Dodaj do ulubionych

Próba włamania + akwizytor Solid Security

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 12:07
Bardzo ciekawa sprawa. Przed weekendem miała miejsce próba włamania do jednego z budynków na Barcickiej, a w poniedziałek łazi po niej akwizytor/handlowiec z Solid Security.
Obserwuj wątek
    • Gość: Czechowiczanin Re: Próba włamania + akwizytor Solid Security IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.04.15, 17:29
      Ja właśnie wracam z budowy - i co tam zastałem było co najmniej dziwne , Próba włamania (nie amatorsko ale pełna profesja) : po podważane okna - najprawdopodobniej brechą, wyłamali tylko plastik (którego o dziwo nigdzie nie mogę znaleźć) - ale nie byli w stanie się dostać do środka (dzięki temu wiem że te anty-włamaniowe to nie ściema) oczywiście od strony ogrodu gdzie mało widać, dodatkowo wszystkie drzwi do budynków gospodarczych wcześniej pozabezpieczane kłódkami zostały równie "fachowo" rozbebeszone za pomocą jakichś duuużych kleszczy do prętów. A co najdziwniejsze kłódek również nie znalazłem, za to nie skradziono nic, ani kosiarki stoją tam gdzie stały, złom też, a nawet narzędzia które można za przeproszeniem schować do kieszeni. A teraz do sedna: dzień wcześniej było wszystko w porządku , za to dziś jak wyżej opisałem tą, moim zdaniem "fałszywą próbę włamania" zauważyłem świeżutką naklejkę zachęcającą do kontaktu z akwizytorem firmy Solid Security. PRZYPADEK?? CZY MOŻE NOWOCZESNA WŁOSKA REKLAMA??
      Zdjęcia porobione, teraz jadę na miasto przyjrzeć się innym miejscom z tymi ładnymi "naklejkami" i wypytać właścicieli posesji czy w ostatnich dniach nie mieli przypadkiem jakichś przykrych przygód.
      • Gość: zoliborzanin Re: Próba włamania + akwizytor Solid Security IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.15, 19:24
        W okolicach Warszawy takie same akcje....najpierw włam a potem nagle zjawia się propozycja "ochrony" :)
        • Gość: kb Re: Próba włamania + akwizytor Solid Security IP: *.warszawa.mm.pl 07.05.15, 17:41
          uwielbiam takie teorie spiskowe, ludzie! Ci handlowcy średnio, co 3 miesiące są w tym samym miejscu albo i częściej, muszą zarzucić rejon swoim wizytówkami albo naklejkami. A czy jak jesteś głodny, i nagle pewnego dnia zapomnisz pójść do sklepu na zakupu a tu nagle patrzysz: ULOTKA TELE PIZZY w Twojej skrzynce na listy!!!!!!! aha!!!! oni wiedzą, że ty jesteś głodny i masz światło w lodówce!!!!!!! i pewnie jeszcze ktoś zjadł ostatni kawał kiełbaski - to na pewno ten co dostarcza pizze!
          • Gość: nachuj Re: Próba włamania + akwizytor Solid Security IP: *.unregistered.net.exatel.pl 12.06.15, 13:19
            Dziwne, u mnie było to samo, i to był jedyny raz, kiedy naklejki się pojawiły. Kłódka przecięta, żarówka pod sufitem stłuczona i stolik połamany. Nic nie zginęło. Jestem na 99% pewny, że tak działają.
            • maklerstan Re: Próba włamania + akwizytor Solid Security 24.06.15, 15:15
              Gadałem ostatnio z listonoszem, który wie wszystko co się dzieje w okolicy.
              W Pruszkowie też takie przypadki chodzą, tylko u nas wygląda tak, chodzi handlowiec solidu i proponuje ubezpieczenia, alarmy i ochronę. Za tydzień jest włamanie jedno na ulicy, a potem znajdujesz ulotki w skrzynce przez miesiąc. I potem znowu próba włamania. Oczywiście nigdy nic nie ginie. Wszyscy podejrzewają oczywiście tylko jedną firmę i mało kto już uważam żeby to był przypadek.
              • boziewicz Re: Próba włamania + akwizytor Solid Security 14.07.15, 18:45
                W marketingu to się nazywa kreowanie rynku. Nie ma popytu, to go trzeba rozkręcić.
    • 678barbara Re: Próba włamania + akwizytor Solid Security 08.12.15, 20:03
      Uwaga na Solid!!! Nie pierwszy raz zdarza się że firma oferuje swoje usługi i jeżeli ktoś się nie zgodzi na ochronę po kilku tygodniach ma włamanie w domu. Przypadek?? Może gdyby to raz się zdarzyło.. wiem z doświadczenia po sobie i swojej rodzinie że takie sytuacje miały miejsce!!! Poza tym znam również kilka osób, które tam pracowały i potwierdzały że takie praktyki mają miejsce. Czy ktoś się tym w końcu zajmie??????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka