Dodaj do ulubionych

Kulminacyjna fala przechodzi przez Warszawę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:27
Milo slyszec, ze los tych zwierzat nie byl straznikom obojetny...
Obserwuj wątek
    • Gość: - Re: Kulminacyjna fala przechodzi przez Warszawę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 23:33
      No hordy dzikich rowerzystów na ścieżkach dla pieszych to typowo warszawski
      widoczek....
      • krab_korab Re: Kulminacyjna fala przechodzi przez Warszawę 02.04.06, 23:40
        podobnie jak hordy otepialych pieszych na sciezkach rowerowych - tez typowo
        warszawski obrazek...
    • maremarmar Re: Kulminacyjna fala przechodzi przez Warszawę 02.04.06, 23:52
      > W niektórych miejscach rzeka płynęła niecały metr od ścieżek dla pieszych na
      > bulwarach wzdłuż Wisłostrady.

Ściśle rzecz biorąc, już o godz. 12, bulwar od mostu Śl.Dąbrowskiego na północ
      (czyli na wysokości starówki) był całkowicie pod wodą:
      img414.imageshack.us/img414/7839/img83883fn.jpg
      • palker Re: Kulminacyjna fala przechodzi przez Warszawę 02.04.06, 23:55
        trochę zdjęć również na forum Warszawa-Foto
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=39599266&v=2&s=0
    • Gość: dziejba bóbr nad wisłą IP: *.bp-pragapd.waw.pl 03.04.06, 11:27
      a w sprawie zwierzątek. Wczoraj jako element hordy pieszych spacerujących Wałem
      Miedzeszyńskim obserwowałam niesamowite stworzenie - podobne do świnki
      morskiej, duże z płaskim ogonem, pływające i pogryzające gałązki - jednym
      słowem BÓBR. Pojawił się na trawniku Wału na wysokości stacji benzynowej
      (skrzyżowanie Fieldorfa -Meissnera),nie zrażony tłumem gapiów odpoczywała na
      brzegu i jadł wcześniej wyciągnięte z wody gałązki. Nie bał sie psów i ludzi -
      był niesamowity. Zastanawiam sie jednak skąd sie wziął i czy jest bezpieczny w
      takim miejscu. Z tego co wiem bobry wymagaja raczej czytej wody, żyją w grupach
      w ukrytych spokojnych wodach. Może ktoś cos wie na tem temat. A może ktoś z
      ogromnej grupy ludzi którzy go widzieli dysponyje zdjęciem? Sporo osób cykało
      fotki.
      • Gość: Mirosław7 Re: bóbr nad wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:01
        Na warszawskim odcinku Wisły, od kilkunastu lat żyją bobry. Z roku na rok ich
        przybywa i ostatnio stały się dość powszechne.Żeremia urządzają naogół na
        wiślanych wyspach.
        • Gość: dziejba Re: bóbr nad wisłą IP: *.bp-pragapd.waw.pl 03.04.06, 15:29
          dzięki za odpowiedź. Wydawało mi się, że bobry sa bardzo rzadkie a spotkanie
          ich w Wisle raczej mało prawdopodobne. Dlatego sądziłam, że ten którego
          widziałam raczej jest tam przez przypadek - przyniesiny z "wielką wodą". Ciesze
          się,że jest bezpieczny
    • Gość: aDI Re: Kulminacyjna fala przechodzi przez Warszawę IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 04.04.06, 20:06
      jUŻ PO FALI, DZISIAJ wISŁA JUŻ MA NIŻSZY POZIOM.aLE WYGLĄDAŁO EKSTRA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka