Gość: lesio czesanyberet IP: *.chello.pl 14.10.05, 00:13 dobre miejsce, billboard widac z przystanku w kierunku Arkadii :), Czy jest inny kierunek niz Arkadia w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sierzant.podsiadlik Potwora: Reaktywacja 14.10.05, 00:19 Proszę bardzo! Potwora doczekała się artykułu i jest już Słynną Potworą! Co nie zmienia faktu, że w dalszym ciągu szpetna jest okrutnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Re: Potwora: Reaktywacja 19.10.05, 09:22 sierzant.podsiadlik napisała: > Proszę bardzo! Potwora doczekała się artykułu i jest już Słynną Potworą! Co > nie zmienia faktu, że w dalszym ciągu szpetna jest okrutnie ;-) ======================= De gustibus, de gustibus... Z całą pewnością potwora przynajmnie ma wyraz, choćby potwory, a bloczysko paskudne zostanie zdominowane mocniejszym akcentem i mieszkańcy nie3 będa musieli się wstydzić , że mieszkają w obrzydliwym familoku. Teraz będą mogli mówić, że mieszkają w domu pod potworą to nprawie tak brzmi jak dom pod orłami. Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 14.10.05, 11:14 potwora potworà, ale nie dziwie sie wspolnocie, ze zamontowala tablice i chcialaby za ta kase wyremontowac c.o. z dzika radoscia powitalbym na moim bloku chocby i trzy takie tablice, byleby mozna za kase z tego zrobic podobny remont Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 14.10.05, 11:52 Elektroniczny słownik PWN podaje POWSTANIE WARSZAWSKIE pisane małą literą!!! To komunistyczna zaszłość... W takich przypadkach prosi się o opinię specjalistów a nie zagląda do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 14.10.05, 18:50 Ulalalalala.... Czyżby reklamy "AMS" nie były tandetne, a każda inna tak? Odpowiedz Link Zgłoś
brisse Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 14.10.05, 19:06 widze ja co dzien po kilka razy...co w iej strsznego..ten blok jest juz i tak tak OHYDNY ze zaden bilboard mu nie zaszkodzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 14.10.05, 19:33 o rany? jaki blok? To historyczny budynek Krasińskiego 29 - sprawdź, zanim napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: *.acn.waw.pl 15.10.05, 15:54 Jak budynek nie jest ogrodzony, ofosowany, a w prasie nie reklamowano jego budowy pod nazwą rezydencja "rezerwaty nadwiślańskie", to jest chyba oczywiste, że jest on ponurym blokiem, gdzie mieszka jakaś ciemna bliżej nieokreślona masa, przypominająca pegieerowskich sąsiadów z dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brisse Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:18 dokladnie...dla mnie to tylko paskudny blok...nic wiecej....a reklama moze go ciut rozjasni...na moim niestety nie da sie takowej postawic...a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
ybot Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 17.10.05, 18:52 Nie ma się czego czepiać, wspólnota znalazła źródło pieniędzy i tyle. Krytykom i estetom proponuję, zeby zrzucili się na tę kasę i wtedy zarządali od mieszkańców tego budynku zdjęcia tablicy.A inna sprawa, że paskudnego budynku, choćby miał nie wiadomo jaką historię, taka tablica jużbardziej nie zeszpeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: 195.42.249.* 18.10.05, 14:11 moim zdaniem lepsza taka reklama niz zawieszania ogromnych placht na rusztowaniach a takie mamy nawet na starowce wiec mysle, ze to jest czepianie sie. Reklama jest duza ale bardziej wkurzajace jest to, ze kamienica jest brudna a ludzie maluja sobie sciany na balkonach na rozne kolory bo maja dosc tego brudu. A co myslicie o kamienicy przy stacji benzynowej na przeciw hali Marymonckiej tam kazdy balkon ma inna reklame i nikt sie nie czepia a to tez nie wyglada pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: *.acn.waw.pl 18.10.05, 14:36 Reklamy na całej elewacji to oczywista prowizorka. Wiadomo, że założono je tylko na czas remontu. Konstrukcja na dachu to trwała historia, zamieniająca przestrzeń wspólną w śmietnik. Taki jak chociażby wspomniany blok przy potockiej. Dość dziwne jest twoje rozumowanie. Wskazujesz przykład śmietnika żeby uzasadnić i usprawiedliwić obecność kolejnego? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: *.wsd.com.pl 24.10.05, 09:35 Czemu czepiacie się ludzi, którzy zdecydowali się na takie rozwiązanie po to, aby móc żyć w lepszych warunkach. Przecież kasa z tej tablicy reklamowej pójdzie na remonty. No chyba, że władze dadzą coś, ale wątpie. bo już się pewnie pakują razem z Kaczyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 24.10.05, 11:28 Czepiamy się, bo za ich życie w lepszych warunkach my będziemy żyć w gorszych - to się może zdawać niewiarygodne, ale niektórym brzydota miejskiej przestrzni obniża komfort życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 26.10.05, 12:46 Wiesz, argumentacja twoja jest dośc dziwaczna, na szczęscie tamta wspólnota mog la tę tablicę postawić, zazdroszczę im, bo bedą mieli więcej pieniędzy na remonty, a to jest "ciut" ważniejsze od wrażeń estetycznych osób postronnych. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 26.10.05, 16:19 Jak to mogła? Nie mogła - postawiła ją bez zgody dzielnicy! To jeden argument przeciw, bezdyskujny. Drugi, dla Ciebie niezrozumiały, jest oczywiście dyskusjny - wynika z piramidy potrzeb Maslowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: 195.42.249.* 26.10.05, 16:57 Wspolnota mogla to postawic bo dostala na to zgode sadu. A argumentacja, ze oni maja lepiej a my gorzej ze wzledow estetycznych nie jest dla mnie przekonywujaca bo jesli chcemy miec komfort mieszkania w estetycznych warunkach to powinnismy partycypowac w tym by one sie poprawily a samo wymaganie nie daje nic. Np wolalabym by Warszawiacy nie kupowali starych kopcacych samochodow bo to obniza moj komfort zycia w miescie ale jesli nie mam zamiaru nikomu fundowac samochodu to moje chciejstwo nie ma znaczenia. Oni w konsekwencji poprawia nam komfort zycia bo jak uzbieraja te pieniadze to zrobia remont elewacji i wtedy to dopiero bedzie przyjemnie :) gdyby zbierali pieniadze na karaiby to tez bym protestowala :) Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 27.10.05, 20:48 Więc o ile z sądem mój błąd, o tyle Maslow dalej jest dla mnie aktualny. Ja tam nie przeliczam estetyki na pieniądze, ale to się daje zrozumieć dopiero z wyższego stopnia jego piramidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 19:39 Więc może spoglądaj gdzie indziej z wysokości tej piramidy, a nie zarzucaj nam niskich potrzeb estetycznych. Budynek jest zabytkiem, być może w skali Warszawy lub Żoliborza, ale przecież nikt go nie chce zburzyć, tylko za te pieniądze odnowić. Na tej zasadzie każdy może zablokowac inicjatywy sąsiedzkie, co zresztą skutecznie zostało przećwiczona właśnie na Żoliborzu. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 30.10.05, 21:54 > Więc może spoglądaj gdzie indziej z wysokości tej piramidy, a nie > zarzucaj nam niskich potrzeb estetycznych. To się niejako nie da pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:57 Sorki, ale dzielnica przegrała proces w sądzie i to się liczy. Teraz może się nie zgadzać do woli...Masz to czarno na białym w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
jackie_brown Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 27.10.05, 16:48 Mieszkam w tym bloku i wierzcie mi to nie potwora jest najgorsza. najgorszy jest smród, który się roznosi na tym skrzyżowaniu. Dziwi mnie, że GW napisała o billboardzie, a nie napisała o smrodzie straszliwym wynurzającym się z zepsutej kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu 27.10.05, 18:30 Rozumiem, że chodzi o kolektor? Więc on nie jest zepsuty ;-) Zresztą, poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=20717173&a=21391053 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=26195802&a=26260013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Kontrowersyjna reklama tym razem na dachu IP: *.centertel.pl 04.11.05, 02:30 Przyjdą jesienne wiatry to " konstrukcja " sama spadnie. Oby nikogo tylko nie zabiła. Odpowiedz Link Zgłoś