Gość: Żoliborzanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:22 Zostawcie Kępę Potocką w spokoju! Jest piękna taka, jaka jest! Wcale nie musi być wymuskana i pod linijkę! Teraz jest dobrze! I kto wpadł na wspaniały pomysł zamykania parków na noc?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
israel Dokladnie! Jest teraz swietnie, trawa, drzewa, 29.08.05, 12:38 knajpy i spokoj, po co na sile to zmieniac? Moze warto zapytac mieszkancow, czy na pewno chca tych zmian. Ja co prawda od kilku lat nie mieszkam juz na Zoliborzu, ale czesto chetnie tam jezdze, bo jest wlasnie super. Jak chca cos zrobic, to wystarczy zmodernizowac dzikie boisko w okolicach petli autobusowej, zrobic z 2 dodatkowe porzadne mostki spacerowe i oczyscic wode w kanalku. Pewnie ktos zarobi na tych super zmianach ladnych kilka milionow. TYLKO PO CO???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Dokladnie! Jest teraz swietnie, trawa, drzewa IP: 217.153.97.* 29.08.05, 12:46 Zgadzam sie, ze zadnych radykalnych zmian na Kepie nie potrzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalkowski Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 29.08.05, 12:48 Nie budowac 5 boisk, wybudowac jedno, dwa. Nie robic lunaparku i ogrodkow-nie-daj-Boze-jak-nad-Wisla tylko oporzadkowac ruch rowerowy/pieszy, ew. doinstalowac lawki, odswiezyc zielen. Modernizacja z glowa tak, festyn nie. Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami 29.08.05, 22:02 Znowu wyjdę na pieniacza! Tak po prawdzie to nikt nas się nie pytał czy chcemy wydawać pieniądze na ogrodzenie i nawadnianie w parku Żeromskiego. Deja vu? Cycuś... Mam wrażenie że pomysłodawca powinien pracowicie podyskutować z użytkownikami (na miejscu). To jest zazwyczaj pouczające i miłe zajęcie. Przekonani przeciwnicy są bonusem ekstra :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nascendi Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami 30.08.05, 08:19 Wciskanie boisk między Kanałek a W-stradę uważam za chybiony pomysł i raczej objaw ostrego zespołu przedwyborczego. Jest jedno w cześci bielańskiej. Inne można ulokować na nieużytkach po drugiej stronie, bliżej Wisły. Tylko to byłoby trudniejsze bo tereny te leżą odłogiem i zapewne dlatego nikt nie odważy się ich ruszać. Żoliborska część parku jest ładna również dzięki swej przestronności. I niech tak zostanie. > Tak po prawdzie to nikt nas się nie pytał czy chcemy wydawać pieniądze na > ogrodzenie i nawadnianie w parku Żeromskiego. I patrzeć przez pół roku na pryzmy kostki... Po 2 tyg. poza wa-wą myślałem że zastanę ten park bliski finału, tymczasem wygląda nadal jak pół roku temu. Gdzieś na wiosnę obserwowałem burzenie betonowych murków wokół parku sądząc że ten mało przyjazny i estetyczny element zniknie. Tymczasem teraz powstaje na nowo... Pozostaje się cieszyć że nie wykarczowano wczyskich drzew co przecież jeszcze starsze są od murku. > Deja vu? Cycuś... > Mam wrażenie że pomysłodawca powinien pracowicie podyskutować z użytkownikami > (na miejscu). Albo konsultacje inetowe zrobić. To akurat chyba urząd Zoliborza potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami IP: *.aster.pl 29.08.05, 22:10 nie no q..wa ja piurkuje!!! czy to cholerne lapowkarstwo sie nigdy nie skonczy???!!!! jakis obcy palant (bo nikomu z Zoliborza taki poroniony pomysl by do glowy nie wpadl!!!) chce zarobic na naszych terenach zielonych znowu qrna zmodernizuja, jak gorke saneczkowa w parku, gdzie krzaczki posadzili, ktorych za rok nie bedzie, bo zima wszyscy od lat po tej gorce sankami jezdza!!! mamy dobrze, to q..wa bedziemy miec lepiej! !!!!!!!JA PROTESTUJE!!!!!!!! NIE CHCE MIEC WYBETONOWANYCH BOISK NIE CHCE MIEC TORU PRZESZKOD DLA ROWEROW - JUZ JEDEN JEST I TAKI ZUPELNIE WYSTARCZY!!!! !!!!AAAAAAAAAAAAA ....(BIPBIPBIP)....!!!!!! !!!!NIECHCENIECHCENIECHCE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami 30.08.05, 09:38 Gość portalu: grarza napisał(a): > nie no q..wa ja piurkuje!!! czy to cholerne lapowkarstwo sie nigdy nie > skonczy???!!!! jakis obcy palant (bo nikomu z Zoliborza taki poroniony pomysl > by do glowy nie wpadl!!!) chce zarobic na naszych terenach zielonych znowu qrna > > zmodernizuja, jak gorke saneczkowa w parku, gdzie krzaczki posadzili, ktorych > za rok nie bedzie, bo zima wszyscy od lat po tej gorce sankami jezdza!!! > mamy dobrze, to q..wa bedziemy miec lepiej! > !!!!!!!JA PROTESTUJE!!!!!!!! > NIE CHCE MIEC WYBETONOWANYCH BOISK > NIE CHCE MIEC TORU PRZESZKOD DLA ROWEROW - JUZ JEDEN JEST I TAKI ZUPELNIE > WYSTARCZY!!!! > !!!!AAAAAAAAAAAAA ....(BIPBIPBIP)....!!!!!! > !!!!NIECHCENIECHCENIECHCE!!!! podpisuję się obiema rękami pod powyższym ja też nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami IP: *.chello.pl 30.08.05, 12:20 Czy ktoś pytał mieszkańców o zgode? Zamiast boisk postawcie ekrany dźwiękochłonne od strony Wisłostrady. Czy pomysłodawca przewidział skąd w przyszłości brac pieniążki na naprawy i konserwacje boisk? Tuż obok mamy boiska Stadionu Marymont, czy są wykorzystywane? Projektanci - opamiętajcie się.....Czy za ten projekcik dostaliscie juz pieniązki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami IP: 195.116.28.* 30.08.05, 12:22 AMEN! co do tych ekranow!!! a w ogole to masz racje, qrtka na wacie! wszyscy ZAPOMNIELI o stadionie Marymont, bo jest tak zniszczone, ze w lasciwie nie urzywane! to cholera wyremontowac, a nie nowe bez sensu stawiac!!!! zrobmy cos! roody! jakis wiec zorganizujmy albo co?! kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami 30.08.05, 12:34 Gość portalu: grarza napisał(a): > AMEN! co do tych ekranow!!! > a w ogole to masz racje, qrtka na wacie! wszyscy ZAPOMNIELI o stadionie > Marymont, bo jest tak zniszczone, ze w lasciwie nie urzywane! to cholera > wyremontowac, a nie nowe bez sensu stawiac!!!! > > zrobmy cos! roody! jakis wiec zorganizujmy albo co?! > kto jest za? Ja Lunapark? Knajpy? Przecież cały urok kanałku polega na tym, że jest tam w miarę cicho. Jak już ktoś cierpi na nadmiar pieniędzy, to lepiej przeznaczyć je na czyszczenie kanałku i rozwiązanie problemu pieszo-rowerowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Offca Zrobmy cos! IP: *.crowley.pl 30.08.05, 15:28 Popieram!!! Nie damy Kepy! Ktos po prostu chce zarobic na tym poronionym pomysle! Odpowiedz Link Zgłoś
xmarcinx Re: Zrobmy cos! 30.08.05, 15:51 Boisko powinno być! Tu nawet mam projekt fun.from.hell.pl/2005-03-31/boisko.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
agnes111 Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami 31.08.05, 10:58 Wreszcie ktoś wspomniał o hałasie od Wisłostrady!!! Niech wreszcie zainwestują w ekrany, to od razu poprawi komfort przebywania na tem terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 30.08.05, 12:39 zgadzam się z tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Offca Niszczeniu Kepy stanowcze "NIE"! IP: *.crowley.pl 30.08.05, 15:22 Niszczeniu Kepy Potockiej powiedzmy stanowcze "NIE"! Kepa Potocka powinna byc zostawiona w spokoju. Jest cisza, spokoj, kaczki, zaby kumkaja w trzcinach, ludzie leza na trawie albo lowia ryby, dzieci jezdza na rowerach, mozna poplywac kajakiem, sa dwa bary - to wystarczy. Park ma charakter naturalny i taki powinien zostac. To oaza spokoju w halasliwym i zatloczonym miescie. Mozna najwyzej dolozyc pare laweczek, pare drzew i krzewow. Nie chcemy ogrodkow piwnych, budek z hot-dogami, plastikowej tandety, ryczacej muzyki, wybetonowanych boisk. Jest tyle jeszcze miejsca, tyle nieuzytkow, gdzie mozna urzadzic "centrum rekreacyjne". Nie wolno niszczyc w tym celu pieknego, zielonego parku! A zamykanie parku na noc to kompletny absurd. Po co? Bo ktos krzaki ukradnie? To jest oburzajace ograniczanie wolnosci mieszkancow! Jak ktos sie umowi na randke i ma potem ochote popatrzec w romantycznym nastroju na ksiezyc to co, ma usiasc pod brama? Czy moze pod buda z hot-dogami nieopodal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d3b3 Re: Niszczeniu Kepy stanowcze "NIE"! IP: *.chello.pl 31.08.05, 00:20 W kwestii formalnej. Nie mają w planie ogrodzenia Kępy Potockiej. Poza tym się zgadzam z przedmówcą! Miejsce luksusowych, niezobowiązujących rozrywek tubylców zmienić na "gralnię"? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Niszczeniu Kepy stanowcze "NIE"! 31.08.05, 10:06 Ja to - po co? Przecież to jasne. Burmistrz będzie miał tzw. sukces. Wpisze to sobie do CV. Krewni i znajomi burmistrza - czy innego urzędasa - zarobią na gigantycznej akcji modernizacyjnej. Projektant zarobi na projekcie, wykonawcy zamkną teren na rok - dwa (bo skoro remont parku Żeromskiego trwa już prawie rok...) i będą sobie spokojnie babrać w kostce bauma. Urzędnicy rzadko patrzą na cały teren. Nie obchodzi ich niewykorzystane miejsce nad Wisłą, czy unowocześnienie klubu Marymont. Tu nie idzie o to, żeby zrobić coś sensownego i za dużo mniejsze pieniądze. Nie interesuje ich też tradycyjnie, czy okoliczni mieszkańcy - i inni żoliborzanie - tego właśnie chcą. Mało tego - są z góry przekonani, że tak właśnie jest - bo IM się to podoba. Lunaparki i knajpy, Boże Święty... ;((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Offca Re: Niszczeniu Kepy stanowcze "NIE"! IP: *.crowley.pl 31.08.05, 14:45 Dokladnie! Ale jak sie narobi halasu, to moze uda sie urzedasow powstrzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Offca Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami IP: *.crowley.pl 31.08.05, 15:21 Aha, juz burmistrz spuscil z tonu. Ale i tak trzeba patrzec mu na rece, tak jak wszystkim urzednikom. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irzi Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 05.09.05, 00:31 Ręce precz od Kępy Potockiej. Nie zgadzam się na przekształcenie jej w centrum dla hołoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARECKI Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami IP: *.mia.bellsouth.net 12.09.05, 21:38 JAKO WIELOLETNI WIZYTOR KEPY POTOCKIEJ BARZDZO SIE CIESZE ZE CHCA UMIESCIC WIECEJ ZIELENI I BOISKA DZIECIAKI BEDA MIALY WIECEJ ZAJECIA..ALE NA OGRODZANIE I ZAMYKANIE NA NOC MOWIE STANOWCZO NIE!!!!!! NOBO PIWKUJE SIE W WIEKSZOSCI WIECZOREM I CO MOZE CHODZIC NA OKOLO.......... Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 Re: Kępa Potocka z nowymi boiskami 12.09.05, 23:18 www.zm.org.pl/?a=wizytacja_kepy_potockiej Odpowiedz Link Zgłoś