Gość: andres IP: 212.160.172.* 05.04.05, 11:34 Zamierzam kupic mieszkanie na ulicy Szegedyńskiej. Czy jest tam bezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fredzia Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.aster.pl 05.04.05, 20:08 Nie polecam, to część Wrzeciona. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Szegedyńska 05.04.05, 23:58 Wrzeciono jest o.k., zależy tylko która część. Akurat Szegedyńskiej nie polecam, cieszy się bardzo złą sławą.A poza tym bloki przepaskudne (co wpływa na niską cenę mieszkań ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: Szegedyńska IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:51 moja babcia mieszka na Szegedyńskiej. Blok tragedia, obskurny, śmierdzące klatki, syf, windy co 2 piętro się zatrzymują i chyba pamietają Ludwika XVI :) (aż się boję do nich wsiadać). Niby położenie fajne, bo blisko do Lasku Bielańskiego, ale rzeczywiście okolica nieciekawa i mało bezpieczna :/. Może przemyśl sprawę Wawrzyszewa, to osiedle obok a różnica ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowicze Re: Szegedyńska 07.04.05, 19:58 wogóle Wrzeciono jest niezbyt ciekawe z wyjątkiem kilku nowych bloków z ochroną i ogrodzeniami. Ale wiele ludzi wybiera tę okolicę ze względu na Park Bielański i bliskość planowanego metra, wiec są też plusy. Czystością bloków powinna zająć się administracja. A chuligani i pijacy to problem dla policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.tvp.pl 07.04.05, 22:47 mieszkam na Szegedyńskiej juz kilka lat i nie rozumiem na czym polega fobia dotyczacą tego miejsca? nigdy nie miałem tam żadnych kłopotów, o które, nawiasem mówiąc, w każdej częsci miasta (mojego kumpla ostatnio okradli pod komendą policji na ochocie). Bloki rzeczywicie wyglądają nienajlepiej, ale dużo się w robi w kierunku poprawinia tej sytuacji-ocieplanie i malowanie. policji tez ostanio zauważyłem duzo więcej. a jak kogos stać na mieszkanie z ochroną to też chętnie bym sie na to pisał.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hq1 Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? 11.04.05, 12:19 Mieszkam na Szegedyńskiej i to co tu czytam to jakiś kosmos... Jeśli ktoś nie był to niech nie pisze - bloki w tej części wrzeciona są ładnie odnowione (pomalowane i ocieplone) - został chyba jeszcze jeden "szary" blok. Dozorcy dbają o czystość chodników i trawników które są w miarę zadbane. Sszkoła na szegedyńskiej jest po remoncie i jest tak jakby od nowa zbudowana + nowa hala sportowa i super boiska z tartanem. Dużozieleni między blokami. 100 razy przuyjemniej niż na pustym wawrzyszewie... Niedługo będzie metro, budują nowe bloki i jest naprawdę ok. Bez problemu chodzę wieczorami a moja żona wraca późnym wieczorem z pracy. Polecam odwiedziny. Administracja dużo robi - np, w moim bloku są malowane klatki schodowe (na zewnątrz elewacje były robione w tamtym roku). Dobry dojazd tramem do śródmieścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia_68 Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: 212.160.172.* 12.04.05, 12:02 Zgadza się. Mieszkam na Wrzecionie 4a. Blok jest może i ogrodzony, ale przecież nie przefrunę z przystanku do domu, tylko idę między tymi "strasznymi blokami i chuliganami". Często wracam późno do domu (np koło 22.30) i nigdy nikt mnie nie zaczepił. Co do mieszkania na Szegedyńskiej - jeśli cena Ci odpowiada, mieszkanie i blok Ci się podobają i chcesz mieć blisko do Lasku Bielańskiego, to kupuj, bo okolica wcale nie jest taka okropna jak o niej piszą. Wiadomo, że pod sklepem stoją podpici panowie, ale 1. są niegroźni 2. gdzie nie stoją? Tyle się pisze o tym, jak niebezpiecznie jest na Wrzecionie, ale jakoś nie znajduje to odzwierciedlenia w kronikach kryminalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:52 miałam "przyjemność" mieszkać na Wrzecionie 1 rok. Na Marymonckiej przy Doryckiej. 3x włamali mi się do samochodu, w tym 1x wczesnym wieczorkiem. Ciagle gdzieś były włamania. Blok śmierdzący, obrzydliwy. Wszędzie dresy i lumpy. Moja babcia mieszka na Szegedyńskiej 3 lata i żałuje, że kupiła tam mieszkanie. Boi się sama wieczorem wychodzić. Oczywiście na każdym osiedlu i dzielnicy są miejsca fajne i mniej fajne. Jeden lubi pipki , drugi rybki :). Mam kolege, który nei wyobraża sobie mieszkać gdzie indziej niż na Szmulkach, i uważa, że to fajne miejsce. A większość z nas nawet za dopłatą by tam nie poszła mieszkać. Jeśli chodzi o Bielany to dla mnie najpiekniejszym osiedlem jest Chomiczówka. Szkoda, że puszczą tamtędy trasę, bo z pewnością straci na uroku :(. A spacerki ulicami Księżycową, Rodziny Połanieckich i dalej do lasku są wspaniałe. Ja mieszkam od 1,5 roku na Wawrzyszewie przy stawach, w bloku z lat 90-tych. Jestem zadowolona. Fajna i zadbana okolica. Minusem może być bazar na Wolumenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielany Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.chello.pl 17.04.05, 21:45 z tą Chomiczówką to przesadziłaś, pospaceruj po Bielanach to zmienisz zdanie: Zdobycz Robotnicza czy okolice między Kasprowicza a AWF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: 217.8.186.* 12.04.05, 16:13 ja tez sie zgadzam z poprzednikami i tak jak Wy radzilam w innym watku. Jesli podoba sie mieszkanie i blok jest w miare zadbany to sie decyduj. Na Wrzecionie mam wrazenie, ze kazdy blok jest rozna spolecznoscia i trudno uogolniac. Ale ani tych tabunow dresow nie widze anie napadajacych na samochody. W statystykach policyjnych Wrzeciono wcale nie wypada gorzej jak to niektorzy usiluja widziec. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
emi73 Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? 12.04.05, 20:50 Ja przeprowadzam się na Wrzeciono za dwa miesiące. Od kiedy pamietam zawsze tam właśnie chciałam mieszkać i cieszę się, że moje marzenie sie spełni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: 217.8.186.* 13.04.05, 09:30 Witamy przyszlego sasiada :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mana Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:10 Ja mieszkam na Wrzecionie przy skrzyzowaniu z Szegedynska. Bloki sa ladnie odnowione - przynajmniej z zewnatrz nie wygladaja tak zle, jak jest w srodku nie wiem. Jest duzo zieleni, nieopodal Lasek Bielanski - teraz po deszczu powietrze bosko pachnie. To nieprawda, ze jest tu niebezpiecznie. Nie mam zadnych zlych doswiadczen mimo ze troche towarzystwa w sportowych ciuchach jest, ale mysle ze wszedzie ich mozna znalezc. Mieszkam tu od roku, moi znajomi od 3 lat, nikt z nas nie mial tutaj zadnych zlych doswiadczen, nikt nas nie zaczepial itp. Ja dopiero od ludzi z innych dzielnic sie dowiedzialem, ze tu niebezpiecznie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś