Dodaj do ulubionych

TPSA i przysyłane faktury - opłacalność

15.02.11, 11:52
Mam telefon i internet z TPSA - faktury otrzymuję co miesiąc i je opłacam, ale to nie z TPSA otrzymuję fakturę tylko z firmy INPOST - dlaczego?

Jaka tu jest opłacalność dla TPSA, że moje dane osobowe są przekazane innej firmie, która wysyła mi fakturę z innej firmy - dlaczego? Przecież nie z firmą INPOST podpisywałam umowę o usługę i nie z nią się rozliczam.

Jak to jest? Nie dość że to inna firma rozsyła faktury, to jeszcze jak wół napisane jest na fakturze: "Nadano Inpost (Kraków) dnia: ..." i faktura przysłana jest do mnie do Warszawy. Do koperty doklejany jest kawał blachy, który zwiększa wagę listu z fakturą.

Jakie są koszty - TPSA w cenę usługi doliczają również koszty wysyłki - w tym są koszty stałe firmy, a dodatkowa firma Inpost dolicza przecież swoje koszty stałe firmy - to jaka tu jest oszczędność?

Czy może mi ktoś wyjaśnić?
Obserwuj wątek
    • Gość: baba z poczty Re: TPSA i przysyłane faktury - opłacalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 18:14
      Inpost to doreczyciel- konkurencja Poczty Polskiej.
    • nchyb Re: TPSA i przysyłane faktury - opłacalność 15.02.11, 18:18
      fakturę otrzymujesz od IN Post (oni ją wystawiają), czy też doręcza Ci InPost fakturę wystawioną przez TPSA? Bo ja dostaję za pośrednictwem InPostu f-ry wystawione przez TPSA.
      • lisa2 Re: TPSA i przysyłane faktury - opłacalność 16.02.11, 14:34
        fakturę otrzymuję od TPSA , ale na fakturze jest napis "Nadano Inpost (Krakór) dnia: ..."
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: TPSA i przysyłane faktury - opłacalność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 08:06
      Inpost to dostarcza ci fakture, tak jak niektórym dostarcza poczta polska....
      • Gość: xcd Durny system. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 15:45
        Nie mam nic przeciwko konkurencji na rynku ale konkurencji bez tzw. ograniczeń.
        Firma InPost ma zgodnie z prawem wprowadzone takie ograniczenie.
        Nie może wysyłać lekkich przesyłek listowych do iluś tam gram.
        I stąd wynika moje wkurzenie bo w ten sposób dochodzi do wynaturzeń w tzw. obejściu prawa.

Blacha doklejana do listów InPost jest obejściem ograniczenia.
        Blacha zwiększa ciężar listy po za limit ustanowiony dla innych dostawców, którzy nie są Pocztą Polską (to taki potwór państwowy, który nie wykorzystuje swojej szansy na rynku będąc monopolistą i to jeszcze chronionym prawnie - co za syf!)

Ale z kolei ta blacha to zobaczcie co powoduje:
        - większy ciężar do wożenia (więcej spala się paliwa)
        - większy ciężar do noszenia dla ludzi (dewastacja kręgosłupów u ludzi - koszty leczenia później itp)
        - większa ilość śmieci (blacha jest wyrzucana do kosza na śmieci więc znów więcej śmieci na wysypisko jest wożonych - większe koszty paliwa)
        - itp, itd, koszty rosną w różnych miejscach.

POLSKI DURNY SYSTEM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka