Dodaj do ulubionych

Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok

• martadrianus Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok 03.02.11, 10:41
      Polecam browar Czarnków,chociaż już sprywatyzowany dalej świetnie waży,lwówek i jego piastowski jest teraz nie do pobicia(subiektywna ocena),ale dystrybucja mocno ograniczona
      czeskie to polecam krakonos i wszystkie z browaru svijany
      • mistrzr Re: Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok 03.02.11, 10:49
        pod browarem svijany podpisuję się na dwie łapki. Ze srebrną naklejką , podwójnie chmielone-bananki...

martadrianus napisał:

> Polecam browar Czarnków,chociaż już sprywatyzowany dalej świetnie waży,lwówek i
        > jego piastowski jest teraz nie do pobicia(subiektywna ocena),ale dystrybucja m
        > ocno ograniczona
        > czeskie to polecam krakonos i wszystkie z browaru svijany
      • Gość: zulf74 Re: Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.ip.netia.com.pl 03.02.11, 12:02
        Ło matulu !!!
        Browar Czarnków !!!
        P O E Z J A :)
        Byliśmy z żoną na wakacjach w takiej sobie małej mieścince Dąbki nad morzem i obok naszej kwatery była sobie taka mała jadłodajnia (bardzo smaczne obiady domowe) no i dodatkowo z kija mieli Czarnków <pyszota>
        Genialne jasne i wspaniałe irlandzkie no i ta powalająca cena 2 złote z groszami za kufel :)

No i co drugi dzień dostawa świeżych beczek.

Cudowne wspomnienia :)
        Ale z tego co żona mi mówiła w Wawie namierzyła swego czasu knajpkę z Czarnkowem z kija, jednak nie pamiętam nazwy tejże.
        • Gość: Bezet z Gorzowa Re: Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.gorzow.insant.pl 04.02.11, 12:18
          .

"Ło matulu !!!
          Browar Czarnków !!!
          P O E Z J A :)
          ------------------------
          -------------------------------
          Ale z tego co żona mi mówiła w Wawie namierzyła swego czasu knajpkę z Czarnkowem z kija, jednak nie pamiętam nazwy tejże. "

Według strony Producenta, piwo Noteckie (Browar Czarnków) jest sprzedawane w:

WARSZAWA
          - sklep spożywczy "Rodzinka Bis"
          ul. Pejzażowa 2 lok. u2
          - sklep JOLA, ul. Koszykowa 53
          - ul. Jankowskiego 52/54
          - Alkohole Świata
          Warszawa ul. Puławska 48/31
          (mała Puławska)
          ------------------------------------------------------

Pozdrawiam Smakoszy.
          .
    • martadrianus a tak dodatkowo powinno się bojkotować Carlsberga 03.02.11, 10:43
      za to,że piwo okocim leje w bezzwrotne butelki i te swoje słomkowe siki też ;probably the worst beer in the world :)
    • Gość: mark13 płynu do chłodnic nie piję ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 10:45
      pewnie reklama trwa dłużej niż wżenie tych niby piwek.
    • jakbukda A ja wole gorzałę 03.02.11, 10:50
      Jak już się napić, to porządnie. Jechać po następne nie będę.
    • Gość: gość Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.toya.net.pl 03.02.11, 11:03
      wszyscy tu piszą, że piwo z koncernów smakuje jak siki... ciekawość skąd wiedzą jak smakują siki, hę?
      a moje typy:
      zielony Ciechan
      Warmiak
      i Genfiddich, ale to chyba nie piwo :-)
      • Gość: jle_ffm Re: Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.infonet.com 03.02.11, 11:15
        Ostationo w wakacje mialem okazje byc w DE i pilem tam Tyskie ale kupione w lokalnym Trinkhalle - to bylo zupelnie inne piwo od Tyskiego kupionego w PL. Mialo to smak piwa, pianka trzymala sie rowno, zadnego zapachu 'sciery'....
        Oto dowod na to, jaki syf rozlewa sie do butelek w Polsce!
    • Gość: Nana Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: 212.160.172.* 03.02.11, 11:23
      Pan prezes powinien od razu zrzec się stanowiska, bo o rynku piwa w PL więcej wiedzą jego sprzedawcy niż "sam pan prezes" Od zawsze byłem fanem Carlsberga, lubiłem również piwa z browaru Okocim, ucieszyłem się więc kiedy browar Carlsberg postawił na ten właśnie browar, a flagowe piwo Carlsberga zaczęto produkować w naszym kraju. Uwierzcie, że potrafiłem wypić do TV 3 walizki (a' 10 szt.) tego piwa. Nagle z nieznanych przyczyn piwo to zaczęło smakować jakby zawartość butelek stanowił płyn, którym płuczą linię produkcyjną, jednocześnie zniknęło gdzieś 0,5% alkoholu. W odpowiedzi na pytania można było usłyszeć, że producent dostosowuje piwo do gustów klientów (!!!) A po mojemu ktoś próbował zwiększyć zyski popłuczynami z "firmową" etykietą, bo to i dużo taniej w produkcji i troszkę taniej w sklepie, więc złapią się nowe łosie. Stawiam dolary przeciw orzechom, że gdyby poczęstować polskim Carlsbergiem Duńczyków Pan Prezes już by szukał pracy. Nie obronił by go nawet ten cudowny wynik sprzedaży, który zresztą i tak lada moment poleci na pysk, bo wziął się li tylko z powodu oszukańczych reklam Kasztelana i ucieczki konsumentów od Żywca, Tyskiego, Lecha czy Warki, więc próbowali Carlsberga czy Okocim (który troszkę potaniał). Wielkie browary uwierzyły pracowniom badawczym (zapewne tym samym, które badały wybory) że Polacy kupując piwo najpierw patrzą na cenę. (stąd to słynne 2 zł) Tak zapewne było, puki jeszcze w tych napojach resztkę smaku piwa można było poczuć. Stracono piwoszy-smakoszy, zyskano rzesze "oszczędnych", zaoszczędzono na kosztach produkcji i jakoś to było. Teraz nawet ci "oszczędni" kręcą nosem na smak piwa (przekroczono granicę oszczędzania na wszystkim). Do tego mają alternatywę w dyskontach, a i budżety znacząco się zmniejszyły. I znów browary muszą kombinować z taktyką sprzedaży. W reklamach pojawiły się naturalne składniki, chmiel, słód, coraz więcej mówi się o samej produkcji, pasteryzacji, fermentacji, temperaturze, ale myślę, że to już łabędzi śpiew i wielkie browary zostaną ze swoimi wielkimi przemysłowymi kadziami, skoro nie chce im się warzyć piwa, a tyle energii wkładają w kombinacje patrząc krótkowzrocznie na zysk zamiast na klienta. Ja wiem, że w dzisiejszych czasach "manager" by pokazać swoją przydatność musi szybko zrobić duży zysk, więc najczęściej tnie na odlew koszty i przeważnie cierpią na tym klienci, jednak sukces jest. Niestety kiedy klientów zaczyna ubywać, a sytuacja pogarsza się jeszcze bardziej nikt nie pamięta cudownego oszczędzacza, który właśnie za sporą kasę "ratuje" kolejną firmę, bo z jego wynikami rynek bije się o niego. Podejrzewam, że za klika lat na rynku będą nowi "managerowie" którzy będą ratować wizerunek firmy i będą walczyć o powrót klientów, a kosztować to będzie znacznie więcej niż dzisiaj "zaoszczędzono"
      Upss... od piwa się zaczęło, a na prowadzeniu biznesu się skończyło :))
      • Gość: frisby Re: Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 11:56
        świetny tekst - gratuluję ręki.
    • Gość: zenon Cudotworca Rostowski i Donek IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.02.11, 11:23
      Podwyzszyli akcyze na samochody pow. 2 litrow - wplywy spadly.
      Podwyzszyli akcyze na browar w 2009 - wplywy spadly
      Podwyzszyli akcyze na fajki - wplywy wlasnie wspadaja bo przemyt i kontrabanda.

W wczoraj sie dowiaduje, ze po podwyzce akcyzy i VAT na paliwa sprzedac zanurkowala o 10%

Brawo Rudy i ferajna. Znacie sie na robocie.
      • Gość: zenon A co do samego piwa IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.02.11, 11:30
        Oczywiscie, ze tego sie nie da pic.

Ja ostatnio popijam Amber Grand Imperial Porter. Lubie to piwko. Smakuje mi i ma moc.

Z czeskich Krusovice, Kozel i Gambrinus.
      • Gość: frisby Re: Cudotworca Rostowski i Donek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 11:38
        ale co konkretnie chciałeś napisać? :)))))))
        Strasznie sfrustrowany z ciebie koleś :)))
        • Gość: jean vincęt Re: Cudotworca Rostowski i Donek IP: *.static.gprs.plus.pl 03.02.11, 11:46
          a ty jak kazdy wyborca PO, optymista na wieki ;-)
          • Gość: frisby Re: Cudotworca Rostowski i Donek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 11:51
            głupoty gadasz synek :)
            ale z internecie każdy może :))
        • Gość: zenon Proste platformiany jełopie :) IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.02.11, 11:59
          Ze kazda durna decyzja tego rzadu wywoluje niepożądane skutki szkodzące gospodarce i obywatelom. Nie przynosi także oczekiwanych skutków fiskalnych.
          • Gość: frisby Re: Proste platformiany jełopie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 12:06
            Oj niemądra psinko - łżesz :)

1. artykuł jest o piwie, jego sprzedaży i wpływie pogody na tę sprzedaż itp duperelach. Nie bardzo widzę to pole popisu dla rządu. :) Żaden rząd nie zwiększy sprzedaży szczyn - to chyba oczywiste
            2. dlaczego uważasz, że głosowałem na PO? Bo się z Tobą nie zgodziłem?
            Nie wiem czy coś się zmieniło w farmakologii, ale paranoję chyba da się już zaleczyć. :))
            Kochaniutki, szkoda mi czasu na rząd (taki czy inny) i na wiejskich głupków Twojego pokroju.
            Mam inne, znacznie ciekawsze zajęcie. :) Ty jednak nie potrafisz tego zrozumieć i szukasz wrogów. :))))
      • Gość: ringwolny Re: Cudotworca Rostowski i Donek IP: *.play-internet.pl 03.02.11, 13:20
        Biznes totolotkowy po podwyżkach popikował mocno w dół, nie opłaca się, konieczna jest kolejna podwyżka i obietnica wielusetmilionowych wygranych + mercedes i aparat kodak 10Mpx gratis.
      • Gość: kes Co do spadku konsumpcji paliw IP: 212.63.234.* 03.02.11, 14:01
        Akurat nie widze nic zlego w tym ze ludzie zaczeli mniej tankowac. Lepiej dla srodkowiska, transportu publilcznego i naszych drog.
        • bankrobber Re: Co do spadku konsumpcji paliw 03.02.11, 14:25
          niestety to tylko chwilowe, zaraz przyjdą ferie zimowe, potem okres wakacyjy gdzie przy zawirowaniach w zagranicznych kurortach znów masa ludzi wybierze wakacje samochodem nad morzem i ceny znów pofruną

ja tankuje nawet 20 km od miejsca zmaieszkania tam gdzie najtaniej (oczywiscie stacja firmowa ze przetestowanym plaiwem)
    • te_rence Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok 03.02.11, 11:24
      przemysłowe szczochy, tego nie powinno się nazywać piwem, to wyrób piwopodobny!

polecam browar Amber z Pomorza, w szczególności piwo Żywe prawdziwie niepasteryzowane (termin przydatnnjosci 2 tyg) albo Koźlak

mam dość przemysłowych wyrobów piwopodobnych!

Wspierajmy małe browary! Stop koncernom i ich szczochom!
      • bartekpawel Re: Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok 03.02.11, 12:09
        > polecam browar Amber z Pomorza, w szczególności piwo Żywe prawdziwie niepastery
        > zowane (termin przydatnnjosci 2 tyg)

5 tygodni. Tak napisali na butelce czerwonymi literami.
        • Gość: trooper Re: Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.metrolink.pl 03.02.11, 13:18
          "Piwo Żywe" niestety od jakiegoś roku siadło. Oczywiście nadal wyróżnia się pozytywnie, ale kiedyś naprawdę było lepsze. Natomiast "Koźlak" jest niezmiennie No.1. Nie wszystkim podpasuje takie piwo, ale dla mnie amberowski Koźlak jest od lat na topie i gdybym miał wybrać ostatnie piwo w życiu, to wśród wielu ulubionych wskazałbym Koźlaka z Bielkówka...

M.
    • 03730t piwo ? dawno nie piłem prawdziwego :( 03.02.11, 11:26
      to co jest masowo sprzedawane to jakaś szczyna gazowana, która obok prawdziwego piwa nawet nie leżała
    • Gość: gość Re: Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.artus.net.pl 03.02.11, 11:26
      Zgadzam się już nie pamiętam kiedy piłem siki tych wielkich potężnych koncernów. Również wolę dopłacić i pić pyszne prawdziwe piwo.
    • Gość: andrew Bo to przemysłowe ścieki, a nie piwo IP: 212.185.43.* 03.02.11, 11:42
      Ja już takich "napojów" jak tyskie, warka czy żywiec nie tknę w życiu! Tylko piwka regionalne!
    • ulanzalasem Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok 03.02.11, 11:44
      Carlsberg Polska przewiduje, że w najlepszym wypadku wypijemy w tym roku tyle piwa, ile w 2010 r.

Carlsberg sprzedaje piwo ? o.O
    • Gość: pikaczu Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.static.gprs.plus.pl 03.02.11, 11:45
      bo koncerny robią siki. Polecam browar czarnków i piwo noteckie (niepasteryzowane)!
    • Gość: Czechy24 com pl A Czesi dzięki piwu nie potrzebują airbagów IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.11, 11:58
      Bo mają takie brzuchy wielkie :) Wynika to z filmu promocyjnego Pilsnera
      czechy24.com.pl/o-czechach/95-czesi-nie-potrzebuja-poduszek-powietrznych.html
    • Gość: czołg Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.02.11, 12:08
      Piwa z Browaru Kormoran - rewelacja!!!!!
    • Gość: piwosz Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.net.pulawy.pl 03.02.11, 12:08
      Piwko ma się całkiem dobrze, natomiast chemiczne szczyny sprzedać coraz trudniej. Cóż, polski piwosz się wyrobił i żadna reklama cudów tu nie uczyni.
    • Gość: zgrywus Re: Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 12:41
      Zgadzam sie z przedmowca, wole doplacic do dobrego piwa niz pic siki.
    • Gość: antykomunista Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.play-internet.pl 03.02.11, 12:59
      piszcie co chcecie ale najlepsze polskie piwo to dla mnie
      ______________ŻYWIEC PORTER
      żadne piwo z małego browaru czy baru ważącego własne piwo
      mi tak nie smakuje - wniosek jak chcą to mogą, byle masowy
      klient był gotowy płacić 4,70 za POLSKIE piwo
    • Gość: robuś Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.tktelekom.pl 03.02.11, 13:16
      a jak smakuje piwo z Netto, produkowane przez Amber sprzedawane w puszce?
    • Gość: beerofil to co produkuje wielka trójka IP: 193.109.212.* 03.02.11, 13:17
      to nie jest piwo!
      za piwo jesteśmy skłonni zapłacić nawet 6 pln/ but. ale musi to być piwo - np. ciechan, kormoran, racibórz, noteckie albo czeskie primator, svijany, cerna hora.
      tym, którzy produkują gazowane napoje z domieszką żółci bydlęcej - żywiec, tyskie, lech, okocim - dziękujemy, sami pijcie ten shit!
    • bankrobber lista/spis/forum o małych browarach 03.02.11, 14:17
      Czy ktoś ma namiar na jakąś liste, spis lub najlepiej forum zwolenników małych browarów. Tak, że by było mozna o nich poczytac w jednym miejscu?

Wiele osób w postach podaje marki/rodzaje, a gdyby to tak umieścic w jendym miejscu? Mogło by to zachęcić więcej osob do exploracji tematu.

Jeśli już cos tkaiego jest to prosze o namiar.

Pozdrawiam,

DI
      • Gość: Sraka Re: lista/spis/forum o małych browarach IP: *.138.246.94.ip4.artcom.pl 03.02.11, 14:30
        Prosze bardzo
        www.browar.biz/
        • Gość: kazik Re: lista/spis/forum o małych browarach IP: 96.18.162.* 03.02.11, 19:09
          male browary,male browary.najczesciej maja piwo o b.dobrych smakach.tylko jest problem,po
          otwarciu butelki,trzeba ja zaraz wypic.bo potem nie smakuje.inaczej jest z piwem wielkich firm.
          dlatego tez czesto ludzie po euforii nad piwem z malej firmy,powracaja na stare smiecie.bo lubia pic szklaneczke z rana potem na wieczor,albo dopiero nastepnego dnia.
          a oto adres do jednej z malych browarni:
          IRON FIST BREWING CO.com
          smacznego.
          • hapet Re: lista/spis/forum o małych browarach 04.02.11, 10:16
            Gość portalu: kazik napisał(a):

> male browary,male browary.najczesciej maja piwo o b.dobrych smakach.tylko jest
            > problem,po
            > otwarciu butelki,trzeba ja zaraz wypic.bo potem nie smakuje.inaczej jest z piwe
            > m wielkich firm.
            > dlatego tez czesto ludzie po euforii nad piwem z malej firmy,powracaja na stare
            > smiecie.bo lubia pic szklaneczke z rana potem na wieczor,albo dopiero nastepne
            > go dnia.
            > a oto adres do jednej z malych browarni:
            > IRON FIST BREWI
            > NG CO.com
            > smacznego.

Bo to jest efekt nie dodawania środków konserwujących. Im ich więcej, tym piwo dłużej "świeże", tylko zdrowia żal.
            A co do picia na "szklaneczki" to nie lepiej kupić piwo w butelce 0,33 a nie zostawiać pół butelki na cały dzień???
            • Gość: kazik Re: lista/spis/forum o małych browarach IP: 96.18.162.* 04.02.11, 18:59
              hapet,ale ja nie chce wydawac wiecej na pifko.te bez srodkow konserwujacych sprawia,ze je
              trzeba czesto kupowac.wciagnac to moze w nalog.twe zycie bedzie zrujnowane,a producent bedzie sie cieszyl stala kasa.to jak z narkotykami.dziekuje.przekonalem sie na pifku tej firmy:
              IRON FIST BREWING CO. dobre od razu,ale potem ble.i co? sprzedaja tylko w duzych butelkach
              3 litrowych i 1 litrowych.i nie powiem,znakomite.sam sprawdz.smacznego.
          • megasceptyk nie dość, że prowokator, to jeszcze głąb i pustak 04.02.11, 19:39
            bez komentarza
    • alexon19 Piwo piwo 04.02.11, 12:49
      na piwo zawsze będzie popyt nawet na to tanie i nic i nikt tego nie zmieni , jest środek zimy a ja gdzie nie pojade to widzę ludzi z siateczkami które się uginają od piw , ostatnio w sklepie starsza babcina brała 5 leszków mocnych :)
    • m-kow Tytuł jest mylący... 04.02.11, 13:49
      Gdyby brzmiał "Fabryki wysokogazowanych napojów piwopodobnych z dodatkiem spirytusu..." oddawał by rzeczywistość znacznie lepiej. Taka na przykład Kompania Piwowarska potrafi wyprodukować na licencji nawet Pilzneńskij Prazdroj o smaku Lecha, po którego dwóch łykach puszcza się bąbel nosem co mało głowy nie urwie...
    • Gość: papa smerf Rynek piwa czeka trzeci z rzędu chudy rok IP: *.tel.tkb.net.pl 02.10.11, 19:06
      Duże koncerny robią nam wodę z mózgu i mamia Nas reklamami za setki miliony zł nie proponując nic wyjątkowego w zamian . My płacicmy za te przeciętne piwo i drogie reklamy ale od jakiegoś czasu zanlazłem w małych browarach takich jak Ciechan, Konstancin, Lwówek, Fortuna itp - prawdziwy smak piwa i uwierzcie mi waro zapłacić 0,50 zł - 1 zł więcej za sztukę i napić się dobrego prawdziwego piwa . Naprawdę to jak wyjść z MATRIXA. POLECAM.
    • truten.zenobi chudy rok? a co się dziwić przy takich cenach... 02.10.11, 19:51
      3 zł za byle jakie piwo w sklepie - to chyba duża przesada!
      a dobre piwa trudno dostać - gdyż państwo na zlecenie koncernów wykończyło małe browary.

efekt widać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka