Dodaj do ulubionych

Co tam nowego budują?

15.11.04, 08:18
Na skrzyżowaniu Gwiaździstej i Tylzyckiej zauważyłem jakieś nowe
(przynajmniej dla mnie.....:)) ogrodzenie pustej działki. Co znowu chcą tam
wladować? Jak na blok mieszkalny to wg mnie troszką za blisko trasy - granica
dzialki niemal dotyka wiaduktu.
Wiecie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • roody102 Re: Co tam nowego budują? 08.12.04, 00:36
      Jest tablica z informacją, ale jakoś nie mogę się zdobyć, żeby wracając do domu
      wysiąść wcześniej i sprawdzić, co tam napisano. Nie mówiąc o tym, żeby rano
      wstać 5 minut wcześniej. Tym bardziej, że teraz i tak rzadko jeżdżę 185,
      częściej od strony Globi, bo tam teraz komunikacyjne Eldorado ;)

Jak by ktoś był na spacerze z psem to niech zerknie, bo to ciekawe, co tam ma
      być. A może ktoś z Potoku wie?
      • potomar Re: Co tam nowego budują? 08.12.04, 13:29
        No, wreszcie ktoś z forumowiczów to zauważył. Otóż z tego co wyczytałem i
        zapamiętałem to będzie to zespół budynków mieszkalnych Zielona Dolina, inwestor
        z Warszawy, wykonawca z Gdańska. Jeszcze w październiku nic nie zapowiadało, że
        będzie tam cokolwiek stawiane. Aż tu idąc w ostatnią niedzielę listopada obok
        chaszczy wyrosło przede mną metalowe ogrodzenie. Dziwne, że znaleźli się chętni
        do zamieszkiwania tak blisko ruchliwej i hałaśliwej Trasy AK.
        • kl_audio Re: Co tam nowego budują? 08.12.04, 15:56
          a ja znalazlem cos takiego...

www.maxon.trader.pl/sp_pr_inw.htm
          • zoskaanka Re: Co tam nowego budują? 08.12.04, 16:39
            zielona dolina pod mostem... to jakiś dowcip?
            poza tym to, co jest na rysunku nijak mi nie pasuje do rzeczywistości
          • Gość: kit jak można wciskać ludziom takie kity? IP: *.chello.pl 09.12.04, 01:39
            Taki wieżowiec tuż przy Trasie AK? I jeszcze pieprzą, że obok zielona Kępa
            Potocka i Las Bielański. Chyba tylko idiota da się na to nabrać. Ten zagon
            nadaje się najwyżej na jakiś biurowiec albo drobne usługi.
          • roody102 Re: Co tam nowego budują? 09.12.04, 02:22
            I to już klepnięte niby jest do realizacji?!
            Przecież to będzie puste stało - nikt nie kupi mieszkania przy trasie. Ale kto w
            ogóle dał zgodę na taki kołchoz w tym miejscu?! I to bez afer, bez protestów
            przeszło? Nie wierzę...
      • Gość: dobra dusza Re: Co tam nowego budują? IP: *.chello.pl 09.12.04, 18:02
        prawdo podobnie z tego co slyszalem to maja to byc 3 niskie bloki i
        prawdopodobnie maja byc na dodatek ogrodzone
    • Gość: jacek1f Re: Co tam nowego budują? IP: 81.210.22.* 13.12.04, 13:17
      To niesamowite! Ta fota znaczy. Cholera, wyglada, żę cale moje osiedle Potokowe
      z Tylzyckiej wyburza, zeby taka przestrzen uzyskac.:-))) W rzeczywistosci teren
      jest znacznie mniejszy nawet od tego paskudztwa trojkatnego przy Slowackiego
      naprzeciw Strażaków....
    • Gość: mieszkaniec Re: Co tam nowego budują? IP: *.chello.pl 27.12.04, 16:05
      mam pytanie .nikt ni wie kiedy ta budowa ma sie zaczac a co najleprze
      skonczyc?? :] bo juz nie moge patrzec na zagrodzony pusty plac
      • garma Data rozpoczęcia budowy 27.12.04, 20:19
        Budowę rozpoczęto dokładnie w Święto Niepodległości 11 listopada 2004r. Pisałam
        o tym w wątku "Nie wszyscy muszą":
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=17465980&a=17559359
        Sprawa budowy w tym miejscu była głośna w 1998r. Pisał o tym Jarosław Osowski
        w Gazecie Stołecznej Nr 44(2640) z dnia 21-22 lutego 1996r. w artykule
        pt. "Tylżycka jak serek". Mam ten artykuł w swoim archiwum :-)
        Wtedy ten grunt na Potoku kupiła od gminy spółka AB Investment. Według
        informacji podanych w tym artykule spółka miała w planach wybudowanie trzech
        budynków z mieszkaniami o średnim standardzie i punktami usługowymi na parterze.

• tygrys01 Re: Data rozpoczęcia budowy 29.12.04, 13:37
          garma napisała:

> budynków z mieszkaniami o średnim standardzie i punktami usługowymi na
          parterze
          =================
          Garmo!, moja córka chciałaby zamienić mieszkanie na dość duże gdzieś na POTOKU
          albo blisko nas. W tej chwili mieszka z mężem na Ochocie w 56 metrowym.
          Chciałaby większe. Gdybyś cosik wiedziała czy ktoś tutaj się wyzbywa, to
          mailnij mi. Innych też proszę o info.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka