Gość: p IP: *.net.inotel.pl 17.11.09, 11:29 ciekawe czemu e-hazard połączono z mBankiem (fotografia) - moim zdaniem celowe działanie na niekorzyść banku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Operatorzy internetowi nie chcą blokować stron ... IP: 87.204.99.* 17.11.09, 11:32 artykul zagmatwany w koncu wolno bedzie czy nie grac np.na bwinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x_lub_y Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: *.pocztowy.pl 17.11.09, 11:44 W dodatku w rączce karta do ekonta, którą nie można płacić w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Jak że to oni całą aferę hazardową rozmydlili. IP: 82.139.156.* 17.11.09, 12:05 Rozdmuchali na cały świat ! Ciekawe,czy im to jakaś agencja od wizerunku podpowiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżastfink Państwo to gangster IP: *.aster.pl 17.11.09, 13:39 Skok na kasę. Politycy u władzy to gangsterzy, który jak tylko zwąchają większy interes to próbują opanować daną branżę. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Czy OFE podpada pod hazard ???? Bo oni grają ... 17.11.09, 15:11 naszymi pieniędzmi na giełdzie i ostatnio zdaje się 20 mld przegrali ????? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Czy OFE podpada pod hazard ???? Bo oni grają 17.11.09, 15:25 Czy ZUS podpada pod piramidę finansową? Strony służące do oszustw też mają podpadać pod ustawę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polish-clusterfuck Re: Jak że to oni całą aferę hazardową rozmydlil IP: *.fbx.proxad.net 17.11.09, 13:42 Obojetnie jak to nazywaja takie dzialanie ma ono jedna nazwe CENZURA. Oni beda filtrowac jaki przekaz z internetu "ich obywatel" moze a jakiego nie powinien otrzymywac. Taka skrocona droga do chinskiej "demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adonis Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: *.teosat.pl 17.11.09, 12:13 Oczywiście że delfinem można płacić w internecie. Masz jakieś niekompletne informacje:P No ale czego spodziewać się po konkurencji w banku pocztowym (patrz IP):P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Jaki kraj, tacy liberałowie... IP: *.A163.priv.bahnhof.se 17.11.09, 14:13 nie ma to jak liberalny rząd :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Operatorzy internetowi nie chcą blokować stron ... IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 11:34 Nie przepadam za PO, ale tutaj ich popieram. Proszę providerów o nieściemnianie a ludzi nie znających się na temacie o niesłuchanie wypowiedzi dostawców internetu. Zablokowanie konkretnych stron jest czynnością bardzo prostą i darmową. Co więcej, system po stronie dostawcy internetu mógłby codziennie łączyć się ze stroną rządową i aktualizować listę stron do których ma być zablokowany dostęp. Hazard, pedofila, strony faszystowskie, strony lewackie - zablokować. Jestem liberałem i cenię wolność słowa. Ale jako naród nie potrafimy korzystać z wolności - przykład ludzi opętanych przez hazard. Dlatego jest za przykręceniem wszystkim śruby. Jak zmądrzejemy - to wtedy możemy sobie poluzować kajdanki. Odpowiedz Link Zgłoś
ritazien Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro 17.11.09, 11:49 sam się ku*wa zablokuj liberale z koziej doopy.... taki sam liberał jak platforma, co straszy od pół roku populizmem i zakazuje wszystkiego wokół, co to za liberalizm???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: *.amazon.com 17.11.09, 13:13 No i prosze, typowy przyklad wiesniaka, ktory oczywiscie musi przeklinac i obrazac, bo przeciez to jedyne slowa jakie zna. Najwidoczniej sam jestes z tej koziej doopy. Nie umiesz sie wypowiedziec kulturalnie to idz stad. Odpowiedz Link Zgłoś
ritazien Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro 17.11.09, 13:34 Jeśli już to przykład oszukanego wyborcy, który głosował podobno na "partię liberalną" ale jak się okazało to kolejny populistyczny klon z odchyłami. Z tego też powodu odczuwający głęboką frustrację i stąd niezbyt wyrafinowany język. Jeśli uraziłem to przepraszam, ale jak czytam ostatnio o pomysłach PO to mnie ciary przechodzą i straszna złość ogarnia... Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro 17.11.09, 11:53 Nie jesteś liberałem i albo łżesz, albo używasz słów, których nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Moja odpowiedź na wasze posty IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 12:10 Są różne odmiany liberalizmu. Wam wystarczy usłyszeć coś w telewizorze i myślicie, że wszystko wiecie - takim jesteście pokoleniem. Bycie liberałem nie oznacza, że zgadzasz się na pełną wolność decyzji podejmowanych przez społeczeństwo. Czy liberał musi być zwolennikiem aborcji? kary śmierci? nieskrępowanego dostępu do narkotyków? do hazardu? Wasz problem polega na tym, że patrzycie na świat jeszcze oczami ludzi młodych - nie mam wam tego za złe. Ale czasami warto posypać głowę popiołem i zobaczyć, że świat nie jest biało-czerwony. Liberalizm w formie absolutnej jest czymś bardzo niebezpiecznym i dziwię się, że w ogóle dopuszczacie do siebie taką możliwość. Mam wrażenie, że większość z Was jest gimnazjalistami, którzy chcą brać udział w dyskusji i cieszę się z tego, ale czy jesteście pewni, czy dorośliście do takiej dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
ritazien Re: Moja odpowiedź na wasze posty 17.11.09, 12:24 Gość portalu: Konrad napisał(a): Czy liberał musi być zwolennikiem aborcji? > kary śmierci? nieskrępowanego dostępu do narkotyków? do hazardu? Nie musi. Ale musi być zwolennikiem dania ludziom wolności wyboru, co do własnego życia. Idąc Twoim tokiem rozumowania dla "dobra społeczeństwa" można zakazać wszystkiego, co Ty uważasz za złe. Sorry, ale z liberalizmem to nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Moja odpowiedź na wasze posty IP: 212.114.200.* 16.12.09, 18:23 Złe rozumowanie. Poprawniej jest - idąc tym tropem należałoby zbanować Konrada, bo nam się nie podoba to, co on wygaduje. Najlepiej zaś uniemożliwić Konradowi robienie/myślenie/mówienie niczego złego. Jest na to bardzo prosty sposób, ale z reguły wymaga udpowiedniego ubrania. Dębowego. Odpowiedz Link Zgłoś
strange_email Re: Moja odpowiedź na wasze posty 17.11.09, 12:25 dziekujemy za slowa madrosci Konradzie. Mysle, ze idac droga Twojego liberalizmu powinnismy rowniez prewencyjnie cenzurowac fora dyskusyjne, irc, chatrooms, skype, itp. bo, nie wiem, czy wiesz, ale np. mozna za pomoca tych mediow na upartego sie hazardowac, przekazywac tresci lewicowe, prawicowe, lewackie i wszystkie, ktore nie zgadzaja sie z Twoim liberalnym (ha!) pogladem na rzeczywistosc. Gdybys mogl nam jeszcze powiedziec czy doroslismy do tej dyskusji czy nie, bo my, jako lekliwi gimnazjalisci, obawiamy sie wziac w niej nieskrepowany udzial. Dlatego wolimy spytac sie Ciebie, mentora, wyrocznie, liberala z lekkim odchyleniem cenzorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Moja odpowiedź na wasze posty IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 12:39 Jak dorośniecie, zdacie egzamin do liceum, maturę, poznacie życie to zweryfikujecie swoje poglądy odnośnie całkowitej wolności. Np. czy według Was można publikować książkę w internecie, w której będzie dokładna instrukcja wyprodukowania ładunku wybuchowego na podstawie składników dostępnych w każdym domu. Widzicie więc, że wasz poglądy muszą jeszcze ewoluować. Ale to dobrze, że bierzecie udział w dyskusji. Myślę, że na lekcjach powinniście poprosić wychowawczynię o stworzenie panelu dyskusyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Kazdemu wszczepić chipa w dupe IP: 82.139.156.* 17.11.09, 12:44 To będzie liberalizm na nasze możliwości. Narodowy liberalizm Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Moja odpowiedź na wasze posty 17.11.09, 13:04 Gość portalu: Konrad napisał(a): > Np. czy według Was można publikować książkę w internecie, w której będzie > dokładna instrukcja wyprodukowania ładunku wybuchowego na podstawie składników > dostępnych w każdym domu. Tak kolego, powinno byc można taką ksiązkę publikować. Tobie się tylko wydaje, że wiesz co to liberalizm (podobnie jak np. Kaczyński czy Tusk). Jesteś homosovieticus ale nie mam do Ciebie o to żalu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Moja odpowiedź na wasze posty 17.11.09, 13:07 Nie epatuj już swoją starością. Oczywiście, że można coś takiego opublikować i mnóstwo takich publikacji jest. Przepisy na materiały wybuchowe znajdziesz nawet w książkach szanownego Juliusza Verne, które zapewne dobrze znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Moja odpowiedź na wasze posty 17.11.09, 13:13 Nie ma to jak w obronie swoich "argumentow" najpierw rzucic cos co z gory ma ustanowic poglad czytelnika o kontrrozmowcy ("jak dorosniecie, poznacie zycie"), nastepnie rzucic jakis skrajny argument o "ksiazce co to uczy jak bombe zbudowac". Dyskusje nalezy tez oczywiscie zakonczyc ponownie stwierdzeniem o niedojrzalosci dyskutantow z drugiej strony bo a nuz trafi sie ktos kto z loskotem obali stek bzdur i co wtedy ? A tak bedzie mozna "z twarza" wyjsc z dyskuzji ze niby "z dziecmi nie dyskutuje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Odpowiedź IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 13:57 Źle mnie zrozumieliście i chyba myślicie, że jestem złośliwy. Nie chciałem Was urazić tym, że zakładałem, że jesteście jeszcze młodzi. Może po prostu wasze skrajne stanowisko zasugerowało mi, że postrzegacie Świat bardzo jednostronnie i idealistycznie. W żadnym wypadku nie chciałem Was obrazić. Zarzuciliście mi, że przykład z książką jest zły. Ok, to poszukajmy innego przykładu - aborcja. Czy również uważacie, że ktoś, kto nie popiera aborcji nie może być nazwany liberałem? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Odpowiedź 17.11.09, 14:10 jesteś po prostu śmieszny, każdy czytelnik tego forum będzie czytał twoje posty z politowaniem, ja przyznam że dawno takich bzdur jak twoje nie czytałem, używając twoich metod zapytam - skończyłeś chociaż podstawówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Liberał i aborcja IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 14:12 Czy liberałem może być człowiek przeciwny aborcji. Odpowiedz na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Liberał i aborcja 17.11.09, 14:43 liberał może być przeciwny aborcji, oczywiście że tak, ja jestem liberałem przeciwnym aborcji, nie pozwolę na to by ktoś zmusił moją kobietę do aborcji, i na tym właśnie polega liberalizm że nikt mnie do aborcji nie może zmusić, może mi tłumaczyć itd ale ostateczną decyzję jako wolny człowiek mogę podjąć sam!!! i też nie mam prawa nikogo zmuszać lub nie, każdy ma sumienie i niech sam decyduje o tym co dla niego dobre!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Liberał i aborcja IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 14:52 Wpadłeś w swoją własną pułapkę. Przeniosłeś zasady liberalizmu absolutnego na życie ludzkiej istoty ("każdy ma sumienie i niech sam decyduje o tym co dla niego dobre"). A nie sądzisz, że w przypadku nienarodzonej istoty wolność matki i ojca kończy się tam gdzie pojawia się drugi człowiek? Wpadłeś w swoją własną pułapkę. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Liberał i aborcja 17.11.09, 16:02 Gość portalu: Konrad napisał(a): A nie sądzisz, że w przypadku nienarodzonej istoty wolność matki > i ojca kończy się tam gdzie pojawia się drugi człowiek? Tak się powinno widzieć tę sprawę, masz rację. Problem w tym, że tam, gdzie dozwolona jest aborcja zakłada się, że to nie jest jeszcze "drugi człowiek". Poza tym część kobiet uważa, ze to jest właśnie kwestia ich wolności. Tak czy inaczej można czegoś nie pochwalać/byc przeciwnym/uważać za wstrętne i nie zabraniać tego innym. A. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Odpowiedź 17.11.09, 14:20 Aborcja, to problem innej klasy, bo tu w przeciwieństwie do hazardu czy narkotyków musisz rozstrzygnąć między dobrem dwóch zaplątanych w sytuację istot. Albo uważasz zarodek za pełnoprawną osobę a aborcję za zabójstwo - i wtedy naturalny jest zakaz (prawie) całkowity, albo nie - wtedy masz pole do przyzwolenia na aborcję. Liberalizm nie ma tu nic do rzeczy - dla liberała dalej w mocy jest hasło "moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się twoja", ale kwestii czy zarodek to pełnoprawna osoba ludzka nie reguluje światopogląd liberalny, tak jak liberalizm nie określa czy w ziemniakach jest witamina B, albo czy powinno się jeść mięso czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Liberalizm - wybór jednostki jest tylko JEJ wybore IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 14:35 Nie można traktować narkotyków albo hazardu jako problemu tylko i wyłącznie danej jednostki a nie problemu społecznego. Człowiek, który jest uzależniony od narkotyków (dokonał wolnego wyboru) nie odłącza się od społeczeństwa. Po pierwsze będzie potrzebował pomocy (chyba nie chcesz społeczeństwa, które odmówi mu tej pomocy). Po drugie wejdź prawdopodobnie na drogę przestępstwa. Tak więc w praktyce wybór jednostki, nie jest tylko wyborem tej jednostki, ale jest wyborem przekładającym się na całość społeczeństwa. A to oznacza, że "moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się twoja" zaczyna działać w tym sensie, że mamy prawo już zaingerować w samą możliwość aktu decyzji drugie osoby. I nadal można być liberałem. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Liberalizm - wybór jednostki jest tylko JEJ w 17.11.09, 15:18 No właśnie nie można, bo przy aborcji masz konkurujące prawa 2 osób (jeśli uważasz zarodek za osobę), a przy hazardzie czy narkomanii masz osobę vs społeczeństwo, które wzięło na siebie obowiązki opiekuńcze. A wzięło je, bo uważa, że w interesie zbiorowości jest leczenie jednostek z uzależnień - przy czym co najistotniejsze - NIKT społeczeństwa do tego nie zmuszał. Po prostu w pewnym momencie demokratyczna większość DOBROWOLNIE uznała, że dobrze by było uzależnionych leczyć. Społeczeństwo to nie dziecko, które nie ma nic do powiedzenia w kwestii skrobanki. Potem poszło krok dalej i uznało, że w interesie zbiorowości jest niedopuszczanie do uzależnień. Aż wreszcie uznało, że najprościej jest po prostu zakazać korzystania z hazardu czy narkotyków wszystkim, niezależnie od tego czy się uzależnią czy nie. I tak, wyśmiewanym przez niektórych mechanizmem równi pochyłej doszliśmy do punktu, w którym JA nie będę mógł postawić w internecie 10 zł na wygraną Śląska z Piastem dajmy na to, bo ktoś inny może wpaść w szpony hazardu. Liberał na takie państwo nie idzie, tylko przyjmuje np. zasadę - OK, masz prawo do błędu, będziemy cię leczyć, ale tylko raz. Poza tym koszty leczenia zwrócisz. Jeśli chcesz iść dalej i ingerować w możliwość aktu drugiej osoby, to OK - jesteś sobie fajnym demokratą (w końcu większość może chcieć walczyć z uzależnieniami poprzez zakazy), ale już nie liberałem. Dlatego, że przestaje działać "moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się twoja". A dlaczego przestaje działać? Ano dlatego, że JA już nie mogę sobie zagrać, bo państwo raczyło ograniczyć moją wolność. Tylko dlatego, że państwo dobrowolnie zrezygnowało ze swojej wolności do nieleczenia jakiegoś uzależnionego obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Liberalizm - wybór jednostki jest tylko JEJ w IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 15:43 Opisujesz sytuację, która nigdy w praktyce nie będzie miała miejsca. Nigdy nie zbudujesz społeczeństwa, które wprowadzi mechanizmy odmawiające pomocy osobie uzależnionej. Co więcej, nie zbudujesz społeczeństwa, które wymusi na uzależnionym zwrotu pieniędzy. To po prostu niemożliwe. W naszej naturze leży niesienie pomocy drugiemu człowiekowi (nawet jeśli upadnie wielokrotnie, na własne życzenie). Dlatego aby praktycznie ograniczyć problem hazardu należy sięgnąć po blokowanie do niego dostępu. Ja tracę w ten sposób status "liberała absolutnego" ale nadal jestem liberałem w obszarach, które najbardziej czekają na "liberalizm" - (dla mnie taką sferą jest wolność gospodarcza). Moja postawa jest wynikiem chęci ograniczenia kosztów społecznych czegoś, co de facto nie przynosi nikomu żadnych korzyści. Jeśli nie przynosi to żadnych korzyści - lepiej jest się z tym pożegnać. Inaczej mówiąc - jeśli podsumujesz wszystkie plusy i minusy hazardu, to raczej otrzymasz saldo po stronie minusów. Jeśli tam masz saldo, to w jakiś sposób Ty też będziesz poszkodowany (zło rozrzuci się na całe społeczeństwo). Jeżeli będziesz poszkodowany, to hazard - jako zjawisko - uderza również bezpośrednio w Ciebie. Taka jest moja filozofia. Dzięki, za dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Liberalizm - wybór jednostki jest tylko JEJ w 17.11.09, 22:34 Piszesz: "Nigdy nie zbudujesz społeczeństwa, które wprowadzi mechanizmy odmawiające pomocy osobie uzależnionej. Co więcej, nie zbudujesz społeczeństwa, które wymusi na uzależnionym zwrotu pieniędzy. To po prostu niemożliwe. W naszej naturze leży niesienie pomocy drugiemu człowiekowi (nawet jeśli upadnie wielokrotnie, na własne życzenie)". --- Bardzo to optymistyczne, tyle że nie odpowiada rzeczywistości. Społeczeństwo już zgadza się na to, żeby pomoc zinstytucjonalizowana (państwowa) nie obejmowała np. finansowania leczenia bardzo ciężkich chorób - w tym absolutnie niezawinionych (w przeciwieństwie do uzależnień) przez jednostkę. Sytuacji, gdy ktoś zbiera datki czy zaciąga wielkie kredyty na leczenie ratujące życie, bo państwo nie zmieściło terapii w koszyku świadczeń jest po prostu multum. I podejrzewam, że gdyby tylko społeczeństwo miało głosować: czy skromne środki z NFZ przeznaczać na leczenie uzależnień, czy na takie kosztowne operacje, to wynik byłby na niekorzyść uzależnień. To tyle, jeśli chodzi o niesienie pomocy drugiemu człowiekowi. Nie wiem też, dlaczego rozpatrujesz hazard w kwestiach korzyści - rozumiem, że tylko materialnych? Balet czy opera też nie przynoszą takich korzyści, nie mówiąc już o boksie czy podnoszeniu ciężarów. Skoro hazard czy marihuana cieszą się popularnością, to jakieś niewymierne korzyści dają. Nie widzę powodu, by dla wygody państwa, robić kryminalistów z ludzi, którzy grają przez internet czy wypalają sobie skręta. Idąc taką drogą zakazów, za próbę samobójstwa też powinno się wsadzać do więzienia, bo przecież taki koleżka nie płaciłby ZUS-u, podatków, nie płodziłby dzieci, które zapracują na emerytury dla "społeczeństwa". Tak że argumentacja o kosztach społecznych nie trzyma się kupy - wiele wyjątków, brak konsekwencji w wyborze środków zaradczych. A przy okazji ustawy hazardowej mamy już do czynienia z taką nieznajomością hazardu, internetu, że głowa boli. Nie mówiąc już o hipokryzji - "nagłe" odkrycie problemu hazardu i jakaś gorączka legislacyjna, czy raczej ADHD. U nas nawet prawo tworzone powoli jest tak podłej jakości, że przy okazji hazardowej potworek legislacyjny jest wręcz pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowe_kontko A czy Ty wiesz co to takiego hazard? 17.11.09, 15:45 I czy potrafisz go zdefiniować? Bo nasi politycy najwyraźniej nie. Gra u buka jest dla nich hazardem. W ruletkę - też. W black jacka - też (!!!). W pokera - również (to już zwykły wygłup i kompletny brak wiedzy w tym temacie). Ale lotto - to oczywiście tylko niewinna rozrywka wprost stworzona dla takiego społeczeństwa jak nasze. To nie projekt ustawy, ale projekt knota, który ma uśmierzyć ból po fatalnej wpadce semikorupcyjnej. Nikogo w rządzie nie obchodzi, że chcą stworzyć niemożliwego do egzekwowania bubla prawnego. Ważne, żeby w gazetach napisano jak to oni pięknie walczą z uzależnieniami. Kpiny z ludzkiej inteligencji - nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
koxiarz Re: Odpowiedź 17.11.09, 16:27 Gość portalu: Konrad napisał(a): > Źle mnie zrozumieliście i chyba myślicie, że jestem złośliwy. Nie chciałem Was > urazić tym, że zakładałem, że jesteście jeszcze młodzi. Może po prostu wasze > skrajne stanowisko zasugerowało mi, że postrzegacie Świat bardzo jednostronnie > i > idealistycznie. W żadnym wypadku nie chciałem Was obrazić. Wiesz, jest taka tendencja, że statystycznie rzecz biorąc starsi ludzie staja się bardziej konserwatywni. Więc może to po twojej stronie leży problem wieku, a nie po ich? > Zarzuciliście mi, że przykład z książką jest zły. Ok, to poszukajmy innego > przykładu - aborcja. Czy również uważacie, że ktoś, kto nie popiera aborcji nie > może być nazwany liberałem? Żaden człowiek, który nie jest za swobodą wyboru jednostki nawet w skrajnych przypadkach nie powinien uważac sie za libereała. Wyobraź sobie, że nawet jeżeli aborcja bedzie legalna na zawołanie to ciebie nikt do niej nie zmusi, jeżeli nie będziesz tego chciał. Po prostu kwestia tego czy z niej skorzystasz czy tez nie zależeć będzie od twojej decyzji. Twoja wersja "liberalizmu" polega natomiast na narzucaniu wartości podzielanych przez większość(czy aby na pewno?) społeczeństwa reszcie osób, nawet tym, którzy mają całkiem odmienne poglądy od ciebie? Czy to Twoim zdaniem jest liberalizm? W moim rozumieniu NIE!!!. Głoś swoje tezy gdyz nawet jeżeli sa sprzeczne z moimi to masz do nich prawo, jednak NIE UWAŻAJ SIĘ ZA LIBERAŁA, BO NIM NIE JESTEŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
ikmar Re: Moja odpowiedź na wasze posty 17.11.09, 14:23 > Np. czy według Was można publikować książkę w internecie, w której będzie > dokładna instrukcja wyprodukowania ładunku wybuchowego na podstawie składników > dostępnych w każdym domu. > Ależ takie instrukcje są powszechnie dostępne - nawet na stronach historycznych dotyczących działalności podziemia w czasie drugiej wojny światowej - i jakoś nikomu nie zaszkodziły. Jest to najlepszy dowód na to że się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Moja odpowiedź na wasze posty IP: 91.198.246.* 17.11.09, 14:26 > Np. czy według Was można publikować książkę w internecie, w której będzie > dokładna instrukcja wyprodukowania ładunku wybuchowego na podstawie składników > dostępnych w każdym domu. Na pewno nie tam, gdzie dostęp ma każdy. Ale materiały wybuchowe są potencjalnie groźne dla szerszego grona osób trzecich, które nie mają wpływu na to co się stanie po wybuchu. Hazard natomiast ma bezpośredni wpływ na zainteresowanego. Wymijając Twoje argumenty o zrujnowanym życiu całej rodziny odpowiadam, że takiego zainteresowanego można porzucić jeżeli komuś jego wybryki się nie podobają. Brutalne, ale prawdziwe. I to ja nazywam liberalizmem. Wolność wyboru w kwestiach bezpośrednio dotyczących jednostki. Pokój gościu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem ze żłobka Re: Moja odpowiedź na wasze posty IP: 213.172.173.* 17.11.09, 15:00 Konradzie, według Twojego pojmowania świata, nie ukończyłem jeszcze żłobka. Bo jako naiwny i nierozumny zaufałem kiedyś partii, którą miałem za liberalną, a która teraz chce mnie nauczyć, co jest dla mnie dobre, ale ja się na to nie godzę i czuję się obrażony i oszukany. Bo nie chcę, żeby mój sąsiad płacił większy abonament za dostęp do internetu, w którym będą wliczone koszty blokowania mi dostępu do zakładów online. Wolę samemu przegrać swoje 5 zł stawiając przeciwko realowi madryt, niż żeby mój sąsiad w ramach prewencji musiał płacić 5 zł miesięcznie tylko po to, żebym nie mógł znaleźć właściwej strony w internecie. Rozumiem, że mój poziom pojmowania świata jest słabszy od Twojego. Ale mam nadzieję, że na starość nie stanę się takim jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
strange_email Re: Moja odpowiedź na wasze posty 17.11.09, 12:31 i jeszcze jedno, przypominasz mi ludzi, ktorzy mowia - 'nie jestem rasista ale ku%%a czarnych i parchow to nienawidze'. obluda obluda obluda Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Moja odpowiedź na wasze posty 17.11.09, 13:02 Nie ośmieszaj się, Konradzie. Po prostu pisz, że jesteś konserwatystą lubiącym czasami zapodawać sobie małe dawki liberalizmu. Albo że jesteś "liberałem, ale ...". Możesz też być pseudoliberałem - w końcu był nawet Pseudo-Platon, więc żaden wstyd. Po co ściemniać - jestem liberałem, ale bardzo podoba mi się, że dorosły człowiek nie będzie mógł sobie w internecie obstawić zakładu bukmacherskiego. Jestem liberałem, ale przecież nie wolno dorosłemu człowiekowi zapalić skręta, choć może sobie legalnie wykopcić 3 paczki fajek dziennie, zapijając to litrem wódki. Jestem liberałem, ale to państwo ma decydować co sobie w internecie może czytać bądź oglądać obywatel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek wolny Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: 87.204.99.* 17.11.09, 11:55 tobie sie chyba poluzowaly ale styki we łbie , nielubie jak ktos kto niema pojecia o temacie wypowiada sie co jest dobre a co zle, automaty w sklepach owszem zlikwidowac ale nie mozna wrzcac wszyskiego do jednego wora bo tak naprawde zaklady na mecze niewiele maja wspolnego z automatami juz blizej im do totolotka ale ten oczywiscie jest legalny CHOLERNA BANDA OBLUDNIKOW ktora niestety ma poparcie w ciemnym polskim narodzie np.pan Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 11:58 Kolego schizofrenik z ciebie nie liberał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: 195.42.249.* 17.11.09, 12:08 Wy***..j liberale od k**wa siedmiu boleści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka W domu wszyscy są zdrowymi liberałami? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.09, 12:28 Co jadasz, ze tak głupio gadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Prosba IP: 136.182.2.* 17.11.09, 12:31 Moglbys opisac skrotowo jak taki system moglby blokowac te adresy/domeny ? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello No więc, tak, na początek zablokować strony 17.11.09, 15:20 zaczynające się od www., potem wszystkie inne nie mające zakończenia gov.pl i w wszyscy będą szczęśliwi, zdrowi i bogaci, zniknie rak, choroby psychiczne, malkontenctwo forumowe, e-handel itd ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: 62.29.174.* 17.11.09, 12:47 Jeżeli uważasz, że w jakiejkolwiek, nawet najbardziej błachej sprawie, ktokolwiek może zadecydować za człowieka co jest dla niego dobre to jesteś zwykłym BOLSZEWIKIEM a nie liberałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Bolszewik / liberał IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 12:54 Jeszcze raz tłumaczę. Liberalizm absolutny jest rzeczą złą. Przykład z dostępem do książki w internecie z instrukcją skonstruowania ładunku wybuchowego. Albo przykład z aborcją.... Chodzi o to, aby z liberalizmu wyciągnąć to, co jest w nim dobre. Np. nieskrępowana wolność gospodarcza (w tym zliberalizowane prawo podatkowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Mówisz o Socjalliberalizmie IP: 82.139.156.* 17.11.09, 13:07 Postkomuniści,PO ,była Unia Wolności, itp. w tej ideologii się lubują ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Bolszewik / liberał 17.11.09, 13:07 Gość portalu: Konrad napisał(a): > Chodzi o to, aby z liberalizmu wyciągnąć to, co jest w nim dobre. Np. > nieskrępowana wolność gospodarcza (w tym zliberalizowane prawo podatkowe). Czyli komuna w wersji chińskiej? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xnonorx czy dobrze rozumiem? IP: *.chello.pl 17.11.09, 13:09 > Jeszcze raz tłumaczę. Liberalizm absolutny jest rzeczą złą. Przykład z dostępem > do książki w internecie z instrukcją skonstruowania ładunku wybuchowego. Albo > przykład z aborcją.... Zabrońmy ludziom wydawać pieniądze na hazard i blokujmy strony z możliwością gier(dla ich dobra, oczywiście, ale z wyjątkiem lotto), bo ktoś może opublikować książkę jak zrobić bombę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Tusk opublikuje książkę IP: 82.139.156.* 17.11.09, 13:17 "Moja walka z hazardem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyrocznia-1 Strony propagujące nazizm też mogą być? IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xnonorx Re: Strony propagujące nazizm też mogą być? - mogą IP: *.chello.pl 17.11.09, 14:06 Tak, to ja chcę poznać i ocenić co kto ma do powiedzenia. Chciałbym móc poczytać wypowiedzi debili, nazistów i samemu wyrzucić ich (lub nie) do kosza. Nie życzę sobie, żeby robił to za mnie ktoś inny (cynicznie twierdząć, że to dla mojego zdrowia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Bolszewik / liberał IP: 62.29.174.* 17.11.09, 14:14 No to musisz spalić (to zdaje się ulubiony sposób walki Nieomylnych) książki do chemii do klasy 5, bo tam uczą o reakcjach redox. Przynajmniej minie uczyli w dawnych złych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KacuWarung Re: Bolszewik / liberał IP: 94.254.155.* 17.11.09, 16:00 to daj nam nieskrempowana wolnosc gospodarcza. nadal chcemy zarabiac na uprawiajac hazard. Odpowiedz Link Zgłoś
koxiarz Re: Bolszewik / liberał 17.11.09, 16:42 Gość portalu: Konrad napisał(a): > Jeszcze raz tłumaczę. Liberalizm absolutny jest rzeczą złą. Przykład z dostępem > do książki w internecie z instrukcją skonstruowania ładunku wybuchowego. Albo > przykład z aborcją.... > > Chodzi o to, aby z liberalizmu wyciągnąć to, co jest w nim dobre. Np. > nieskrępowana wolność gospodarcza (w tym zliberalizowane prawo podatkowe). Mylisz przyczyny ze skutkami. Otóż wolność wyboru czy dokonac aborcji NIE JEST SAMA W SOBIE ZŁEM. Złem natomiast może być w twoim mniemaniu dokonanie aborcji ale tu juz mamy do czynienia z ocena nie samego liberalizmu ale z oceną danego działania. Dodam, że ocena uwarunkowaną przyjmowanymi przez dana jednostkę(dokonująca oceny) wartościami. Twoje wartości nie musza być moimi wartościami także coś co ty uważasz za zło, ja uważam za coś neutralnego. Juz rozumiesz, czy nadal będziesz bredził o "liberaliźmie absolutnym" jako źle wcielonym? PS. Proponuję wszystkim grę, Tobie również. Przesledźcie proszę wszystkie posty Konrada i zastanówcie się, czy nie trącą wam jego wypowiedzi socjalizmem? Dla mnie jest dośc oczywiste, że "liberał" Konrad preferuje dobro "ogółu społeczeństwa" nad dobrem/wolnościa jednostki. Konradzie, socjalistą cię nie nazwę bo nie mam ku temu podstaw jednak "nie stałeś nawet w pobliżu liberałów". Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro 17.11.09, 13:13 A co ze stronami prawackimi? Np. fronda.pl? W ogóle nie zrozumiałeś też argumentów providerów internetowych. Myślisz, że ot tak, jednym klikiem odetniesz możliwość korzystania z VPN-ów, TOR-a itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murray rothbard Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 13:18 "Hazard, pedofila, strony faszystowskie, strony lewackie - zablokować." - "Jestem liberałem i cenię wolność słowa". Masz ciekawa definicje wolnosci slowa. Tylko po co sciemniac, dlaczego nie napiszesz wprost, ze podoba ci sie sytuacja, w ktorej panstwo trzyma za mordy poddanych? Po co polewac lukrem swoje autorytartne poglady? Wydaje mi sie, ze odnalazlbys sie predzej wsrod KC PZPR albo z drugiej strony w NOPie, a nie wsrod prawdziwych liberalow. Wolnosc slowa to wartosc absolutna. A kazdy zamach na nia ze strony panstwa to czystej wody dranstwo. O powazniejszych konsekwencjach ktorego przekonamy sie w swoim czasie. Tylko wtedy bedzie juz za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Temat polityczny... IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.09, 14:48 ... i nic poza tym - licytowanie sie, kto bardziej jest "anty". Pozniej oczywiscie poleci tlumaczenie typu "chcielismy, ale sie nie dalo", bo taka musi byc kolej rzeczy. > Zablokowanie konkretnych stron jest czynnością bardzo > prostą i darmową. Jesli rozmawiamy o blokadzie skutecznej na piecioletnie dzieci to i owszem - proste filtry sa relatywnie tanie i skuteczne. W przypadku uzytkownikow, ktorzy swiadomie zainstaluja na komputerze np. niewielki program realizujacy szyfrowania i przekierowania blokada nie bedzie ani prosta, ani prawie darmowa a przy odpowiednim poziomie tych, ktorzy chca sie wyrwac i jeszcze byc anonimowym bedzie wrecz niemozliwa. Sorry - jak sie nie udalo zwalczyc dzieciecej pornografii w sieci (prawie na calym swiecie surowo karalnej) to rozpoczynanie walki z (legalnym przewaznie) sieciowym hazardem w internecie nie ma zadnego sensu. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opętany Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: 213.172.173.* 17.11.09, 14:52 człowieku, co Ty gadasz? taki z Ciebie liberał, jak prezydenta Chin. tam też chcą ludziom pomóc poprzez blokowanie internetu według swoich wizji. jak Ty porównujesz zakłady w internecie do pedofili, to gratuluję pojęcia o świecie. ludziom nie można na siłę zakładać kajdanek i ograniczać możliwości wyboru, bo mogą się pomylić. takie systemy zawsze źle kończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.09, 15:01 Tyle, ze nawet w Chinach jesli ktos chce obejsc ich firewalle nie ma z tym zadnego problemu, dlatego jest jeszcze "wsparcie" zaimplementowane w kodeksach karnych: za szyfrowanie transmisji danych grozi w PRC smierc, T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: *.187.228.30.ip.abpl.pl 17.11.09, 15:07 Myślę, że nie masz pojęcia o działaniu sieci większej niż Twoja w mieszkaniu. Wyobraź sobie fitrowanie pakietów przy takiej ilości jaką przerzucają większe routery. Potrafisz sobie wyobrazić fitrowanie tuneli SSH? Sprawdź w wikipedii co to jest, a później zabierz głos. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro 17.11.09, 15:30 > Wyobraź sobie fitrowanie pakietów przy takiej ilości jaką przerzucają większe > routery A co tu do wyobrazenia ? Zawsze mozna od operatorow przepisem zazadac na tyle wydajnych routerow zeby mogly sobie z tym poradzic. Dodatkowo wpisujac odrzucanie pewnych adresow na samym szczycie listy nie bedzie mocno obciazalo procesora rotuera, zwlaszcza ze tego typu reguly odrzucaja pakiety po adresie docelowym/zrodlowym a nie po specjalnie wyrafinowanych kombinacjach flag i innych parametrow. Zawsze mozna zastosowac przezroczyste dla protokolow skrzynki (bridge) ktorych jedynym celem jest ciecie niewlasciwych adresow. > Potrafisz sobie wyobrazić fitrowanie tuneli SSH? Oczywiscie. Np. tnac tunel filtrujesz go (zwlaszcza ze SSH nie szyfruje warstwy IP) Kogo w sumie obchodzi co jest w srodku ? Ale chyba masz na mysli bardziej enkapsulacje IPSec albo SSL/TLS? Bo SSH to bardziej szyfrowanie komunikacji z powloka niz szyfrowanie warstw. Oczywiscie mozna za jej pomoca szyfrowac/tunelowac HTTP ale to troche archaizm. Na dluzsza mete nawet TOR-a mozna skutecznie blokowac uzupelniajac tylko "czarna liste" hostow bedacych hop-ami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quosoo Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: 199.67.203.* 17.11.09, 16:26 > Oczywiscie. Np. tnac tunel filtrujesz go (zwlaszcza ze SSH nie > szyfruje warstwy IP) Kogo w sumie obchodzi co jest w srodku ? Ale > chyba masz na mysli bardziej enkapsulacje IPSec albo SSL/TLS? Bo SSH > to bardziej szyfrowanie komunikacji z powloka niz szyfrowanie > warstw. Oczywiscie mozna za jej pomoca szyfrowac/tunelowac HTTP ale > to troche archaizm. Na dluzsza mete nawet TOR-a mozna skutecznie > blokowac uzupelniajac tylko "czarna liste" hostow bedacych hop-ami. No ale w ten sposob wytniesz ruch niezaleznie od tego czy bedzie on dotyczyl tresci/adresow wyszczegolnionych w ustawie... tak na wszelki wypadek? na jakiej podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro 17.11.09, 20:34 > No ale w ten sposob wytniesz ruch niezaleznie od tego czy bedzie on > dotyczyl tresci/adresow wyszczegolnionych w ustawie... Naturalnie. Ale ustawe mozna tak skonstruowac coby dozwalala na to juz na podstawie "czesci tresci" przesylanych z danego adresu. Wtedy podstawa bedzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quosoo Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: 192.193.245.* 17.11.09, 16:05 > Nie przepadam za PO, ale tutaj ich popieram. Proszę providerów o > nieściemnianie a ludzi nie znających się na temacie o niesłuchanie wypowiedzi > dostawców internetu. Zablokowanie konkretnych stron jest czynnością bardzo > prostą i darmową. Taak? A jak to się robi, panie spec? Deep packet inspection w czasie rzeczywistym wymaga sporej mocy obliczeniowej, czyż nie? No bo jeśli zastosujemy proste wycinanie adresów IP to kolesie którzy tunelują http np. przez ssh, albo tacy którzy korzystaja z serwerów proxy poza granicami kraju beda nam grać na nosie. Czy jest coś o czym nie wiem? Każda forma cenzury prowadzi do totalitaryzmu. Ręce precz od mojego netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Deep packet inspection IP: 212.114.200.* 15.12.09, 15:27 nie zadziała, jeśli się poszyfruje po drodze. TOR, Freenet, Gnunet, ... Ostatecznie - steganografia. W końcu mogę koledze wysłać 30GB zdjęć. To jest spec, którego doświadczenie kończy się na winzgrozowych narzędziach do domowego blokowania stron. A wiedza i wyobrażnia kończą się sporo wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1973 gadka szmatka 21.11.09, 13:31 to moje pieniadze i moge sobie grac kiedy chce! to ja decyduje co i kiedy mam ogladac w necie! juz cenzora raz mielismy! POpaprance chca tu drugie Chiny robic. a jak ktos nie zna umiaru w wydawaniu pieniedzy to jego sprawa. wara politykom od decydowania za mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Dzidziuś - pojedź się poleczyć na nóżki. IP: 212.114.200.* 15.12.09, 15:20 Na główkę już za późno. Począwszy od ujemnego pojęcia, co to jest sieć i jak działa, skończywszy na pomysłach cenzury godnych może Berii, ale nie cywilizowanego człowieka. Ale OK. Po pierwsze włożyłbym Twoje IP (a co tam - całego providera, w końcu ma być prosto) do RSiUN. Nie jestem podmiotem uprawnionym, ale od czego jest obywatelski donosik? Zakładając zwyczajową dziurawość domowego systemu, jakiś bocik rozsyłający porno dziecięce (albo chociaż spam - może nawet hazardowy?) też pewnie się na nim znajdzie; a nawet jeśli nie - zawsze mogę być "życzyliwym, praworządnym zaniepokojonym Obywatelem" uprzejmie podpowiadającym "organom uprawionym"... W ten sposób będziesz miał kagańczyk skrojony na miarę własnych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerocin Operatorzy internetowi nie chcą blokować stron ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 11:37 Zakazywać... Blokować... I to ma być rząd liberalny? Może po prostu zobowiązać właścicieli takich witryn do umieszczania ostrzeżenia, że wchodzi się na stronę dla osób pełnoletnich, które same odpowiadają za swoje czyny i wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugeniusz Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: *.chello.pl 17.11.09, 12:21 Tak to jest jak mechanik będzie wymyślał procedurę przeszczepu serca, dokładnie tak zachowuje się rząd. Wpadli na miną hazardu i teraz nagle tacy praworządni się stali. Róbcie porządku we własnym gronie a obywateli zostawcie w spokoju. Przyznawianie premi, nagrody tak się teraz rządzi nachapać nachapać i wszystko w dupie. Odnoszę wrażenie że słowo oszczędność w słowniku dla polityków to synonim wydawania, wspierania się nawzajem. Jestem obywatel uni i jeśli w holandi czy francji można grać na automatach czy w internecie to ja też mogę mieszkając w Polsce inaczej to sobie wsadzicie tą wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NICK Klasyka Tuska i polskich polityków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 11:39 Klasyka mundialu: rozgrywający Tusk (lub inny polityk) wykopuje na ślepo piłkę (im wyżej poleci tym lepiej i te zachwyty dziennikarzy..), która spada na głowy podatników niczym grom i oczywiście ląduje na aucie. W ten sposób bez najmniejszego wysiłku odzyskuje ją przeciwnik (tu firmy hazardowe). Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Operatorzy internetowi nie chcą blokować stron ... 17.11.09, 11:47 To w koncu zyjemy w Polsce czy Chinach lub Rosji? To jest skandal zeby w srodku Europy rzadzace Tuski cenzurowaly internet bo sie na Rycha obrazili. Odpowiedz Link Zgłoś
zimny.mycio Operatorzy internetowi nie chcą blokować stron ... 17.11.09, 11:53 to przykre, że zaledwie 20 lat po obaleniu komunizmu w Polsce, na drodze pomysłu cenzurowania internetu stają przepisy UE, a nie przepisy polskiej, demokratycznie uchwalonej Konstytucji czy naprawdę nikt z polskich urzędników zaangażowanych w ten projekt nie zna art. 54 ust. 2 zdanie pierwsze naszej Konstytucji, zgodnie z którym "cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane"? Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro 17.11.09, 12:07 Jestem całkowicie przeciwny zakazowi e-hazardu. Na tej samej zasadzie zabrońmy picia alkoholu, też jest szkodliwy. Ja potrafię kontrolować picie, raz kiedyś fajnie wypić piwko albo flaszkę z kolegą. Podobnie raz na jakiś czas lubię pobawić się obstawiając kilka meczów na expekcie. Dlaczego ktoś mi chce zabronić wydawać moje pieniądze w sposób, który lubię ? Do tego ta skrajna hipokryzja. Lotto to już nie hazard ? Tam emeryci nie przegrywają ostatnich zaskórniaków licząc na miliony ? Mam nadzieję, że ktoś uprawniony złoży skargę do TK na ten prawny bubel. Każdy myślący człowiek wie, że teraz tak krytykowany hazard zejdzie do podziemia. Gdzie mafia będzie pobierać haracz i ścigać dłużników. Czy ktokolwiek myślący wierzy, że uzależniony hazardzista przestanie grać, jak się ustawowo to zakaże ? Będzie wydawał na loterie, w 3 karty, pokera itd. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx jak tak dbają o mnie, to niech podatki zmiejszają 17.11.09, 12:03 a nie będą mnie uszczęśliwiać, bo dziecięciem jestem i tatuś_rząd zadbać o mnie musi. Ministerstwomi i politykom: ręce precz od internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
wassercug_fajwel Tusk ile wziąłeś od naziemnych buków 17.11.09, 12:07 za blokowanie internetowych? Sugeruję powołanie natychmiastowej komisji w celu prześledzenia związków pomysłodawców tej ustawy z tzw. naziemnymi firmami bukmacherskimi!!! Jeśli ta ustawa przejdzie w takiej formie to Tusk pożegna się z marzeniami o prezydenturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Tusk ile wziąłeś od naziemnych buków IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.09, 12:32 no tak, tylko zapomniałes że naziemni pójdą z torbami dzięki podniesionemu podatkowi do 50%... Pomysl jak to teraz wygląda przy 10% a jak będzie wyglądać przy 50% - nie będzie kursów poniżej 2,02, teraz zajrzyj sobie w ulotkę np. z STS i powiedz ile masz meczy, w których faworyt nie ma kursu niższego od tego 2,02? Więc albo nie będziesz mógł typować takiego meczu albo będą musieli dopłacać do każdego typu, a wiesz jaką obecną rentownosć mają buki w Polsce? Kilka procent... więc następnym razem nie wypowiadaj się na temat, na który nie masz zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Tusk ile wziąłeś od naziemnych buków IP: 167.236.248.* 17.11.09, 13:04 podatek ma byc od dochodu, czyli samej wygranej, teraz jest od przychodu w rezultacie tej zmiany nawet kurs 1,01 da ci zwrot w postaci 1,005 wiec bedzie wrecz odwrotnie niz piszesz i kursy ponizej 1,1 wroca do oferty, ale kto sie bedzie bawil w ryzyko bukmacherki jak polowe zyskow zabierze panstwo to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Tusk ile wziąłeś od naziemnych buków 17.11.09, 15:40 Od dochodu gracza czy dochodu bukmachera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yc Operatorzy internetowi nie chcą blokować stron ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 12:16 a podobno to rząd liberalny. buahahahahhaha a może tak jakaś delegacja na Białoruś w celu podpatrzenia bardziej doświadczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Nasze rządy słyną z "ekspertskich" decyzji i ustaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.09, 12:26 Ostatnio były np. szczepionki, kastracja chemiczna, skubanie OFE - wszystko na łapu-capu, bez pojęcia i sensu. Teraz będzie odcinanie i blokowanie. Jeśli nie potrafisz - nie pchaj się na afisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Jezeli blokują intternet w liberalnych Chinach IP: 82.139.156.* 17.11.09, 12:26 To i w Polsce można ! W Polsce jest wzrost gospodarczy i w Chinach dzięki liberalnym i światłym rządom ! Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Połowa Polaków popiera cenzurę w sieci! 17.11.09, 12:32 Sądząc po rosnących sondażach dla Tuska i PO, nie straszna Nam kontrola w sieci! Bezkrytycznie ufamy swojemu idolowi. Nie chcemy Kaczyńskich i rządów ciemnogrodu, który by z Nas Polaków robił przestępców i aferzystów! A że już niedługo każdy z Nas stanie się potencjalnym przestępcą za sprawą ukochanego Tuska? To... wina PiSu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Połowa Polaków popiera cenzurę w sieci! IP: 212.244.210.* 17.11.09, 12:42 Chodzi Ci o te badania robione wśród losowo wybranych członków elektoratu? Te badania to bezczelna ściema, PO to chora banda pijarowców i naokoło mnie w końcu coraz więcej osób zaczyna to dostrzegać. Tusk! Zejdź na ziemie! Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Tusk robi z Polski Chiny 17.11.09, 14:25 biorac od Chinczykow akurat to co najgorsze. To zwyczajny cenzor z usmiechem sprzedawcy telewizorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa2000 Przecież Donek i jego kompania to kompleni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 12:39 dyletanci we wszystkim. Proszem i powiedzieć co taku Ryży wie o gospodarce, kiedy prócz zwrywania owoców w Szwecji i malowania kominów nigdy nie pracował uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Zdjęcie! 17.11.09, 12:46 Karta na zdjęciu ma zasłonięte cztery liczby. Jako że, jest to karta mBanku, to zaczyna się od liczb 405670, wtedy zostaną do sprawdzenia tylko trzy liczby (tysiąc możliwości). Ostatnia liczba jest cyfrą kontrolną, wyliczaną z pozostałych. Zastosowanie algorytmu walidacji karty do tysiąca tak wygenerowanych numerków daje stu kandydatów do tytułu "karta ze zdjęcia". Gdyby zdjęcie było w ciut lepszej jakości i dało się odgadnąć jeszcze jedną cyfrę z prawej byłoby jeszcze mniej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CV* Re: Zdjęcie! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.11.09, 22:19 No i? Co z tego? Idź popracuj jako kasjer w dowolnym dużym sklepie, będziesz miał w ciągu kilku dni do dyspozycji kilkaset numerów kart kredytowych jakie przejdą przez twoją kasę (wystarczy w miarę dobra pamięć). Zachodzę w głowę - cóż ci po tych numerach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Operatorzy internetowi nie chcą blokować stro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 12:48 Rząd pod pozorem walki z hazardem i pedofilią próbuje nam zafundować urzędową cenzurę internetu. Mam nadzieję, że Bruksela na to nie pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miq Operatorzy internetowi nie chcą blokować stron ... IP: *.net.pbthawe.eu 17.11.09, 12:49 krew mnie zalewa! liberalizm i po ma się jak piernik do wiatraka. też lubię poobstawiać mecze na necie, już z dwa lata gram i nic nie straciłem wręcz przeciwnie. to jest moja sprawa co robię i jeśli nikomu krzywdy nie robię to się odczepcie ode mnie. to nie jest państwo demokratyczne, to jest państwo policyjne! PO=g*wno Odpowiedz Link Zgłoś
msygula vincento 17.11.09, 12:58 czy tylko ja mam takie zboczenie ze jak slysze tych miotajacych sie kaplicow, tuskow mowiacych raz o biednych uzaleznionych dzieciach, innym razem o biednym totolotku, o 50 % podatku to widze ta cynicznie usmiechnieta mordke ministra vincenta. pomijajac ze dla znajacych temat w wiekszosci to sa bezsensowne pomysly ,to zmienienie koncepcji o 180 stopni co drugi dzien jest kompromitacja tych urzednikow. a nasz vincent juz tyle razy klamal z usmiechem na ustach ze ta jedna cyniczna zagrywka wiecej nie robi mu roznicy. przeciez gdyby to od niego zalezalo to on opodatkowalby wszystko co mozna a reszte zlikwidowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paker pytanie - neteller IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 13:10 czy polskie służby celne oraz skarbówka mogą mieć wgląd w polskie konta neteller? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: pytanie - neteller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 14:12 Moga, ale tylko i wylaczenie w przypadku prowadzenie postepowania karnego albo karno skarbowego przeciwko Tobie. Nie moga profilaktycznie! A wiec karta netellera i nic sie nie zmienia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windziarz Re: pytanie - neteller IP: *.e-wro.net.pl 17.11.09, 15:17 ...albo Moneybookers. Nie ważne. Istotą jest że ustawa przygotowana na kolanie, przez ludzi mówiąc delikatnie nie znających się na rzeczy. Będę mi mówić co mam robić z własnymi pieniędzmi. Wieczorami po pracy, siadam i gram sobie w pokera - widać ze p.Tusk i reszta szajki kompletnie nie ma pojęcia na czym polega dzisiejszy poker. Skoro Texas Holdem to hazard to pytam czym jest Totolotek. To jest dopiero hazard i loteria. Cytując słynnego Cygana: "banda złodziei" chyba pora "ich zblokować" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maarkoo polityczny IP: 91.198.246.* 17.11.09, 13:13 Witam Ciekawe czy po dojsciu do wladzy innej partii politycznej na liscie tych stron znajdzie sie np wyborcza czy strona po. Dobry pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1973 Re: kto myśli, że Tusk myśli?? :) 21.11.09, 13:32 on nie ma czym myslec, pogibaniec jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray wolnosc w internecie!!!! IP: 80.50.132.* 17.11.09, 13:52 Apel o WOLNOSC w internecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larry Operatorzy internetowi nie chcą blokować stron ... IP: 86.47.244.* 17.11.09, 13:56 pracuje u booka i wiem ze nic sie nie zmieni. najwyzej pozwolimy ludziom korzystajacym z polskich kart korzystac z angielskiego albo irlandzkiego ip podajac instrukcje jak zmienic ip na stronie. nie takie rzeczy robia w sieci nawet dziadki hazardzisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Post Strony propagujące nazizm też mogą być ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 14:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny czlowiek Re: Strony propagujące nazizm też mogą być ? IP: 87.204.99.* 17.11.09, 14:49 co ty poruwnujesz przyglupie zakaldy na mecze z nazizmem to jest wlasnie myslenie ustawodawcow i tu tkwi blad . Chyba naprawde czas wypieprzac z tego kraju a szkoda tak dobrze sie zapowiadalo narobili przekretow Rychu ze Zbychem a teraz nas za to rozlicza GNOJE GNOJE GNOJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Strony propagujące nazizm też mogą być ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 15:01 Ale o co Ci chodzi? Czyli co? Strony propagujące nazizm powinny być blokowane czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KacuWarung Re: Strony propagujące nazizm też mogą być ? IP: 94.254.155.* 17.11.09, 16:40 jasne ze nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Odwracając - a strony propagujące holocaust? IP: 212.114.200.* 15.12.09, 15:40 Mogą mówić o tych samych wydarzeniach, używając tych samych materiałów, może zmieniając napisy pod zdjęciami. Inaczej - na pewno chciałbyś, żeby o naziźmie nikt nie wiedział? Czyli chciałbyś, żeby swastyka stała się symbolem neutralnym kulturowo, a nazizm stał się pustym słowem? Jak dojdzie do opisu II W.Ś., to albo się ją wymaże, albo powie, że wywołały ją krasnoludki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Koszulki z Che Guevara zabronione - bardzo dobrze! IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 14:05 Ja osobiście uważam, że niektóre symbole, powinny zniknąć z naszego życia. I bardzo się cieszę, że np. symbole lewaków będą powoli tępione przez prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Koszulki z Che Guevara zabronione - bardzo do 17.11.09, 15:39 Na przykład krzyż ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Koszulki z Che Guevara zabronione - bardzo do IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 15:46 sir_fred napisał: > Na przykład krzyż ... > Serio myślisz, że krzyż spełnia prawo symetrii do Che Guevara'y? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Koszulki z Che Guevara zabronione - bardzo do IP: 212.114.200.* 15.12.09, 16:11 Nie. Jest tu widoczna znaczna asymetria - Che nie wymordował tylu Indian co Hiszpanie spod znaku krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ A ja się nie cieszę. IP: 212.114.200.* 15.12.09, 16:09 Zastanów się - a co, jeśli okaże się, że Twoje poglądy nie pasują innym? Dobrowolnie poddasz się eutanazji? Odpowiedz Link Zgłoś