Dodaj do ulubionych

Ankieta o lotnictwie nad Bielanami i i Żoliborzem

IP: *.aster.pl 24.08.09, 21:26
jest na stronie
www.zm.org.pl/?a=lotnisko_babice_ankieta-098
ciekawe będą wyniki bo faktycznie non stop coś na niebie warczy.
Obserwuj wątek
    • elfkabezhaltera Warczenie 24.08.09, 21:39
      Lotnisko jest od zawsze. A przynajmniej dłużej, niż żyję :)
      Jeśli warkot komuś przeszkadza, to już jego osobisty dramat.
      Mnie, choć mieszkam dokładnie pod trasa przelotów, samoloty nie przeszkadzają.
      Bardziej dokuczliwi są debile na ryczących motocyklach oraz stiuningowanych
      szmelcwagenach.
      Borys
      • zoskaanka Re: Warczenie 25.08.09, 07:47
        elfkabezhaltera napisała:

> Lotnisko jest od zawsze. A przynajmniej dłużej, niż żyję :)
        > Jeśli warkot komuś przeszkadza, to już jego osobisty dramat.
        > Mnie, choć mieszkam dokładnie pod trasa przelotów, samoloty nie przeszkadzają.
        > Bardziej dokuczliwi są debile na ryczących motocyklach oraz stiuningowanych
        > szmelcwagenach.
        > Borys

zgadzam się w 100%
      • facet_l Re: Warczenie 25.08.09, 12:11
        Zasadniczo masz rację, ale z jednym "ale". Otóż pilotów obowiązują przepisy i
        drogi lotnicze tak samo, jak kierowców samochodów. Ciekawe co byś powiedziała,
        jakby nagle co trzeci samochód zaczął jechać chodnikiem, ścinając jakiś róg, bo
        tak bliżej przecież. Czy dałoby się to usprawiedliwić tym, że szosa była tu od
        zawsze?
        Piloci mają wytyczony swój szlak i mają się go trzymać a nie na skróty nad
        osiedlem latać, "bo przecież nikogo w powietrzu nie rozjadą to im wolno".
        -------------
        Nie dyskutuję z debilami, najpierw sprowadzają do swojego poziomu, by następnie
        pokonać doświadczeniem
      • Gość: ker Re: Warczenie IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.09, 15:37
        > Lotnisko jest od zawsze. A przynajmniej dłużej, niż żyję :)

Owszem, ale zmienia się w bardzo istotny sposób zarówno charakter ruchu (niegdyś
        wojskowe odrzutowce, dzis prawie wyłącznie latanie w kółko dla sportu) jak i
        natężenie tego ruchu. Nawet wykopaliska potwierdzające że założyli je Rzymianie
        nie zmienią tego, że na Marymoncie kiedyś tego problemu nie było, a teraz jest.
        Kiedyś trasy lotów nie przebiegały tak jak obecne - np nad Rudą. Raczej na Gocławiu.

> Jeśli warkot komuś przeszkadza, to już jego osobisty dramat.

Czy tę zasadę rekomendujesz we wszystkich przypadkach, kiedy "coś komuś
        przeszkadza"? Zamordyzm władzy, dyskryminacja na tle korupcji, molestowanie
        przez szefa, zlewnia ścieków za miedzą? Ofiary mają się udać do psychiatry albo
        księdza? A może skoczyć do Wisły?
        • donkej Re: Warczenie 25.08.09, 18:00
          A mnie nie pasuje, że ktoś łamie przepisy. Jak się komuś nie podoba to niech w
          tym kraju nie mieszka.

Korytarze powietrzne po coś są, nie wymyślono ich dla czyjejś rozrywki. Olewanie
          istniejących korytarzy jest właśnie łamaniem przepisów i żadnego
          usprawiedliwienia nie widzę.

Zwłaszcza, że mamy rezerwat w pobliżu.
        • elfkabezhaltera Osobiste dramaty 27.08.09, 10:00
          Wyraziłem się nieco zbyt skrótowo.
          1 - lotnisko jest "od zawsze"
          2 - "od zawsze" coś "lata i warczy"
          3 - jesli się ktoś wprowadził do miejsca gdzie warczy i narzeka na to warczenie,
          to nie ma u mnie współczucia

Aha - rzuciłem okiem na mapkę na stronie do której prowadził link.
          Moim zdaniem latają nademną dokładnie jak powinni - nad Wisłostradą i Trasą AK.

Borys
    • facet_l Re: Ankieta o lotnictwie nad Bielanami i i Żolibo 24.08.09, 21:42
      90% samolotów nie leci nad AK do Grota, tylko tnie nad Rudą, mi osobiście to nie
      przeszkadza, bo jestem planespotterem i pogapienie się na coś latającego jest
      ok. Wcześniej jak mieszkałem na Okęciu to mi pasażery startowały nad głową
      (swoją drogą zawsze mnie usypiały) i regularnie w hangarze po nocy testowali
      silniki na najwyższych obrotach. Tutaj to wszystko to pikuś.
      -------------
      pokonać doświadczeniem
      • j666 Spadaj facet na dzialki. 28.08.09, 15:27
        Razem spadajcie!
    • Gość: bolo Jestem zwolennikiem odpowiedzialności za siebie IP: *.centertel.pl 25.08.09, 00:32
      Osoby które nie lubią hałasu lotniczego zwyczajnie nie powinny się osiedlać w
      rejonach lotnisk i korytarzy przelotów.
      Dla mnie sąsiedztwo lotniska to część tożsamości tego rejonu Bielan.
      • billy.the.kid Re: Jestem zwolennikiem odpowiedzialności za sieb 25.08.09, 21:31
        żadnemu PLANESPOTTEROWI nie powinny przeszkadzac.
        • facet_l Re: Jestem zwolennikiem odpowiedzialności za sieb 27.08.09, 22:59
          Zdecydowanie wolę jednak szum silnika turboodrzutowego, to jakby porównywać
          dźwięk harleya i pierdzącej motorynki.
          -------------
          pokonać doświadczeniem
        • j666 "Przelec mnie tuz nad glowa". 28.08.09, 15:36
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6975156,Wypadek_szybowca_kolo_lotniska_na_warszawskim_Bemowie.html
      • Gość: gość Re: Jestem zwolennikiem odpowiedzialności za sieb IP: 89.174.63.* 26.08.09, 07:52
        Ja osiedliłem się na ŻOLIBORZU (ul. Słowackiego), a nie Bielanach,
        tzn. w duuużej odległości od lotniska 30 lat temu. I od kilku lat mam
        nieustanne przeloty nad kamienicą. Rano, w dzień (to akurat najrzadziej),
        wieczorem (nawet po północy). Choćby wczoraj - między 21 a 22 SIEDEM przelotów
        helikopterów (jakiś miłośnik lotów, których się tu zaroiło na pewno mnie
        poprawi, że to co mi wczoraj latało, to żaden helikopter tylko...)
    • Gość: zoliborzanin Re: Ankieta o lotnictwie nad Bielanami i i Żolibo IP: *.chello.pl 26.08.09, 18:41
      Ja mieszkam na Żoliborzu od ponad 30 lat i mnie to nie przeszkadza jak i metro,
      które huczy pod blokami.
      Wystarczy, że leciwym ludziom wszystko przeszkadza, błeee

:)
      • Gość: max Re: Ankieta o lotnictwie nad Bielanami i i Żolibo IP: *.warszawa.mm.pl 27.08.09, 21:16
        gdyby wciagu dnia mialo miejsce 5 przelotow to moznaby to zniesc,
        ale jesli ma taka ilosc ma miejsce w ciagu godziny to i aniol
        straci nerwy. Owszem lotnisko jest od lat, ale kiedys mnije
        exlpolatowane.
        • Gość: ickiewicz --> Lotnisko - tak, ale bez lotów szkoleniowych IP: *.centertel.pl 27.08.09, 21:26
          tekst niepierwszej sświeżości ale trafny
          autobusczerwony.blox.pl/2009/01/Lotnisko-tak-ale-bez-lotow-szkoleniowych.html
          • Gość: gość no i macie swoje loty IP: 89.174.63.* 28.08.09, 12:38
            www.tvnwarszawa.pl/-1,1616858,0,,szybowiec_rozbil_sie_na_chomiczowce,wiadomosc.html
            • Gość: ... Re: no i macie swoje loty IP: *.chello.pl 28.08.09, 12:53
              i zaraz znowu zacznie się nagonka na zamknięcie lotniska...
              Szkoda.
              • Gość: gość Re: no i macie swoje loty IP: 89.174.63.* 28.08.09, 13:14
                Nie szkoda. Nie przestrzegają przepisów i dla swojej zabawy narażają życie
                innych. I to żadna nagonka, tylko próba realistycznego spojrzenia na sytuację.
                To jest MIASTO, a nie poligon doświadczalny ani teren zawodów sportowych.
                • Gość: tez gosc Re: no i macie swoje loty IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.09, 15:40
                  Zamknąć wszystkie ulice dla ruchu drogowego. Kierowcy nie przestrzegają przepisów i dla swojej zabawy narażają życie
                  innych. To żadna nagonka, tylko próba realistycznego spojrzenia na sytuację.
                  To jest MIASTO, a nie poligon doświadczalny ani teren zawodów sportowych.
            • Gość: ktokolwiek ano właśnie... IP: *.kosson.com 28.08.09, 13:17
              ... i to jest aspekt tej "zabawy", o którym zwolennicy lotów nad
              głowami tysięcy ludzi konsekwentnie starają się zapominać.
              Komentarz nasuwa się sam...

Szkoda kolejnych ludzi. Tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka