Dodaj do ulubionych

Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach?

IP: *.aster.pl 09.03.06, 12:45
Czy ktoś może mi pomóc, ewentualnie doradzić fajne miejsce-ulice do
mieszkania, chcę się przenieść z zupelnie drugiej strony Warszawy (Ursynowa) -
proszę o pomoc :)
Obserwuj wątek
    • agnesx6 Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? 09.03.06, 18:07
      Wszystko jest uzależnione od tego czego oczekujesz od nowego miejsca
      zamieszkania i jakimi środkami dysponujesz. Chętnie podzielę się swoimi
      opiniami, ale potrzeba trochę więceh szczegółów. W razie co możesz na forum lub
      na e-mail gazetowy.
      Pozdrawiam,
      Aga
    • brytan4 Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? 11.03.06, 16:31
      Cały Stary Żoliborz jest super. tylko nie za blisko Dworca Gdańskiego np.
      Zajączka bo to blisko torów i jak jeżdzą pociągi to bywa głośno. Cała Wojska
      Polskiego, i prostopadłe do niej, ale tam trudno coś znaleść a jeżeli już, to
      drogo.Okolice placu Wilsona też są niezłe.Wszystko zależy od kasy, Bielany są
      np. tańsze, tylko że dalej do centrum.
    • klarek Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? 21.03.06, 21:18
      Pozwolę się podłączyć pod wątek.
      Czy znane są komuś nowe inwestycje na Starym Żoliborzu? Może jakaś plomba...
      Bardzo mi na tej lokalizacji zależy, więc będę wdzięczna za każdą wskazówkę,
      również dotyczącą rynku wtórnego.
      • Gość: MS Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:23
        Wiem, że WSM Żoliborz ma budowć blok przy AL. Wojska Polskiego.
      • Gość: jim Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 22.03.06, 12:50
        WSM ma w planach budowę domu przy al. Woj. Polskiego. Świetna lokalizacja. Dom
        ma mieć 87 mieszkań, a podań złożonych w spółdzielni jest już ponad 300.
        • f.sinatra Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? 22.03.06, 14:00
          Róg Braci Załuskich i Poli Gojawiczyńskiej w miejscu pawilonu handlowego z
          dziadowskim sklepem spożywczym. Mieszkań 24 - podań 150-200. Buduje WSM z
          Elbląskiej.
          • efeks Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? 22.03.06, 14:41
            No i taki WSM powinien wziac kredyt, wybudowac mieszkania i sprzedac na
            licytacji.
            • f.sinatra Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? 22.03.06, 15:04
              Licytacja - tak, ale wtedy ciężko byłoby wykonać parę wałków.
              • efeks Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? 22.03.06, 15:17
                I tu jest pies pogrzebany!
                • Gość: agma Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? IP: *.chello.pl 22.03.06, 17:53
                  Kamilo, ja dokonałam 4 lata temu karkołomnej przeprowadzki z Ursynowa na
                  Zoliborz:-) A gdzie na Ursynowie mieszkasz?
                  Ja przeniosłam się z Kabat na Sady i nie zaluje. Masa zieleni, blisko do
                  centrum, doskonala komunikacja.
                  Jedyne, do czego moglabym sie przyczepic to WSM i jej "dbanie" o osiedla.
                  • Gość: agma Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? IP: *.chello.pl 22.03.06, 17:57
                    Jeszcze słowo o inwestycjach. W tej chwili jest raczej ciężko, bo chyba jedyną
                    żoliborską inwestycją obecnie realizowaną są strasznie drogie Wiślane Ogrody
                    tuż przy trasie AK. Wiem jednak, że Turret (developer od Zielonego Zacisza na
                    Bródnie) ma budować duże osiedle przy Rydygiera, gdzieś obok Instytutu Chemii.
                    • Gość: Lepus42 Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? IP: *.chello.pl 22.03.06, 18:35
                      Aktualnie na ukończeniu jest WAN na rogu Popiełuszki i Słowackiego.Chyba mają
                      jeszcze niesprzedane mieszkania.
                      Na Rydygiera chyba jedyny możliwy teren jest między torami kolejowymi a ulicą
                      (max 200m od torów)na miejscu dawnej fabryki podzespołów FSO
                      Wiślane Ogrody są przy Gwiaździstej. Najbliższy budynek od trasy AK dzieli ok
                      20m.W tej chwili w budowie są dwa budynki podciągnięte pod dach ale w stanie
                      całkiem surowym (sam szkielet wypełniony cegłą)
                    • Gość: . Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 08:38
                      Czy ma moż ektoś wiecej informacji na temat opisywanej nowej inwestycji Turret
                      Poland przy trasie AK. Jaeśli tak to bardzo prosze o podzielenie sie
                      informacją.
                      • wilson05 Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? 23.03.06, 09:34
                        > Czy ma moż ektoś wiecej informacji na temat opisywanej nowej inwestycji Turret
                        > Poland przy trasie AK.
                        www.wislaneogrody.pl/
        • Gość: lola Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 08:31
          W WSM jest cięzko kupić mieszkanie, najpierw trzeba złozyć podanie, a następnie-
          czekać, czekać, czekać. Plus jest taki, że mają bardzo przystępne ceny ( bo sa
          właścicielami gruntów, na których budują) i jest 99% pewności, że wydudują, bo
          to bardzo sprawdzona spółdzielnia. Ja złożyłam podanie i czekam juz 1,5
          roku.Ponoć brakuje im jednego jakiegos "świstka" z miasta, więc mam nadzieje,
          że niebawem się wysztko ruszy.
    • Gość: Borys Ruda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:28
      Ahoj!
      Czy Ruda, konkretnie ulica Rudzka ciebie interesują?
      Borys
      • Gość: mk Re: Ruda? IP: 195.94.201.* 24.03.06, 09:09
        Z ciekawości - co się buduje na Rudzie? Też szukam planowanych inwestycji na
        Żoliborzu i Bielanach i chętnie się dowiem!
        • Gość: Borys Re: Ruda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 00:23
          Ahoj!
          Podrzucę niedługo numery telefonów:
          - róg Lektykarskiej i Rudzkiej, może jeszcze są mieszkania, oddane w zeszłym roku
          - nigdy nie pamiętam nazwy, pierwsza równoległa na północ od Rudzkiej, na tyłach
          Toyoty która jest tam, gdzie była piekarnia - w budowie

Oraz Kaskada:
          Marymoncka róg Słowianskiej (?), Chlewińskiej (?) budynek przy "pekinie", budują

coś w głębi od przystanku Słodowiec w stronę stawików

Borys

• Gość: maga Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? IP: *.chello.pl 30.03.06, 22:45
      zaczęła się budowa nowych mieszkań przy ul.Conrada skrzyżowanie z Wólczyńską,
      buduje developer ASBUD
      może ktoś zna developera i może się wypowiedzieć na temat ich działalności
      pozdr,
      • Gość: gronek Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 15:33
        Poszukaj sobie informacji na forum DEVELOPERZY na pewno cos znajdziesz. Ja
        czytałam kiedys opinie na temat ASBUD, niestety niepochlebne. Ale tego co wiem
        dosyć duzo już w Warszawie wybudowali i nadal budują.
        Pozdrawiam
    • z-o-s-i-a Re: Nowe inwestycje na Żoliborzu, Bielanach? 09.04.06, 14:58
      Wiem, że powstaje też osiedle mieszkaniowe "Królowej Jadwigi" w północnej
      części Bielan, ale żadnych więcej szczegółów nie znam. Dla zainteresowanych
      strona o tej inwestycji:
      www.eurocity.com.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka