Dodaj do ulubionych

Stawy na Wawrzyszewie

29.07.02, 08:31
Jakiś czas temu przeczytałam w Wyborczej, że od 1 lipca bądą remontować
stawy, wyłowią ryby, spuszczą wodę i wyczyszczą, a tu już niedługo 1 sierpnia
i żadnych robót nie widać. Wiecie może dlaczego? Jakaś zmiana planów?
Obserwuj wątek
    • Gość: brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.chello.pl 29.07.02, 19:16
      Z okien widze obydwa stawiki i na razie nic sie nie dzieje. Gdy cos zauwaze,
      zamelduje
      pzdr
      brzoza
      • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 30.07.02, 10:08
        O! No to bardzo niedaleko mieszkamy, bo ja nie widzę stawów z okna, ale każdy
        mój spacer o nie zahacza, a mieszkam na przeciwko TPSA. Swoją drogą Warzyszew
        wcale nie jest taki zły, jak go malują :))
        • Gość: Rafal Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: 213.17.165.* 30.07.02, 13:19
          balkan napisała:

> O! No to bardzo niedaleko mieszkamy, bo ja nie widzę stawów z okna, ale każdy
          > mój spacer o nie zahacza, a mieszkam na przeciwko TPSA. Swoją drogą Warzyszew
          > wcale nie jest taki zły, jak go malują :))

Witam sąsiadów,

Ja mieszkam w nowych blokach przy ul .Wolumen naprzeciwko stawow (widze staw z
          okna kuchni). Muszę powiedzieć,że nawet miło się mieszka (dopiero 4 miesiąc,
          wcześniej Jelonki). Trochę przeszkadza krzyk ptactwa nad ranem, ale generalnie
          jest OK.

Pozdrawiam,
          Rafal

Rafal
          • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 30.07.02, 13:48
            A ja mieszam w tych nowych wcześniejszych, bliżej Wólczyńskiej. A ptaki w zimie
            już tak nie krzyczą. A poza tym to się czujesz bliżej natury :)) Gratuluję
            wyboru miejsca zamieszkania i z administracją też się da dogadać :))
            • Gość: Rafal Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: 213.17.165.* 31.07.02, 08:48
              balkan napisała:

> A ja mieszam w tych nowych wcześniejszych, bliżej Wólczyńskiej. A ptaki w
              zimie
              >
              > już tak nie krzyczą. A poza tym to się czujesz bliżej natury :)) Gratuluję
              > wyboru miejsca zamieszkania i z administracją też się da dogadać :))

Hej,

W porównaniu do Jelonek, gdzie nie było nawet gdzie z psem na spacer wyjść,
              Okolice stawów sa rewelacyjne. Jestem bardzo zadowolony z lokalizacji i nawet
              ruch w niedzielę (giełda) da się przeżyć.

Pozdrawiam,
              Rafal
            • Gość: Rafał Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.pseinfo.pl 31.07.02, 08:51
              Pozdrawiam balkan, mieszkam Wolumen 18 a Ty?
              Rzeczywiście w porównaniu z poprzednim adresem (Popiełuszki) jest tu bardzo
              spokojnie (cicho).
              ps. Istnieje zbieżność imion z poprzednim postem sąsiada. Rozpoznanie
              po "adresie".
              • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 31.07.02, 08:55
                Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Pozdrawiam balkan, mieszkam Wolumen 18 a Ty?
                > Rzeczywiście w porównaniu z poprzednim adresem (Popiełuszki) jest tu bardzo
                > spokojnie (cicho).
                > ps. Istnieje zbieżność imion z poprzednim postem sąsiada. Rozpoznanie
                > po "adresie".

A ja 16, pewnie możemy sobie pomachać przez okno :))
                • msochac Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.08.02, 11:57
                  No proszę, sami sąsiedzi.... ja mieszkam w 16A

A remont stawów ma się zacząć już w poniedziałek 5 sierpnia.

Pozdrawiam
              • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 05.08.02, 15:13
                Gość portalu: Rafał napisał(a):

> ps. Istnieje zbieżność imion z poprzednim postem sąsiada. Rozpoznanie
                > po "adresie".

Hej,

To ja pisałem z konta "Rafał". Pare dni temu założyłem konto na GW. Mam
                nadzieję , że teraz wiadomo "who is who"

Pozdrawiam,
                Rafik4
    • Gość: brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.chello.pl 30.07.02, 13:46
      I ja witam milych sasiadow:)))
      Rafal, prawdopodobnie moglibysmy sobie pokiwac z okien, gdyz moj budynek
      (niestety, nie taki nowy, jak wasze) stoi przy szkole. Widze zatem wszysciutko,
      lacznie z obydwoma slicznymi stawami.
      A Wawrzyszew jest bardzo sympatyczny, mieszkam tutaj juz od osmiu lat i zawsze
      z przyjemnoscia wracam do domu, np. po pracy (w zasmrodzonym, halasliwym i
      wciaz zabieganym centrum).
      Jest duzo zieleni, mieszkaja tu ludzie niezbyt zamozni ale za to przyjazni i
      szczerzy, na administracje dbajaca o osiedle tez nie mozna narzekac. Nawet
      miejscowe meneliki, gromadzace sie sie w okolicach piwopojow (odmiana
      wodopojow), nie sa uciazliwi, byle im jedna laweczke na stawem zostawic.
      Nie sluchajcie wiec tych, ktorzy nawet tutaj na forum krzycza, zeby Wawrzyszew
      wysadzic w powietrze. To pewnie pisza ci, ktorzy mieszkaja gdzie indziej, a nam
      po prostu zazdroszcza
      Pzdr i gratuluje wyboru miejsca zamieszkania
      brzoza2
      • Gość: Rafal Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: 213.17.165.* 31.07.02, 08:53
        Gość portalu: brzoza2 napisał(a):

(ciach)
        Hej,

Właśnie wczoraj poszliśmy z żoną na spacerek po Wawrzyszewie, okrążylismy stawy
        (rzeczywiście ławeczki za trzcinami sa okupowane przez menelików :)), poszliśmy
        w kierunku Wolumenu, nie znam jeszcze nazw ulic, ale to chyba okolice
        Goldoniego i Szekspira ?? i to co zwróciło moją uwage to dosyć duże tereny
        przeznaczone na podwórka i place zabaw dla dzieci. Na razie wrażenia są OK.

Pozdrówka,
        Rafal
      • Gość: EP09 Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.chello.pl 02.09.02, 13:36

> Nie sluchajcie wiec tych, ktorzy nawet tutaj na forum krzycza, zeby
        Wawrzyszew
        > wysadzic w powietrze.

Ja rowniez mieszkam na Wawrzyszewie, przy Szekspira. Mam pytanie, bo dawno nie
        widzialem tego ich samochodziku administracyjnego: czy on nadal jezdzi z
        tabliczka "Wszak Wawrzyszew z tego sBynie |e jest najpiekniejszy w gminie" ?

Pozdrawiam, Tomek
    • jeniffer1 Re: Stawy na Wawrzyszewie 01.08.02, 21:28
      Witam osoby, które nie chcą wyburzyć Wawrzyszewa (ostatnio przeciwników tego
      osiedla jest zdecydowanie zbyt dużo).
      Faktycznie remont stawów miał być, póki co czyszczą i porządkują rzeczkę na
      Chomiczówce. Rzeczka ta zasila nasze stawy. Może więc przed końcem wakacji
      zapowiadane odkurzanie dotrze i do nas.
      PZDR
      • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 02.08.02, 09:02
        jeniffer1 napisała:

> Witam osoby, które nie chcą wyburzyć Wawrzyszewa (ostatnio przeciwników tego
        > osiedla jest zdecydowanie zbyt dużo).
        > Faktycznie remont stawów miał być, póki co czyszczą i porządkują rzeczkę na
        > Chomiczówce. Rzeczka ta zasila nasze stawy. Może więc przed końcem wakacji
        > zapowiadane odkurzanie dotrze i do nas.
        > PZDR

Witam,

Gdzie widziałaś te porządki rzeczki ??

A mi sie wydawało,że stawy są zasilane z podziemnego źródła znajdującego się na
        terenie administracji (jest tabliczka przy takiej małej sadzawce)

Pzdrw,
        Rafal
        • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 02.08.02, 10:24
          Rzeczywiście taka tabliczka jest, a z drugiej strony z Chomiczówki płynie
          strumyczek bardziej niż rzeczka i wpływa do tego najmniejszego jeziorka. A jak
          czyszczą na Chomiczówce to musiało by znaczyć, ża spóldzielnie Wawrzyszew i
          CHomiczówka skoordynowały działania. To by był jakiś ewenement, nawet nie wiem
          na jaką skalę :))
    • liloom pozdrowienia dla Balkan (M. to ty?) 02.08.02, 13:52
      Hej balkan, to Ty z Zoliborza jestes ????????
      Milo mi:)
      • balkan Pozdrowienia dla liloom, to ja 02.08.02, 13:58
        No... od 2 roku życia mieszkam na Żoliborzu. Teraz to Bielany.
        Pozdrawiam serdecznie i wpadnij na Żoliborz, jak przyjedziesz :))
        • liloom balkan 03.08.02, 00:45
          jestem z zatrasia (bede na dlugi weekend), gdzie na wawrzyszewie?
          • Gość: brzoza2 Re: balkan IP: *.chello.pl 03.08.02, 20:38
            Dzisiaj znalazlam na mojej klatce schodowej informacje administracji, ze od 5
            sierpnia do....polowy grudnia beda "remontowane" stawy.
            Pewnie zreszta tez juz to wiecie.
            Pozdrawiam - brzoza2
          • balkan Re: liloom 05.08.02, 07:34
            Mieszkam na Wolumen 16, w tych nowych blokach. Na długi weeken zbieram się,
            żeby gdzieś wyjechać, ale jak zostanę to zapraszam do siebie...
            • liloom balkan swiat jest maly prawda?:) 05.08.02, 22:02
              a dlacezgo teraz siedzisz w warszawie?
              • balkan oj bardzo mały 06.08.02, 07:31
                No niestety w tym roku nie zapowiada się, że będę miała dłuższy urlop i to z
                przyczyn ode mnie niezależnych. Tak więc wykorzystuję zaproszenie i zwalam się
                znajomemu z Zagrzebia na głowę na te parę dni. Ale nieustająco zapraszam do
                siebie, kiedykolwiek będziesz w okolicy. Pozdrawiam
    • jeniffer1 Re: Stawy na Wawrzyszewie 05.08.02, 15:07
      No i się doczekaliśmy remontu... Przynajmniej teoretycznie bo w praktyce
      obserwuje od rana zapowiadane działania na terenie stawów ale niczego nie
      zauważyłam. Rozumiem że ciężki sprzęt musi do nas dotrzeć, ale bez przesady.
      Ciekawi mnie jedno: gdzie wykurzą kaczki, bo remont planują do grudnia
      (teoretycznie).
      Uwaga forumowiczątka!!!
      Uważajcie w okolicach stawów bo adminy zapowiadają duże zniszczenia i proszą o
      pilnowanie bachorów. No i nie połamcie nóżek.

PS. Tej "Rzeczki - Smrudki" poszukaj bo mieszkać tu i nie wiedzieć....
      • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 13.08.02, 09:23
        jeniffer1 napisała:

> No i się doczekaliśmy remontu... Przynajmniej teoretycznie bo w praktyce
        > obserwuje od rana zapowiadane działania na terenie stawów ale niczego nie
        > zauważyłam. Rozumiem że ciężki sprzęt musi do nas dotrzeć, ale bez przesady.

Ciezki sprzęt nadal jedzie i jakoś dojechać nie może ;;)))))

Nie zauważyłem żadnych postepów, czy coś się dzieje ???

Rafik
        • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 13.08.02, 09:31
          Na razie całą uwagę poświęcają dziurze przed moją klatką... A tak na poważnie,
          to mi się wydaje, że jednak zmniejsza się poziom wody, ale może to tylko
          złudzenie.....
          • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 13.08.02, 09:37
            balkan napisała:

> Na razie całą uwagę poświęcają dziurze przed moją klatką... A tak na
            poważnie,
            > to mi się wydaje, że jednak zmniejsza się poziom wody, ale może to tylko
            > złudzenie.....

A wiesz, że ja też ostatnio złapałem się na tym, że zwróciłem uwagę na bardzo
            zniszczone nabrzeże, co być może jest spowodowane obniżaniem się lustra wody,
            kto wie ???
            • jeniffer1 Re: Stawy na Wawrzyszewie 18.08.02, 15:13
              A przyszło wam do głowy, że poziom wody się obniża bo jest gorąco a zamknęli
              dopływ wody?

Poza tym COŚ się ostatnio zaczęło dziać....
    • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 08:01
      Tak wracam do tematu, bo wczoraj podobno wyławiali ze stawu ryby i były to
      całkiem niezłe sztuki, szczupaki, karpie... A myślałam, że Ci faceci, co tam z
      wędkami siedzą, to tak, żeby od żony uciec....
      • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 08:24
        balkan napisała:

> Tak wracam do tematu, bo wczoraj podobno wyławiali ze stawu ryby i były to
        > całkiem niezłe sztuki, szczupaki, karpie... A myślałam, że Ci faceci, co tam
        z
        > wędkami siedzą, to tak, żeby od żony uciec....
        __________________________________________________________________________
        Cześć Balkan, jak samopoczucie z rana ???

... od żony też ale najważniejsze, że można się z kumplami spotkać, kija
        pomoczyć i flaszkę rozpracować :)))

Pozdrawiam,
        Rafik

• balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 09:05
          Witam Sąsiada!!!
          Samopoczucie z rana całkiem dobre, nawet mam chwilkę na forumowanie...
          Czy kolega oddał juz rower?, bo od poniedziałku ma się zrobić zimno, więc warto
          by ten ostatni weekend spędzić na rowerze....
          • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 09:15
            balkan napisała:

> Witam Sąsiada!!!
            > Samopoczucie z rana całkiem dobre, nawet mam chwilkę na forumowanie...
            > Czy kolega oddał juz rower?, bo od poniedziałku ma się zrobić zimno, więc
            warto
            >
            > by ten ostatni weekend spędzić na rowerze....

Rowerek jeszcze posiadam, wlasnie wrócił kolega z wakacji i lecimy dzisiaj
            wieczorkiem do Lasku B. troszkę się poruszać (ach ta przeklęta praca biurowa:((

Czyli co ??? koniec lata ? :(((

Rafal

• balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 09:31
              Buuuu..... A mój rower już pewnie zardzewiał na balkonie, tyle na nim nie
              jeździłam, ale ostatnie weekendy spędzałam poza Wawą i ten też mi się taki
              szykuje.
              Mam nadzieję, że pogoda aż tak się nie popsuje. Nie wiem, czy widziałeś, ale
              dziura przed moją klatką osiągnęła głębokość coś ok. 5 m, jakby zaczęło
              padać..........
              • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 09:44
                balkan napisała:

> Buuuu..... A mój rower już pewnie zardzewiał na balkonie, tyle na nim nie
                > jeździłam, ale ostatnie weekendy spędzałam poza Wawą i ten też mi się taki
                > szykuje.
                ___________________________________________________________________________
                No wiesz !!! rowery na balkonie ...... a taka wielka chata ;-)

> Mam nadzieję, że pogoda aż tak się nie popsuje. Nie wiem, czy widziałeś, ale
                > dziura przed moją klatką osiągnęła głębokość coś ok. 5 m, jakby zaczęło
                > padać..........
                5m. hmmmm ....... to całkiem spora dziurka :), ciekawe czego oni tam
                szukają ?? , a może mini basenik dla dzieci (a z dachu klatki skoki na
                główkę :))

• balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 10:20
                  rafik4 napisał:
                  > No wiesz !!! rowery na balkonie ...... a taka wielka chata ;-)
                  Nawet chciałam je trzymać w wózkarni, ale dzień przed ich zniesieniem do
                  wózkarni się włamali. I jakie musiało być zdiwienie złodzieji, bo w środku nie
                  było nic. Ale teraza raczej rowerów tam nie wstawię.....

> 5m. hmmmm ....... to całkiem spora dziurka :), ciekawe czego oni tam
                  > szukają ?? , a może mini basenik dla dzieci (a z dachu klatki skoki na
                  > główkę :))
                  Już się pod halę parkingową podkopali. Stawy mają zrobić w 20 tyg. Jestem
                  ciekawa ile im zajmie ta dziura.....
                  • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 10:34
                    balkan napisała:

> rafik4 napisał:
                    > > No wiesz !!! rowery na balkonie ...... a taka wielka chata ;-)
                    > Nawet chciałam je trzymać w wózkarni, ale dzień przed ich zniesieniem do
                    > wózkarni się włamali. I jakie musiało być zdiwienie złodzieji, bo w środku
                    nie
                    > było nic. Ale teraza raczej rowerów tam nie wstawię.....
                    >
                    > > 5m. hmmmm ....... to całkiem spora dziurka :), ciekawe czego oni tam
                    > > szukają ?? , a może mini basenik dla dzieci (a z dachu klatki skoki na
                    > > główkę :))
                    > Już się pod halę parkingową podkopali. Stawy mają zrobić w 20 tyg. Jestem
                    > ciekawa ile im zajmie ta dziura.....
                    W moim bloku też było włamanie (jakieś 2-3 m-ce temu - nowy blok, wiadomo
                    trzeba zbadać), ponoć przelecieli kilka klatek.

Weszli od strony polanki, przez furtkę. Kiedy wychodziłem rano z psem jakież
                    było moje zdziwienie gdy wkładka od zamka została mi rękach (złamana na pół).
                    Potem dowiedziełem się, że paru sąsiadów pożegnało się z różnymi sprzętami
                    trzymanymi w piwnicy, ehh.... samo życie :((

A dziura to może złodziejski podkop do jakieś super strzeżonej piwnicy ?? :))

• balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 10:57

> A dziura to może złodziejski podkop do jakieś super strzeżonej piwnicy ?? :))
                      >
                      To wyjątkowo subtelnie się przygotowują. A co do włamań, no to póki sąsiedzi
                      sie nie nauczą, że furtki i drzwi od klatek należy domykać i nie wpuszczać
                      wszyskich, którzy zadzwonią domofonem, to kradzieże się będą zdażały.

Masz kablówkę??
                      • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 11:33
                        balkan napisała:

>
                        > > A dziura to może złodziejski podkop do jakieś super strzeżonej piwnicy ??
                        > :))
                        > >
                        > To wyjątkowo subtelnie się przygotowują. A co do włamań, no to póki sąsiedzi
                        > sie nie nauczą, że furtki i drzwi od klatek należy domykać i nie wpuszczać
                        > wszyskich, którzy zadzwonią domofonem, to kradzieże się będą zdażały.
                        >
                        > Masz kablówkę??
                        ______________________________________________________________________________
                        Domofon to tylko wstęp, potem drzwi, proste zamki typu Yale, itd.. okazja czyni
                        złodzieja, więc lepiej nic cennego nie trzymać w piwnicy. Chyba że zbudujesz
                        metalowe drzwi, super zamki - wtedy szanse rosną, ale złodziej wie wtedy, że
                        coś tam jest - tak okradli sąsiada, który standardowe drzwi od piwnicy obił
                        dyktą. Tylko jemu coś zginęło :((

Kabla nie posiadam, przed wakacjami były zapisy na UPC ale na razie nie
                        wszedłem w to. Jakoś dajemy sobie radę przez zbiorczą, ... (może jak zdecyduję
                        się na stałe łącze to wtedy)

• balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 11:50

>
                          > Kabla nie posiadam, przed wakacjami były zapisy na UPC ale na razie nie
                          > wszedłem w to. Jakoś dajemy sobie radę przez zbiorczą, ... (może jak
                          zdecyduję
                          > się na stałe łącze to wtedy)
                          >
                          No właśnie tak się zapytałam z podtekstem internetowym. Myślałam, że może u Was
                          coś się dzieje w tej sprawi, bo o ile wiem, to administracja nie jest
                          zaintersowana podłączeniem nas do internetu, a wszystkie oferty TPSA... no cóż
                          wystarczy, że płacę abonament...
                          Na razie pozostaje korzystać w pracy. A'propos... jak mi się dziś nie chce za
                          nic zabrać!!!!
                          • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 11:57
                            balkan napisała:

>
                            > >
                            > > Kabla nie posiadam, przed wakacjami były zapisy na UPC ale na razie nie
                            > > wszedłem w to. Jakoś dajemy sobie radę przez zbiorczą, ... (może jak
                            > zdecyduję
                            > > się na stałe łącze to wtedy)
                            > >
                            > No właśnie tak się zapytałam z podtekstem internetowym. Myślałam, że może u
                            Was
                            >
                            > coś się dzieje w tej sprawi, bo o ile wiem, to administracja nie jest
                            > zaintersowana podłączeniem nas do internetu, a wszystkie oferty TPSA... no
                            cóż
                            > wystarczy, że płacę abonament...
                            > Na razie pozostaje korzystać w pracy. A'propos... jak mi się dziś nie chce za
                            > nic zabrać!!!!
                            ________________________________________________________________________________

O to, to ........ praca ...... kurczę, mam to samo, siedzę przed kompem i
                            klepię, zamiast zająć się czymś ważnym ;). Sieć cholernie wciąga :((
                            _ _ _ _ _

Jeżeli w naszych blokach (10, 10a, 12) były instalacje UPC (chyba - miało to
                            zależeć do ilości chętnych) to znaczy że jest również dostęp do sieci (usługa
                            chello). Trzeba zadzwonić do nich i spytać czy są juz na osiedlu, jeżeli tak to
                            sprawa chyba do załatwienia.
                            • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 12:17
                              > O to, to ........ praca ...... kurczę, mam to samo, siedzę przed kompem i
                              > klepię, zamiast zająć się czymś ważnym ;). Sieć cholernie wciąga :((
                              Tak, tak praca.... W krótkich momentach, kiedy nie siedzę w sieci. Ale objawów
                              uzależnienia chyba jeszcze nie ma....

Jeżeli w naszych blokach (10, 10a, 12) były instalacje UPC (chyba - miało to
                              > zależeć do ilości chętnych) to znaczy że jest również dostęp do sieci (usługa
                              > chello). Trzeba zadzwonić do nich i spytać czy są juz na osiedlu, jeżeli tak
                              to
                              >
                              > sprawa chyba do załatwienia.

Spróbuję, może tym razem będą bardziej chętni, bo ostatnio kazali mi zebrać
                              sąsiadów i wysłać zbiorowe zamówienie. Niektórzy to się potrafią urządzić :))
                              Pewnie też wolą siedzieć w sieci, zamiast klientów szukać ....
                              • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 12:28
                                balkan napisała:

> > O to, to ........ praca ...... kurczę, mam to samo, siedzę przed kompem i
                                > > klepię, zamiast zająć się czymś ważnym ;). Sieć cholernie wciąga :((
                                > Tak, tak praca.... W krótkich momentach, kiedy nie siedzę w sieci. Ale
                                objawów
                                > uzależnienia chyba jeszcze nie ma....
                                >
                                > Jeżeli w naszych blokach (10, 10a, 12) były instalacje UPC (chyba - miało to
                                > > zależeć do ilości chętnych) to znaczy że jest również dostęp do sieci (usł
                                > uga
                                > > chello). Trzeba zadzwonić do nich i spytać czy są juz na osiedlu, jeżeli t
                                > ak
                                > to
                                > >
                                > > sprawa chyba do załatwienia.
                                >
                                > Spróbuję, może tym razem będą bardziej chętni, bo ostatnio kazali mi zebrać
                                > sąsiadów i wysłać zbiorowe zamówienie. Niektórzy to się potrafią urządzić :))
                                > Pewnie też wolą siedzieć w sieci, zamiast klientów szukać ....
                                ________________________________________________________________________________
                                A jakie są objawy uzależnienia ?, bo ja od niedawna w sieci i nie znam się :)

Na szczęscie mam co robić w pracy, w domu (chociaż mam modem via.TPSA) nie
                                korzystam, mam żonę (pozdrawiam serdecznie:), psa i stoję twardo na ziemi
                                (chyba ?)

Chyba mi Netomania nie grozi ?

• balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 12:54
                                  Uzależnienie, to chyba wtedy, kiedy już nic innego robić nie możesz, a mi na
                                  razie udaje się jeszcze popracować. Czego i Tobie życzę.
                                  W domu z modemu też nie korzystam i to nie tylko przez wątpliwą sympatię do
                                  TPSA. Mąż, tak jak pies i żona też wymaga opieki, a moze nawet większej...
                                  W końcu ryby wyłowili i odpada wymówka, że idzie wędkować z kolegami :))
                                  • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 13:16
                                    balkan napisała:

> Uzależnienie, to chyba wtedy, kiedy już nic innego robić nie możesz, a mi na
                                    > razie udaje się jeszcze popracować. Czego i Tobie życzę.
                                    > W domu z modemu też nie korzystam i to nie tylko przez wątpliwą sympatię do
                                    > TPSA. Mąż, tak jak pies i żona też wymaga opieki, a moze nawet większej...
                                    > W końcu ryby wyłowili i odpada wymówka, że idzie wędkować z kolegami :))
                                    Oj tak, mąż wymaga bardzo troskliwej opieki .. :), zgadzam się w 100%, pod
                                    warunkiem aby kochana opieka nie przerodziła się w znienawidzony nadzór :)

Mąż swojej żony (pod stałym .... opieką ;))

Pozdro.
                                    Rafik
                                    • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 15:25
                                      Wysłałam Ci coś a'propos na priva. Mam nadzieję, że dojdzie - nie korzystam z
                                      tej skrzynki, więc nie wiem, czy wiadomości wogóle dochodzą.
                                      Pozdrówka
                                      Żona Swojego Męża
                                      • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 28.08.02, 16:10
                                        balkan napisała:

> Wysłałam Ci coś a'propos na priva. Mam nadzieję, że dojdzie - nie korzystam z
                                        > tej skrzynki, więc nie wiem, czy wiadomości wogóle dochodzą.
                                        > Pozdrówka
                                        > Żona Swojego Męża

Doszło, dzięki :)) sprawdź również swoją skrzynkę, przy okazji ją przetestujesz.

R

• Gość: brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie IP: *.chello.pl 29.08.02, 07:42
                                          Witajcie,
                                          wrocilam po urlopie, a tu straszny balagan na osiedlu. Trwaniki porozjezdzane,
                                          niektore chodniki stratowane, dziury gdzie sie da, a wszystko dlatego, ze
                                          stawiki nam remontuja. Az strach pomyslec, jak wszystko bedzie wygladalo za
                                          kilka tygodni (podobno do grudnia!!!)
                                          Pozdrawiam sasiadow jednoczesnie polecajac, gdyby wam sie udalo, stale lacze w
                                          UPC. Korzystam z chello juz prawie poltora roku i - jak na razie- nie moge
                                          narzekac. W zasadzie sie nie psuje, a gdy kiedys nie mielismy lacznosci, sami
                                          przyjechali (bez wezwania!) i zapytali, czy mozna zreperowac, bo cos sie
                                          zepsulo...
                                          No i oczywiscie korzystac mozna przez cala dobe. Jest to na pewno ryzyko
                                          uzaleznienia (obserwuje to juz u swojej corki) ale po prostu trzeba sie
                                          kontrolowac. To rzeczywiscie wciaga, szczegolnie gdy sie ma pod reka bez
                                          przerwy. Znam kilka osob z tego forum w GW ktorzy juz wpadki po uszy.
                                          Pozdrowka
                                          brzoza
                                          • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 08:04

> Witajcie,
                                            > wrocilam po urlopie, a tu straszny balagan na osiedlu.
                                            _____________________________________________________________________________
                                            Witamy po urlopie, mam nadzieję, że udanym :))))

Jak zauważyłaś troszkę się bałaganik zrobił, ale cóż - trzeba cierpieć w imię
                                            wyższego dobra :))). Na gwiazdkę już będzie ładnie (hehehe ...), nowy lód na
                                            stawie, może zrobią wypożyczalnię łyżew ;)))

Jeszcze raz witamy i serdecznie pozdrawiamy,

Wolumeniacy (czy tak można ?)
                                          • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 09:59
                                            Witam koleżankę po urlopie.
                                            Rozkopali, ryby wyłapali, ale w przyszłym roku może na rowerach wodnych będzie
                                            można popływać... może małe kąpielisko... chyba się rozmarzyłam...
                                            • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 10:07
                                              balkan napisała:

> Witam koleżankę po urlopie.
                                              > Rozkopali, ryby wyłapali, ale w przyszłym roku może na rowerach wodnych
                                              będzie
                                              > można popływać... może małe kąpielisko... chyba się rozmarzyłam...
                                              ____________________________________________________________________________
                                              Cześć Balkan (masz jakies koneksje z tym regionem geograficznym?:),

Oj rozmażyłaś się .... , jakoś tego kąpieliska to nie widzę, chociaż ... nie,
                                              patrząc na ludzi opalających się ma górce i polance za naszymi blokami to już
                                              prawie mała plaża :)))

Raf

• balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 11:23
                                                rafik4 napisał:

> Cześć Balkan (masz jakies koneksje z tym regionem geograficznym?:),

Poniekąd, studiowałam w Sofii....

> Oj rozmażyłaś się .... , jakoś tego kąpieliska to nie widzę, chociaż ... nie,
                                                > patrząc na ludzi opalających się ma górce i polance za naszymi blokami to już
                                                > prawie mała plaża :)))
                                                >
                                                No właśnie, kiedyś się zastanawiałam, jak się można tak smażyć, bo rozumiem
                                                siedzieć tam, bo dziecko, czy pies się bawią, ale tak wylec... Na dodatek
                                                czasami ten widok jest wyjątkowo mało apetyczny....
                                                • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 29.08.02, 12:17
                                                  balkan(ka) napisała:

> No właśnie, kiedyś się zastanawiałam, jak się można tak smażyć, bo rozumiem
                                                  > siedzieć tam, bo dziecko, czy pies się bawią, ale tak wylec... Na dodatek
                                                  > czasami ten widok jest wyjątkowo mało apetyczny....

To samo zjawisko obserwowałem na dużej polance za ulicą Aspekt, koło 106-stki
                                                  (teraz tam park zrobili - całkiek ładny).
                                                  Jeżeli ktoś nie ma działki, nie może pojechać gdzieś nad wodę, to cóż
                                                  zostaje "smażenie osiedlowe" - chyba równie skuteczne .

Ja w każdym razie wysiadam z tego pociągu ;)))

Raf

PS. No to faktycznie - balkan "całą gebą" :-)))
                                            • jeniffer1 Re: Stawy na Wawrzyszewie 31.08.02, 18:59
                                              > Rozkopali, ryby wyłapali, ale w przyszłym roku może na rowerach wodnych
                                              będzie
                                              > można popływać... może małe kąpielisko... chyba się rozmarzyłam...

No chyba, że chcesz sobie zrobić depilację całego ciała :-)) Bo po kąpieli w
                                              stawiku psy sierść tracą, nie mówiąc o ludziach. Nie polecam.
                                              PZRD
                                              • brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.09.02, 11:56
                                                Strasznie głośne i brzydkie koparki rozjeżdzaja właśnie trwaniki pod moim
                                                domem, wygrzebują brudy z drugiego stawiku, jest hałas, błoto i w ogóle
                                                okropnie. Do tego przy sklepie i aptece na Poetofiego młoty pneumatyczne i
                                                spawarki prauja cała dobe, a szkoła, do której ma nieszczęście uczęszczać moja
                                                córka, jest na poczatku remontu, który ma potrwac do.... maja przyszłego roku.
                                                Chyba sie zaraz załamie:((((((((((((((
                                                • balkan Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.09.02, 12:50
                                                  Strasznie Wam współczuję tych widoków i odgłosów. DO mnie na szczęćie nic nie
                                                  dochodzi (chociaż robotnicy nadal się głowią nad dziurą przed blokiem, ale zbyt
                                                  agresywnych odglosów nie wydają). Może pocieszeniem może być to, że bądzie
                                                  ładniej i z całej siły należy w to wierzyć!!!
                                                  Przeszłam się za spacer za Leclerca i zobaczyłam ten cud zagospodarowania
                                                  terenu (to nie jest ironiczne), który sie udał Spółdzielni Chomiczówka. Może u
                                                  nas też tak będzie :))
                                                  • rafik4 Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.09.02, 13:51
                                                    balkan napisała:

> Strasznie Wam współczuję tych widoków i odgłosów. DO mnie na szczęćie nic nie
                                                    > dochodzi (chociaż robotnicy nadal się głowią nad dziurą przed blokiem, ale
                                                    zbyt
                                                    >
                                                    > agresywnych odglosów nie wydają). Może pocieszeniem może być to, że bądzie
                                                    > ładniej i z całej siły należy w to wierzyć!!!
                                                    > Przeszłam się za spacer za Leclerca i zobaczyłam ten cud zagospodarowania
                                                    > terenu (to nie jest ironiczne), który sie udał Spółdzielni Chomiczówka. Może
                                                    u
                                                    > nas też tak będzie :))
                                                    _______________________________________________________________________________
                                                    Ładnie to zrobili, prawda ... ? obawiam się, że takich rarytasów nam oszczędzą,
                                                    a nadpłatę za inwestycję właśnie mi zwracają :))))

Chociaż stawy będą odnowione (ciekawe jak ??)

Pozdrawiam,
                                                    Rafik

PS. Uważaj na dziurę, dnie coraz któtsze :)))

• brzoza2 Re: Stawy na Wawrzyszewie 03.09.02, 18:32
                                                    O jakichś niesamowitościach i cudach natury opowiadacie, które ponoc znajdują
                                                    się za Leclerkiem. Az bede musiała z tej ciekawości wybrac się tam kiedyś i
                                                    podejrzeć. No, no, ciekawe....
                                                    pzdr
                                                    brzoza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka