Dodaj do ulubionych

Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:12
papierosy miały już w lipcu kosztować 20 zł i co? I nic, trochę podrożały. A
ja ciągle czekam na taką ekstra podwyżkę bo mam nadzieję, że wtedy mój mąż na
zawsze rzuci to świństwo!
Obserwuj wątek
    • Gość: koziołek Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:14
      Zaczynają podobać mi sie pomysły MF. A szczególnie cud mnożnikowy...
      trzeba było podnieść akcyzę o 100% to może MF na papierze
      wyprodukowało by nadwyżkę budżetową... I tylko jedno pytanie: komu
      mafia dała dała w łapę za podniesienie akcyzy???
      • rydzyk_fizyk A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 13:22
        Jak powiedział premier, wszystkie dane wskazują na to, że polska
        gospodarka jest w dobrym stanie. - Ze stuprocentową pewnością mogę
        powiedzieć, że nie będzie podwyżki podatków - zapewnił Donald Tusk.

https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6857192,Tusk__Nie_bedz
        ie_podwyzki_podatkow_w_przyszlym_roku.html

• Gość: Przemek Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków IP: 217.153.153.* 09.11.09, 13:36
          rydzyk_fizyk napisał:

> Jak powiedział premier, wszystkie dane wskazują na to, że polska
          > gospodarka jest w dobrym stanie. - Ze stuprocentową pewnością mogę
          > powiedzieć, że nie będzie podwyżki podatków - zapewnił Donald Tusk.
          >

>
          > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6857192,Tusk__Nie_bedz
          > ie_podwyzki_podatkow_w_przyszlym_roku.html

uwielbiam czytac te partyjne komentarze na forum - poprawiaja humor z
          poniedzialku ^_^
          • rydzyk_fizyk Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 13:48
            A co jest w tym komentarzu partyjnego?

Premier (nieważne z jakiej partii) zapewniał, że w 2010 r. podwyżki
            podatków nie będzie. Minęło pół roku i widzimy jak Tusk podchodzi do
            swojej obietnicy.
            • Gość: balgor Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków IP: *.mir.gdynia.pl 09.11.09, 13:58
              ja nie palę i nie mam podwyżki podatków. Rzuć palenie i też nie będziesz mieć
              • uookasz Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 14:02
                Gość portalu: balgor napisał(a):

> ja nie palę i nie mam podwyżki podatków. Rzuć palenie i też nie będziesz mieć

hehe, dokladnie!
                • Gość: asdf sposób na szczęśliwe życie - podatki IP: 195.82.180.* 09.11.09, 17:49
                  Jest to jakiś sposób na sprawienie, że wszyscy będą szczęśliwi -
                  wprowadzić akcyzę na wszystkie produkty które szkodzą albo mogą
                  szkodzić.

Proszę bardzo! Akcyza na słodycze i nie będzie ludzi otyłych, akcyza
                  na prąd, gaz i paliwo i zanieczyszczenie mniejsze, akcyza na sprzęt
                  przenośny bo może powodować uszkodzenie narządu słuchu.

Opodatkujmy wszystko i wszyscy będą szczęśliwi.

• uookasz Re: sposób na szczęśliwe życie - podatki 09.11.09, 20:21
                    szkoda tylko ze nie ma legalnej maryśki, skoro służy też do leczenia

wódka i papierosy nie mają raczej dobrego wplywu na zdrowie, a kupic mozna bez
                    problemu...
                • Gość: red Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.09, 17:52
                  Czy na podwyżkę cen środków czystości też zareagujesz podobnie?

uookasz napisał:

> > ja nie palę i nie mam podwyżki podatków. Rzuć palenie i też nie będziesz
                  > mieć
                  > hehe, dokladnie!
                  • big.ot Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 18:53
                    Gość portalu: red napisał(a):

> Czy na podwyżkę cen środków czystości też zareagujesz podobnie?

Polactwo nie widzi nic poza swoją michę i nie ma co oczekiwać, że
                    dostrzeże ogólny trend.
                    Przecież akcyza na fajki to tylko kolejny krok w kierunku
                    opodatkowania wszystkiego co się rusza i podwyższania podatków już
                    istniejących.

Dostosowanie do wymogów unijnych

Halo, bando rządząca przecież wszystkie ekipy łącznie z WAMI
                    zapewniały i zapewniają, że prawo europejskie nie stoi ponad prawem
                    polskim - to jak to jest? A może jest to tylko pretekst, żeby okradać
                    ludzi?
              • rydzyk_fizyk Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 14:02
                Jestem niepalący :)

Co nie zmienia faktu, że czeka nas wzrost fiskalizmu.
                • laptop-zera to czym się przejmujesz? 09.11.09, 14:19
                  że skunksy będą wydawać więcej? no dobrze
                  • Gość: miki Re: to czym się przejmujesz? IP: 195.205.240.* 09.11.09, 14:44
                    jedne będą, inne nie będą ale pewnym jest spadek dochodów z akcyzy.
                    Więc się tak nie ciesz bo dla zbilansowania budżetu walną Cię po
                    akcyzie za benzynę
                    • Gość: aron Re: to czym się przejmujesz? IP: 188.33.138.* 09.11.09, 14:49
                      palacze powinni placic 2x wieksza skladke na NFZ
                      • Gość: hołhoł Re: to czym się przejmujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:20
                        podobnie jak spożywający alkohol, słodycze... alkoholicy, cukrzycy... na nich
                        też idzie kasa...
                        największą kasę w tym kraju zbija się na palaczach i spożywających alkohol,
                        gdyby nie oni to 80% pensji byśmy dawali na podatki/ubezpieczenia itd.
                        • Gość: j Re: to czym się przejmujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:27
                          a do tego alkoholicy i palacze statystycznie żyją krócej, nie
                          pobierają emerytury zbyt długo albo wcale, także same korzyści dla
                          państwa.
                          • Gość: mkrs Re: to czym się przejmujesz? IP: 195.2.222.* 09.11.09, 16:44
                            Bzdury chrzanisz. Koszty związane z paleniem przewyższają dochody.
                            • dalton78 Re: to czym się przejmujesz? 09.11.09, 17:22
                              Gość portalu: mkrs napisał(a):

> Bzdury chrzanisz. Koszty związane z paleniem przewyższają dochody.

Poproszę o dowody (wyliczenia w dowolnym okresie). Dziękuje.
                            • Gość: gość Re: to czym się przejmujesz? IP: *.krosno.vectranet.pl 09.11.09, 17:57
                              Gość portalu: mkrs napisał(a):

> Bzdury chrzanisz. Koszty związane z paleniem przewyższają dochody.

wpływy budżetu z tytułu akcyzy na papierosy to kilkanaście miliardów
                              złotych rocznie... sugerujesz, że środki przeznaczane rocznie na
                              leczenie palaczy przewyższają tę kwotę?
                          • Gość: ali Re: to czym się przejmujesz? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.09, 17:32
                            ale zanim wcześniej umrą to na swoje leczenie, często nieziemsko drogie
                            onkologiczne, spożytkują koszt całej swojej emerytury i jeszcze dużo dużo
                            więcej. Niech paczka papierosów kosztuje 50 zł; to moim zdaniem
                            najskuteczniejszy sposób walki z tym obrzydliwym nałogiem.
                            • Gość: Marcin Re: to czym się przejmujesz? IP: 188.33.216.* 09.11.09, 20:48
                              Idąc Twoim tokiem myślenia proponuję rzecz następującą: moja babcie nie używa
                              internetu, więc chce żeby jego cena wzrastała o kwartał o 100%. Mój dziadek
                              także nie zaznał tego wynalazku, ale on chce aby cena wzrastała o 100% co
                              miesiąc. Pomyślcie tylko jak lawino zmniejszy się uzależnienie od internetu, jak
                              ludziom nie będzie się pogarszał wzrok itd. (a największa radość będzie z
                              mniejszej ilości głupich komentarzy i marginalizacja trolli).
                      • Gość: j Re: to czym się przejmujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:22
                        palacze już płacą kupę forsy za akcyzę i wspólnie z alkoholikami
                        utrzymują to państwo, chłopcze.
                        • Gość: aroi Re: to czym się przejmujesz? IP: 188.33.138.* 09.11.09, 15:39
                          przestan bredzic. Koszty wynikle ze spozywania alkoholu sa o wiele
                          wyzsze niz dochody z podatkow ( wypadki samochodowe, choroby,
                          gwalty, przestepstwa itp.)
                          • Gość: j Re: to czym się przejmujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 16:21
                            nie ma danych na ten temat, więc nie bredź. Choroby? Chorych
                            alkoholików nie traktuje się tak samo jak chorych niealkoholików
                            (nie przysługują przeszczepy n.p.).
                            • Gość: al Re: to czym się przejmujesz? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.09, 17:35
                              jeszcze by tego brakowało, żeby taki dar jak organ do przeszczepu dać takiemu na
                              przepicie; każdy musi ponosić konsekwencje swoich wyborów
                          • Gość: nicdobrego Re: to czym się przejmujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 16:22
                            i 10 minutowe przerwy w pracy na dymka ;) wydajność by wzrosła,
                            gospodarka z kopyta by ruszyła :D
                            • Gość: blue_point Re: to czym się przejmujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 19:11
                              Gość portalu: nicdobrego napisał(a):

> i 10 minutowe przerwy w pracy na dymka ;) wydajność by wzrosła,
                              > gospodarka z kopyta by ruszyła :D

Taki sam tekst zapodawali przed wprowadzeniem prohibicji w US: gospodarka miala ruszyc z kopyta gdy robotnicy przestana przychodzic do pracy na kacu. Ale zamiast tego przyszla wielka depresja.
                      • Gość: kamil Re: to czym się przejmujesz? IP: 94.187.127.* 09.11.09, 18:46
                        lic.Palacze to powinni przestac palic! Niech reszta doklada sie
                        wiekszym stopniu do tego interesu!
                  • dalton78 Re: to czym się przejmujesz? 09.11.09, 17:20
                    laptop-zera napisał:

> że skunksy będą wydawać więcej? no dobrze

jak skunksy wszystkie rzucą to pachnący zapłacą za to bo Donek nie będzie miał
                    skąd wziąć dla siebie.
                    • Gość: kamil Re: to czym się przejmujesz? IP: 94.187.127.* 09.11.09, 18:48
                      Dokladnie hehe ,Szykowac kase niepalacy
              • luni8 Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 15:37
                Nie martw sie. Też coś wymyślą, paliwo, napoje, jedzenie, ogrzewanie - ciągle jest zbyt tanie.
                A jak zwiększą akcyze to może nawet dziure budżetową zakopią...
        • dobiczek jak znikna smierdziele kto bedzie lozyl na tuskowy 09.11.09, 15:34
          nierzad?
      • dobiczek hi,hi niby profesor na brytyjskim paszporcie 09.11.09, 13:27
        niebawem bedzie nam sprzedawal wyroby tytoniowe w cenie
        kokainy.tylko kto to bedzie kupowal ?ilekroc kupowalem tyton do
        fajki zaprzyjazniony sprzedawca wyciagal cos z resztowek po starej
        cenie.w tym roku cena zmieniala sie kila razy.zezloscilo mnie ze ten
        gang postanowil mnie lupic tak bezczelnie. nie pale, nie dla tego ze
        zdrowie,ze drogo ale dla tego ze mnie wku.wili
        • Gość: szerlok Re: hi,hi niby profesor na brytyjskim paszporcie IP: *.mofnet.gov.pl 09.11.09, 15:36
          podoba mi sie twoj tok myslenia watsonie
      • Gość: Malbolo Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.09, 14:32
        Paranoja. ^33gr? Paczka powinna kosztować 33zł albo jeszcze więcej, wtedy może ci wszyscy "śmierdziele" zniknęli by, przynajmniej w znacznej części z ulic i przystanków. Było by czyściej i społeczeństwo nie byłoby biernie trute. Do tego muszą być zakazy palenia w miejscach publicznych!!! Palcie sobie "śmierdziele" w swoich własnych domach i samochodach, ile tylko dacie radę, do nieprzytomności, palcie na swoich "śmieciach", a do tego niech wam spadnie deszcz papierosów. Ale trujcie tylko siebie.
        • hontren Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz 09.11.09, 15:20
          czemy wdychasz te smród czy to pod Nieca?
          • prorok_lebioda Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz 09.11.09, 16:01
            Napisz jeszcze raz, tym razem po polsku.
    • Gość: Mikar Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: 212.160.172.* 09.11.09, 13:15
      I tak dużo za mało. Powinna wzrosnąć co najmniej o 100%. Może wtedy
      to śmierdzidło byłoby wyeliminowane z otoczenia normalnych ludzi.
      • sokolasty Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz 09.11.09, 13:40
        A tam, łajno prawda. Wzrost oficjalnej seny pociągnie za sobą spadek sprzedaży legalnej i wzrost nielegalnej. Koszty zdrowotne te same, przychody budżetu niższe, przychody mafii wyższe.
      • Gość: Kaczo & Ponuro Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej ... IP: *.natpool22.outside.ucf.edu 09.11.09, 15:23
        "I tak dużo za mało. Powinna wzrosnąć co najmniej o 100%. Może wtedy
        to śmierdzidło byłoby wyeliminowane z otoczenia normalnych ludzi."

I wtedy panstwo (dla zrownowazenia dochodow...) bedzie musialo ostro
        opodatkowac np. mydlo, papier toaletowy, czy tez mleko w proszku!
      • Gość: mika Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 94.187.127.* 09.11.09, 18:55
        Jak wszyscy przestana i pic i palic nie bedzie na emerytury
        nawet.Dolozysz sie?
    • Gość: mążmakaki Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 194.156.48.* 09.11.09, 13:16
      prędzej ciebie rzucę wywłoko
      do garów marsz a nie przed komputer,
      wrócę z roboty to pogadamy ...
      • Gość: grossenzersdorf Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.116.110.166.wireless.dyn.drei.com 09.11.09, 21:16
        I slusznie!!!!!!!Morde Pan jej nabij!!!!!!!
    • odchudzacz Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, 09.11.09, 13:16
      do zycia niepotrzebne.
      • nikodem_73 Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, 09.11.09, 13:29
        Uwielbiam takie posty.

Idąc tym tokiem rozumowania - akcyza na paliwo powinna być wyższa, bo to i
        zatrucie środowiska i śmierdzi i do życia nie jest potrzebne.

To samo alkohol. Trują się ludziska, agresywne robią - za tanie to wszystko.

W skrócie - niech zdrożenie wszystko, czego sam nie używam :>

Przestrzeń międzyuszna u niektórych współobywateli mnie przeraża.
        • Gość: Malbolo Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.09, 14:36
          Butelka wódki nie kosztuje 8 zł. Paliwo kosztuje 4,2/l. idąc twoim tokiem myślenia 1 papieros powinien kosztować 8 zł...ZGADZA SIĘ. Twoja przestrzeń międzyuszna chyba cię przeraża?
          • Gość: j Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:26
            ceny wódki nie moga juz podnieść, bo znowu zwożonoby czeską, tym
            razem w prostszy sposób, bo nie ma już przecież kontroli na
            granicach. Papierosy trudniej przywieżć tańsze z Ukrainy, ale też
            się da, także obawiam się, że stracą, jełopy na tym, a nie zyskają.
          • Gość: gość Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, IP: *.krosno.vectranet.pl 09.11.09, 17:47
            a mógłbyś wyjaśnić geniuszu, jakich to skomplikowanych obliczeń
            dokonałeś,że wyszło Ci, iż 3 papierosy = 1 butelka wódki, tudzież 1
            papieros = 2 litry benzyny? bo jakoś moja przestrzeń międzyuszna nie
            nadąża za Twym rozumowaniem:)
            • Gość: olek Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, IP: 94.187.127.* 09.11.09, 19:00
              Niech podwyzszaja,Ja przestalem palic.Tylko patrzec jak przemyt
              bedzie rozkwital
          • nikodem_73 Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, 09.11.09, 22:01
            Niektórzy nie dojrzeliby sarkazmu nawet gdyby im odgryzł d*.

Mnie właśnie *przeraża* to, że ludzie mają gdzieś podwyżki podatków od czegoś,
            czego sami nie używają.

Przecież tą akcyzę to zapłacicie także WY! Nawet jeśli nie palicie, nie pijecie
            i nie macie samochodu.

Podatki są przenaszalne, a to oznacza, że palacz zażąda podwyżki (bo mu
            na fajki nie starcza), właściciel firmy palacza podniesie ceny produktów za
            które zapłacą klienci. Zarówno palący, jak i niepalący.

Na wszystkie podatki składamy się razem. Nawet jeśli są tak udziwnione
            jak akcyza od używek.
    • dziedekl Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... 09.11.09, 13:17
      Jako palacz wiadomo nie zgadzam się z podwyżką,no ale jak się rząd tłumaczy dostosowaniem do unii to zgoda,więc niech też podniesie pensje do wymogów unijnych.Bo na razie podniósł pensje sobie i tym 460-nierobom do standartów unijnych.
      • Gość: redbul Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:21
        A ja zacznę siać tytoń na balkonie.
    • Gość: Bramkarz Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:19
      Gupia kobieto on nie rzuci palenia a tobie na waciki nic juz nie
      dostanie nawet zamiast tamponow bedziesz uzywala zuzytych filtrow od
      papierosow.
    • Gość: koziołek teoria spisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:21
      Idac dalej tropem ambitnych wyliczeń MF podniesienie akcyzy o 346%
      powinno rozwiązać problem palenia papierosów raz na zawsze a co za
      tym idzie nie trzeba byłoby dostosowaywać się w końcu do poziomu
      unijnego...
    • chojowaty Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... 09.11.09, 13:22
      mnie poskie parchy będzie stać na papierosa a was wyzwolonych z
      komunizmu ?
    • Gość: Bramkarz Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:23
      Ciagle jak sie podnosi akcyze i podatki to slysze ze to wymog uni,
      jakos nie slysze o wymogu uni do podniesienia plac czy emerytur do
      poziomu uni
    • samozwaniec1 chojowatemu w mozgu zaczelo parszywiec 09.11.09, 13:24
      • megasceptyk Widać powiedział ci prawdę bo zabolało co? 09.11.09, 15:43
        hihi,
        facet miał rację
        i lakonicznie to ujął,
        nie trzeba się bardziej rozwodzić
      • Gość: kirkor Re: chojowatemu w mozgu zaczelo parszywiec IP: 94.187.127.* 09.11.09, 19:04
        Bo to wszystko blaga,nydlenie oczu.Dziure budzetowa trzeba czyms
        latac hiihi
    • Gość: Morda Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.100.211.91.static.bait.pl 09.11.09, 13:27
      Ja tam jestem za tym, żeby były jak najtańsze, nawet tańsze niż bułka z masłem.
      Niech ci co palą, palą jeszcze więcej i więcej i więcej i niech zdychają na raka!!!
      • Gość: taka sobie Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.acn.waw.pl 09.11.09, 15:59
        I zapewne uważa się Pan za bardziej wartościowego człowieka od przeciętnego palacza?
        Radziłabym iść na jakieś warsztaty panowania nad agresją, bo jak tak bezstresowo
        życzy Pan komuś śmierci (i to w takiej formie) to powinien Pan coś z tym zrobić
      • Gość: wiesio Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 94.187.127.* 09.11.09, 19:05
        Sasiad zmarl na raka pluc.W zyciu nie palil!
    • Gość: Palacz Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:30
      Czy ten porabany rzad z MF (ministerstwem fikcji) nie jest w stanie
      pojac ze jezeli przy tych samych zarobkach wydam wiecej na papierosy
      to mniej wydam np. na jedzenie (straca rolnicy) na buty(straci
      przemysl obowniczy) itd.... tak czy inaczej przychod z podniesienia
      akcyzy nalezy pomniejszyc o straty z tego powodu innych dziedzin
      gospodarki.
      • Gość: slav Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.toya.net.pl 09.11.09, 13:51
        w takim razie sam jesteś porąbany, i to po stokroć bardziej niż rząd. bo kto
        normalny woli kupić fajki zamiast jedzenia czy ubrania? denerwują mnie palacze,
        choć to gatunek na wymarciu, to i tak jest was za dużo.
        • Gość: gość Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.aster.pl 09.11.09, 14:08
          a mnie denerwują takie jełopy jak ty .. mam nadzieję że ,cene pasztetu z dzika
          którym sie raczysz na sniadanie czy kolacje wzrosną o 650%
        • Gość: kiki Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 94.187.127.* 09.11.09, 19:07
          A mnie denerwuja zajacy z mojego podatku od papoierosow!
    • Gość: woyt Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:30
      Ciekawe czy zakładając zyski, wyliczyli straty związane z przemytem i koszty ponoszone na jego zwalczanie, czy może udają że ekonomia jest nauką zawieszoną w próżni i założenia zawsze się sprawdzają, bo podparte są ich autorytetem. Czyli jak zwykle nasi politycy trzymają się koryta, a po nas choćby i potop.
    • Gość: danutach-k Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:35
      Nie rzuci palaczom cena nie przeszkadza tylko budżet domowy maleje...proszę mi
      uwierzyć ja te z pale to świństwo i brakuje mi na wszystko ale na papierosy musi
      wystarczyć - RAKA JEST PRAWDA PALACZY
    • zdzichu_bhp Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... 09.11.09, 13:37
      No i dobrze. Papierosy jak i alkohol potrzebne do zycia nie sa. Da sie bez
      nich zyc. A wybor jest zawsze - kupuje fajki = puszczam z dymem pareset
      zlotych, nie kupuje = moge sobie pozwolic na wakacje lub cokolwiek innego
      szczegolnie jak sie wypala 4 paczki dziennie.
      Jakims tam rozwiazaniem jest e-papieros ale czy to jest legalne w polsce to
      nie wiem. Zapewne lobby tytonioowe z tym bedzie walczyc no chyba ze z tego
      bedzie czerpac zyski. Zobaczymy w przyszlosci.
      • Gość: koziołek Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:47
        Moga nawet drożeć pieciokrotnie...a proszę bardzo. Tylko dlaczego
        zawsze słyszymy wymówkę tego typu - "wymogi unijne". A czy zdarzy
        się przypadek że pojawi się obniżka jakiegokolwiek podatku z uwagi
        na "wymogi unijne"???? Czy też trzeba wyroku unijnego o tym że dany
        podatek jest bezprawny a i tak nasz rząd to będzie miał w d...ie???
        Skoro akcyza na prąd była bezpodstawana a i tak została zapłacone de
        facto przez ostatecznego odbiorcę prądu to czy doczekasz sie zwrotu
        tego co zapłaciłeś w rachunkach za energię elektryczną???
        Jeżeli "ktoś" "dał ciała" w tym przypadku w Ministerstwie Fantazji
        to dlaczego Ty jako zwykły podatnik masz za to płacić skoro pobrano
        od Ciebie pieniadze bezprawnie???
      • Gość: gość Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.krosno.vectranet.pl 09.11.09, 17:54
        zdzichu_bhp napisał:

> No i dobrze. Papierosy jak i alkohol potrzebne do zycia nie sa. Da
        sie bez
        > nich zyc. A wybor jest zawsze - kupuje fajki = puszczam z dymem
        pareset
        > zlotych, nie kupuje = moge sobie pozwolic na wakacje(...)

to wakacje są potrzebne do życia? kurde nie wiedziałem... przez
        ostatnie 2 lata nie byłem... chyba będę umierał:)
    • Gość: pijak i palacz ide zajarac :) a potem 2 browarki wesse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:37
      milego dnia parobasy :P
    • Gość: rex ku przemyśleniom IP: 94.75.121.* 09.11.09, 13:37
      Podrażając papierosy spowodujecie jeszcze większe koszty spoleczne w
      postaci bankructwa systemu emerytalnego = anarchii w kraju
    • Gość: radosny Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: 217.149.254.* 09.11.09, 13:38
      i dobrze ;d jeszcze tylko powinni wprowadzic wieksza kontrole co do sprzedazy
      tytoniu nieletnim i bedzie ok ;]
    • Gość: wrd Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.09, 13:39
      Czy coś potaniało w ostatnich czasach. Prowadzenie wojen przez
      amerykańskich wazeliniarzy musi kosztować społeczeństwo miliardy . W
      wolnej PRL agresja na Irak Czy Afganistan była nie do pomyślenia
      zabraniała tego konstytucja . Więc macie czego chcieliście pa....
      • Gość: aron Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 188.33.138.* 09.11.09, 13:54
        >Czy coś potaniało w ostatnich czasach

elektronika
        • Gość: red Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.09, 18:04
          ..i lokomotywy ;)

Gość portalu: aron napisał(a):

> >Czy coś potaniało w ostatnich czasach
          >
          > elektronika
    • Gość: Gosc Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:40
      A ile wiecej byloby w budzecie gdyby rzad wycofal sie ze sluzalczej
      polityki w stosunku do usa? ktore dyma nas na kazdym kroku i mimo ze
      nasi zolnierze gina w interesie usa to matka, zona, corka poleglego
      za usa zolnierza zeby zobaczyc kraj za ktory zginol syn, maz ,
      ojciec ..... musi zebrac o wize. Ile kasy by zostalo po wycofaniu
      sie z pseudopokojowych misji.
    • Gość: eJan Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 100zł IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 09.11.09, 13:44
      I tak nie palę wiec tutaj nie przejmuję się wzrostem akcyzy.
      • Gość: dominiqu Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:52
        Proszę Cię.Przytaczając tok Twojego rozumowania to niech paliwo
        kosztuje 50 zł/l bo przecież masz rower i nie jeździsz samochodem,
        nie poruszasz się komunikacją miejską ect.Więc idąc dalej chleb
        kosztuje dajmy na to 2,5 zł przy cenie benzyny jak wyżej 5 zł.
        Pewnie chleba nie jesz żyjesz powietrzem bo każdy produkt trzeba
        jakoś dostarczyc do Twojego sklepu.
        • Gość: aron Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 IP: 188.33.138.* 09.11.09, 13:59
          koszty leczenia chorob powodowanych przez papierosy sa wieksze niz
          zyski z akcyzy.

tak ze palcie papierochy dalej, zrzucacie sie na pensje konowalow

moje gratulacje

palcie dalej palcie a potem bedziecie biadolic ze was na cos nie
          stac idioci
          • dalton78 Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 09.11.09, 17:37
            Gość portalu: aron napisał(a):

> koszty leczenia chorob powodowanych przez papierosy sa wieksze niz
            > zyski z akcyzy.
            >
            poproszę o wyliczenia. Wśród osób jakie do tej pory spotkałem tego typu ogólne
            stwierdzenia zdarzają się jedynie wśród ograniczonych którzy "coś sobie
            wymyślili, że tak jest" poproszę o źródło stwierdzenia powyżej a będę pełen
            szacunku.
      • Gość: Bramkarz Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:29
        I to sie nazywa krotkowzrocznosc jak rzad zlupi juz palaczy i ci
        przestana palic to rzad bedzie musial znalezc nastepnych do lupienia
        i byc moze padnie na ciebie bo zresz moze za duzo masla co powoduje
        skleroze wiec trzeba wprowadzic akcyze na maslo
        • dalton78 Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 09.11.09, 17:39
          Gość portalu: Bramkarz napisał(a):

> I to sie nazywa krotkowzrocznosc jak rzad zlupi juz palaczy i ci
          > przestana palic to rzad bedzie musial znalezc nastepnych do lupienia
          > i byc moze padnie na ciebie bo zresz moze za duzo masla co powoduje
          > skleroze wiec trzeba wprowadzic akcyze na maslo

ten od sklerozy będzie szczęśliwy bo nie będzie długo pamiętał że dało się taniej:-)
          • Gość: aron Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 IP: 188.33.138.* 09.11.09, 17:46
            ten kto pali zwykle ma malo kasy a wiec kradnie i napada zeby miec
            na fajki

to sa tez koszty papierosow

• dobiczek nie martw sie benzyne.disel i pit tez podnosa i 09.11.09, 15:36
        bedziesz sie interesowal
    • Gość: DOMINIQU Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:45
      "Wzrost akcyzy związany jest z dostosowaniem wysokości polskiej
      akcyzy na papierosy do wymogów unijnych"

Jeszcze jakby średnia pensja krajowa również została dostosowana do
      unijnej to nie miał bym nic przeciwko tej podwiżce.Banda złodzieji i
      bandytów
      • Gość: elvira Śmierdzieli mi nie żal IP: *.nowaera.com.pl 09.11.09, 13:47
        jestem za papierosami po 100 zł.
        • Gość: Bramkarz Re: Śmierdzieli mi nie żal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:41
          Tez jestem za papierosami po 100 zyla i za chlebem po 200
        • Gość: Gosc Re: Śmierdzieli mi nie żal IP: *.chello.pl 09.11.09, 14:43
          Elvira jesli masz samochod to powinno byc 50 zl za litr bo tez
          trujesz jezscze bardziej bo od palaczy mozna sie odsuna a d twojego
          wozu nie !
        • Gość: Lajo. Re: Śmierdzieli mi nie żal IP: *.chello.pl 09.11.09, 14:53
          Zadna podwyzka nie zwalczy nalogow natomiost rozrosnie sie
          mafia ,przemyt i nielegalna produkcja! to glupie rozumowanie saa nie
          korzystam /boto nie tredy , i nie zdrowe to niech drozeje/tu chodzi
          babo o pieniadze anie zdrowie pozniej czas przyjdzie na podwyzki
          czegos innego ,papierosy to pczatek bo najlatwiej
    • Gość: Rupa Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: 115.128.78.* 09.11.09, 13:46
      no to bedzie rewolucja...
      • Gość: rooten Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 193.33.174.* 09.11.09, 16:42
        a niech tam.... Białorusini czekaja z fajkami (5 PLN Goldeny) Ukraincy z gorzała
        1/2 za głowke czosnku (50 hrywien pono cena podskoczyła)
        i co p. Vicent R. ?
    • antyliberal22 to fajnie 09.11.09, 13:53
      to fajnie, będę miał motywację, żeby rzucić i tak zrobi pewnie
      multum i zamiast dodatkowych wpływów będą mniejsze, zas.ańcy z
      rządu :)
      • elsby Niefajnie!!! Znajomy szmugler podwyższy mi cenę 09.11.09, 15:18
        do 4 zł.paczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka