Dodaj do ulubionych

CARREFOUR- BOJKOT !!!!

IP: *.chello.pl 01.11.03, 13:19
dlaczego firma nie szanuje Polaków.NIE SZANUJĄ NASZEJ TRADYCJI( mają otwarte
1 Listopada i 11 Listopada)......gdy we francji jest święto narodowe to mają
zamknięte!!!!! PROPONUJE BOJKOT..... W TE DNI ODPUŚĆMY SOBIE ZAKUPY...NAUCZMY
ICH SZANOWAĆ INNYCH
Obserwuj wątek
    • Gość: Fly Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! IP: 156.24.231.* 03.11.03, 14:26
      innych to znaczy kogo?
    • sloggi Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 03.11.03, 14:33
      Zadziwił mnie darmowy autobus kursujący 1.11 po osiedlu.
      Szkoda mi pracowników Carrefoura, którzy zamiast iść na cmentarze siedzieli
      w pustym sklepie. Nie sądzę, aby ktoś 1.11 pojechał robić duże zakupy - zatem
      najlepszą nauczką dla kierownictwa Carrefour Polska jest niski utarg, czyli
      koszty otwarcia sklepu wyższe od zarobku.
      • Gość: Agata Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! IP: *.acn.waw.pl 03.11.03, 21:28
        Niestety nie masz racji. 1.11 pierwsi klienci byli przed 9 i czekali na
        otwarcie sklepu. Utarg może nie był najwyższy, ale był na tyle duży, że
        kierownictwo Carrefoura zastanawia się, czy nie pracować w drugi dzień świąt
        Bożego Narodzenia.
    • Gość: JacekD Jaki BOJKOT ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 12:49
      Po co komu potrzebny bojkot.

Po prostu:

NIEDZIELI I śWIĄT NIE SPĘDZAJ W MARKETACH
      ICH PRACOWNICY TEŻ CHCĄ MIEĆ WOLNE!!!

Proste ...
      • Gość: aqqaqq Re: Jaki BOJKOT ????? IP: *.gazeta.pl 04.11.03, 13:55
        Jak ludzie nie beda spedzali niedzieli w markecie to 20-25% ich personelu
        bedzie mialo wolne - beda zwyczajnie zbedni i zostana zwolnieni. Argumentacja,
        ze zamiast niedzieli ludzie beda kupowac w soboty do mnie nie dociera. Wiele
        rzeczy ktore nie sa niezbednie potrzebne kupuje w czasie niedzielnego,
        rodzinnego wyjscia do marketu. Ja w sobote nie mam czasu na rodzinne wyjscie
        na zakupy.
        Niestety koszt utrzymania zwolnionych pracownikow spadnie czesciowo na
        pracujacych podatnikow, bo z czegos trzeba wyplacic zasilki dla bezrobotnych.

PS. Odpowiedz na pytanie po co komun bojkot jest prosta. Jak nie wiadomo o co
        chodzi, to chodzi o pieniadze. Cala ta sprawa jest przejawem zwyklej walki
        konkurencyjnej o pieniadze z rynku uslug swiadczonych w niedziele, pomiedzy
        pewna szacowna instytucja o dwutysiacletniej tradycji, a nowoczesnymi sieciami
        handlowymi. Instytucja ta, majac silne wplywy parlamentarne, usiluje zwalczyc
        konkurencje przy pomocy ustawy.
        • lelu Re: Jaki BOJKOT ????? 04.11.03, 14:11
          Pewnie i w tym coś jest, jak również i w tym, że każdy ma prawo robić ze swoim
          wolnym czasem , co chce. Smutne tylko jest to, że nie ma w Polsce, póki co,
          żadnej alternatywy na spędzanie wolnego czasu, niż spacery po supermarkecie.
        • Gość: Agata Re: Jaki BOJKOT ????? IP: *.acn.waw.pl 04.11.03, 22:19
          ....Wiele
          > rzeczy ktore nie sa niezbednie potrzebne kupuje w czasie niedzielnego,
          > rodzinnego wyjscia do marketu. Ja w sobote nie mam czasu na rodzinne wyjscie
          > na zakupy. ..
          Niedzielne wyjście do marketu - człowieku, jesteś żałosny.
          • Gość: aqqaqq Re: Jaki BOJKOT ????? IP: *.energis.pl 04.11.03, 23:41
            Gość portalu: Agata napisał(a):

> ....Wiele
            > > rzeczy ktore nie sa niezbednie potrzebne kupuje w czasie niedzielnego,
            > > rodzinnego wyjscia do marketu. Ja w sobote nie mam czasu na rodzinne wyjsc
            > ie
            > > na zakupy. ..
            > Niedzielne wyjście do marketu - człowieku, jesteś żałosny
            A czym sie roznia niedzielne wyjscia do kina, kosciola, knajpy, marketu itp.
            Jaka jest Twoim zdaniem poprawna politycznie odpowiedz, zeby nie byc uznanym
            za zalosnego czlowieka ?
          • kaja771 Re: Jaki BOJKOT ????? 06.11.03, 09:58
            Gość portalu: Agata napisał(a):

> Niedzielne wyjście do marketu - człowieku, jesteś żałosny.

o rany, a kim ty jesteś, ze masz prawo w ten sposób pisać o kimś, kto spędza
            swój wolny czas tak, jak chce.
    • kuleczka Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 04.11.03, 14:08
      W zeszłym roku wszystko było 1.11 i 11.11 pozamykane - widac dyrekcja ma krótką
      pamięć...
      W Szwajcarii, Niemczech i Austrii w sobotę centra hanlowe są otwarte bardzo
      krótko a w niedzielę wszystko oprócz restauracji jest pozamykane włączjąc w to
      małe sklepiki. Mają tam za to tzw. longer donerstag czyli czwartek z zakupami -
      sklepy czynne do 21. I maja tam dużo więcej świąt kościelnych i państwowych
      jako dni wolne od pracy - i wszystko jest wtedy pozamykane.
      My Polacy musimy jeszcze duuuuużo się nauczyć.
      Zastanawia mnie jednak coś - dlaczego zawsze musimy sami dochodzic do
      wszystkiego i błądzić, a nie możemy skopiowac dobrych pomysłów od innych?
      • lelu Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 04.11.03, 14:18
        Wydłużony handel w czwartek wziął się stąd, że w piątek pracują krócej i już od
        wczesnego popołudnia zajmują się tym, co lubią.
        Z drugiej strony traktują nasz system hadlu za wyższy etap rozwoju. W mieście
        przez 24h mogą kupić wodę/wódę, piwo, jedzenie, a w niedzielę buty, garnitur.
        Czasami nam tego zazdroszczą, chociaz nie jestem pewien, czy robiliby z tego
        użytek.
    • kaja771 Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 04.11.03, 14:33
      Hipermarkety i inne sklepy są czynne w niedzielę i świeta, ponieważ ludzie
      przychodzą na zakupy. Gdyby nie przychodzili - zamkneliby sklepy w te dni.
      A ludziom nikt nie może mówić, kiedy mają robić zakupy i jak sędzać wolny czas.
      • pszemcio Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 04.11.03, 15:11
        Ja mieszkam zagranica i u nas w niedziele WSZYSTKO jest zamkniete z wyjatkiem
        piekarni, ktora jest otwarta rano.
        W tygodniu jesli z zakupami sie nie wyrobisz do 18 to musisz gnac do
        supermarketu, ktory nota bene pracuje do 20. Po tej godzinie otwarte sa juz
        tylko night shopy w podejrzanych dzielnicach a i tak ceny sa 50% wyzsze. Na
        ich istnienie zezwala gmina a i tak starzy mieszkancy sa przeciwko bo wokol
        gromadza sie imigranci, m.in. Polacy, ktorych w nocy "suszy".

Do takiego systemu trzeba sie przyzwyczaic bo inaczej: nie kupiles chleba do
        18 to bedziesz musial wieczorem poscic albo zjesz jajecznice z ryzem. Wymaga
        to samodyscypliny.

pozdrawiam z Belgii ;)))
        • kaja771 Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 04.11.03, 16:52
          pszemcio napisał:

>
          > Do takiego systemu trzeba sie przyzwyczaic bo inaczej: nie kupiles chleba do
          > 18 to bedziesz musial wieczorem poscic albo zjesz jajecznice z ryzem. Wymaga
          > to samodyscypliny.
          >
          > pozdrawiam z Belgii ;)))

A za to w Polsce, jeżeli chcesz utrzymać pracę (szczególnie dobrą) rzadko kiedy
          wychodzisz z pracy przed 18.00. A często tak późno, że weekend jest jedynym
          momentem, kiedy możesz zrobić zakupy.
          Przełóżmy takie rzeczy na realia.
          Fajnie masz, że robisz zakupy w ciagu tygodnia do 18.00. W Polsce to
          niemożliwe. Chyba że jesteś bezrobotny. Ale wtedy też zakupów nie robisz.....
          • f.l.y Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 06.11.03, 12:04
            czy sklepy sa dla ludzi? czy ludzie dla sklepow?
            jezeli jade do sklepu z rodzina w sobote, to po to, ze razem mozemy kupic i
            wybrac pewne produkty, ktorych np nie kupiloby samo dziecko - albo chocby
            dlatego, ze w tygodniu jak wiekszosc z nas pracujemy w roznych godzinach i po
            pracy po prostu nie chce sie ruszyc pupy z domu...
            dlaczego ktos ma mi ograniczac zakupy do piatku do 18stej, a potem wszystko
            pozamykac???
            i jeszcze jedno - nie zawsze 'rodzinne wyjscia do marketow' sa jedyna forma
            spedzania wolnego wspolnego czasu...o co sie czesto posadza sob-ndz zakupowiczow

druga sprawa to praca ludzi w marketach... wszyscy wiemy, ze sa wykorzystywani
            i slabo oplacani, ale decydujac sie na taka prace chyba wiedza co robia?

trzecia sprawa - wiecej tolerancji i dla tych za i dla tych przeciw - kazdy ma
            prawo do swojego zdania... i nie ublizajcie sobie wzajemnie - to przykre...

milych weekendow wszystkim zycze,
            Fly
    • zawad Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 06.11.03, 17:39
      To Polacy katolicy tak się zachowuję żeby w święto zakupywać?
    • jedrzej! Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 07.11.03, 01:11
      chcesz to robisz zakupy, nie chcesz nie robisz.
      Ci ludzie w sklepie niezadarmo tam siedzieli. A przynajmniej mieli dzień
      spokoju i odsapnięcia, choć w robocie musieli siedzieć.
      • Gość: Fly Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! IP: 156.24.231.* 07.11.03, 12:52
        czy kazdy Polak to katolik przepraszam???
        nie bylam, nie jestem i byc nie zamierzam....i bede kupowac w soboty i niedziele
        pa!
        • sloggi Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 07.11.03, 13:22
          A cóż się tak nastroszyłaś, spokojnie dziewczyno - toż to tylko słowo pisane,
          a Ty od razy szablę wyciagasz i armaty wtaczasz na reduty.
          Ja również robię zakupy w sobotę i niedzielę, ale w święta nie.
          • Gość: Fly Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! IP: 156.24.231.* 07.11.03, 13:44
            oj, czasami mnie ponosi - szczegolnie jak katolicy chca byc katoliccy tak
            bardzo, ze az strach nie byc katolikiem w naszym kraju... katolicy - a
            zabiliby "odmienca".... brr....

nie mam nic przeciwko katolikom i osobom innych wyznan - ale nie lubie, jak
            ktos komus cos probuje narzucac... zreszta powszechnie juz wiadomo, ze gdzie
            dwoch Polkow tam trzy opinie czy trzy zdania...(jakos tak)....

i tak mnie juz prawie zlinczowano kiedys na forum ZZ, kiedy chcialam
            doradzic "nowo" kupujacym, zeby sie targowali o cene... mam sentyment do ZZ
            chociaz wybralam B-ny :) - ogladalam plany etapu C - fajne mieszkanka...

jak wygram w totka napewno zainwestuje w ZZ :) - poki co przejezdzajac zerkam
            sobie...

pozdrawiam,
            Fly
            • sloggi Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 07.11.03, 13:53
              Nie zerkaj tylko wstap na kawę (kawę zawsze mam).
              Po konersacjach na forum Religia i kościół już nic w necie mnie nie zadziwi.
              • Gość: Fly Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! IP: 156.24.231.* 07.11.03, 14:17
                kto wie...kto wie....taki kawosz jak ja... :)
                a parking dla gosci pomiesci jeszcze jedno male autko? ;)

pozdrawiam :)
                Fly
                • sloggi Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! 07.11.03, 14:25
                  Po licznych bojach pomieści - podasz mój numer mieszkania i wjedziesz.
                  • Gość: Fly Re: CARREFOUR- BOJKOT !!!! IP: 156.24.231.* 07.11.03, 14:31
                    zatem czuję się zaproszona :) i kiedyś zapytam o numer Twojego mieszkania... a
                    będę mogła zrewanżować się na wiosnę... już wkrótce dostanę klucze :)/hurra!/
                    milego weekendu!
                    Fly

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka