Dodaj do ulubionych

PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13

24.04.05, 19:18
Mamy na tym podworku cuddowną sytuację - dzielnica zafundowała nam drogę
przeciwpożarową, która nie spełnia warunków,a tak naprawdę kilka staruszek
wystarało się o zakaz parkowania na podwórku poza 12 wyznaczonymi
miejscami,bo panie te chcą żyć w mieście,ale bez żadnych uciążliwości
typowych dla miasta.a powołują się na to,że mieszkają w tym budynku od
1956.Pociesza mnie tylko to,że będę tu mieszkał dłużej od nich....
Obserwuj wątek
    • Gość: uwzetka Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 IP: *.chello.pl 24.04.05, 19:47
      tak... u mnie na Literackiej sprawa wyglada tak: "getto" się pięknie ogrodziło,
      a gdzie cwani tamtejści lokatorzy trzymają swoje auta? Na zatokach, które nie
      są ogrodzone i DARMOWE.
      I co jakiś czas można na drzwiach klatki schodeowj przeczytać: wynajmę mniejsce
      parkingowe w ogrodzonej strefie , cena 150 zł za miesiąc. Cóż, daleka jestem od
      uogólnień, ale sam widok rejestracji WS coś tam przyprawia mnie o mdłości.
      Wiem, rejonizacji nie ma, ale pozostaje niesmak. hmmm... żyć w mieście bez
      uciążliwości... nie da rady.
      • Gość: agnieszka Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 17:00
        ja mieszkam przy Popieluszki 13 wlasnie!!!! i moge sobie zaparkowac....na dachu
        chyba bo 3 stare rupiecie chca miec tu tylko kwiatki i trawke....a mlodych
        ludzi ukatrupily by na miejscu za wszystko.....za fryzure i spodnie nawet! i
        mam ochote sprzedac to cholerne mieszkanie!!!! moze ktos chetny?
    • Gość: p Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 IP: *.kosson.com 27.04.05, 18:05
      > ,bo panie te chcą żyć w mieście,ale bez żadnych uciążliwości
      > typowych dla miasta.

a może to Ty chcesz mieszkać w centrum miasta bez uciążliwości typowych dla
      miasta w postaci problemów z parkowaniem. W takim razie poskładaj sobie
      pieniądze na apartamentowiec z parkingiem podziemnym, a jeśli Cię nie stać to
      przenieś się na przedmieścia (tam sobie kupisz mieszkanie z miejscem postojowym
      za równowartość tego na Popiełuszki). Strasznie mnie denerwuje takie podejście,
      że skoro mieszkamy w wielkim mieście, to nie potrzebne są choćby małe enklawy
      zieleni, ciszy i względnie świeżego powietrza. Sam mieszkam 100-200 m dalej na
      os. Sady Żol, i mimo że mam nieraz wiele problemów z zaparkowaniem samochodu,
      płace obecnie znacznie większą składkę ubezpieczeniową z powodu nocnych włamań,
      to nie wyobrażam sobie, aby ktoś zastąpił zieleń osiedlową parkingiem , na
      którym całą dobę jeździłyby i smrodziły samochody po oknami, a jeszcze
      niektórzy mieliby fantazję potrąbić, bo przecież w mieście nikt nie ma prawa do
      ciszy...

PS Ciekawe czy kupując mieszkania dopłaciliście za miejsca parkingowe, czy po
      prostu teraz uznaliście, że się one Wam, ot tak, należą?

• Gość: agg Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:25
        uuu...taki sasiad na Sadach...fujjj....poza tym nie kupilam mieszkania tylko je
        odziedziczylam na nieszczescie...a poza tym kocham zielen a placyk zawalony
        butelkami i prezerwatywami to nie jest zielen i wole miec parking w tym miejscu
        POMIEDZY drzewami i trawnikami! poza tym skoro masz tak blisko
        zapraszam...obejrzyj sobie to meliniarskie podworko....i te stare klempy
        wrzeszczace przez okno bo pies...bo dzieci...bo smaochod....bo mlodziez...a one
        chca spac o 12 w poludnie...moze dla nich juz czas na Powazki sie przeniesc, bo
        ja chce tez pozyc w spokoju i ciszy a nie z geriatyczkami terkoczacymi z okien
        i kontrolujacymi kazdy moj krok???? poza tym sadze ze jestes starszy i
        bogatszy wiec plac sobie za uszkodzenia lub za parking ...moja rodzina
        parkowala tutaj od lat 60-tych i nie zamierzam tego zmieniac!!!!
        • Gość: zyb Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:29
          Slusznie! Czas skonczyć z rządami tych starych rupieci! Niech zrozumieją, że
          czasy się zmieniły i samochodoów będzie coraz więcej, a ich coraz mniej! Sam
          mam w okolicy problemy z parkowaniem,a mój samochód jest regularnie nieszczony!
          Jestem za parkingiem na tym zdemolowanym placyku zabaw dla dzieci, choć teraz
          to strach tam dzieci wypuścić, bo mogą się zabić o te słupki!
          • q22 Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 28.04.05, 13:33
            > Slusznie! Czas skonczyć z rządami tych starych rupieci! Niech zrozumieją, że
            > czasy się zmieniły i samochodoów będzie coraz więcej, a ich coraz mniej!

Jasne. Niedługo rupiecie powymierają, do mieszkań
            wprowadzą się młodzi dynamiczni, z których każdy będzie
            chciał zaparkować pod oknem samochód, a może dwa.
            Inni sąsiedzi dokupią sobie kolejne samochody.
            Od razu będzie lepiej.

q
          • donkej Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 28.04.05, 13:54
            > Slusznie! Czas skonczyć z rządami tych starych rupieci! Niech zrozumieją, że
            > czasy się zmieniły i samochodoów będzie coraz więcej, a ich coraz mniej! Sam
            > mam w okolicy problemy z parkowaniem,a mój samochód jest regularnie nieszczony!
            >
            > Jestem za parkingiem na tym zdemolowanym placyku zabaw dla dzieci, choć teraz
            > to strach tam dzieci wypuścić, bo mogą się zabić o te słupki!

He he - jak tak dalej pójdzie, pewnie stanę się jedną z tych osób niszczących
            takim osobnikom samochody - mam już opracowane metody walki podjazdowej z
            tymi... hmmm przybyszami - jakby co -
            mogę się moją wiedzą podzielić;-))
            • Gość: p Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 IP: *.kosson.com 28.04.05, 14:15
              Dzięki za ostrzeżenie, bo już się szykowałem, aby zaparkować pod takim dużym
              platanem

przyjezdny
        • Gość: p Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 IP: *.kosson.com 28.04.05, 13:49
          Nie chciałem Was urazić, nie znam sytuacji i nie chcę się wtrącać do Waszego
          podwórka, mam natomiast silną alergię na stwierdzenia mówiące , że
          > ,bo panie te chcą żyć w mieście, ale bez żadnych uciążliwości
          > typowych dla miasta.

Oczywiście, wielu rzeczy nie da się uniknąć, ale w wiele osób podchodzi do tego
          tak, że skoro wielkie miasto, tonie trzeba się ograniczać z mnożeniem hałasu,
          spalin itp... komu się nie podoba to wynocha na wieś.

Stosunków miedzy sąsiedzkich nie komentuję.

Piszesz:
          > poza tym sadze ze jestes starszy i
          > bogatszy wiec plac sobie za uszkodzenia lub za parking ...
          nie wiem czy jestem starszy lub bogatszy, ale coraz bardziej przekonuję się, że
          wiele rzeczy jest bardziej sprawą wyboru, niż posiadanych pieniędzy. Ostatnio
          np. znajomi przyjechali nowym, b. drogim samochodem i stwierdzili, że ich nie
          stać na wyjście do teatru, bo bilet kosztuje 50 zł... ale to już zupełnie inna
          historia.
          • Gość: Elżbieta Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:47
            Mam nadzieję, że nie stanę sie taką zrzędliwą staruszką, bo to prawda, że im
            się nic nie podoba i najchetniej by wszystkich pozabijały. A samochody są i
            bedzie ich coraz więcej i nic na to nie poradzimy, więc trzeba jakoś sie
            porozumieć, tylko że ci starsi nie zawsze chcą.
    • camelotty Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 28.04.05, 20:11
      Tak sie składa, ze ja też mieszkam na tym podwórku...i powiem szczerze: to jest
      HORROR! "Nie bedzie samochodów, bo.... nie chcemy samochodów! Bo nam sie tak
      podoba!" A co maja powiedzieć osoby mające samochody i korzystajace z nich, aby
      utrzymac siebie i swoja rodzinę??? Może w ogole je sprzedać? Wystarczy troszkę
      dobrej woli, ale w tych starych kobietach JEJ NIE MA! Poza wszystkim, nie wiem
      jak można celowo wzbudzac tyle nienawisci wobec siebie, waląc na prawo i lewo
      różańcem....czysta dewocja i hipokryzja! Pozdrawiam wszystkich....i uszka do
      góry...zrobimy ten parking....:)))
      • olecky Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 28.04.05, 20:20
        camelotty napisała:

> A co maja powiedzieć osoby mające samochody i korzystajace z nich, aby
        > utrzymac siebie i swoja rodzinę?

takie osoby, zamiast bic piane, moga po prostu zamienic sie na mieszkanie z
        parkingiem. Nietrudno o takie...

> Wystarczy troszkę dobrej woli, ale w tych starych kobietach JEJ NIE MA!

ja tam bynajmniej nie jestem stara kobieta, a mysl o samochodach na podworku
        wcale nie budzi we mnie entuzjazmu. To nie Kozia Wolka, zeby trzymac traktor
        tuz przy ganku. Na wielu osiedlach w miastach zachodnioeuropejskich samochody
        parkuje sie w ogole na zewnatrz osiedla i dochodzi te kilkaset metrow spacerkiem.

> zrobimy ten parking....

ta, najlepiej na klatce schodowej.

pozdrawiam, olek
        • camelotty Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 28.04.05, 20:30
          Taaak....wlasnie dlatego mam taki zamiar....w innych dzielnicach nie ma takiej
          ohydnej malomiasteczkowosci jak tu...i troszke wiecej zrozumienia jest...zaluje
          ze od 3 lat tutaj mieszkam, (ohydne i brudne osiedle)....oby jak najkrocej!!!!
          Poza tym ja i tak bede parkowac tam, gdzie chce, bo...cytujac geriatryczne
          sasiadki "tak mi sie podoba!". A na klatce? ---> niezly pomysl nawet!:) By the
          way,...parking niebawem bedzie....spox! Pozdrawiam...Came
          • donkej Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 28.04.05, 20:54

>zaluje ze od 3 lat tutaj mieszkam,

myślałam, że jeszcze krócej:->

> oby jak najkrocej!!!!

oby!!!

>By the way,...parking niebawem bedzie....spox!

heee ekhm, ekhm.... :-DDD

• camelotty Re: PARKING NA PODWORKU POPIEŁUSZKI 11/11A/13 28.04.05, 21:41
              No oby oby....! zadna przyjemnosc w takim otoczeniu....no i ten wszechobecny
              syf....brud ...i brak ogranizacji administracyjnej....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka