Dodaj do ulubionych

Maklerzy sygnalizują wielkie zainteresowanie of...

IP: *.chello.pl 19.10.10, 22:31
Naganianie idzie pełną parą. Nawet dzisiaj pani w banku pytała mnie czy wiem, że można kupić akcje, mimo iż byłem w zupełnie innej sprawie. Oczywiście prospekt wyłożony na stoliku przed oczami klienta. A w gazecie co najmniej jeden artykuł dziennie wychodzi na temat debiutu.

Przez taką promocję ci ludzie, którzy masowo otwierają rachunki, myślą, że emisje akcji robi się po to, aby oni mogli zarobić.
Przy takim zainteresowaniu będzie z pewnością duża redukcja - ze stu akcji dostanie się 10 i zarobi 50pln po podatku. Eh, ale dobre i to...
Obserwuj wątek
    • senseiek 100 akcji max na glowe, to dla inwestorkow.. 19.10.10, 22:49
      100 akcji max na glowe, to dla inwestorkow, a nie inwestorow..

Ja bede musial kupowac 1 dnia na rynku, bo dla 100 akcji szkoda nawet blokowac na 2 tygodnie pieniedzy..
      • Gość: www Re: 100 akcji max na glowe, to dla inwestorkow.. IP: 222.128.41.* 20.10.10, 10:43
        Seniesiek kupisz pierwszego dnia wlasnie od tych, ktorzy sie zapisali. Dlatego warto blokowac pieniadze.

Co do ilosci, to oczywiscie jest bardzo malo, ale badzmy szczerzy ile przecietny Kowalski ma oszczednosci w plynnych aktywach? Wlasnie kolo tych 5 tys..
      • Gość: es -Pół kilo akcji poprosze. -Zapakować? IP: *.ip.jarsat.pl 20.10.10, 10:44
        A poważnie to cena akcji jest bardzo wysoka, chyba że... Chyba ze "wskazniki" niewiele maja wspólnego z rzeczywistoscia i po prywatyzacji "nagle" sie okaze ze GPW jest jednak 2-3x bardziej rentowna. W innych przypadku szkoda czasu (a tym bardziej pieniedzy)
    • antekguma1 Jelonki do kas 20.10.10, 08:23
      Mamienie jelonków zyskami idzie na całego.
      • Gość: Lutador Re: Jelonki do kas IP: *.punkt.opole.pl 20.10.10, 11:13
        Takie same komentarze jak wasze byly przy PZU i pozniej sie okazalo calkiem co innego!
    • Gość: ... Maklerzy sygnalizują wielkie zainteresowanie of... IP: *.tvkstella.pl 20.10.10, 11:11
      - małe sprostowanko , GPB - giełda papierów bezwartościowych - o tak to według mnie powinno brzmieć ... głuptaski otwórzcie oczy :))
      • Gość: antygłuptasek Re: Maklerzy sygnalizują wielkie zainteresowanie IP: 178.73.48.* 20.10.10, 13:00
        Co głuptasku - nie załapałeś się na zysk ?
        PZU było na debiucie po 313 zł / sztuka, po 4 miesiącach kurs skoczył o prawie 100 zł do 411 zł / sztuka, a nawet dzisiaj po korekcie jest po 390 zł.
        Tauron w ciągu 3 ostatnich miesięcy dał ponad 20% zysku.
        Żal ci doopę ściska że się obudziłeś z ręką w nocniku ?
    • Gość: x Maklerzy sygnalizują wielkie zainteresowanie of... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.10, 11:30

Widać jak wielcy inwestorzy ściągają pieniądze z giełdy na zakup akcji giełdy-ciekawe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka