Dodaj do ulubionych

UOKiK: Castorama łamała prawa klienta

IP: *.pljtelecom.pl 31.03.11, 14:26
Ale lamanie prawa klienta.
Swoja droga: vat-em obciazany jest nabywca (w ktorego imieniu placi go sprzedajacy) - wiec zapis w umowie jest mowi: jesli rzad podniesie ci podatki nie licz na to, ze obnizymy ci cene.
Obserwuj wątek
    • sprocket74 UOKiK: Castorama łamała prawa klienta 31.03.11, 14:34
      od stycznia VAT pewnie znów pójdzie do góry - zobaczycie. Jak się nie ma jaj, żeby spacyfikować górnicze żądania kolejnych podwyżek, zreformować KRUS i obciąć przywileje mundurowym to z czegoś te miliardy trzeba ciągnąć. A najlepiej ciągnie się z podnoszenia podatków - prosto, łatwo i bez kłopotu - jedna ustawa i po sprawie.
    • wilknadwyrazusmiechniety Chęć zysku zabija wolny rynek 31.03.11, 15:18
      Oszuści wykańczają konkurencje, brawo UOKiK, teraz GUNB do roboty
    • ggrdl Życzyłbym sobie tylko takiego "łamania" ;-) 31.03.11, 15:20
      Powiem krótko: to jest sposób na obsmarowanie całkiem porządnej firmy!
      Podwyżka VAT jest całkowicie niezależna od Castoramy, a gdyby podatki nie były zmieniane, to taki zapis w ogóle nie był by potrzebny.

Z drugiej strony - chodzi o jeden punkt procentowy, czyli 0,82 procenta kwoty. Przy 10 tysiącach jakieś 80 złotych...
    • Gość: zal.pl ojej, toz to kolejny sukces w walce ze spekulacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 15:50
      podatki obnizyc o polowe, wziac pod lupe podatki :P
    • Gość: oki UOKiK: Castorama łamała prawa klienta IP: *.10.rev.vline.pl 31.03.11, 16:53
      Ja też uważam, że Castorama to jedna z porządniejszych firm na rynku, zawsze mogłam zwrócić zakupiony towar, z którego zrezygnowałam. Bardzo miła obsługa.
    • Gość: zabawne UOKiK: Castorama łamała prawa klienta IP: 81.15.172.* 31.03.11, 16:58
      Ironia losu czy konkurencja? Najporządniejszy z marketów budowlanych - sam zostawiłem tam przeszło 30 tys. zł gdy wykańczałem mieszkanie. Oprócz najlepszych cen decydujące było to, że bez focha przyjmują każdy zwrot nawet po paru miesiącach :)
    • tomas36d UOKiK: Castorama łamała prawa klienta 31.03.11, 17:08
      tak na sile PO wkladala Lecha i cala delegacjie do samolotu dlatego
      sie samolot opoznil.25000zl.masz jeszcze jakies sugestie-urojenia?
    • hindiogined0 UOKiK: Castorama łamała prawa klienta 31.03.11, 17:28
      ejjjj, Leszkowi chcialo sie kupe, pol godziny przesiedział na
      tronie, i to najświetsze posiedzenie bylo praprzyczyną kolejnej
      narodowej tragedii, co za posrany niefart...:(
    • francek23 Re: UOKiK: Castorama łamała prawa klienta 10.05.14, 21:53
      castorama to kolejne "szajsy", produkty niskiej jakości, masówka. Klientom wciska się rzekomo tanie produkty, a potem przy reklamacji udają Greka, ściemniają, wciskają kity... zysk najważniejszy, a głupi klient niech sobie kupi nowy produkt... i tak dalej, złapany jeden jeleń, potem kolejny , kolejny... i biznes się kręci... Może w końcu klient się w tym wszystkim zorientuje i ten market zacznie omijać szerokim łukiem...
    • qal1969 Re: UOKiK: Castorama łamała prawa klienta 17.12.14, 12:55
      To że nie kupię tam nic więcej to pewne !!! Niektóre rzeczy są po prostu kilkakrotnie przepłacone / wystarczy poszukać gdzieś indziej.
      Nigdy przy reklamacjach nie zgłaszajcie na podstawie gwarancji producenta tylko powołanie na ustawę gwarancyjną daje to większe możliwości roszczeń.
      Kupiłem tam najdroższy panel po 70zł/m2 i łamie się oraz ma uszczerbki samopowstające. Odrzucił reklamację producent i Castorama ze wzgl. na brak dylatacji, złej wylewki jakoby nierówna i brak dylatacji progowej. Mam dylatację od 3-8 mm i panel nie dotyka nigdzie ściany i wiem, że to wystarcza bo niejeden panel w życiu układałem. Każde pomieszczenie jest układane osobno - są progi osadzone na kołkach i silikon elastyczny. A co do wylewki to po co podłoga pływająca? Niech dadzą informacje że zamki są słabe i trzeba wylewkę samopoziomującą dawać. Wierutne kłamstwo i zasada " reka rękę myje " sprawdza się tu w 100%. Pozdrawiam Darek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka