Dodaj do ulubionych

Chello czy Aster ?

IP: *.udn.pl 30.04.05, 17:40
Co lepiej wybrać? Dokładnie chodzi o internet.Piszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: warszawianka Re: Chello czy Aster ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 17:43
      Aster i tylko aster !!!!!!!!!!!!!!

Moja kolezanka miła internet z UPC (czyli chello) i przez 3 miesiace nie mogła
      sie doprosić o pomoc bo nie działał jej internet, totalna olewka ludzi, płaciła
      przez 3 miesiace mimo, że nie mogła korzystać, w koncu zrezygnowła, odradzam
      zdecydowanie, poza tym sa jakieś limity !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ann Re: Chello czy Aster ? IP: *.chello.pl 30.04.05, 18:02
        ta która płaciła i nie mogła korzystać z internetu - pewnie komputer do d...,
        bo to wszystko jest baaardzo proste. przy zmianie kompa ja sama sobie
        podłączyłam internet - wystarczyła konsultacja telefoniczna z centrum obsługi
      • Gość: upc Re: Chello czy Aster ? IP: *.chello.pl 02.05.05, 21:46
        ja mam upc i chello i jestem zadowolona.. też miałam awarię bo mi net nie
        działał ale przyjechali wachowcy i zreperowali.. zadzwoniłam , powiedziałam
        kiedy mogą przyjechać i przyjechali.. nie wiem czemu do Twojej koleżanki nie
        przyjechali...
    • Gość: ann Re: Chello czy Aster ? IP: *.chello.pl 30.04.05, 18:01
      korzystam z chello upc - nie ma żadnych limitów, dementauję te pogłoski. ja
      jestem zadowolona - wszystko szybko chodzi, na skype'ie słychać bajecznie.
      • Gość: warszawianka Kłamstwo !!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 18:40
        Lepiej powiedz gdzie pracujesz !!!!!!

W UPC zawsze były i sa limity, zmienia sie tylko ich wielkość !!!!!!!!!
        • Gość: ann Re: Kłamstwo !!!!! IP: *.chello.pl 30.04.05, 19:58
          w upc nigdy nie było i nie ma limitów. za stały abonament (ok. 140 zł) mogę
          korzystać 24 godziny na dobę przez cały miesiąc z internetu i tv kablowej. od
          dwóch lat nie było żadnej skuchy ani nic.

pracuję z branży związanej z medycyną i ochroną zdrowia:)))
          • Gość: warszawianka Re: Kłamstwo !!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 20:20
            pomoc.upc.com.pl/newsletter/new_doc/parametry_techniczne.pdf
            pomoc.upc.com.pl/newsletter/new_doc/warunki_uzytkowania.pdf
            "a ilość pobieranych danych powodujaca nadmiene obiazenie sieci"?

i "nadmierne obciążenie sieci"

innymi słowy jak za duzo sciągasz to spowalniaja Ci internet, na ursynowie u
            mojego kolegi tak jest w UPC, ale on sie z tym pogodził i korzysta, jak
            zakładał internet u nich to obiecali mu jakis prezent nawet
            za to ale do tej pory go nie dostał !!!!

Nie ma wyboru bo u niego w bloku jest tylko UPC a astera nie wpuściła
            spółdzielnia mieszkaniowa, pewnie mniej um zaoferowali "prowizji" za wejscie na
            budynek...
            • Gość: ann Re: Kłamstwo !!!!! IP: *.chello.pl 30.04.05, 20:30
              a ja wyciągam zgoła inny wniosek - ten twój koleżka jakiś niekumaty. jesteś
              jego rzecznikiem prasowym?

ściągałam różne rzeczy i zwykle szło piorunem
              • Gość: warszawianka Re: Kłamstwo !!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 21:39
                Tak sie sklada, ze moj kolega zna sie na komputera i to calkiem niezle i wie,
                że nie moze ściagać zbyt wiele bo mu zwolnia internet do tego stopnia, że nie
                bedzie mozna praktycznie korzystać a wyboru nie ma wiec korzysta z UPC.
                A wszystko zalezy ile sciagasz i co i jaki masz abonament.
                • jota.40 Ja mam UPC 01.05.05, 21:55
                  Ja mam UPC, ale to nie z wyboru, u mnie na Sadach po prostu nie ma internetu
                  przez Aster! Może więc najpierw sprawdź, czy i które firmy zajmują się
                  internetem w twoim budynku... Zależy chyba od potrzeb i możliwości. Mnie nie
                  zależało na super prędkości - mam wersję light w UPC, dostęp 24 h na dobę za
                  jedyne 94 PLN miesięcznie. Też zmieniałam w międzyczasie komputer, zero
                  problemów. U mnie panowie przyszli, zamontowali modem i od razu wszystko
                  świetnie działało. Nie narzekam.
                • roody102 Re: Kłamstwo !!!!! 02.05.05, 22:28
                  Ewidentnie wynika z tego, że transfer spada po przekroczeniu pewnej ilości
                  danych i to właśnie nazywamy limitami. Ma to TP SA, ma UPC, Aster nie ma.
            • Gość: obiekt Re: Kłamstwo !!!!! IP: *.chello.pl 02.05.05, 21:50
              co do netu w aster to nie wiem bo nie miałem ale tv odbiera F A T A L N I E !!
              kasza, kasza, kasza,

Tv w upc odbiera dubrze, czyściutki obraz..

Net też działą bez zarzutów.. jak narazie :)

a limit jakiś tam jest ale przecież aż tyle to ja nie ściągam :)
    • Gość: warszawianka Re: Chello czy Aster ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.05, 12:52
      Telewizja w aster odbiera i odbierała zawsze super, jak masz jakiś kiepski
      telewizor albo nie potrafisz ustawić kanałów to nie ma co sie dziwic, że ci
      śnieży !!!!!!!!!!!!!!!!!
      Chyba ci za to płacą bo jesteś z konkurencji.
      Nie wprowadzaj ludzi w błąd !!!!!!!!!!!!!
      • patryg1 Re: Chello czy Aster ? 03.05.05, 13:52
        Co do limitów sciągania danych to w UPC są. Tyle tylko że aby przekroczyć te
        limity to trzeba sie naprawdę starać. Jak ktos normalnie korzysta z internetu,
        sciąga sobie troche muzyki i pare filmów w miesiacu to nic mu nie grozi. Ja z
        UPC nie miałem do tej pory problemów a mam je od półtora roku. Kumpel ma w Aster
        i też nie narzeka więc nie ma co sie tak podniecac( jak jedna osoba tutaj) i
        gadac ze jedno jest super a drugie jest bee
        • roody102 Re: Chello czy Aster ? 03.05.05, 16:45
          Ja bym w ogóle namawiał do tego, by w takich dyskusjach powściągać emocje i
          oszczędzać sobie oskarżeń o reprezentowanie konkurencji. Po prostu wymieniajcie
          rzeczowe opienie nie dociekając, kto ma jaki telewizor w domu, bo to niezbyt
          grzecznie.
        • Gość: yo Re: Chello czy Aster ? IP: *.chello.pl 03.05.05, 17:58
          właśnie jedna osoba tutaj jest baardzo przeciw upc .. jest zrażona do tej
          telewizji- widocznie ma powody.. ale to nie oznacza że aster jest super... i ta
          i ta telewizja ma swoje wady i zalety..
        • Gość: Maja Re: Chello czy Aster ? IP: *.chello.pl 07.05.05, 12:18
          Mam chello z upc, wersja classic, nigdy nie narzekałam na ich obsługę
          techniczną. Ostatnio nie mieliśmy przez pół dnia dostępu do sieci i telewizji,
          co zostało wcześniej zapowiedziane na ich stronie (choć trzeba przyznać, że te
          "planowane prace modernizacyjne" trochę im się przedłużyły). Jeśli coś jest nie
          tak, dzwonimy do biura obsługi, w którym zawsze ktoś jest (nawet w niedzielę
          wieczorem).
          Limity są na tyle duże, że ani razu nie udało nam się ich przekroczyć - choć
          oczywiście to zależy od tego, do czego chce się wykorzystywać łącze.
          • Gość: Imac Re: Chello czy Aster ? IP: *.chello.pl 07.05.05, 17:03
            Ja tez korzystam z UPC (Chello classic) i bardzo sobie chwalę. Przez dwa lata
            miałem jedną awarię, zadzwoniłem, o umowionej godzinie przyszła ekipa, łącze
            zostało naprawione. Obsługa jest prosta, przy zmianie komputera poradzisz sobie
            bez problemu. Co do limitów, to jakiś czas temu zostały one istotnie zwiększone
            i nawet nie udało mi się zbliżyć do granicy (zaznaczam że korzystam z łącza dość
            intensywnie).Plusem jest tez to, ze wraz z wprowadzeniem vatu nie zwiększono mi
            abonamentu.
            Znajomi mają internet w Aster i też sobie chwalą. Najlepiej sprawdz jaki
            operator jest dostępny w Twojej okolicy i skalkuluj sobie cenę i parametry w
            odniesieniu do własnych potrzeb.
            • Gość: mikulasz Re: Chello czy Aster ? IP: *.kosson.com 07.05.05, 19:12
              Jeżeli ktoś mieszka na Sadach to serdecznie polecam lokalną inicjatywę
              administracji na Braci Załuskich. Śmiga dobrze, szybko, a do tego wewnętrzna
              sieć, dobrze chroniona (żadnych włamań). Wszystko za 60plz miesięcznie. Ja mam
              od półtora roku i bardzo sobie chwalę, a okablowali mnie mimo, że jestem jedynym
              użytkownikiem w bloku.
              • camelotty Re: Chello czy Aster ? 10.05.05, 22:01
                Daj mi, prosze, namiar na nich...mieszkam przy Popieluszki (czyli przez
                park)....w budynku jest na pewno z 5 osob chetnych na net...na razie niestety
                placimy 180 za TPSA -owska neostrade. Wezme wszystko tylko ze nikt nie chce nas
                okablowac!!!!! Aster wypiela sie zupelnie od 4 lat...i oszukuje nas ze za
                rok...i za rok...i za rok....moj mail: castellamarese@wp.pl. Z gory dziekuje!!!!
                • Gość: jota.40 Re: Chello czy Aster ? IP: *.chello.pl 10.05.05, 22:11
                  Może być z tym kłopot (chociaż głowy nie dam) - bo Popiełuszki nie podelga chyba
                  pod naszą WSM-owską administrację. O ile się nie mylę, to jakiś inny organizm?
                  Swoją drogą, ja mieszkam na Sadach i nie miałam pojęcia, że coś takiego
                  istnieje!... Ależ szkoda... A może jeszcze nic straconego, swoją drogą. Dzięki
                  za info.
                  • camelotty Re: Chello czy Aster ? 10.05.05, 22:18
                    Kurcze...kto mnie okabluje???? :))) przeciez to zdzierstwo....180 zl za net w
                    TPSA!!!
                  • Gość: pawel Re: Chello czy Aster ? IP: *.kosson.com 12.05.05, 23:57
                    Sądząc po adresie IP Mikulasza pisze On o firmie internetowej p. Kossona
                    (www.net.kosson.com ) z której, jak widzicie, i ja korzystam i jestem
                    zadowolony (inna sprawa, że porównanie mam jedynie z modemem z którego
                    wcześniej korzystałem) Jest to prywatna firma działająca na naszym terenie i
                    jeżeli będą chętni w bloku, to przynależność do takiej czy innej administracji
                    nie powinna mieć znaczenia (chyba, że administracja zablokuje wejście firmy do
                    bloku)
    • Gość: ala Re: Chello czy Aster ? IP: *.chello.pl 12.05.05, 19:17
      byłam w Asterze,gdy nagle przestał działać net ani pan obsługujący hotline,ani
      pan,który pofatygował się do domu żeby sprzęt obejrzeć nie powiedzieli w czym
      problem.Okazało się,że internet został przez Astera odłączony-o czym
      dowiedziałam się po miesiącu listownie.Podobno wprowadziłam wirusa (nawet w
      domu mnie było kiedy podobno to miało miejsce)i muszę zapałacić karę i
      oczekiwać na decyzję czy wobec mnie zostanie wszczęte postępowanie karne
      (!!!!!!!).Dyskusja z Aster możliwa jedynie drogą listowną.Wypisałam się od razu.
      Teraz jestem w chello.jak dotąd żadnych problemów.Porównując "obsługę
      bezpośrednią"czyli panów monterów ci w chello są bardziej przygotowani i
      konkretni.Z miernikami,wszystko co mówią potwierdzają danymi a ci z Asteru:"ja
      tu nic nie widzę,ale może być to albo to".Tylko w upc mniej kanałów :-((,ale
      jakość odbioru lepsza.
      • roody102 Re: Chello czy Aster ? 12.05.05, 22:12
        > Podobno wprowadziłam wirusa (nawet w
        > domu mnie było kiedy podobno to miało miejsce)i muszę zapałacić karę i
        > oczekiwać na decyzję czy wobec mnie zostanie wszczęte postępowanie karne
        > (!!!!!!!).

To jest akurat możliwe, że wysłała się pod nieobecność (o ile komputer był
        włączony), ale sam zarzut i kara są... dziwne. Nie pamiętam jak to jest w
        umowie, pewnie jest tam zapis, że użytkownik ma dbać o bezpieczeństwo (i
        słusznie, to jest wskazane), ale nie bardzo wiem gdzie tego wirusa
        wprowadziłaś? Komuś do komputera? Wtedy nie interweniował by provider. Do
        sieci? Do urządzeń providera? Wtedy to jest jego wina, że był niezabezpieczony.

Poza tym wiele wirusów wysła się tak, że nawet nie wiesz o tym, że lecą z
        Twojego adresu (a żeby udawać, że są z Twojego adresu wcale nie muszą być na
        Twoim komputerze - mogą się podszyć wyciagając go z czyjejś książki).

Mam wrażenie, że niedokładnie opisałaś sytuację lub że Aster rzeczywiście coś
        kombinował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka