Dodaj do ulubionych

mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie?

IP: 212.160.172.* 05.04.05, 11:34
Zamierzam kupic mieszkanie na ulicy Szegedyńskiej. Czy jest tam bezpiecznie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredzia Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.aster.pl 05.04.05, 20:08
      Nie polecam, to część Wrzeciona.
      • sierzant.podsiadlik Szegedyńska 05.04.05, 23:58
        Wrzeciono jest o.k., zależy tylko która część. Akurat Szegedyńskiej nie
        polecam, cieszy się bardzo złą sławą.A poza tym bloki przepaskudne (co wpływa
        na niską cenę mieszkań ;-))
        • Gość: kalinosia Re: Szegedyńska IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:51
          moja babcia mieszka na Szegedyńskiej. Blok tragedia, obskurny, śmierdzące
          klatki, syf, windy co 2 piętro się zatrzymują i chyba pamietają Ludwika XVI :)
          (aż się boję do nich wsiadać). Niby położenie fajne, bo blisko do Lasku
          Bielańskiego, ale rzeczywiście okolica nieciekawa i mało bezpieczna :/. Może
          przemyśl sprawę Wawrzyszewa, to osiedle obok a różnica ogromna.
          • dzialkowicze Re: Szegedyńska 07.04.05, 19:58
            wogóle Wrzeciono jest niezbyt ciekawe z wyjątkiem kilku nowych bloków z ochroną
            i ogrodzeniami. Ale wiele ludzi wybiera tę okolicę ze względu na Park Bielański
            i bliskość planowanego metra, wiec są też plusy. Czystością bloków powinna
            zająć się administracja. A chuligani i pijacy to problem dla policji.
    • Gość: wilk Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.tvp.pl 07.04.05, 22:47
      mieszkam na Szegedyńskiej juz kilka lat i nie rozumiem na czym polega fobia
      dotyczacą tego miejsca? nigdy nie miałem tam żadnych kłopotów, o które,
      nawiasem mówiąc, w każdej częsci miasta (mojego kumpla ostatnio okradli pod
      komendą policji na ochocie). Bloki rzeczywicie wyglądają nienajlepiej, ale dużo
      się w robi w kierunku poprawinia tej sytuacji-ocieplanie i malowanie. policji
      tez ostanio zauważyłem duzo więcej. a jak kogos stać na mieszkanie z ochroną to
      też chętnie bym sie na to pisał....

pozdrawiam
      • hq1 Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? 11.04.05, 12:19
        Mieszkam na Szegedyńskiej i to co tu czytam to jakiś kosmos... Jeśli ktoś nie
        był to niech nie pisze - bloki w tej części wrzeciona są ładnie odnowione
        (pomalowane i ocieplone) - został chyba jeszcze jeden "szary" blok. Dozorcy
        dbają o czystość chodników i trawników które są w miarę zadbane. Sszkoła na
        szegedyńskiej jest po remoncie i jest tak jakby od nowa zbudowana + nowa hala
        sportowa i super boiska z tartanem. Dużozieleni między blokami. 100 razy
        przuyjemniej niż na pustym wawrzyszewie... Niedługo będzie metro, budują nowe
        bloki i jest naprawdę ok. Bez problemu chodzę wieczorami a moja żona wraca
        późnym wieczorem z pracy. Polecam odwiedziny. Administracja dużo robi - np, w
        moim bloku są malowane klatki schodowe (na zewnątrz elewacje były robione w
        tamtym roku). Dobry dojazd tramem do śródmieścia.
        • Gość: Asia_68 Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: 212.160.172.* 12.04.05, 12:02
          Zgadza się.
          Mieszkam na Wrzecionie 4a. Blok jest może i ogrodzony, ale przecież nie
          przefrunę z przystanku do domu, tylko idę między tymi "strasznymi blokami i
          chuliganami". Często wracam późno do domu (np koło 22.30) i nigdy nikt mnie nie
          zaczepił. Co do mieszkania na Szegedyńskiej - jeśli cena Ci odpowiada,
          mieszkanie i blok Ci się podobają i chcesz mieć blisko do Lasku Bielańskiego,
          to kupuj, bo okolica wcale nie jest taka okropna jak o niej piszą. Wiadomo, że
          pod sklepem stoją podpici panowie, ale 1. są niegroźni 2. gdzie nie stoją? Tyle
          się pisze o tym, jak niebezpiecznie jest na Wrzecionie, ale jakoś nie znajduje
          to odzwierciedlenia w kronikach kryminalnych.
          • Gość: kalinosia Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:52
            miałam "przyjemność" mieszkać na Wrzecionie 1 rok. Na Marymonckiej przy
            Doryckiej. 3x włamali mi się do samochodu, w tym 1x wczesnym wieczorkiem.
            Ciagle gdzieś były włamania. Blok śmierdzący, obrzydliwy. Wszędzie dresy i
            lumpy. Moja babcia mieszka na Szegedyńskiej 3 lata i żałuje, że kupiła tam
            mieszkanie. Boi się sama wieczorem wychodzić. Oczywiście na każdym osiedlu i
            dzielnicy są miejsca fajne i mniej fajne. Jeden lubi pipki , drugi rybki :).
            Mam kolege, który nei wyobraża sobie mieszkać gdzie indziej niż na Szmulkach, i
            uważa, że to fajne miejsce. A większość z nas nawet za dopłatą by tam nie
            poszła mieszkać. Jeśli chodzi o Bielany to dla mnie najpiekniejszym osiedlem
            jest Chomiczówka. Szkoda, że puszczą tamtędy trasę, bo z pewnością straci na
            uroku :(. A spacerki ulicami Księżycową, Rodziny Połanieckich i dalej do lasku
            są wspaniałe. Ja mieszkam od 1,5 roku na Wawrzyszewie przy stawach, w bloku z
            lat 90-tych. Jestem zadowolona. Fajna i zadbana okolica. Minusem może być bazar
            na Wolumenie.
            • Gość: bielany Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.chello.pl 17.04.05, 21:45
              z tą Chomiczówką to przesadziłaś, pospaceruj po Bielanach to zmienisz zdanie:
              Zdobycz Robotnicza czy okolice między Kasprowicza a AWF
          • Gość: goja Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: 217.8.186.* 12.04.05, 16:13
            ja tez sie zgadzam z poprzednikami i tak jak Wy radzilam w innym watku.
            Jesli podoba sie mieszkanie i blok jest w miare zadbany to sie decyduj.
            Na Wrzecionie mam wrazenie, ze kazdy blok jest rozna spolecznoscia i trudno
            uogolniac. Ale ani tych tabunow dresow nie widze anie napadajacych na samochody.
            W statystykach policyjnych Wrzeciono wcale nie wypada gorzej jak to niektorzy
            usiluja widziec.

Pozdrowka
            • emi73 Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? 12.04.05, 20:50
              Ja przeprowadzam się na Wrzeciono za dwa miesiące. Od kiedy pamietam zawsze tam
              właśnie chciałam mieszkać i cieszę się, że moje marzenie sie spełni.
              • Gość: goja Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: 217.8.186.* 13.04.05, 09:30
                Witamy przyszlego sasiada :))
    • Gość: mana Re: mieszjkanie na Szegedyńskiej - bezpiecznie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:10
      Ja mieszkam na Wrzecionie przy skrzyzowaniu z Szegedynska. Bloki sa ladnie
      odnowione - przynajmniej z zewnatrz nie wygladaja tak zle, jak jest w srodku
      nie wiem. Jest duzo zieleni, nieopodal Lasek Bielanski - teraz po deszczu
      powietrze bosko pachnie. To nieprawda, ze jest tu niebezpiecznie. Nie mam
      zadnych zlych doswiadczen mimo ze troche towarzystwa w sportowych ciuchach
      jest, ale mysle ze wszedzie ich mozna znalezc. Mieszkam tu od roku, moi znajomi
      od 3 lat, nikt z nas nie mial tutaj zadnych zlych doswiadczen, nikt nas nie
      zaczepial itp. Ja dopiero od ludzi z innych dzielnic sie dowiedzialem, ze tu
      niebezpiecznie. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka