Gość: makaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:12 papierosy miały już w lipcu kosztować 20 zł i co? I nic, trochę podrożały. A ja ciągle czekam na taką ekstra podwyżkę bo mam nadzieję, że wtedy mój mąż na zawsze rzuci to świństwo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koziołek Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:14 Zaczynają podobać mi sie pomysły MF. A szczególnie cud mnożnikowy... trzeba było podnieść akcyzę o 100% to może MF na papierze wyprodukowało by nadwyżkę budżetową... I tylko jedno pytanie: komu mafia dała dała w łapę za podniesienie akcyzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 13:22 Jak powiedział premier, wszystkie dane wskazują na to, że polska gospodarka jest w dobrym stanie. - Ze stuprocentową pewnością mogę powiedzieć, że nie będzie podwyżki podatków - zapewnił Donald Tusk. https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6857192,Tusk__Nie_bedz ie_podwyzki_podatkow_w_przyszlym_roku.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków IP: 217.153.153.* 09.11.09, 13:36 rydzyk_fizyk napisał: > Jak powiedział premier, wszystkie dane wskazują na to, że polska > gospodarka jest w dobrym stanie. - Ze stuprocentową pewnością mogę > powiedzieć, że nie będzie podwyżki podatków - zapewnił Donald Tusk. > > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6857192,Tusk__Nie_bedz > ie_podwyzki_podatkow_w_przyszlym_roku.html uwielbiam czytac te partyjne komentarze na forum - poprawiaja humor z poniedzialku ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 13:48 A co jest w tym komentarzu partyjnego? Premier (nieważne z jakiej partii) zapewniał, że w 2010 r. podwyżki podatków nie będzie. Minęło pół roku i widzimy jak Tusk podchodzi do swojej obietnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balgor Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków IP: *.mir.gdynia.pl 09.11.09, 13:58 ja nie palę i nie mam podwyżki podatków. Rzuć palenie i też nie będziesz mieć Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 14:02 Gość portalu: balgor napisał(a): > ja nie palę i nie mam podwyżki podatków. Rzuć palenie i też nie będziesz mieć hehe, dokladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf sposób na szczęśliwe życie - podatki IP: 195.82.180.* 09.11.09, 17:49 Jest to jakiś sposób na sprawienie, że wszyscy będą szczęśliwi - wprowadzić akcyzę na wszystkie produkty które szkodzą albo mogą szkodzić. Proszę bardzo! Akcyza na słodycze i nie będzie ludzi otyłych, akcyza na prąd, gaz i paliwo i zanieczyszczenie mniejsze, akcyza na sprzęt przenośny bo może powodować uszkodzenie narządu słuchu. Opodatkujmy wszystko i wszyscy będą szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: sposób na szczęśliwe życie - podatki 09.11.09, 20:21 szkoda tylko ze nie ma legalnej maryśki, skoro służy też do leczenia wódka i papierosy nie mają raczej dobrego wplywu na zdrowie, a kupic mozna bez problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.09, 17:52 Czy na podwyżkę cen środków czystości też zareagujesz podobnie? uookasz napisał: > > ja nie palę i nie mam podwyżki podatków. Rzuć palenie i też nie będziesz > mieć > hehe, dokladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
big.ot Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 18:53 Gość portalu: red napisał(a): > Czy na podwyżkę cen środków czystości też zareagujesz podobnie? Polactwo nie widzi nic poza swoją michę i nie ma co oczekiwać, że dostrzeże ogólny trend. Przecież akcyza na fajki to tylko kolejny krok w kierunku opodatkowania wszystkiego co się rusza i podwyższania podatków już istniejących. Dostosowanie do wymogów unijnych Halo, bando rządząca przecież wszystkie ekipy łącznie z WAMI zapewniały i zapewniają, że prawo europejskie nie stoi ponad prawem polskim - to jak to jest? A może jest to tylko pretekst, żeby okradać ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 14:02 Jestem niepalący :) Co nie zmienia faktu, że czeka nas wzrost fiskalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
laptop-zera to czym się przejmujesz? 09.11.09, 14:19 że skunksy będą wydawać więcej? no dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: to czym się przejmujesz? IP: 195.205.240.* 09.11.09, 14:44 jedne będą, inne nie będą ale pewnym jest spadek dochodów z akcyzy. Więc się tak nie ciesz bo dla zbilansowania budżetu walną Cię po akcyzie za benzynę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: to czym się przejmujesz? IP: 188.33.138.* 09.11.09, 14:49 palacze powinni placic 2x wieksza skladke na NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hołhoł Re: to czym się przejmujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:20 podobnie jak spożywający alkohol, słodycze... alkoholicy, cukrzycy... na nich też idzie kasa... największą kasę w tym kraju zbija się na palaczach i spożywających alkohol, gdyby nie oni to 80% pensji byśmy dawali na podatki/ubezpieczenia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: to czym się przejmujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:27 a do tego alkoholicy i palacze statystycznie żyją krócej, nie pobierają emerytury zbyt długo albo wcale, także same korzyści dla państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: to czym się przejmujesz? IP: 195.2.222.* 09.11.09, 16:44 Bzdury chrzanisz. Koszty związane z paleniem przewyższają dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: to czym się przejmujesz? 09.11.09, 17:22 Gość portalu: mkrs napisał(a): > Bzdury chrzanisz. Koszty związane z paleniem przewyższają dochody. Poproszę o dowody (wyliczenia w dowolnym okresie). Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: to czym się przejmujesz? IP: *.krosno.vectranet.pl 09.11.09, 17:57 Gość portalu: mkrs napisał(a): > Bzdury chrzanisz. Koszty związane z paleniem przewyższają dochody. wpływy budżetu z tytułu akcyzy na papierosy to kilkanaście miliardów złotych rocznie... sugerujesz, że środki przeznaczane rocznie na leczenie palaczy przewyższają tę kwotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: to czym się przejmujesz? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.09, 17:32 ale zanim wcześniej umrą to na swoje leczenie, często nieziemsko drogie onkologiczne, spożytkują koszt całej swojej emerytury i jeszcze dużo dużo więcej. Niech paczka papierosów kosztuje 50 zł; to moim zdaniem najskuteczniejszy sposób walki z tym obrzydliwym nałogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: to czym się przejmujesz? IP: 188.33.216.* 09.11.09, 20:48 Idąc Twoim tokiem myślenia proponuję rzecz następującą: moja babcie nie używa internetu, więc chce żeby jego cena wzrastała o kwartał o 100%. Mój dziadek także nie zaznał tego wynalazku, ale on chce aby cena wzrastała o 100% co miesiąc. Pomyślcie tylko jak lawino zmniejszy się uzależnienie od internetu, jak ludziom nie będzie się pogarszał wzrok itd. (a największa radość będzie z mniejszej ilości głupich komentarzy i marginalizacja trolli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: to czym się przejmujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:22 palacze już płacą kupę forsy za akcyzę i wspólnie z alkoholikami utrzymują to państwo, chłopcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aroi Re: to czym się przejmujesz? IP: 188.33.138.* 09.11.09, 15:39 przestan bredzic. Koszty wynikle ze spozywania alkoholu sa o wiele wyzsze niz dochody z podatkow ( wypadki samochodowe, choroby, gwalty, przestepstwa itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: to czym się przejmujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 16:21 nie ma danych na ten temat, więc nie bredź. Choroby? Chorych alkoholików nie traktuje się tak samo jak chorych niealkoholików (nie przysługują przeszczepy n.p.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: to czym się przejmujesz? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.09, 17:35 jeszcze by tego brakowało, żeby taki dar jak organ do przeszczepu dać takiemu na przepicie; każdy musi ponosić konsekwencje swoich wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicdobrego Re: to czym się przejmujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 16:22 i 10 minutowe przerwy w pracy na dymka ;) wydajność by wzrosła, gospodarka z kopyta by ruszyła :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue_point Re: to czym się przejmujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 19:11 Gość portalu: nicdobrego napisał(a): > i 10 minutowe przerwy w pracy na dymka ;) wydajność by wzrosła, > gospodarka z kopyta by ruszyła :D Taki sam tekst zapodawali przed wprowadzeniem prohibicji w US: gospodarka miala ruszyc z kopyta gdy robotnicy przestana przychodzic do pracy na kacu. Ale zamiast tego przyszla wielka depresja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: to czym się przejmujesz? IP: 94.187.127.* 09.11.09, 18:46 lic.Palacze to powinni przestac palic! Niech reszta doklada sie wiekszym stopniu do tego interesu! Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: to czym się przejmujesz? 09.11.09, 17:20 laptop-zera napisał: > że skunksy będą wydawać więcej? no dobrze jak skunksy wszystkie rzucą to pachnący zapłacą za to bo Donek nie będzie miał skąd wziąć dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: to czym się przejmujesz? IP: 94.187.127.* 09.11.09, 18:48 Dokladnie hehe ,Szykowac kase niepalacy Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: A Tusk mówił, że nie będzie podwyżki podatków 09.11.09, 15:37 Nie martw sie. Też coś wymyślą, paliwo, napoje, jedzenie, ogrzewanie - ciągle jest zbyt tanie. A jak zwiększą akcyze to może nawet dziure budżetową zakopią... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek jak znikna smierdziele kto bedzie lozyl na tuskowy 09.11.09, 15:34 nierzad? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek hi,hi niby profesor na brytyjskim paszporcie 09.11.09, 13:27 niebawem bedzie nam sprzedawal wyroby tytoniowe w cenie kokainy.tylko kto to bedzie kupowal ?ilekroc kupowalem tyton do fajki zaprzyjazniony sprzedawca wyciagal cos z resztowek po starej cenie.w tym roku cena zmieniala sie kila razy.zezloscilo mnie ze ten gang postanowil mnie lupic tak bezczelnie. nie pale, nie dla tego ze zdrowie,ze drogo ale dla tego ze mnie wku.wili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerlok Re: hi,hi niby profesor na brytyjskim paszporcie IP: *.mofnet.gov.pl 09.11.09, 15:36 podoba mi sie twoj tok myslenia watsonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malbolo Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.09, 14:32 Paranoja. ^33gr? Paczka powinna kosztować 33zł albo jeszcze więcej, wtedy może ci wszyscy "śmierdziele" zniknęli by, przynajmniej w znacznej części z ulic i przystanków. Było by czyściej i społeczeństwo nie byłoby biernie trute. Do tego muszą być zakazy palenia w miejscach publicznych!!! Palcie sobie "śmierdziele" w swoich własnych domach i samochodach, ile tylko dacie radę, do nieprzytomności, palcie na swoich "śmieciach", a do tego niech wam spadnie deszcz papierosów. Ale trujcie tylko siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hontren Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz 09.11.09, 15:20 czemy wdychasz te smród czy to pod Nieca? Odpowiedz Link Zgłoś
prorok_lebioda Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz 09.11.09, 16:01 Napisz jeszcze raz, tym razem po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikar Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: 212.160.172.* 09.11.09, 13:15 I tak dużo za mało. Powinna wzrosnąć co najmniej o 100%. Może wtedy to śmierdzidło byłoby wyeliminowane z otoczenia normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz 09.11.09, 13:40 A tam, łajno prawda. Wzrost oficjalnej seny pociągnie za sobą spadek sprzedaży legalnej i wzrost nielegalnej. Koszty zdrowotne te same, przychody budżetu niższe, przychody mafii wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczo & Ponuro Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej ... IP: *.natpool22.outside.ucf.edu 09.11.09, 15:23 "I tak dużo za mało. Powinna wzrosnąć co najmniej o 100%. Może wtedy to śmierdzidło byłoby wyeliminowane z otoczenia normalnych ludzi." I wtedy panstwo (dla zrownowazenia dochodow...) bedzie musialo ostro opodatkowac np. mydlo, papier toaletowy, czy tez mleko w proszku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 94.187.127.* 09.11.09, 18:55 Jak wszyscy przestana i pic i palic nie bedzie na emerytury nawet.Dolozysz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mążmakaki Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 194.156.48.* 09.11.09, 13:16 prędzej ciebie rzucę wywłoko do garów marsz a nie przed komputer, wrócę z roboty to pogadamy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grossenzersdorf Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.116.110.166.wireless.dyn.drei.com 09.11.09, 21:16 I slusznie!!!!!!!Morde Pan jej nabij!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, 09.11.09, 13:16 do zycia niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, 09.11.09, 13:29 Uwielbiam takie posty. Idąc tym tokiem rozumowania - akcyza na paliwo powinna być wyższa, bo to i zatrucie środowiska i śmierdzi i do życia nie jest potrzebne. To samo alkohol. Trują się ludziska, agresywne robią - za tanie to wszystko. W skrócie - niech zdrożenie wszystko, czego sam nie używam :> Przestrzeń międzyuszna u niektórych współobywateli mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malbolo Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.09, 14:36 Butelka wódki nie kosztuje 8 zł. Paliwo kosztuje 4,2/l. idąc twoim tokiem myślenia 1 papieros powinien kosztować 8 zł...ZGADZA SIĘ. Twoja przestrzeń międzyuszna chyba cię przeraża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:26 ceny wódki nie moga juz podnieść, bo znowu zwożonoby czeską, tym razem w prostszy sposób, bo nie ma już przecież kontroli na granicach. Papierosy trudniej przywieżć tańsze z Ukrainy, ale też się da, także obawiam się, że stracą, jełopy na tym, a nie zyskają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, IP: *.krosno.vectranet.pl 09.11.09, 17:47 a mógłbyś wyjaśnić geniuszu, jakich to skomplikowanych obliczeń dokonałeś,że wyszło Ci, iż 3 papierosy = 1 butelka wódki, tudzież 1 papieros = 2 litry benzyny? bo jakoś moja przestrzeń międzyuszna nie nadąża za Twym rozumowaniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, IP: 94.187.127.* 09.11.09, 19:00 Niech podwyzszaja,Ja przestalem palic.Tylko patrzec jak przemyt bedzie rozkwital Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Powinny kosztowac 20-30 zl, to nie chleb, 09.11.09, 22:01 Niektórzy nie dojrzeliby sarkazmu nawet gdyby im odgryzł d*. Mnie właśnie *przeraża* to, że ludzie mają gdzieś podwyżki podatków od czegoś, czego sami nie używają. Przecież tą akcyzę to zapłacicie także WY! Nawet jeśli nie palicie, nie pijecie i nie macie samochodu. Podatki są przenaszalne, a to oznacza, że palacz zażąda podwyżki (bo mu na fajki nie starcza), właściciel firmy palacza podniesie ceny produktów za które zapłacą klienci. Zarówno palący, jak i niepalący. Na wszystkie podatki składamy się razem. Nawet jeśli są tak udziwnione jak akcyza od używek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedekl Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... 09.11.09, 13:17 Jako palacz wiadomo nie zgadzam się z podwyżką,no ale jak się rząd tłumaczy dostosowaniem do unii to zgoda,więc niech też podniesie pensje do wymogów unijnych.Bo na razie podniósł pensje sobie i tym 460-nierobom do standartów unijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redbul Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:21 A ja zacznę siać tytoń na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bramkarz Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:19 Gupia kobieto on nie rzuci palenia a tobie na waciki nic juz nie dostanie nawet zamiast tamponow bedziesz uzywala zuzytych filtrow od papierosow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziołek teoria spisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:21 Idac dalej tropem ambitnych wyliczeń MF podniesienie akcyzy o 346% powinno rozwiązać problem palenia papierosów raz na zawsze a co za tym idzie nie trzeba byłoby dostosowaywać się w końcu do poziomu unijnego... Odpowiedz Link Zgłoś
chojowaty Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... 09.11.09, 13:22 mnie poskie parchy będzie stać na papierosa a was wyzwolonych z komunizmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bramkarz Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:23 Ciagle jak sie podnosi akcyze i podatki to slysze ze to wymog uni, jakos nie slysze o wymogu uni do podniesienia plac czy emerytur do poziomu uni Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Widać powiedział ci prawdę bo zabolało co? 09.11.09, 15:43 hihi, facet miał rację i lakonicznie to ujął, nie trzeba się bardziej rozwodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkor Re: chojowatemu w mozgu zaczelo parszywiec IP: 94.187.127.* 09.11.09, 19:04 Bo to wszystko blaga,nydlenie oczu.Dziure budzetowa trzeba czyms latac hiihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morda Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.100.211.91.static.bait.pl 09.11.09, 13:27 Ja tam jestem za tym, żeby były jak najtańsze, nawet tańsze niż bułka z masłem. Niech ci co palą, palą jeszcze więcej i więcej i więcej i niech zdychają na raka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka sobie Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.acn.waw.pl 09.11.09, 15:59 I zapewne uważa się Pan za bardziej wartościowego człowieka od przeciętnego palacza? Radziłabym iść na jakieś warsztaty panowania nad agresją, bo jak tak bezstresowo życzy Pan komuś śmierci (i to w takiej formie) to powinien Pan coś z tym zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesio Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 94.187.127.* 09.11.09, 19:05 Sasiad zmarl na raka pluc.W zyciu nie palil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:30 Czy ten porabany rzad z MF (ministerstwem fikcji) nie jest w stanie pojac ze jezeli przy tych samych zarobkach wydam wiecej na papierosy to mniej wydam np. na jedzenie (straca rolnicy) na buty(straci przemysl obowniczy) itd.... tak czy inaczej przychod z podniesienia akcyzy nalezy pomniejszyc o straty z tego powodu innych dziedzin gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slav Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.toya.net.pl 09.11.09, 13:51 w takim razie sam jesteś porąbany, i to po stokroć bardziej niż rząd. bo kto normalny woli kupić fajki zamiast jedzenia czy ubrania? denerwują mnie palacze, choć to gatunek na wymarciu, to i tak jest was za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.aster.pl 09.11.09, 14:08 a mnie denerwują takie jełopy jak ty .. mam nadzieję że ,cene pasztetu z dzika którym sie raczysz na sniadanie czy kolacje wzrosną o 650% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 94.187.127.* 09.11.09, 19:07 A mnie denerwuja zajacy z mojego podatku od papoierosow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyt Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:30 Ciekawe czy zakładając zyski, wyliczyli straty związane z przemytem i koszty ponoszone na jego zwalczanie, czy może udają że ekonomia jest nauką zawieszoną w próżni i założenia zawsze się sprawdzają, bo podparte są ich autorytetem. Czyli jak zwykle nasi politycy trzymają się koryta, a po nas choćby i potop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danutach-k Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:35 Nie rzuci palaczom cena nie przeszkadza tylko budżet domowy maleje...proszę mi uwierzyć ja te z pale to świństwo i brakuje mi na wszystko ale na papierosy musi wystarczyć - RAKA JEST PRAWDA PALACZY Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... 09.11.09, 13:37 No i dobrze. Papierosy jak i alkohol potrzebne do zycia nie sa. Da sie bez nich zyc. A wybor jest zawsze - kupuje fajki = puszczam z dymem pareset zlotych, nie kupuje = moge sobie pozwolic na wakacje lub cokolwiek innego szczegolnie jak sie wypala 4 paczki dziennie. Jakims tam rozwiazaniem jest e-papieros ale czy to jest legalne w polsce to nie wiem. Zapewne lobby tytonioowe z tym bedzie walczyc no chyba ze z tego bedzie czerpac zyski. Zobaczymy w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziołek Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:47 Moga nawet drożeć pieciokrotnie...a proszę bardzo. Tylko dlaczego zawsze słyszymy wymówkę tego typu - "wymogi unijne". A czy zdarzy się przypadek że pojawi się obniżka jakiegokolwiek podatku z uwagi na "wymogi unijne"???? Czy też trzeba wyroku unijnego o tym że dany podatek jest bezprawny a i tak nasz rząd to będzie miał w d...ie??? Skoro akcyza na prąd była bezpodstawana a i tak została zapłacone de facto przez ostatecznego odbiorcę prądu to czy doczekasz sie zwrotu tego co zapłaciłeś w rachunkach za energię elektryczną??? Jeżeli "ktoś" "dał ciała" w tym przypadku w Ministerstwie Fantazji to dlaczego Ty jako zwykły podatnik masz za to płacić skoro pobrano od Ciebie pieniadze bezprawnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.krosno.vectranet.pl 09.11.09, 17:54 zdzichu_bhp napisał: > No i dobrze. Papierosy jak i alkohol potrzebne do zycia nie sa. Da sie bez > nich zyc. A wybor jest zawsze - kupuje fajki = puszczam z dymem pareset > zlotych, nie kupuje = moge sobie pozwolic na wakacje(...) to wakacje są potrzebne do życia? kurde nie wiedziałem... przez ostatnie 2 lata nie byłem... chyba będę umierał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijak i palacz ide zajarac :) a potem 2 browarki wesse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:37 milego dnia parobasy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex ku przemyśleniom IP: 94.75.121.* 09.11.09, 13:37 Podrażając papierosy spowodujecie jeszcze większe koszty spoleczne w postaci bankructwa systemu emerytalnego = anarchii w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosny Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: 217.149.254.* 09.11.09, 13:38 i dobrze ;d jeszcze tylko powinni wprowadzic wieksza kontrole co do sprzedazy tytoniu nieletnim i bedzie ok ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrd Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.09, 13:39 Czy coś potaniało w ostatnich czasach. Prowadzenie wojen przez amerykańskich wazeliniarzy musi kosztować społeczeństwo miliardy . W wolnej PRL agresja na Irak Czy Afganistan była nie do pomyślenia zabraniała tego konstytucja . Więc macie czego chcieliście pa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 188.33.138.* 09.11.09, 13:54 >Czy coś potaniało w ostatnich czasach elektronika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: *.olsztyn.mm.pl 09.11.09, 18:04 ..i lokomotywy ;) Gość portalu: aron napisał(a): > >Czy coś potaniało w ostatnich czasach > > elektronika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:40 A ile wiecej byloby w budzecie gdyby rzad wycofal sie ze sluzalczej polityki w stosunku do usa? ktore dyma nas na kazdym kroku i mimo ze nasi zolnierze gina w interesie usa to matka, zona, corka poleglego za usa zolnierza zeby zobaczyc kraj za ktory zginol syn, maz , ojciec ..... musi zebrac o wize. Ile kasy by zostalo po wycofaniu sie z pseudopokojowych misji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eJan Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 100zł IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 09.11.09, 13:44 I tak nie palę wiec tutaj nie przejmuję się wzrostem akcyzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiqu Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:52 Proszę Cię.Przytaczając tok Twojego rozumowania to niech paliwo kosztuje 50 zł/l bo przecież masz rower i nie jeździsz samochodem, nie poruszasz się komunikacją miejską ect.Więc idąc dalej chleb kosztuje dajmy na to 2,5 zł przy cenie benzyny jak wyżej 5 zł. Pewnie chleba nie jesz żyjesz powietrzem bo każdy produkt trzeba jakoś dostarczyc do Twojego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 IP: 188.33.138.* 09.11.09, 13:59 koszty leczenia chorob powodowanych przez papierosy sa wieksze niz zyski z akcyzy. tak ze palcie papierochy dalej, zrzucacie sie na pensje konowalow moje gratulacje palcie dalej palcie a potem bedziecie biadolic ze was na cos nie stac idioci Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 09.11.09, 17:37 Gość portalu: aron napisał(a): > koszty leczenia chorob powodowanych przez papierosy sa wieksze niz > zyski z akcyzy. > poproszę o wyliczenia. Wśród osób jakie do tej pory spotkałem tego typu ogólne stwierdzenia zdarzają się jedynie wśród ograniczonych którzy "coś sobie wymyślili, że tak jest" poproszę o źródło stwierdzenia powyżej a będę pełen szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bramkarz Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:29 I to sie nazywa krotkowzrocznosc jak rzad zlupi juz palaczy i ci przestana palic to rzad bedzie musial znalezc nastepnych do lupienia i byc moze padnie na ciebie bo zresz moze za duzo masla co powoduje skleroze wiec trzeba wprowadzic akcyze na maslo Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 09.11.09, 17:39 Gość portalu: Bramkarz napisał(a): > I to sie nazywa krotkowzrocznosc jak rzad zlupi juz palaczy i ci > przestana palic to rzad bedzie musial znalezc nastepnych do lupienia > i byc moze padnie na ciebie bo zresz moze za duzo masla co powoduje > skleroze wiec trzeba wprowadzic akcyze na maslo ten od sklerozy będzie szczęśliwy bo nie będzie długo pamiętał że dało się taniej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Dla mnie akurat paczka może kosztować nawet 1 IP: 188.33.138.* 09.11.09, 17:46 ten kto pali zwykle ma malo kasy a wiec kradnie i napada zeby miec na fajki to sa tez koszty papierosow Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek nie martw sie benzyne.disel i pit tez podnosa i 09.11.09, 15:36 bedziesz sie interesowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOMINIQU Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:45 "Wzrost akcyzy związany jest z dostosowaniem wysokości polskiej akcyzy na papierosy do wymogów unijnych" Jeszcze jakby średnia pensja krajowa również została dostosowana do unijnej to nie miał bym nic przeciwko tej podwiżce.Banda złodzieji i bandytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvira Śmierdzieli mi nie żal IP: *.nowaera.com.pl 09.11.09, 13:47 jestem za papierosami po 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bramkarz Re: Śmierdzieli mi nie żal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:41 Tez jestem za papierosami po 100 zyla i za chlebem po 200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Śmierdzieli mi nie żal IP: *.chello.pl 09.11.09, 14:43 Elvira jesli masz samochod to powinno byc 50 zl za litr bo tez trujesz jezscze bardziej bo od palaczy mozna sie odsuna a d twojego wozu nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajo. Re: Śmierdzieli mi nie żal IP: *.chello.pl 09.11.09, 14:53 Zadna podwyzka nie zwalczy nalogow natomiost rozrosnie sie mafia ,przemyt i nielegalna produkcja! to glupie rozumowanie saa nie korzystam /boto nie tredy , i nie zdrowe to niech drozeje/tu chodzi babo o pieniadze anie zdrowie pozniej czas przyjdzie na podwyzki czegos innego ,papierosy to pczatek bo najlatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rupa Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej szac... IP: 115.128.78.* 09.11.09, 13:46 no to bedzie rewolucja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooten Re: Papierosy podrożeją bardziej niż wcześniej sz IP: 193.33.174.* 09.11.09, 16:42 a niech tam.... Białorusini czekaja z fajkami (5 PLN Goldeny) Ukraincy z gorzała 1/2 za głowke czosnku (50 hrywien pono cena podskoczyła) i co p. Vicent R. ? Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 to fajnie 09.11.09, 13:53 to fajnie, będę miał motywację, żeby rzucić i tak zrobi pewnie multum i zamiast dodatkowych wpływów będą mniejsze, zas.ańcy z rządu :) Odpowiedz Link Zgłoś
elsby Niefajnie!!! Znajomy szmugler podwyższy mi cenę 09.11.09, 15:18 do 4 zł.paczka. Odpowiedz Link Zgłoś