Dodaj do ulubionych

KOLEKTORSKA

IP: *.chello.pl 10.01.05, 19:55
rózne szkoły są tu wymianiane to spytam kto uczył się na Kolektorskiej, znam
wiele osób po tej szkole i fajne jest to, że nawet osoby po 20 lat starsze
ode mnie uczyli ci sami nauczyciele: niezniszczalna prof Pataj :), szalony
Wieczorkiewicz ;)czy były dyr Grycuk itp
Obserwuj wątek
    • Gość: Bielanin Re: KOLEKTORSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:06
      Heh, wątek tej szkoły był przerabiany tutaj wielokrotnie i jeszcze więcej osób
      się zgłaszało, któte tę szkołę skończyły lub są w trakcie pobierania tam nauk.
      Ja też tam chodziłem ale to było dawno, naście lat temu. Pamiętam Grycuka,
      Boczkową, Jarosz, Szmidt, Dutkiewicz, Zwolińską(??), Klut, młodą historyczkę,
      co nazwisko mnie wyleciało z głowy. Uf, tyle at hoc ale jak pogłówkuję, to
      więcej nazwisk sobie przypomnę. :)
      • Gość: bielany Re: KOLEKTORSKA IP: *.chello.pl 26.04.05, 20:14
        wiem wiem, że był ale znalazłem go zbyt późno:) a ta młoda historyczka to
        zapewne p. Gumieniak
    • Gość: bielany Re: KOLEKTORSKA IP: *.chello.pl 11.01.05, 19:59
      to sorry, że zawracam gitarę, śmigam tu od niedawna i nie wiedziałem, a co do
      tej młodej historyczki to czy to przypadkiem nie była p.Gumieniak?
      • Gość: bielanka Re: KOLEKTORSKA IP: *.aster.pl 12.01.05, 16:27
        ja uczylam sie, skonczylam szkole 5 lat temu.uczyla mnie głupia od
        rozyjskiego,pękala,boczek,śmierdząca grabarczyk.
    • Gość: madik Re: KOLEKTORSKA IP: *.chello.pl 16.01.05, 19:30
      czesc! ja skonczyBam ta szkole rok temu i nawet milo ja wspominam! co do
      grabarczykowej to macie racje to [mierdziel tak samo jak jej mezulek! gumieniak
      to jeszcze uczy i boczkowa nadal jest dyrektorem! a znacie stasiaczkowa??
      uczyla mnie historii! hehe czasem na lekcjach byBo goraco ale tez nawet spoko!!
      albo wasilewska, mazurek??
      • Gość: bielany Re: KOLEKTORSKA IP: *.chello.pl 16.01.05, 22:02
        Stasiaczek to pokazywała mnie na apelach, nigdy jej nie zapomnę ;) a były
        jeszcze comiesięczne koncerty?
        • Gość: bielanka Re: KOLEKTORSKA IP: *.aster.pl 17.01.05, 07:32
          mazurek przed małzenstwem dawala wycisk, jak wyszla za mąż i byla w ciązy to
          fajna babka.stasiaczek ostra, ale za to fajna.najbardziej wspominam od
          rosyjskeigo,tragedia.
    • Gość: <=z Bielan=> Re: KOLEKTORSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 00:10
      Ja na szczęście kończę w tym roku tą "wspaniałą" szkołę...
      Nie mam już zdrowia chodzić do niej...
      Tak ogólnie nie wiem jakim cudem mogę zdać maturę jeśli nikt z nami (uczniami)
      nic nie powtarza... i ogólnie szkoda słów.
      Jedynym nauczycielem któremu zależy na tym żeby nas przygotować do matury jest
      prof. Gumieniak od historii.
      • Gość: madika Re: KOLEKTORSKA IP: *.chello.pl 23.01.05, 19:12
        macie racje co do mazurkowej! przed ciaza to byBa ostra nawet bardzo! na jej
        lekcjach tylko odliczaBam ile jesczze czasu zostaBo do knca lekcji! ale potem
        po porodzie jak wrociBa to naprawde byBa fajna babka z niej!fajnie jeszcze
        wspominam pania prof. NOWAK! ZAOTA KOBIETA (matematyka)!!!!!! Mam nadzieje ze
        jeszcze uczy w tej szkole!! Pozdrawiam wszystkich tegorocznych aturzystów! a co
        do tego ze nic z wami nie powtarzaja to u nich normalka! zacznie sie to dopiero
        w marcu! hehe! ale nie martwcie sie! bedzie dobrze!!!
    • Gość: już nie z Bielan Re: KOLEKTORSKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:16
      Też chodziłam do tej szkoły /1980-1985/ matura 1985 teraz będzie 20-lecie??
      Ale to szybko minęło. Uczyli mnie Radomska, Pasznicki - już nie żyją niestety,
      Wieczorkiewicz- nie wiem co z nim? Gajewska -polski,Trzcińska-niemiecki,
      Więckowska-rosyjski, Rostkowska-matematyka, Dutkiewicz-wufu i p.o., Stasiaczek-
      historia, Zwolińska-fizyka, Kurpiewska-chemia. Fajnie było, przedstawienia
      teatralne robił polonista - nie pamiętam już nazwiska, jak on odszedł, to
      poziom apeli-akademii spadł niemiłosiernie. Dzięki wymagającej niemce nie
      miałam problemu potem z językami na studiach SGPiS. Poziom nauczania zawsze w
      tej szkole był nie za wysoki - zawsze byliśmy w tyle za Stawkami, ale zawsze
      przed Żeromskiego. Aha, na mechanizację prac obrachunkowych jeździło się dwa
      razy w tygodniu na Stawki - były tam takie wielkie maszyny księgujące i
      tabulatory(?) /kto potrafiłby dziś na tym pracować?/. Komputera wtedy na oczy
      nikt w szkole nie widział. Księgowości uczyło się na kontach T-
      eowych /szubieniczkach/ w zeszycie. Wieczorkiewicz sprawdzał zeszyty, obniżał
      oceny za zamazane i krzywe cyferki. Siadaj, panna!! to słyszało się po
      nieudanym występie przy tablicy na lekcji księgowości.
      To były czasy!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam wszystkich absolwentów i obecnych uczniów tej szkoły. Nie
      narzekajcie - nawet te gorsze chwile po tylu latach wspomina się z uśmiechem!

• Gość: mabo Re: KOLEKTORSKA IP: 217.153.152.* 24.01.05, 14:37
        Ja tu jestem chyba najstarsza absolwentka LE nr 7... Matura w roku 1976!
        Ale osoby, ktore wymieniasz w wiekszosci sa mi znane: Radomska (ekonomia)
        Pasznicki (geograf), Rostkowska (matma), oczywiscie Wieczorkiewicz (tez zanm
        to "siadaj panna"), p.Dutkiewicz od Wf, poza tym polonistka p.Gorniak,
        p.Dabrowski od fiz. no i moj "wspanialy" wychowca, rusycysta p. Smorawinski !
        Niestety nie wszystkie nazwiska pamietam. Szkole wspominam z umiarkowanym
        entuzjazmem. Nie przygotowywali nas zupelnie na studia i byli bardzo zdziwieni
        jak ktos sie dostal. Moim najmilszym szkolnym wydarzeniem bylo poznanie tam
        chlopaka, ktory zostal moim mezem (jestesmy juz 26 lat po slubie).
        Moze przy okazji odszukam kogos z klasy "a". Pozdrawiam wszystkich.
        MA
        Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
        • Gość: Paulinqa Re: KOLEKTORSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:20
          Chodzę do tej szkoły dopiero od września i mam jej dosć. Nauczyciele traktują
          uczniów jak idiotów - nie raz słyszałam pytanie o downa i stwierdzenia, że
          chodziliśmy do szkół dla upośledzonych. Największym problemem tej szkoł jest
          nauka, a właściwie jej brak. W gimnazjum miałam gorszą średnią niż teraz. Od
          poczatku roku szkolnego jedynie kilka razy zrobiłam pracę domową (nie było to
          zbyt często) i ani razu nie uczyłam sie do klasówki - mam średnią 4,4. Coś jest
          chyba nie tak, nie zalezy mi na ocenach tylko na wiedzy, dlatego właśnie we
          wrześniu zmieniam szkołe. Chcę zdać maturę i dostać sie na studia, jednak z tą
          szkołą nie będzie to możliwe.
          P.S. Zgadzam sie z opinią, że jedynie pani profesor Gumieniak dba o to, aby
          przygotować uczniów do matury i żeby ją zdać - jedyna nauczycielka której
          zależy na uczniach.
        • Gość: elizabethbogdanski Re: KOLEKTORSKA IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 04.04.05, 04:26
          czesc, skonczylam tez w 76 roku. moje imie wowczas elka mastalerz, chyba 4B
          znasz m,aryle rosowska, adama wojcika, wieska dzienio, tadka wodzynskiego
          terese i aske-przyjaciolki. jesli mnie pamietasz, prosze napisz na e-mail:
          elizabethbogdanski@hotmail.com. mieszkam od 25 lat poza krajem. mam 4 dzieci.
          prosze odezxwij sie do mnie. jakie jest twoje pelne imie i kto zostal twoim
          mezem?

pozdrawiam sewrdeczmie z canadu.
          elka ( bogdanska tewraz)
          • Gość: ela z Re: KOLEKTORSKA IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 26.04.05, 16:25
            sorry, skonczylam ta szkole w 75nie w 76 roku. o moj boze to juz 32 lata.
            prosze, moze ktos 0odezwie sie z rego rocznika?, kto jezdzdil na zimowiska do
            zakopoanego r radomska, wieczorkiewiczem i owczesna dyrektorka(nie pamietam
            nazwiska). albo na obozu wedrowne w bieszczady? i radomska i pania od historii?

pozdr, ela
            • Gość: ela z torontro Re: KOLEKTORSKA IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 26.04.05, 16:27
              potrzebuje nowe okulary. skomczylam w 73 roku. pa.
    • Gość: abc Re: KOLEKTORSKA IP: *.chello.pl 02.05.05, 01:35
      ja 1997-2001
      Rzeczywiście, kadra tej szkoły niezniszczalna.
      Mnie uczyli m.in. L.Kludt, E.Zwolińska, G.Faber, G.Joel, K.Grycuk, S.Zawadzki,
      J.Sikorski, E.Gumieniak, B.Wasilewska, K.Kowalczyk, J.Kalinowska, E.Kurpiewska,
      B.Stasiaczek, S.Boczek, E.Grabarczyk, S.Dutkiewicz, E.Karpińska.
      Pamiętam tam rownież wielu weteranow: p.Pataj, p.Pękala, p.Rostkowska,
      p.Gajewska, p.Wieczorkiewicz(komedia), i jeszcze kilku innych nauczycieli, jak
      mi się przypomni to napisze
      Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka