Gość: zainteresowana IP: *.mos.gov.pl 06.01.06, 10:41 Rozważam zakup mieszkamia na ul. Renesansowej 13. Co sądzicie o tej okolicy i lokalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazuyoshi78 Re: Renesansowa 06.01.06, 10:47 Okolica bezpieczna i dobrze skomunikowana z centrum (zaróno zbiorkomem, jak i samochodem). Poza tym niestety brzydka jak noc październikowa - wokół prawie same bloki, parkingi i blaszany hipermarket. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 spoko.. fajne miejsce....do kampinosu blisko, 06.01.06, 11:26 super market tez rzut moherowym beretem, cala siec polaczeniowa.. autobusy/tramwaje i akurat przy renesansowej sporo zieleni pomiedzy blokami. i mieszkania fajnie zaprojektowane.....spoldzelnie tez spoko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Renesansowa IP: *.bosrc.hyatthsiagx.com 08.01.06, 00:42 20 lat mieszkalem po sasiedzku. z tego co kojarze to tak: - spokojnie i calkiem bezpiecznie - na piechote do blaszanego supermarketu - bardzo blisko do szkol - dawne podstawowki nr 5 i 80 - niezly dojazd samochodem do centrum (Wolczynskiej i Broniewskiego nie sa jakimis wielkimi ulicami wylotowymi - nie stoja wiec w gigakorkach) - tranport miejski moglby byc lepszy - tramwajem / busem jedzie sie do centrum z pol godziny. Przydaloby sie metro (gdziez by sie nie przydalo...) choc z drugiej strony jest chyba sporo dzielnic gdzie jest z tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Renesansowa? Ło Boziuniu! 11.01.06, 20:06 Toż to straszny wielkopłytowy wielkoblokowy koszmar pijanego architekta. Człowieku, musisz akurat tam? Zszypy, zepsute windy, prusaki, karaluchy. Nigdy nie chciałabym tam zamieszkać na stałe (kiedyś tam wynajmowałam mieszkanko prze chwilę). NIGDY WIĘCEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pstrys Re: Renesansowa? Ło Boziuniu! 11.01.06, 23:54 W "mojej" klatce (blok nr 27) windy działały, sama klatka była czysta - bez żadnych bazgrołów. Prusaków ani karaluchów też nie zaobserwowano. Poza tym żaden blok na renesansowej nie jest z wielkiej płyty. Summa summarum - coś chyba Ci się pokręciło - może od wdychania azotoxu sypanego na rojące się (w wizjach bądź na jawie) robactwo? veeto1 napisała: > Toż to straszny wielkopłytowy wielkoblokowy koszmar pijanego architekta. > Człowieku, musisz akurat tam? Zszypy, zepsute windy, prusaki, karaluchy. Nigdy > nie chciałabym tam zamieszkać na stałe (kiedyś tam wynajmowałam mieszkanko prze > > chwilę). NIGDY WIĘCEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Renesansowa? Ło Boziuniu! 12.01.06, 20:26 Blokowisko k/Leclerka to JEST wielka płyta. Np. Renesansowa 5, bo o tym pisałam. Prusaki były. Pozostałe atrakcje też się zdarzały. Jak jest gdze indziej - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Renesansowa? Ło Boziuniu! 12.01.06, 20:29 Oj, chyba nie są. To lata 80. - wtedy już inne technologie stosowali. Niemniej bloki to bloki, potocznie płyta. Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Re: Renesansowa? Ło Boziuniu! 12.01.06, 20:51 To jest tzw. rama H. Sciany wewnętrzne (działowe i nośne) to prefabrykowane płyty, zewnętrzne to rama wypełniana lekką cegłą (tzw. żerańską chyba ?). Patrz zresztą na zdjęcie, trochę widać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=32129544&a=32751247 Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Zwracam honor 12.01.06, 21:13 Nie znam się na budownictwie. Myślałam, że to wielka płyta. Nikt dotychczas mnie nie wyprowadził z błedu. Dzięki! Ale i tak nie lubię Renesansowej. Teraz jestem Stary Żoliborz i nie zamienię na nic innego. Kocham to miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
pstrys Re: Renesansowa? Ło Boziuniu! 13.01.06, 16:58 veeto1 napisała: > Blokowisko k/Leclerka to JEST wielka płyta. Np. Renesansowa 5, bo o tym > pisałam. Prusaki były. Pozostałe atrakcje też się zdarzały. Jak jest gdze > indziej - nie wiem. Mieszkałaś na na Renesansowej 5 i narzekasz na zepsutą windę i zsypy (zszypy)? Baaardzo ciekawe - Renesansowa 3, 5 i 7 nie mają zsypów ani wind... Nikt nie odmawia Ci prawa do niechęci do "Renesansowej", postaraj się jednak o składniejszą argumentację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Renesansowa IP: *.mos.gov.pl 24.01.06, 15:01 Dzięki wszystkim za opinie i czekan na inne. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda111 Re: Renesansowa 25.01.06, 16:20 Mieszkam od prawie 30 lat na sąsiadującej ulicy i w życiu bym się nie wyprowadziła z tej dzielnicy. Uważam, że osiedle przy Renesansowej to świetna lokalizacja ( jeszcze zależy co kto lubi bo są tacy którym podoba się w Centrum). Ale polecam miło cicho i spokojnie, wszystko blisko szkoła, przedszkola, sklepy, przychodnie, komunikacja itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Renesansowa IP: *.mos.gov.pl 26.01.06, 08:48 Bardzo dziękuję za opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Renesansowa IP: 195.164.127.* 10.04.06, 15:48 Cześć, Renesansowa jest ok. Mieszkam od wielu już lat. Jest czysto, dość cicho i w sumie w pożądku. Czy pracujesz w MŚ? Odpowiedz Link Zgłoś