rtomik 01.11.05, 00:22 Jako ze bardzo lubie kebaby postanowilem zrobic maly ranking tego przysmaku. 1. pierwsze miejsce jak najbardziej zasluzone- Bar u Sasiada- pl. marymont 2. - kebab na marszałkowskiej Jakie sa Wasze typy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: najlepsze kebaby w miescie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 09:33 rtomik napisał: > Jako ze bardzo lubie kebaby postanowilem zrobic maly ranking tego przysmaku. > > 1. pierwsze miejsce jak najbardziej zasluzone- Bar u Sasiada- pl. marymont A gdzie to dokładni - przy dawnym dworcu pks marymont? bo też słyszałem, że tam dobre dają Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: najlepsze kebaby w miescie 01.11.05, 10:11 na placu maryomont, tam gdzie stoja taksowki, policia i straz miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: najlepsze kebaby w miescie 01.11.05, 11:08 Placu Marymont? A cóż to? ;->>> Słynny Turek z fajką wodną w pawilonach za Halą Marymoncką. Sos czosnkowy nie do podrobienia. W ogóle miejsce "nosi znamiona oryginalności" a nie masówki... Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: najlepsze kebaby w miescie 03.11.05, 14:38 Popieram kandydaturę Turka z fajką. Najbardziej z tego co próbowałam w W-wie zbliżone jest w smaku do oryginału. Bo np. to co podają w Hammurabim w CH Targówek to woła o pomstę do nieba - jak w ogóle ktoś ma czelność nazywać toto kebabem. A o Placu Marymont też pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turecki Re: najlepsze kebaby w miescie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.05, 20:33 Najlepsze kebaby w mieście oczywiście serwuje SPHINX. Wiem, wiem wielu ma przeciwników, ale przyznać trzeba, że kebaby są tam najlepsze i serwowane z taką ilością frytek, sosów, surówek i jeszcze z bułeczką pita zaginają wszystko co w mieście podają. To mięsko to jest najwyższej jakości, a nie jakieś zmielone resztki jak gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrybala Re: najlepsze kebaby w miescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:19 Oj turecki, widać że w dobrej knajpie jeszcze nie byłeś. Przeszedłeś z budki na ulicy do baru restauracyjnego i trochę cie oszołomiło. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: najlepsze kebaby w miescie 01.11.05, 21:30 Sorry, ale jak dla mnie samo połącznie kebab + frytki brzmi podejrzanie. To nie może być dobre. Typowe zamerykanizowanie orintalnej potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kebab Plac Marymont IP: *.aster.pl 01.11.05, 22:35 To plac koło dworca PKS. Jako żoliborzanka i autorka strony powinnaś to wiedzieć. Ale cóż-twój pseudonim znajduje swoje uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Plac Marymont 01.11.05, 23:47 Aha... to ten "Plac Marymont" jest na Słodowcu... No popatrz, czego to się osioł żoliborski na stare lata dowiaduje! Czuję się zaszczycona:-) Swoją drogą: jacyż to uraźliwi ci panowie... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Plac Marymont 02.11.05, 10:13 Melduję, że na Marymoncie też nie słyszano dotąd o Placu Marymont ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Kino Bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 23:53 Ahoj! Kino Bajka, ten północny. Borys Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi Re: Kino Bajka 02.11.05, 10:24 emilii plater, obok intecintinentalu (na rogu) mmmmmmm! :) Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: najlepsze kebaby w miescie 01.11.05, 23:56 Saska Kępa (róg Francuskiej i Zwycięzców) obłędne kebaby. Najlepsze w mieście - kto jeszcze nie jadł nie wie co traci ;) potem Marszałkowska przy kinie Bajka, ale jak dla mnie daleko im do tych z Saskiej Kępy... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: najlepsze kebaby w miescie 02.11.05, 10:14 Kiedyś - kino Bajka - ale odkąd chodnik zalepiony został tam kilkucentymetrową warstwą sosu z tychże kebabów a kolejki wiją się wokół tego syfu, to jedzenie tam mi nie podchodzi. A w ogóle kebaby mi się przejadły - odkryłem za to miejsce, gdzie podają takie sajgonki jak drzewiej na placu Konstytucji bywało i tam teraz czasem zaglądam. Sajgonki - Reaktywacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: najlepsze kebaby w miescie 02.11.05, 18:57 gdzie te dobre Sajgonki? Polecam wyprawę na kebab na Saską Kępę. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: najlepsze kebaby w miescie 02.11.05, 19:06 Nie mówię, że dobre. Mówię, że smakują jak kiedyś na pl. Konstytucji. To nie jest dokładnie to samo - zależy od gołębia ;) Metro Politechnika - przystanek w stronę Centrum, taki barek w parterze budynku z obleśnymi stolikami na zewnątrz, na odległość da się wyczuć ;) A kebaby na Kępie zbierają dobre recenzje, ale jakoś mi tam nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Zgoda 02.11.05, 01:21 U Turków na Zgodzie. Na Krakowskim Przedmieściu (ostatnio przynajmniej) - niesatysfakcjonujące. Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: Zgoda 03.11.05, 13:53 Na Krakowskim Przedmiesciu kebaby sa suche i malo w nich miesa. Na Miodowej tez takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Zgoda IP: 195.94.201.* 03.11.05, 14:41 na skrzyzowaniu al. solidarnosci z zelazna - vis a vis UD Wola (i obok domu pogrzebowego....) - daja prawdziwa baranine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenciak Re: najlepsze kebaby w miescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 14:50 Barhaba - Trasa Laazienkowska, przy Al. Niepodległosci. 7 zl, w tym herbatka turecka, mniam:]. Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: najlepsze kebaby w miescie 07.11.05, 01:01 Kebab na żoliborzu to tylko na marymoncie :) I nie u sąsiada, a kilka kroków dalej, w budce obok kwiaciarni, vis'a'vis przystanku autobusowego (budka rozpoczyna coś a'la pasaż). Pychota :) Odpowiedz Link Zgłoś
azejda Re: najlepsze kebaby w miescie 15.11.05, 12:01 gdzie dokladnie jest ten turek z fajka wodna?za hala? a plac marymoncki to gdzie?az Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: najlepsze kebaby w miescie 15.11.05, 14:35 Turek jest w tym ciągu odwiecznych betonowych pawilonów za Halą Marymocką. gdzieś bliżej środka i bliżej ulicy... A to był podobno "Plac Marymont" - o ile dobrze pojęłam:> - A tak naprawdę chodzi o okolice PKS-u Marymont. Odpowiedz Link Zgłoś