.07.14, 09:28 info na temat inwestycji na gotyckiej : tustolica.pl/dogeszczenie-chomiczowki-znika-parking-na-gotyckiej_67706 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 31.07.14, 09:38 Szkoda że blok powstanie w bezpośrednim sąsiedztwie cmentarza. Mogli dać trochę lepszą lokalizację. Widok z okna lub balkonu na cmentarz nie nastraja optymistycznie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrr WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.global.medtronic.COM 31.07.14, 10:20 Jeżeli cena będzie dobra to i sąsiedztwo cmentarza nikomu nie będzie przeszkadzało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 31.07.14, 11:01 Jak cena będzie dobra to ludzie kupią mieszkania przy oborniku. A potem zdziwienie bierze w momencie sprzedaży że nikt nie chce odkupić. efekty świetlne na 1 listopada i zapach zniczy na balkonie w gratisie Odpowiedz Link Zgłoś
wborcz Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka 03.09.14, 18:04 Czy wiecie jaka jest wysokość czynszu w wsbm przy ok 80m kw.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc1982 Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.14, 21:15 Kilka miesiecy temu liczylem, ok 1000 zl z garazem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 04.09.14, 10:52 zależy ile osób zamieszkuje w lokalu, czynsze są różne dla tych samych lokali. Zależy czy nowy blok czy stary, czy jest winda czy nie. Jest wiele składowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makarska Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 16.10.14, 08:26 Czy są wolne lokale do sprzedaży w tej inwestycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 13.03.15, 12:53 Już coś zaczyna się dziać, wycinają powoli drzewa.... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka 09.04.15, 14:09 Rewelacyjny moment, jakby nie można było robić w czasie, gdy przyroda spała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielańczyk Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.04.15, 20:05 Widocznie takie mają terminy, lepiej późno niż wcale. Dokańczają Sieciechowska to wezmą się kolejne bloczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 10.04.15, 09:02 Bardzo ciekawa oferta jeżeli chodzi o lokalizację. Widok na groby i palące się znicze. Jeżeli ktoś lubi takie widoki i nieprzeraża go takie sąsiedztwo myślę że to ciekawa alternatywa dla innych lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka 10.04.15, 09:15 Jaka jest różnica między widokiem grobów, a obskurnego bazarku, strzeżonego parkingu ogrodzonego jak etiopskie getto czy opuszczonych ogródków działkowych, gdzie bezdomni stworzyli bantustan, w którym opalaja kradzione kable z plastikowych opasek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 10.04.15, 10:03 Dla mnie jest różnica, chociażby zapach palonych zniczy lub handlu zniczami przy okazji wszelakiego rodzaju świąt. Widok z okna na palone znicze chyba tylko zarezerwowane dla koneserów takiej sztuki współczesnej. Zresztą u zbiegu Conrada/Wólczyńskiej mają widok z balkonu wprost na "restarurację" McDonalda i Statoil. Każda lokalizacja jest dobra trzeba tylko wyciągnąć z niej pozytywy. Tutaj pozytywem jest bliskość sklepów, przystanku. Ale negatywem wspomniany cmentarz. Jak to mówią: jeden lubi rybki, drugi akwarium a trzeci jak mu skarpety walą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 21.04.15, 10:04 jak narazie nic się nie dzieje na placu przyszłej budowy,ale może ruszą z kopyta już niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: WSBM Chomiczówka - inwestycja Gotycka IP: *.free.aero2.net.pl 21.04.16, 14:31 Czy ktoś ma informację o planowanych inwestycjach WSBM Chomiczówka ? Mieli budować Gotycką ale nic nie widać by coś miało się dziać. Odpowiedz Link Zgłoś