gem58 29.09.10, 12:48 Boże, widzisz i nie grzmisz!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: 217.147.104.* 29.09.10, 13:58 Wiekszosc zwiazkowcow to debile - kolesnie nie rozumieją ze zycie na kredy to nie jest opcja. teraz mamy 19000 zadłuzenia na osobe i wiekszosci tego zadłuzenia to jest ich wina. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk 29.09.10, 14:07 Ja chętnie spłacę te swoje 19000, bylebym nie musiał płacić na związkowe bydło, KRUS, księży i przywileje górniczo-mundurowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_mercy za 15-20 lat Chińczycy wprowadzą w Europie swoje IP: *.prz.com.pl 29.09.10, 14:36 zasady ekonomii - zero emerytur, zero zasiłków, świadczeń i ubezpieczeń, praca w montowniach rowerów dla co lepiej wykształconych i mówiących po chińsku Europejczyków za 100 Euro miesięcznie ... komu się nie będzie podobało to będzie mógł wyemigrować do Afryki lub Ameryki Południowej ale tylko do czasu, dopóki granic nie zamkną ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: za 15-20 lat Chińczycy wprowadzą w Europie sw IP: *.140.161.225.static.user.ono.com 29.09.10, 15:05 Hiszpania nie stoi, protestuja zwiazki, wiec duze fabryki maja problem, ale zwykli ludzie poszli do pracy, bo zwiazki maja gdzies (i z wzajemnoscia zreszta), metro i cala komunikacja jezdzi, rzadziej ale jezdzi, sklepy i bary otwarte, reformy juz dawno zatwierdzone, wiec ten caly "strajk generalny" i tak bez sensu (a reformy sa w porzadku, to przed reformami bylo w tym kraju cos nie tak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupolog Chińczycy w Zjednoczonych Emiratach Europejskich IP: *.chello.pl 29.09.10, 18:32 tak tylko chciałem uściślić Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Chapeau bas! Ale będzie kino, jak Chiny wezmą się 29.09.10, 16:48 ...za Europę. A Ameryka zmuszona będzie tym razem patrzeć i klaskać... Gość portalu: no_mercy napisał(a): > zasady ekonomii - zero emerytur, zero zasiłków, świadczeń i ubezpieczeń, praca > w montowniach rowerów dla co lepiej wykształconych i mówiących po chińsku Euro > pejczyków za 100 Euro miesięcznie ... komu się nie będzie podobało to będzie mó > gł wyemigrować do Afryki lub Ameryki Południowej ale tylko do czasu, dopóki gr > anic nie zamkną ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.Red-81-44-71.dynamicIP.rima-tde.net 29.09.10, 14:39 To sie nie uda. Dowolny rząd będzie im pchał forse, nie licz ze bedzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspirant Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.realestate.net.pl 29.09.10, 15:09 Proszę was jescze tylko 1 rok (JEDEN ROK) i ide na emeryture policyjną bo mam przepracowane 14 lat pózniej niech swiat sie wali przeciez MSWA musi mi załacić Odpowiedz Link Zgłoś
19790222x Ja to załtwic mogę, ale 29.09.10, 15:13 Nie uda mi się wygrać pewnie wyborów, a w TVN o mnie nic nie powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londres światowy kryzys finansowy to wina związków? dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:09 jesteś maciek niewiarygodnym idiotą Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 o jeden z tych ślepych... 29.09.10, 14:12 hahahaa oto przyklad idioty ufacza temu co mówia jego ciemieżyciele hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: 212.244.185.* 29.09.10, 15:01 ja nie jestem zadłużony, mów za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoteM Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:00 i bardzo dobrze! niech tym paniskom się nie wydaje że sami z siebie mają p[ieniądze! to z ludzi prawdziwej pracy ONI mają majątki! nie dajcie się oszukać. wam tez się należy godne życie a nie tylko garstce ludzi! tak działa platforma! kupuje bogatych a ci biednych trzymają za mo..dę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkmkm Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: 84.12.192.* 29.09.10, 14:02 lepiej obciazyc dlugami przyszle pokolenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.Red-88-3-184.dynamicIP.rima-tde.net 29.09.10, 14:43 O tak. Zwłaszcza tymi na ratowanie banków które umoczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madraLA Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.10, 14:03 A w Niemczech spokoj,blogi spokoj......,bo tak trzeba i poprawnie politycznie. Tu latwo sprawuje sie wladze.W Demokracji ,koniecznie. A kiedys wysmiewano sie z panstw Ost-bloku. Paradoksalny czas.....gdzies umieraja z braku zywnosci.....a w Europie nadprodukcja..... i mamy "nie jesc".To w duzej przenosni. Co za czasy......! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt40 Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 16:11 Życie na kredyt, to okradanie naszych dzieci i wnuków. A kradzież jest karalna. Zatem związkowców należy oskarżyć za nakłanianie i przymuszanie do kradzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asior Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.polnet.tv 29.09.10, 14:03 A ja mam pytanie- kto jest wierzycielem tego zadłużenia? Czyli komu my wszyscy jesteśmy dłużni? Odpowiedz Link Zgłoś
doggod Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk 29.09.10, 14:13 Bardzo dobre pytanie. Tez prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szimurina Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:35 no to ja odpowiem bankom, różnym pytanie co produkują banki i po co im ciągłe zyski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szimurina Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:37 ja mam inne pytanie chodź łączące się pytanie: na co idą zyski banków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.dclient.hispeed.ch 29.09.10, 15:30 Ale bzdury gadacie chlopaki. Wiekszosc dlugu w PL jest wlasnoscia OFE, czyli zaleza od niego WASZE emerytury. W Niemczech nie wprowadzono OFE wiec caly dlug nalezy do sektora prywatnego. To znaczy, ze mimo, ze nasz kraj jest biedny to jednak ma oszczednosci w OFE gdy Niemcy nie maja zadnych. Wiec z tym dlugiem to sie zastanowcie bo jak Polska fiknie i nie bedzie splacac zobowiazan, to sie okaze, ze nasze konta w OFE wynosza 0. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx No własnie, kto jest wierzycielem tych długów? 29.09.10, 14:17 > A ja mam pytanie- kto jest wierzycielem tego zadłużenia? Czyli komu my wszyscy > jesteśmy dłużni? No włąśnie o to samo miałem zapytać, więc podpisuję się pod pytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk 29.09.10, 14:25 Ot właśnie. Należy stawiać takie proste pytania. Kto jest wierzycielem, kto dłużnikiem. Wyszłyby bardzo ciekawe wnioski - że podwyżki nie idą na wierzycieli a na pośredniczą brać urzędniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
nadstulejnik_etatowy Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk 29.09.10, 14:27 Ja również bardzo proszę o odpowiedź. Gość portalu: Asior napisał(a): > A ja mam pytanie- kto jest wierzycielem tego zadłużenia? Czyli komu my wszyscy > jesteśmy dłużni? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrol73 Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk 29.09.10, 14:54 Dobre pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głość Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: 217.153.194.* 29.09.10, 14:36 Kto jest wierzycielem? OFE, TFI, banki. Jak państwa zbankrutują to oszczędności utracą Ci, którzy powierzyli pieniądze powyższym instytucjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turi Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.mofnet.gov.pl 29.09.10, 14:36 Jesteśmy dłużni np. Bakowi Światowemu i Międzynarodowemu Funduszowi Walutowemu. Do tego jeszcze dochodzi stały spadek siły nabywczej pieniądza, czyli inflacja. Skutek jest taki, że jeśli by każdy rząd i jego obywatele chcieli spłacić długi, to właściwie zabrakłoby pieniędzy, które są w obiegu. Inflacja powoduje, że jeśli spłacę 1000 zł kredytu nawet bez oprocentowania, to to oddane 1000 zł jest już mniej warte, niż to które pożyczyłem. Stąd wynika faktyczna niespłacalność całości długu państw i obywateli, czyli będą nas straszyć dziurą budżetową już zawsze. Ogólnie warto jest zainteresować się podstawami funkcjonowania systemu bankowego. Wpiszcie do wikipedii np. "stopa rezerwy obowiązkowej" albo "fractional reserve system" albo zobaczcie paradokument Zeitgeist Addendum - dostępny za darmo w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 to bardzo proste - już tłumaczę 29.09.10, 14:40 winni jesteśmy m.in. przyszłym emerytom, którzy tych emerutur nigdy nie dostaną. to raz. Winni jesteśmy posiadaczom polskich obligacji. Duża ich część to nasi obywatele, którzy też kiedyś tej kasy nie dostana z powrotem. Przypadek kliniczny - mój znajomy - emeryt mundurowy z sutymi aoanażami płaconymi z budżetu. nie ma co robić z tą kasą - kupuje obligacje w duzych ilościach - to już jest chore - państwo płaci staremu dziadowi dużą kasę praktycznie za nic, zadłuża sie zeby mu zapłacić u niego samego, zeby dalej sie zadłużyć, żeby spłacić odsetki od długu, który zaciągnęło u niego samego, aby mu zapłacić. Do tego jacyś zagraniczni inwestorzy, którzy za nasze obligacje i bony skarbowe zapłacili wirtualna kasą wyprodukowaną w jakims bankowym komputerze. No i tez Chiny, które przysłały nam miliony ton plastikowego badziewia, za które jeszcze nie zapłaciliśmy, bo szary (tzn. szarożółty) Chińczyk przy fabrycznej maszynie może przecież poczekać... i tak to. Kiedyś myślałem, że to jest chory system i musi upaść. teraz już wiem, ze bedzie trwać. Dług na papierze bedzie rósł, wszyscy wiedzą że nikt go nie spłaci, cały ten cykl przekracza długością średnie życie człowieka, więc jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 Masz racje hooligan1414, ale ja jestem optymista 19.11.10, 15:55 i wiem ze bedziemy musieli wyczyscic obligacje jakie przekazemy naszemu nastepnemu, logicznemu i o Internet opartemu pokoleniu. Wszyscy zyjemy w snie, a najbardziej Pan "Bernaki" szef FEDu, Maurice Strong (ten od zarzadzania CO2), Edmund de Rotchild ten co ten CO2 sfinansowal, i cala kupa magikow, ktorzy nie wiedza ze jest Internet i ludzie na "samym dole" nadal porozumiewaja sie prostym jezykiem faktow. Gdyby nie Internet to ta sielanka trwalaby moze 2 pokolenia dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Będzie 1001 poprawek do budżetu. 29.09.10, 14:03 Będzie 1001 poprawek do budżetu. Pociśnie, pogniecie i podoi w budżecie. Gdy kryzys się panoszy i klapa gospodarcza. Mnie wystarcza kaszanka, PiSlamowi nie starcza. Zbyt mało dają spółki, zagarnięte z „RUCHU”. Utrzymywanie partii w bolszewickim duchu. Zwiększać wydatki w budżecie, niech oszczędza rząd. Oszczędzać na PiSlamie i księżach to błąd! Pilnują ile dostaną w Senacie i Sejmie. I Radio Maryja czy „moherom” zdejmie. Deficyt zwiększyć dla spaślaków Świadka. Inaczej związkowcy nakopią do zadka. Będzie na kopalnie, szczególnie geotermie. Na konkordatowy zapis emerytom zdejmie. Deficyt wysoki i nie może być manka. Odkładaj na pogrzeb, musi starczyć kaszanka! Gdy masz dość kaszanki i pies od niej ucieka. Program wyborczy „leppiej” na ciebie już czeka. Leppiej od Leppieja katonazikomuny. Czy kaszanę wybrałeś, dlatego żeś durny? Widzisz plusy dodatnie za bramą cmentarza. Stojących tu mało, tu poleżysz powtarza. Musisz wywalczyć większy zasiłek pogrzebowy. Emeryturę dać na kościół rydzykowy. Wierny, chory i biedny w związkowym pochodzie. Tylko ze złodziejami zbawiony narodzie. www.youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8 I spuścili pislam ze smyczy. I krzyczy, i krzyczy. Do zaniku, zatkania słuchu. Byle, byle nie o RUCHU! Ustawiona korupcyjna ustawa. Umorzona niejedna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beckett Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.chello.pl 29.09.10, 14:05 Nie można protestować przeciwko matematyce. Protesty przeciwko demokratycznie wybranym rządom, które sygnalizują konieczność dyscypliny finansowej, w krajach liberalnych, gdzie panuje wolność słowa, zrzeszania się, udziału w partiach, debaty - to dziwy nad dziwami. (szukam pracy - jacekkotowski.blogspot.com) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.Red-88-3-184.dynamicIP.rima-tde.net 29.09.10, 15:00 Rządy te dotując swoich kolesiów w bankach utraciły wszelki mandat do decydowania o finansach kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijakopalacz Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:06 Podoba mnie siem. Lenin wiecznie żywy. Miał chłop rację, komunizm opanuje Europę, a ja sobie będę mógł "poszczelać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarizabalaga-3 Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:06 I bardzo dobrze niech zgniły zachód poczuje co to bieda.Naigrawali się z krajów komunistycznych ,mieli nas za biedaków to teraz "nie śmiej się dziadku..."Wcale mi ich nie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ufffaa Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk 29.09.10, 17:09 Zwracam uwage, ze tzw. zgnily zachod nie jest zadna homogenna masa. Wrzucanie do jednego kotla np. Wloch i Niemiec jest po prostu smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rah Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: 62.233.181.* 29.09.10, 14:06 Tak, tak protestujmy sobie, a najlepiej organizujmy masowe strajki. Dzięki czemu nasze firmy w ciągu jednego dnia, będą mogły ponieść milionowe straty i na pewno będzie im łatwiej walczyć z kryzysem i z pewnością staną się prężniejsze i będą miały większy kapitał. Doprowadźmy się na skraj bankructwa rozpasaną polityką socjalną i rozdawaniem pieniążków na prawo i lewo. Czy przeciętny Europejczyk nie może zrozumieć, że ograniczenie wydatków jest również w jego interesie, by jego miejsce pracy mogło istnieć i żeby te lepsze czasy jednak kiedyś nastąpiły. Cudownie się wszystko samo nie naprawi...Czasami kilka miesięcy trzeba zacisnąć pasa, żeby nie wpaść w długi ale dzięki temu łatwiej jest powrócić do normy. Podsumowując: gospodarka głupcy! Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk 29.09.10, 14:45 Gość portalu: Rah napisał(a): > Tak, tak protestujmy sobie, a najlepiej organizujmy masowe strajki. Dzięki czem > u nasze firmy w ciągu jednego dnia, będą mogły ponieść milionowe straty i na pe > wno będzie im łatwiej walczyć z kryzysem i z pewnością staną się prężniejsze i > będą miały większy kapitał. Doprowadźmy się na skraj bankructwa rozpasaną polit > yką socjalną i rozdawaniem pieniążków na prawo i lewo. Czy przeciętny Europejcz > yk nie może zrozumieć, że ograniczenie wydatków jest również w jego interesie, > by jego miejsce pracy mogło istnieć i żeby te lepsze czasy jednak kiedyś nastąp > iły. Cudownie się wszystko samo nie naprawi...Czasami kilka miesięcy trzeba zac > isnąć pasa, żeby nie wpaść w długi ale dzięki temu łatwiej jest powrócić do nor > my. Podsumowując: gospodarka głupcy! chyba w Twoim interesie matole, ja osobiście mam w dupie taki interes, 1.jestem albo za rewolucją, może i długo podczas nie pożyje - mała strata ("marność nad marnościami...") - ale zdążę popatrzyć jak te wszystkie kur-wy ze świata polityki i finansjery płoną na stosach po obdarciu ze skóry, 2.albo za sra-niem na to zadłużenie (dzieci nie mam i mieć nie planuję, bo ludzie to najgorszy gatunek na tej planecie i należy dążyć do jego wymarcia), a te kur-wy - jak wyżej - mają po pięciu, sześciu potomków, niech one się zżerają wzajemnie za chciwość swoich matek i ojców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.Red-88-3-184.dynamicIP.rima-tde.net 29.09.10, 14:57 Ciągle mamy zbyt wielu którzy chcą kraść. Zachlastanie się po pas niczego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijakopalacz Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 15:16 Czemuś nie był taki mądry w latach osiemdziesiątych. Wtedy miałeś w dupie milionowe straty przedsiębiorstw i dlatego doprowadziłeś ten kraj na skraj przepaści. Wydatki to należy obciąć dla takich jak ty. Minimalna płaca netto 2500 zł maksymalna 25000 zł a nie 250 000 zł. Przecietny europejczyk ma większe pojecie o gospodarce od ciebie i doskonale rozumie gdzie jest kasa. Jak głowa rodziny przepija wypłatę to się tę głowę ucina a nie zaciska pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:06 Hahahah, no jak zwykle, w Polsce tylko związkowcy - a to za sprawą kilku decydentów którzy siedzą na czele związków, biorą niebotyczne pieniadze za nic i wmawiają szarej masie przeciętnych związkowców jak to się w Polsce źle dzieje. Panowie decydenci wiedzą że bez protestów ,które zresztą sami organizują utracą swoje przywileje i wysokie pensje.Wmawiają że prywatyzacja jest zła i podjudzają - a gdyby tak usunąć cały pion decyzyjny (solidarność zakładową)i prowadzić ją na normalnych warunkach przeciętnemu pracownikowi żyło by się lepiej i zakład stał by się rentowny. Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 natomiast u nas ... 29.09.10, 14:11 jeszcze niedawno ciemnotę ludziom jak w średniowieczu wciskały media Michnika i Walterka.. związki zawodowe to przeżytek w europie zachodniej!!! nie dajcie się wrobić wierzcie tylko obszarnikowi który zarabia w kryzysie na Was tylko 1000% więcej niż wy.. w imię kryzysu i zaciskania pasa.. buahaha.. Jak to strajkują?? w europie? gdzie na Nasze warunki litr benzyny kosztuje 1,2zl??? żle im? i kto to organizuje? te związki które nie istnieją bo przecież nie są potrzebne???? dziwne.. trzeba znów dac czas 4 lata na reformy thuskowi bo przez te wstrętny PIS to wszystko !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp To już kilkadziesiat lat mija od zakończenia II WŚ 29.09.10, 14:22 Przez ten czas Zachodnia Europa utopiła biliony Euro na hodowlę pasożytów. Teraz Unia może ogłosić sukces: rozrost populacji pijawek przekroczył najśmielsze prognozy. W końcu coś się Unii udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Lewactwo 1968 IP: *.Red-88-3-184.dynamicIP.rima-tde.net 29.09.10, 14:46 Oto pokolenie które teraz nami rządzi. Dziwkarze, pijacy, narkomani, szumowiny. Europa pod ich kierownictwem stanie się Afryką - bis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walka Socjalizm padł, teraz chciwość rujnuje kapitalizm IP: *.ipgum.pl 29.09.10, 14:25 Brak przeciwwagi w postaci bloku komunistycznego spowodował rozwydrzenie władców kapitału, co nieuchronnie doprowadzi do krachu tzw kapitalizmu i nowej rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 29.09.10, 14:26 I oby się nawzajem powybijali (Związkowcy z Rządami)...to może wyjść tylko na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop a ja wlasnie siedze w atenach... IP: *.1.64.92.dsl.dyn.forthnet.gr 29.09.10, 14:26 i szlag mnie trafia, cala komunikacja miejska stoi do 16... Taksowkarze podjezdzaja stadami pod grupki machajacych do nich ludzi, czesto maja juz pasazerow, wybieraja sobie klientow po adresie pod ktory chce im sie lub nie chce jechac, ( moj adres widac malo korzystny, wiec utknelam w kafejce ze zbojecko drogim netem :-) ), jeden z panow taksowkarzy przejechal po nodze pani o kulach, nie przejal sie zbytnie, za to narod ruszyl tlumnie i otoczyl pania, najwyrazniej nie dzwoniac pod 112 a jedynie komentujac i wypytujac czy noga bardzo boli, z kolei mi sie w pysk oberwalo od gestykulujacego pana i ledwo odratowalam z ulicy polamane okulary generalnie burdel, burdel, jeszcze raz burdel grecy rzeczjasna narzekaja, ze im sie fatalnie zyje, tylko ze jak im mowie, ile zarabia (sluzba zdrowia) moja matka, to twierdza, ze chyba zle przeliczylam na euro... a gdy dodaje, ze ceny u nas jednak podobne, to nie wierza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Grecka rewolta rozlewa się na Europę IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.09.10, 14:27 dzięki ci Boże, przeżyję dwie Wiosny Ludów! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Grecka rewolta rozlewa się na Europę IP: *.Red-88-3-184.dynamicIP.rima-tde.net 29.09.10, 14:40 Musi, bo inaczej banki złupią państwa do suchej nitki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo z bagien Re: Grecka rewolta rozlewa się na Europę IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 29.09.10, 14:47 państwa i nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Grecka rewolta rozlewa się na Europę IP: *.Red-88-3-184.dynamicIP.rima-tde.net 29.09.10, 14:54 Fakt. Jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.era.pl 29.09.10, 14:29 Przeciez to normalne, aby coś miec trzeba odkładać i zaciskać pasa. Rozbestwieni są ludzie, co niby Państwo ma dać? sam sobie zapracuj, nie wymagajcie przywilejów bo i tak się to na was odbije. Takich obiboków jest pełno, a do roboty pacany to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.dolsatbelchatow.pl 29.09.10, 14:31 No nareszcie! REWOLUCJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kowal75 Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk 29.09.10, 14:43 nie cierpie takich związków zaw. jakie są w polsce bo to tylko banda pasożytów bez koncepcji. a własciwie z koncepcją gwarancji dożywotniego zatrudnienia i dozywotniej bardzo dobrej zapłaty niezależnie od sytuacji rynkowej. z drugiej strony banda urzędasów krajowych i unijnych nie tylko w brukseli, mktórzy wymyślają paranoiczne przepisy i kontrole. słabo to wygląda bo to "prywaciarze" powiedzą dość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szimurina Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:49 tDon't put your trust in revolutions. They always come around again. That's why they're called revolutions. People die, and nothing changes. " Terry Prathe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janooo Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:52 Rewolucja nie ma racji bez powszechnej masturbacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Cała Europa protestuje w środę przeciw zacisk IP: *.234.241.83.in-addr.dgcsystems.net 29.09.10, 14:39 niech zagrzmi i grzmi :) www.youtube.com/watch?v=W1aBefjk0ME Odpowiedz Link Zgłoś
esgalen Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... 29.09.10, 14:40 Tylko dzisiaj można było wyraźnie odróżnić ludzi zaradnych od darmozjadów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jopor Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... 29.09.10, 14:43 Jeszcze chwila i na Tuska weżmiem wózka. Bo w Polsce jak zawrze - to klękajcie narody ! Mamy doświadczenie z lat 80-tych z komuchami. Teraz nie będziemy się cackać z POwcami. jak do dzisiaj z komuchami. Dla was zapłata - to wiezienna krata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzzyczny Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: *.ip.telfort.nl 29.09.10, 14:46 "Państwa UE nie mają jednak wyboru, ponieważ większość z nich ma problemy ze zbyt dużym deficytem budżetowym i długiem publicznym, a na mocy porozumienia z Brukselą w ciągu kilku lat mają doprowadzić swoje finanse publiczne do porządku, by kolejny kryzys nie wyrządził tak fatalnych skutków jak obecny." Chcieliscie UE to macie. Macie tanczyc jak wam zagrają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdryga Cała Europa protestuje w środę przeciw zaciskan... IP: 94.75.121.* 29.09.10, 14:48 Pieprzone debile, nie ma ekonomicznego perpetum mobile, zwłaszcza w Polsce. Zróbcie sobie jeszcze więcej kościelnych świąt , KRUS-ów, IPNów, KRRiT, Funduszy emerytalnych, nieograniczonych subwencji na Kk, itp., itd. A do roboty warchoły! Niejaki Pietrzak znów się podczepia niczym przysłowiowe g. do okrętu i bardzo się ze Śniadkiem nakręcają. Do roboty warchoły! Już UE pędzi was utrzymywać! Odpowiedz Link Zgłoś
porque Jak kazdy rezim 29.09.10, 15:09 Jak w kazdym populistycznym rezimie i Unia doczekala sie protestow niezadowolenia a to dopiero poczatek. Czy spolecznstwo, ktoremu propaganda od lat prala umysly bedzie zdolne do wyrwania sie z jazma brukselskiego rezimu? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdaczasu Dobre pytanie 29.09.10, 21:15 Albo wróci kapitalizm, ten jaki 50 lat temu panował w USA i Europie Zachodniej albo skutkiem obecnego socjalizmu będziemy żyć w państwie totalitarnym "bezpiecznym i pomocnym" takim w jaki sposób przedstawili to twórcy Raportu mniejszości i Equilibrium, oraz takim jakim był sowiecki sojuz. Osobiście zakładam ,że na całym świecie komunizm nie zapanuje, bo jak kiedyś ZSRR nie wytrzymał konkurencji z kapitalistycznym USA tak teraz socjalizm Europy i Ameryki PN przegra z kapitalizmem z Azji. Zanim to jednak nastąpi przewiduję dobre kilka a może kilkanaście lat ostrego totalitaryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś