balkan 29.07.02, 08:31 Jakiś czas temu przeczytałam w Wyborczej, że od 1 lipca bądą remontować stawy, wyłowią ryby, spuszczą wodę i wyczyszczą, a tu już niedługo 1 sierpnia i żadnych robót nie widać. Wiecie może dlaczego? Jakaś zmiana planów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.chello.pl 29.07.02, 19:16 Z okien widze obydwa stawiki i na razie nic sie nie dzieje. Gdy cos zauwaze, zamelduje pzdr brzoza Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 30.07.02, 10:08 O! No to bardzo niedaleko mieszkamy, bo ja nie widzę stawów z okna, ale każdy mój spacer o nie zahacza, a mieszkam na przeciwko TPSA. Swoją drogą Warzyszew wcale nie jest taki zły, jak go malują :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: 213.17.165.* 30.07.02, 13:19 balkan napisała: > O! No to bardzo niedaleko mieszkamy, bo ja nie widzę stawów z okna, ale każdy > mój spacer o nie zahacza, a mieszkam na przeciwko TPSA. Swoją drogą Warzyszew > wcale nie jest taki zły, jak go malują :)) Witam sąsiadów, Ja mieszkam w nowych blokach przy ul .Wolumen naprzeciwko stawow (widze staw z okna kuchni). Muszę powiedzieć,że nawet miło się mieszka (dopiero 4 miesiąc, wcześniej Jelonki). Trochę przeszkadza krzyk ptactwa nad ranem, ale generalnie jest OK. Pozdrawiam, Rafal Rafal Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 30.07.02, 13:48 A ja mieszam w tych nowych wcześniejszych, bliżej Wólczyńskiej. A ptaki w zimie już tak nie krzyczą. A poza tym to się czujesz bliżej natury :)) Gratuluję wyboru miejsca zamieszkania i z administracją też się da dogadać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: 213.17.165.* 31.07.02, 08:48 balkan napisała: > A ja mieszam w tych nowych wcześniejszych, bliżej Wólczyńskiej. A ptaki w zimie > > już tak nie krzyczą. A poza tym to się czujesz bliżej natury :)) Gratuluję > wyboru miejsca zamieszkania i z administracją też się da dogadać :)) Hej, W porównaniu do Jelonek, gdzie nie było nawet gdzie z psem na spacer wyjść, Okolice stawów sa rewelacyjne. Jestem bardzo zadowolony z lokalizacji i nawet ruch w niedzielę (giełda) da się przeżyć. Pozdrawiam, Rafal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.pseinfo.pl 31.07.02, 08:51 Pozdrawiam balkan, mieszkam Wolumen 18 a Ty? Rzeczywiście w porównaniu z poprzednim adresem (Popiełuszki) jest tu bardzo spokojnie (cicho). ps. Istnieje zbieżność imion z poprzednim postem sąsiada. Rozpoznanie po "adresie". Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 31.07.02, 08:55 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Pozdrawiam balkan, mieszkam Wolumen 18 a Ty? > Rzeczywiście w porównaniu z poprzednim adresem (Popiełuszki) jest tu bardzo > spokojnie (cicho). > ps. Istnieje zbieżność imion z poprzednim postem sąsiada. Rozpoznanie > po "adresie". A ja 16, pewnie możemy sobie pomachać przez okno :)) Odpowiedz Link Zgłoś
msochac Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.08.02, 11:57 No proszę, sami sąsiedzi.... ja mieszkam w 16A A remont stawów ma się zacząć już w poniedziałek 5 sierpnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 05.08.02, 15:13 Gość portalu: Rafał napisał(a): > ps. Istnieje zbieżność imion z poprzednim postem sąsiada. Rozpoznanie > po "adresie". Hej, To ja pisałem z konta "Rafał". Pare dni temu założyłem konto na GW. Mam nadzieję , że teraz wiadomo "who is who" Pozdrawiam, Rafik4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.chello.pl 30.07.02, 13:46 I ja witam milych sasiadow:))) Rafal, prawdopodobnie moglibysmy sobie pokiwac z okien, gdyz moj budynek (niestety, nie taki nowy, jak wasze) stoi przy szkole. Widze zatem wszysciutko, lacznie z obydwoma slicznymi stawami. A Wawrzyszew jest bardzo sympatyczny, mieszkam tutaj juz od osmiu lat i zawsze z przyjemnoscia wracam do domu, np. po pracy (w zasmrodzonym, halasliwym i wciaz zabieganym centrum). Jest duzo zieleni, mieszkaja tu ludzie niezbyt zamozni ale za to przyjazni i szczerzy, na administracje dbajaca o osiedle tez nie mozna narzekac. Nawet miejscowe meneliki, gromadzace sie sie w okolicach piwopojow (odmiana wodopojow), nie sa uciazliwi, byle im jedna laweczke na stawem zostawic. Nie sluchajcie wiec tych, ktorzy nawet tutaj na forum krzycza, zeby Wawrzyszew wysadzic w powietrze. To pewnie pisza ci, ktorzy mieszkaja gdzie indziej, a nam po prostu zazdroszcza Pzdr i gratuluje wyboru miejsca zamieszkania brzoza2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: 213.17.165.* 31.07.02, 08:53 Gość portalu: brzoza2 napisał(a): (ciach) Hej, Właśnie wczoraj poszliśmy z żoną na spacerek po Wawrzyszewie, okrążylismy stawy (rzeczywiście ławeczki za trzcinami sa okupowane przez menelików :)), poszliśmy w kierunku Wolumenu, nie znam jeszcze nazw ulic, ale to chyba okolice Goldoniego i Szekspira ?? i to co zwróciło moją uwage to dosyć duże tereny przeznaczone na podwórka i place zabaw dla dzieci. Na razie wrażenia są OK. Pozdrówka, Rafal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EP09 Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.chello.pl 02.09.02, 13:36 Gość portalu: brzoza2 napisał(a): > Nie sluchajcie wiec tych, ktorzy nawet tutaj na forum krzycza, zeby Wawrzyszew > wysadzic w powietrze. Ja rowniez mieszkam na Wawrzyszewie, przy Szekspira. Mam pytanie, bo dawno nie widzialem tego ich samochodziku administracyjnego: czy on nadal jezdzi z tabliczka "Wszak Wawrzyszew z tego sBynie |e jest najpiekniejszy w gminie" ? Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: Stawy na Wawrzyszewie 01.08.02, 21:28 Witam osoby, które nie chcą wyburzyć Wawrzyszewa (ostatnio przeciwników tego osiedla jest zdecydowanie zbyt dużo). Faktycznie remont stawów miał być, póki co czyszczą i porządkują rzeczkę na Chomiczówce. Rzeczka ta zasila nasze stawy. Może więc przed końcem wakacji zapowiadane odkurzanie dotrze i do nas. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 02.08.02, 09:02 jeniffer1 napisała: > Witam osoby, które nie chcą wyburzyć Wawrzyszewa (ostatnio przeciwników tego > osiedla jest zdecydowanie zbyt dużo). > Faktycznie remont stawów miał być, póki co czyszczą i porządkują rzeczkę na > Chomiczówce. Rzeczka ta zasila nasze stawy. Może więc przed końcem wakacji > zapowiadane odkurzanie dotrze i do nas. > PZDR Witam, Gdzie widziałaś te porządki rzeczki ?? A mi sie wydawało,że stawy są zasilane z podziemnego źródła znajdującego się na terenie administracji (jest tabliczka przy takiej małej sadzawce) Pzdrw, Rafal Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 02.08.02, 10:24 Rzeczywiście taka tabliczka jest, a z drugiej strony z Chomiczówki płynie strumyczek bardziej niż rzeczka i wpływa do tego najmniejszego jeziorka. A jak czyszczą na Chomiczówce to musiało by znaczyć, ża spóldzielnie Wawrzyszew i CHomiczówka skoordynowały działania. To by był jakiś ewenement, nawet nie wiem na jaką skalę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
liloom pozdrowienia dla Balkan (M. to ty?) 02.08.02, 13:52 Hej balkan, to Ty z Zoliborza jestes ???????? Milo mi:) Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Pozdrowienia dla liloom, to ja 02.08.02, 13:58 No... od 2 roku życia mieszkam na Żoliborzu. Teraz to Bielany. Pozdrawiam serdecznie i wpadnij na Żoliborz, jak przyjedziesz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
liloom balkan 03.08.02, 00:45 jestem z zatrasia (bede na dlugi weekend), gdzie na wawrzyszewie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza2 Re: balkan IP: *.chello.pl 03.08.02, 20:38 Dzisiaj znalazlam na mojej klatce schodowej informacje administracji, ze od 5 sierpnia do....polowy grudnia beda "remontowane" stawy. Pewnie zreszta tez juz to wiecie. Pozdrawiam - brzoza2 Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: liloom 05.08.02, 07:34 Mieszkam na Wolumen 16, w tych nowych blokach. Na długi weeken zbieram się, żeby gdzieś wyjechać, ale jak zostanę to zapraszam do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
liloom balkan swiat jest maly prawda?:) 05.08.02, 22:02 a dlacezgo teraz siedzisz w warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
balkan oj bardzo mały 06.08.02, 07:31 No niestety w tym roku nie zapowiada się, że będę miała dłuższy urlop i to z przyczyn ode mnie niezależnych. Tak więc wykorzystuję zaproszenie i zwalam się znajomemu z Zagrzebia na głowę na te parę dni. Ale nieustająco zapraszam do siebie, kiedykolwiek będziesz w okolicy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: Stawy na Wawrzyszewie 05.08.02, 15:07 No i się doczekaliśmy remontu... Przynajmniej teoretycznie bo w praktyce obserwuje od rana zapowiadane działania na terenie stawów ale niczego nie zauważyłam. Rozumiem że ciężki sprzęt musi do nas dotrzeć, ale bez przesady. Ciekawi mnie jedno: gdzie wykurzą kaczki, bo remont planują do grudnia (teoretycznie). Uwaga forumowiczątka!!! Uważajcie w okolicach stawów bo adminy zapowiadają duże zniszczenia i proszą o pilnowanie bachorów. No i nie połamcie nóżek. PS. Tej "Rzeczki - Smrudki" poszukaj bo mieszkać tu i nie wiedzieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 13.08.02, 09:23 jeniffer1 napisała: > No i się doczekaliśmy remontu... Przynajmniej teoretycznie bo w praktyce > obserwuje od rana zapowiadane działania na terenie stawów ale niczego nie > zauważyłam. Rozumiem że ciężki sprzęt musi do nas dotrzeć, ale bez przesady. Ciezki sprzęt nadal jedzie i jakoś dojechać nie może ;;))))) Nie zauważyłem żadnych postepów, czy coś się dzieje ??? Rafik Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 13.08.02, 09:31 Na razie całą uwagę poświęcają dziurze przed moją klatką... A tak na poważnie, to mi się wydaje, że jednak zmniejsza się poziom wody, ale może to tylko złudzenie..... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 13.08.02, 09:37 balkan napisała: > Na razie całą uwagę poświęcają dziurze przed moją klatką... A tak na poważnie, > to mi się wydaje, że jednak zmniejsza się poziom wody, ale może to tylko > złudzenie..... A wiesz, że ja też ostatnio złapałem się na tym, że zwróciłem uwagę na bardzo zniszczone nabrzeże, co być może jest spowodowane obniżaniem się lustra wody, kto wie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: Stawy na Wawrzyszewie 18.08.02, 15:13 A przyszło wam do głowy, że poziom wody się obniża bo jest gorąco a zamknęli dopływ wody? Poza tym COŚ się ostatnio zaczęło dziać.... Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 08:01 Tak wracam do tematu, bo wczoraj podobno wyławiali ze stawu ryby i były to całkiem niezłe sztuki, szczupaki, karpie... A myślałam, że Ci faceci, co tam z wędkami siedzą, to tak, żeby od żony uciec.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 08:24 balkan napisała: > Tak wracam do tematu, bo wczoraj podobno wyławiali ze stawu ryby i były to > całkiem niezłe sztuki, szczupaki, karpie... A myślałam, że Ci faceci, co tam z > wędkami siedzą, to tak, żeby od żony uciec.... __________________________________________________________________________ Cześć Balkan, jak samopoczucie z rana ??? ... od żony też ale najważniejsze, że można się z kumplami spotkać, kija pomoczyć i flaszkę rozpracować :))) Pozdrawiam, Rafik Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 09:05 Witam Sąsiada!!! Samopoczucie z rana całkiem dobre, nawet mam chwilkę na forumowanie... Czy kolega oddał juz rower?, bo od poniedziałku ma się zrobić zimno, więc warto by ten ostatni weekend spędzić na rowerze.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 09:15 balkan napisała: > Witam Sąsiada!!! > Samopoczucie z rana całkiem dobre, nawet mam chwilkę na forumowanie... > Czy kolega oddał juz rower?, bo od poniedziałku ma się zrobić zimno, więc warto > > by ten ostatni weekend spędzić na rowerze.... Rowerek jeszcze posiadam, wlasnie wrócił kolega z wakacji i lecimy dzisiaj wieczorkiem do Lasku B. troszkę się poruszać (ach ta przeklęta praca biurowa:(( Czyli co ??? koniec lata ? :((( Rafal Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 09:31 Buuuu..... A mój rower już pewnie zardzewiał na balkonie, tyle na nim nie jeździłam, ale ostatnie weekendy spędzałam poza Wawą i ten też mi się taki szykuje. Mam nadzieję, że pogoda aż tak się nie popsuje. Nie wiem, czy widziałeś, ale dziura przed moją klatką osiągnęła głębokość coś ok. 5 m, jakby zaczęło padać.......... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 09:44 balkan napisała: > Buuuu..... A mój rower już pewnie zardzewiał na balkonie, tyle na nim nie > jeździłam, ale ostatnie weekendy spędzałam poza Wawą i ten też mi się taki > szykuje. ___________________________________________________________________________ No wiesz !!! rowery na balkonie ...... a taka wielka chata ;-) > Mam nadzieję, że pogoda aż tak się nie popsuje. Nie wiem, czy widziałeś, ale > dziura przed moją klatką osiągnęła głębokość coś ok. 5 m, jakby zaczęło > padać.......... ___________________________________________________________________________ 5m. hmmmm ....... to całkiem spora dziurka :), ciekawe czego oni tam szukają ?? , a może mini basenik dla dzieci (a z dachu klatki skoki na główkę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 10:20 rafik4 napisał: > No wiesz !!! rowery na balkonie ...... a taka wielka chata ;-) Nawet chciałam je trzymać w wózkarni, ale dzień przed ich zniesieniem do wózkarni się włamali. I jakie musiało być zdiwienie złodzieji, bo w środku nie było nic. Ale teraza raczej rowerów tam nie wstawię..... > 5m. hmmmm ....... to całkiem spora dziurka :), ciekawe czego oni tam > szukają ?? , a może mini basenik dla dzieci (a z dachu klatki skoki na > główkę :)) Już się pod halę parkingową podkopali. Stawy mają zrobić w 20 tyg. Jestem ciekawa ile im zajmie ta dziura..... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 10:34 balkan napisała: > rafik4 napisał: > > No wiesz !!! rowery na balkonie ...... a taka wielka chata ;-) > Nawet chciałam je trzymać w wózkarni, ale dzień przed ich zniesieniem do > wózkarni się włamali. I jakie musiało być zdiwienie złodzieji, bo w środku nie > było nic. Ale teraza raczej rowerów tam nie wstawię..... > > > 5m. hmmmm ....... to całkiem spora dziurka :), ciekawe czego oni tam > > szukają ?? , a może mini basenik dla dzieci (a z dachu klatki skoki na > > główkę :)) > Już się pod halę parkingową podkopali. Stawy mają zrobić w 20 tyg. Jestem > ciekawa ile im zajmie ta dziura..... ___________________________________________________________________________ W moim bloku też było włamanie (jakieś 2-3 m-ce temu - nowy blok, wiadomo trzeba zbadać), ponoć przelecieli kilka klatek. Weszli od strony polanki, przez furtkę. Kiedy wychodziłem rano z psem jakież było moje zdziwienie gdy wkładka od zamka została mi rękach (złamana na pół). Potem dowiedziełem się, że paru sąsiadów pożegnało się z różnymi sprzętami trzymanymi w piwnicy, ehh.... samo życie :(( A dziura to może złodziejski podkop do jakieś super strzeżonej piwnicy ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 10:57 > A dziura to może złodziejski podkop do jakieś super strzeżonej piwnicy ?? :)) > To wyjątkowo subtelnie się przygotowują. A co do włamań, no to póki sąsiedzi sie nie nauczą, że furtki i drzwi od klatek należy domykać i nie wpuszczać wszyskich, którzy zadzwonią domofonem, to kradzieże się będą zdażały. Masz kablówkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 11:33 balkan napisała: > > > A dziura to może złodziejski podkop do jakieś super strzeżonej piwnicy ?? > :)) > > > To wyjątkowo subtelnie się przygotowują. A co do włamań, no to póki sąsiedzi > sie nie nauczą, że furtki i drzwi od klatek należy domykać i nie wpuszczać > wszyskich, którzy zadzwonią domofonem, to kradzieże się będą zdażały. > > Masz kablówkę?? ______________________________________________________________________________ Domofon to tylko wstęp, potem drzwi, proste zamki typu Yale, itd.. okazja czyni złodzieja, więc lepiej nic cennego nie trzymać w piwnicy. Chyba że zbudujesz metalowe drzwi, super zamki - wtedy szanse rosną, ale złodziej wie wtedy, że coś tam jest - tak okradli sąsiada, który standardowe drzwi od piwnicy obił dyktą. Tylko jemu coś zginęło :(( Kabla nie posiadam, przed wakacjami były zapisy na UPC ale na razie nie wszedłem w to. Jakoś dajemy sobie radę przez zbiorczą, ... (może jak zdecyduję się na stałe łącze to wtedy) Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 11:50 > > Kabla nie posiadam, przed wakacjami były zapisy na UPC ale na razie nie > wszedłem w to. Jakoś dajemy sobie radę przez zbiorczą, ... (może jak zdecyduję > się na stałe łącze to wtedy) > No właśnie tak się zapytałam z podtekstem internetowym. Myślałam, że może u Was coś się dzieje w tej sprawi, bo o ile wiem, to administracja nie jest zaintersowana podłączeniem nas do internetu, a wszystkie oferty TPSA... no cóż wystarczy, że płacę abonament... Na razie pozostaje korzystać w pracy. A'propos... jak mi się dziś nie chce za nic zabrać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 11:57 balkan napisała: > > > > > Kabla nie posiadam, przed wakacjami były zapisy na UPC ale na razie nie > > wszedłem w to. Jakoś dajemy sobie radę przez zbiorczą, ... (może jak > zdecyduję > > się na stałe łącze to wtedy) > > > No właśnie tak się zapytałam z podtekstem internetowym. Myślałam, że może u Was > > coś się dzieje w tej sprawi, bo o ile wiem, to administracja nie jest > zaintersowana podłączeniem nas do internetu, a wszystkie oferty TPSA... no cóż > wystarczy, że płacę abonament... > Na razie pozostaje korzystać w pracy. A'propos... jak mi się dziś nie chce za > nic zabrać!!!! ________________________________________________________________________________ O to, to ........ praca ...... kurczę, mam to samo, siedzę przed kompem i klepię, zamiast zająć się czymś ważnym ;). Sieć cholernie wciąga :(( _ _ _ _ _ Jeżeli w naszych blokach (10, 10a, 12) były instalacje UPC (chyba - miało to zależeć do ilości chętnych) to znaczy że jest również dostęp do sieci (usługa chello). Trzeba zadzwonić do nich i spytać czy są juz na osiedlu, jeżeli tak to sprawa chyba do załatwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 12:17 > O to, to ........ praca ...... kurczę, mam to samo, siedzę przed kompem i > klepię, zamiast zająć się czymś ważnym ;). Sieć cholernie wciąga :(( Tak, tak praca.... W krótkich momentach, kiedy nie siedzę w sieci. Ale objawów uzależnienia chyba jeszcze nie ma.... Jeżeli w naszych blokach (10, 10a, 12) były instalacje UPC (chyba - miało to > zależeć do ilości chętnych) to znaczy że jest również dostęp do sieci (usługa > chello). Trzeba zadzwonić do nich i spytać czy są juz na osiedlu, jeżeli tak to > > sprawa chyba do załatwienia. Spróbuję, może tym razem będą bardziej chętni, bo ostatnio kazali mi zebrać sąsiadów i wysłać zbiorowe zamówienie. Niektórzy to się potrafią urządzić :)) Pewnie też wolą siedzieć w sieci, zamiast klientów szukać .... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 12:28 balkan napisała: > > O to, to ........ praca ...... kurczę, mam to samo, siedzę przed kompem i > > klepię, zamiast zająć się czymś ważnym ;). Sieć cholernie wciąga :(( > Tak, tak praca.... W krótkich momentach, kiedy nie siedzę w sieci. Ale objawów > uzależnienia chyba jeszcze nie ma.... > > Jeżeli w naszych blokach (10, 10a, 12) były instalacje UPC (chyba - miało to > > zależeć do ilości chętnych) to znaczy że jest również dostęp do sieci (usł > uga > > chello). Trzeba zadzwonić do nich i spytać czy są juz na osiedlu, jeżeli t > ak > to > > > > sprawa chyba do załatwienia. > > Spróbuję, może tym razem będą bardziej chętni, bo ostatnio kazali mi zebrać > sąsiadów i wysłać zbiorowe zamówienie. Niektórzy to się potrafią urządzić :)) > Pewnie też wolą siedzieć w sieci, zamiast klientów szukać .... ________________________________________________________________________________ A jakie są objawy uzależnienia ?, bo ja od niedawna w sieci i nie znam się :) Na szczęscie mam co robić w pracy, w domu (chociaż mam modem via.TPSA) nie korzystam, mam żonę (pozdrawiam serdecznie:), psa i stoję twardo na ziemi (chyba ?) Chyba mi Netomania nie grozi ? Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 12:54 Uzależnienie, to chyba wtedy, kiedy już nic innego robić nie możesz, a mi na razie udaje się jeszcze popracować. Czego i Tobie życzę. W domu z modemu też nie korzystam i to nie tylko przez wątpliwą sympatię do TPSA. Mąż, tak jak pies i żona też wymaga opieki, a moze nawet większej... W końcu ryby wyłowili i odpada wymówka, że idzie wędkować z kolegami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 13:16 balkan napisała: > Uzależnienie, to chyba wtedy, kiedy już nic innego robić nie możesz, a mi na > razie udaje się jeszcze popracować. Czego i Tobie życzę. > W domu z modemu też nie korzystam i to nie tylko przez wątpliwą sympatię do > TPSA. Mąż, tak jak pies i żona też wymaga opieki, a moze nawet większej... > W końcu ryby wyłowili i odpada wymówka, że idzie wędkować z kolegami :)) ______________________________________________________________________________ Oj tak, mąż wymaga bardzo troskliwej opieki .. :), zgadzam się w 100%, pod warunkiem aby kochana opieka nie przerodziła się w znienawidzony nadzór :) Mąż swojej żony (pod stałym .... opieką ;)) Pozdro. Rafik Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 15:25 Wysłałam Ci coś a'propos na priva. Mam nadzieję, że dojdzie - nie korzystam z tej skrzynki, więc nie wiem, czy wiadomości wogóle dochodzą. Pozdrówka Żona Swojego Męża Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 16:10 balkan napisała: > Wysłałam Ci coś a'propos na priva. Mam nadzieję, że dojdzie - nie korzystam z > tej skrzynki, więc nie wiem, czy wiadomości wogóle dochodzą. > Pozdrówka > Żona Swojego Męża Doszło, dzięki :)) sprawdź również swoją skrzynkę, przy okazji ją przetestujesz. R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.chello.pl 29.08.02, 07:42 Witajcie, wrocilam po urlopie, a tu straszny balagan na osiedlu. Trwaniki porozjezdzane, niektore chodniki stratowane, dziury gdzie sie da, a wszystko dlatego, ze stawiki nam remontuja. Az strach pomyslec, jak wszystko bedzie wygladalo za kilka tygodni (podobno do grudnia!!!) Pozdrawiam sasiadow jednoczesnie polecajac, gdyby wam sie udalo, stale lacze w UPC. Korzystam z chello juz prawie poltora roku i - jak na razie- nie moge narzekac. W zasadzie sie nie psuje, a gdy kiedys nie mielismy lacznosci, sami przyjechali (bez wezwania!) i zapytali, czy mozna zreperowac, bo cos sie zepsulo... No i oczywiscie korzystac mozna przez cala dobe. Jest to na pewno ryzyko uzaleznienia (obserwuje to juz u swojej corki) ale po prostu trzeba sie kontrolowac. To rzeczywiscie wciaga, szczegolnie gdy sie ma pod reka bez przerwy. Znam kilka osob z tego forum w GW ktorzy juz wpadki po uszy. Pozdrowka brzoza Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 08:04 Gość portalu: brzoza2 napisał(a): > Witajcie, > wrocilam po urlopie, a tu straszny balagan na osiedlu. _____________________________________________________________________________ Witamy po urlopie, mam nadzieję, że udanym :)))) Jak zauważyłaś troszkę się bałaganik zrobił, ale cóż - trzeba cierpieć w imię wyższego dobra :))). Na gwiazdkę już będzie ładnie (hehehe ...), nowy lód na stawie, może zrobią wypożyczalnię łyżew ;))) Jeszcze raz witamy i serdecznie pozdrawiamy, Wolumeniacy (czy tak można ?) Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 09:59 Witam koleżankę po urlopie. Rozkopali, ryby wyłapali, ale w przyszłym roku może na rowerach wodnych będzie można popływać... może małe kąpielisko... chyba się rozmarzyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 10:07 balkan napisała: > Witam koleżankę po urlopie. > Rozkopali, ryby wyłapali, ale w przyszłym roku może na rowerach wodnych będzie > można popływać... może małe kąpielisko... chyba się rozmarzyłam... ____________________________________________________________________________ Cześć Balkan (masz jakies koneksje z tym regionem geograficznym?:), Oj rozmażyłaś się .... , jakoś tego kąpieliska to nie widzę, chociaż ... nie, patrząc na ludzi opalających się ma górce i polance za naszymi blokami to już prawie mała plaża :))) Raf Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 11:23 rafik4 napisał: > Cześć Balkan (masz jakies koneksje z tym regionem geograficznym?:), Poniekąd, studiowałam w Sofii.... > Oj rozmażyłaś się .... , jakoś tego kąpieliska to nie widzę, chociaż ... nie, > patrząc na ludzi opalających się ma górce i polance za naszymi blokami to już > prawie mała plaża :))) > No właśnie, kiedyś się zastanawiałam, jak się można tak smażyć, bo rozumiem siedzieć tam, bo dziecko, czy pies się bawią, ale tak wylec... Na dodatek czasami ten widok jest wyjątkowo mało apetyczny.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 12:17 balkan(ka) napisała: > No właśnie, kiedyś się zastanawiałam, jak się można tak smażyć, bo rozumiem > siedzieć tam, bo dziecko, czy pies się bawią, ale tak wylec... Na dodatek > czasami ten widok jest wyjątkowo mało apetyczny.... ______________________________________________________________________________ To samo zjawisko obserwowałem na dużej polance za ulicą Aspekt, koło 106-stki (teraz tam park zrobili - całkiek ładny). Jeżeli ktoś nie ma działki, nie może pojechać gdzieś nad wodę, to cóż zostaje "smażenie osiedlowe" - chyba równie skuteczne . Ja w każdym razie wysiadam z tego pociągu ;))) Raf PS. No to faktycznie - balkan "całą gebą" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jeniffer1 Re: Stawy na Wawrzyszewie 31.08.02, 18:59 > Rozkopali, ryby wyłapali, ale w przyszłym roku może na rowerach wodnych będzie > można popływać... może małe kąpielisko... chyba się rozmarzyłam... No chyba, że chcesz sobie zrobić depilację całego ciała :-)) Bo po kąpieli w stawiku psy sierść tracą, nie mówiąc o ludziach. Nie polecam. PZRD Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.09.02, 11:56 Strasznie głośne i brzydkie koparki rozjeżdzaja właśnie trwaniki pod moim domem, wygrzebują brudy z drugiego stawiku, jest hałas, błoto i w ogóle okropnie. Do tego przy sklepie i aptece na Poetofiego młoty pneumatyczne i spawarki prauja cała dobe, a szkoła, do której ma nieszczęście uczęszczać moja córka, jest na poczatku remontu, który ma potrwac do.... maja przyszłego roku. Chyba sie zaraz załamie:(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.09.02, 12:50 Strasznie Wam współczuję tych widoków i odgłosów. DO mnie na szczęćie nic nie dochodzi (chociaż robotnicy nadal się głowią nad dziurą przed blokiem, ale zbyt agresywnych odglosów nie wydają). Może pocieszeniem może być to, że bądzie ładniej i z całej siły należy w to wierzyć!!! Przeszłam się za spacer za Leclerca i zobaczyłam ten cud zagospodarowania terenu (to nie jest ironiczne), który sie udał Spółdzielni Chomiczówka. Może u nas też tak będzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.09.02, 13:51 balkan napisała: > Strasznie Wam współczuję tych widoków i odgłosów. DO mnie na szczęćie nic nie > dochodzi (chociaż robotnicy nadal się głowią nad dziurą przed blokiem, ale zbyt > > agresywnych odglosów nie wydają). Może pocieszeniem może być to, że bądzie > ładniej i z całej siły należy w to wierzyć!!! > Przeszłam się za spacer za Leclerca i zobaczyłam ten cud zagospodarowania > terenu (to nie jest ironiczne), który sie udał Spółdzielni Chomiczówka. Może u > nas też tak będzie :)) _______________________________________________________________________________ Ładnie to zrobili, prawda ... ? obawiam się, że takich rarytasów nam oszczędzą, a nadpłatę za inwestycję właśnie mi zwracają :)))) Chociaż stawy będą odnowione (ciekawe jak ??) Pozdrawiam, Rafik PS. Uważaj na dziurę, dnie coraz któtsze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.09.02, 18:32 O jakichś niesamowitościach i cudach natury opowiadacie, które ponoc znajdują się za Leclerkiem. Az bede musiała z tej ciekawości wybrac się tam kiedyś i podejrzeć. No, no, ciekawe.... pzdr brzoza Odpowiedz Link Zgłoś