Dodaj do ulubionych

Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC

IP: 80.87.38.* 12.11.09, 09:12
Typowy chwyt, zwrot różnicy świetnie wpłynie na samoocenę klientów ale i tak większości ludzi nie będzie się chciało załatwiac papierków, żeby spełnić wymagania. Tak więc mBank oferuje coś, co dobrze wygląda na papierze, gorzej w życiu.
Przypomina mi to promocje marketów, gdzie zwracano różnice w cenie. Niestety markety stoją w polu, a w regulaminie małymi literkami jest zapis, że dotyczy to ofert w promieniu np. 10 km od danego marketu.

Jeszcze dygresja... Jeśli w swojej polisie ustawią udział klienta w szkodzie na 3,66% to mają prostą sprawę. Chyba żadne inne towarzystwo nie zaoferuje dokładnie takiego samego udziału...
Obserwuj wątek
    • legoo Re: Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i A 12.11.09, 09:42
      Najtańsze OC?
      www.tiny.pl/3m1k
      • langer Re: Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i A 13.11.09, 15:47
        legoo napisał:

> Najtańsze OC?
        > www.tiny.pl/3m1k
        No to sprawdziłem, czy na pewno liberty jest najtańsze. I co?. Za ubezpieczenie
        mojego samochodu (zawarte poprzez mBank) wychodzi mi kwota 470 zł/rok, a w
        Liberty- 1300. Nie ma co- 3 razy, ale drożej, a nie taniej!.
      • antekguma1 Re: Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i A 17.11.09, 17:27
        legoo napisał:

> Najtańsze OC?
        > www.tiny.pl/3m1k

Najtańsze to LD nigdy nie było i już nie będzie. A najlepsze to jest u nich
        zwyżka w składce OC dla kawalerów i panien. I jeszcze większa zwyżka dla
        wdowców/wdów i rozwieszonych. To jakaś dyskryminacja ze względu na stan cywilny.
    • rozowy_kalosz mBank - nie dziękuję 12.11.09, 10:07
      To na pewno jakieś oszustwo. BRE Bank - mBank to nie jest
      instytucja godna zaufania. Co jakiś czas słychać jak próbują złupić klientów.
      Krótkowzroczni tzw. nędzażerowie zaprogramowani na osiągnięcie kwartalnego
      celu finansowego, nie zawahają się zmienić reguł w trakcie gdy, wstrzymać
      wypłatę odszkodowań albo wymusić dopłat od klientów.

Ostracyzm społeczny powinien wyeliminować nieuczciwą instytucję z życia.

PS nie mam u nich kredytu hipotecznego.
      • steady_at_najx Re: mBank - nie dziękuję 13.11.09, 14:17
        > To na pewno jakieś oszustwo. BRE Bank - mBank to nie jest

Ojej bo pewnie przy podpisywaniu umowy nie przeczytales umowy ?
        Bidulek
    • Gość: ivvik Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: 130.138.227.* 12.11.09, 10:13
      Składka może i niska, ale spróbujcie wyegzekwować od nich odszkodowanie...
      ZŁO DZIEJE się w mBanku.
    • Gość: gość Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 10:20
      Kolejny sposób na jelonków, żeby oskubać ich z kasy. Zawsze jacyś
      się znajdą co uwierzą w reklamę :)
      Z chęcią wyliczę OC na ich stronie i porównam z tym co mam - Ciekawe
      ile w m-banku będzie drożej :) bo to że będzie drożej to jestem
      pewien na 100%
      • jarsza sorry winetou - ale sie pomyliłeś 13.11.09, 12:15
        akurat kupowałem ubezpieczenie OC tydzień temu i nie było tańszego niż w mbanku,
        może akurat przypadek ale tak gwoli sprawiedliwości cię poinformuje, zebyś
        przypadkiem się o głowe nie załozył:)
    • tenar1 Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC 12.11.09, 11:29
      mBank miał już też na swojej stronie promocję OC=AC. Dopiero w regulaminie
      było zapisane, że owszem OC=AC, ale tylko w podstawie. 8|
      Przykro patrzeć, jak mBank się stacza. Niestety, obecny zarząd poszedł w
      kierunku dojenia klientów kosztem wizerunku firmy. Na dłuższą metę to się
      odbije na firmie, no ale obecni menadżerowie swoje bonusy zdążą zainkasować.
    • Gość: pi-em Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.11.09, 12:02
      Bank tak samo PORĄBANY - jak jego reklamy.

Zmieniam - bo z nimi nie można wytrzymać. Banda ignorantów. Zdecydowanie - NIE
      POLECAM! Poszukajcie innego banku.

Po moich przejściach - nikomu nie życzę!
      Traktują jak plebs. Mają w dupie Twoje prośny, życzenia.
      To bank powinien być dla Ciebie - a nie Ty dla banku.

Niestety - u nich tak nie jest.
    • Gość: pro Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: 188.33.60.* 12.11.09, 15:06
      Może i przeprowadzili ofensywę ale i tak nic nie przebije Avivy zbijającej się
      z PZU i bezlitośnie obnażającej głupotę tamtych reklam. To nie jest tekst na
      miarę, nie przepraszaj, czy pana pikusia, nikt nie zapamięta słów, nie mów do
      mnie jakbyś grał w reklamie mbanku. Niestety, przekaz jest za długi i niezbyt
      zrozumiały
    • Gość: sam Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: 77.255.147.* 12.11.09, 18:11
      a czemu nie chca ubezpieczyc na AC samochodu >10 lat?
    • tajlerdarden Jak mają takich speców od reklamy... 13.11.09, 08:41
      to powinni jeszcze zrobić reklamę z nabitymi w butelkę :P
    • tajlerdarden Jak mają takich speców od reklamy... 13.11.09, 08:45
      To niech zrobią spota z nabitymi w butelkę :P

PS.
      Ej, gazetko, kasujecie posty do sponsorowanych artykułów?
    • Gość: ola_k Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.09, 09:21
      A my mieliśmy w mBanku wykupioną polisę turystyczna, na lotnisku została
      zniszczona nasza walizka, w mBanku usłyszeliśmy ,że ubezpieczenie bagażu nie
      obejmuje zniszczenia bagażu..
      Więc po co mi ubezpieczenie samochodu w mBanku???
      • Gość: zmiasta Re: Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i A IP: 212.180.160.* 13.11.09, 10:27
        Ubezpieczenie bagażu nie jest ujęte w najtańszej opcji.
        Trzeba czytać co się podpisuje i za co się płaci...
        • steady_at_najx Re: Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i A 13.11.09, 14:19
          > Ubezpieczenie bagażu nie jest ujęte w najtańszej opcji.
          > Trzeba czytać co się podpisuje i za co się płaci...

Kolejni "nabici w butelke" co to umow nie czytaja a pozniej
          pretensje do wszystkich, byle nie do siebie...
          • Gość: kola Obejrzyj relację folmową z WZA BRE IP: *.chello.pl 13.11.09, 14:54
            a przekonasz się, że BRE Bank okrada także tych co czytają umowy...
    • Gość: a o za róznica Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: 91.211.84.* 13.11.09, 09:34
      Niepodoba sie wam mbank? Mbank niejest gorszy od innych .Wszystkie
      banki i ubezpieczenia w Polsce to złodzieje kradną oszukują !!
      Wszystkie takie same są tylko kazdy inaczej to robi.Dlatego liczy
      sie tylko cena kto mniej oszuka i taniej akurat w Mbanku jest tanio
      ale nie najtaniej OC.Gwarantuja najnizszą cene mam to gdzies.
      Najpierw poszukam gdzie jest najtaniej i jak mam kupic u nich to
      musza mi zaoferowac sporo nizszą oferte. i wszyscy tak powinni robic
      a nie jak cielaki kupuja reklame apotem narzekaja to typowo
      polskie.Polak jak zawsze madry po szkodzie
      • Gość: Michał najtańsi? IP: 217.140.4.* 13.11.09, 10:09
        sprawdzałem już trzy razy, porównuje oferty wszystkich co roku, mBank mimo, że
        pisze o taniości tani nie jest.
        Jestem klientem tego banku od wielu lat ale i to nie pomogło aby uzuskać jakąś
        dobrą ofertę.
        Tyle w temacie.
    • Gość: maszBaboPlacek mBank? ten co nabija klientów? ten od przekrętów? IP: *.frh.faurecia.com 13.11.09, 10:38
      mBank należy do BRE i razem z Multibankiem naciągnęli kilkadziesiąt
      tysięcy klientów, którzy teraz czują się oszukani i zakładają
      dlatego nagłaśniają przypadek tego banku na stronach internetowych -
      www.nabiciwmbank.pl czy www.mstop.pl - a niektórzy nawet oklejaką
      auta stosownymi informacyjnymi naklejkami -

galeria.nabiciwmbank.pl/main.php?g2_itemId=36
      I teraz podpisywać z takim bankiem umowę ubezpieczeniową? Już widzę
      jak wypłaci pieniądze...
      • Gość: Zorg taaa, to ci sami IP: *.ghnet.pl 13.11.09, 13:47
        coś tam ludzie pisali, że to złodzieje i oszuści etc.
        ale ja nie potwierdzam ani zaprzeczam ;)
    • Gość: pan_x68 Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: 85.222.87.* 13.11.09, 10:49
      Cóż, to tylko reklama. Później klienci dotknięci szkodą odkryją jak zarząd
      banku odczytuje niektóre zapisy umowy i będą musieli sami część kosztów napraw
      pokrywać. Poszkodowani będą płakać zaś zarząd BRE będzie się cieszył i liczył
      kolejne bonusy od kolejnej grupy klientów nabitych w butelkę - taki to już bank.
      Raz zawiedzione zaufanie nie da się już odbudować. Nie wierzę tej instytucji
      tak samo jak ponad dwadzieścia kilka tysięcy innych klientów, których mBank
      (BRE) wkręcił w kredyty hipoteczne.
      www.mStop.pl
    • Gość: wesoła Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: *.chello.pl 13.11.09, 12:01
      Nie wiem jaka oferta, ale reklama fajna! :-)
    • Gość: Znawca mBanku Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 12:02
      No cóż, mamy kolejny przykład jaki mBank jest "fajny". Masa
      ograniczeń dzięki, którym nikt nie dostanie zwrotu różnicy - ważne,
      żeby kupił ubezpieczenie, a potem już nie ma odwrotu.
      Typowe zagranie. Ale tak to jest w instytucji, w której każdy sposób
      na "zdobycie" klienta jest dopuszczalny.
    • Gość: mario Re: Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i A IP: 89.107.158.* 13.11.09, 13:11
      Podsumowując:
      Mam samochód, który chcę ubezpieczyć. Przedzwaniam po 15 call-center
      największych ubezpieczycieli, znajdując wśród nich najtańszą polisę za 300zł. I
      teraz co robię:
      a) idę do najtańszego, kładę 3 stówy na stole i ubezpieczam w ciągu 10 minut
      b) idę do najtańszego, proszę o jakiś dowód, że ten samochód ubezpiecza mi na
      300zł, z tym (jeśli mi to w ogóle dadzą, bo z jakiej racji mieliby to robić?)
      lecę do mBanku i mówię, że swoją polisę na 1500zł mogą sobie wsadzić, bo ja
      znalazłem za 300 i żądam takiej samej ceny. Procedura trwa pewnie miesiąc i na
      koniec okazuje się że to jakiś wał, bo drobnym druczkiem jest coś tam...

Reasumując, jaki jest sens komplikowania sobie życia i tracenia czasu, żeby w
      najlepszym wypadku zapłacić tyle samo co u innych? Rozumiem, gdyby było 10%
      taniej niż u najtańszego, ale tyle samo(jeśli to w ogóle prawda).

PS: Mam rachunek w mBanku i sobie chwalę.
      PS2: Ci co wzięli opcje albo kredyty we frankach sami są winni, i niech nie
      zwalają swojego imbecylizmu na bank, tylko płacą to do czego się zobowiązali.
      • Gość: Luke Re: Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i A IP: *.c198.msk.pl 14.11.09, 22:22

> PS2: Ci co wzięli opcje albo kredyty we frankach sami są winni, i niech nie
        > zwalają swojego imbecylizmu na bank, tylko płacą to do czego się zobowiązali.

No coż, bank nie zobowiązywał się do przestrzegania prawa?
      • Gość: Mani Re: Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i A IP: 217.76.123.* 15.11.09, 07:54
        Mnie osobiście pewna firma oferująca
        ubezpieczenia oc
        naciągnęła na ponad 2500 zł - zadzwonili do mnie tylko aby zaproponować i
        wyliczyć ew. składkę - na końcu rozmowy powiedziałem, że nie jestem
        zainteresowany a po 3 miesiącach
        komornik przychodzi
        po składkę za polisę - LOL - a polisę już
        miałem za 1100 wykupioną... Bardzo nie miła i pełna bezczelności rozmowa
        telefoniczna - Pani stwierdza, że
        na dowód jest
        nagranie rozmowy i nie ważne, że nie zostałem poinformowany, że to będzie tak
        jakbym podpisał papier i nie ważne, że podaje jakieś orientacyjne dane!!!
        Umowa
        zawarta
        , nagranie ze mną rozmowy nie będzie udostępniane, komornik ma
        działać dalej - takie stanowisko ubezpieczyciela...
        • Gość: JoJo Re: Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i A IP: *.microchip.net.pl 28.11.09, 14:55
          U mnie podobna sytuacja: zakupilem samochod z ubezpieczeniem OC od CU zawartym na poprzedniego wlasciciela(ok 800zl/rok), poniewaz w niedlugim czasie konczylo sie ono postanowilem zadzwonic do Avivy aby przeliczyli ile bedzie wynosila nowa skladka(posiadalem m.in. 60% znizek za bezszkodowa jazde poprzednimi pojazdami) - zadzwonil mily Pan z oferta opiewajaca na 1700zl, powiedzialem wiec ze dziekuje i zawarlem nowa umowe z ubezpieczycielem ktory za 560zl/ rok ubezpieczyl mi samochoc (2 m-ce gratis). Oczywiscie zgodnie z poleceniami pana z BOK Avivy wyslalem mailem pismo zerwania umowy..i oto miesiac pozniej przychodzi pismo ze mam w 7 dni zaplacic 1700zl bo inaczej nasla komornika. Przegladajac jeszcze raz wszystkie papiery wyszlo na to ze zadaja odemnie pieniedzy za nowe ubezpieczenie(to wyliczane jakos symulacja), mimo ze zerwalem z nimi stara umowe. W moim mniemaniu wykonalem wszystkie procedury prawidlowo w porozumieniu z BOK ubezpieczyciela - niestety wg ustawy o ubezpieczeniach obowiazkowych nie mam szans w walce z ubezpieczycielem poniewaz:
          a) wazne jest aby na dzien przed koncem starej umowy ubezpieczyciel dostal wypowiedzenie umowy - wystarczy wiec ze powie ze pismo wogole nie dotarlo (obojetnie czym mailem, faxem, poczta) i czlowiek jest SKAZANY na starego ubezpieczyciela, poniewaz ubezpieczenie moze sie przedluzac w nieskonczonosc nawet z bajecznie wysokimi skladkami wyliczonymi przez towarzystwo ubezpieczeniowe, ktore tak "wysoko ceni" stalego kienta, ze wylicza mu 3 razy wyzsza skladke niz ktos inny, a dwukrotnie wyzsza niz poprzednio
          b) od niedawna ubezpieczen OC moze byc wiecej niz jedno - wynika z tego ze majac samochod wart 4500zl bede musial zaplacic ok 2500zl za dwa ubezpieczenia, poniewaz ustawa o ktorej wyzej wspomnialem nie daje zadnej sensownej mozliwosci zerwania umowy w takim wypadku(jedyne wyjscie to odsprzedac samochod np matce i wtedy ona jako nowy wlasciciel zrywa poprzednia umowe)
          Podsumowujac, Ustawa jest bezduszna, napisana przez kretynow na korzysc innych kretynow-sepow, ktorzy zeruja na takich porzadnych ludziach jak MY, zadajacych kosmicznych sum za ubezpieczenie ktore kazdy pojazd musi posiadac - powinno byc wiec dostepne dla kazdego zjadacza chleba..ale w tym kraju juz chyba nic nie dziwi, dlatego lepiej chyba kupic samochod za granica i jezdzic kilka lat na niezmienionych tablicach.
    • nowotkomarceli4 Ale reklama dobra:) 13.11.09, 13:16
      A co do OC i AC - to nie odejdę z PZU. Nie dlatego, że ich lubię,
      sznuję czy doceniam etc. etc. etc.
      Ale dlatego, że mi się nie chce.
      • gollum.z.kremla Fakt ;-) 29.11.09, 17:55
        .
    • Gość: brebanek BRE Bank to prabany bank, IP: *.chello.pl 13.11.09, 13:35
      ktory rabie klientów i nie tylko! Stąd porabana reklama jest
      trafiona. Ostrzeagam przed kontaktem z tym bankiem.
    • Gość: alabanek BRE Bank to porąbany bank! IP: *.chello.pl 13.11.09, 13:42
      Kradną bezlitośnie. Każdemu, kto zastanawia się nad skorzystaniem z
      jakichkolwiek usług tego banku sugeruję obejrzeć relację filmową z
      WZA BRE z 16.03.2009 r. (jest na www.brebank.pl)...
    • Gość: takitam OC tylko dla wybranych modeli IP: 85.128.102.* 13.11.09, 13:43
      Oc mbanku jest tylko dla wybranych, jakiś czas temu chciałem ubezpieczyć auto
      przez mbank - posiadam Mazde 6 2.0 CD i się okazuje, że w systemie jest tylko
      jedna wersja exclusive..a mazda oferuje ze 100KW...pewnie takie aut w tej
      wersji silnikowej i wyposażeniowej po polskich drogach jeździ jedna na 20
      sztuk mazdy..Podejrzewam, że taka to oferta..że można ubezpieczyć wóz konny,
      ale pod warunkiem, że zaprzęgnięte są kangury..
      • Gość: Jolanty Re: OC tylko dla wybranych modeli IP: *.chello.pl 13.11.09, 14:04
        Powodzenia wszystkim, ktorzy beda chcieli odzyskac odszkodowanie :)
    • Gość: Roman Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: 193.109.123.* 13.11.09, 14:58
      "Porąbana reklama" - co za prostaki wymyslaja taki tytul - do Faktu
      i super expresu
    • losiu4 Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC 13.11.09, 15:34
      oho, wybiórcza, wojenka? A może uczciwie powiedziałabyś o jakie _niuanse_?

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: ambaras Porąbana reklama: gwarantują najtańsze OC i AC IP: 188.33.177.* 14.11.09, 19:34
      A to mBank!! Nie widziałam reklam w tiwipudle, ale widziałam na jednym aucie
      napis że rąbią cię na oc. Ciekawa oferta, ale co z tego, jak tylko do końca
      roku? Poza tym nie uważam, żeby akurat mnie rąbali na OC, mam w Avivie od pana
      Pikusia, opłata duża nie jest więc luz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka