Dodaj do ulubionych

"Dziennik Gazeta Prawna": Emigranci kopiują z P...

IP: *.tktelekom.pl 27.04.11, 08:42
To niemożliwe. Przecież z Polski wyjechali sami nieudacnicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: grafomania "Podbijanie świata" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 09:10
      Biedne, zakompleksione gazeciane pismaki skończcie z tym zmęczonym określeniem
      "podbijania świata" przez Polaków. Odbijcie sobie konia.
    • Gość: Gosc "Dziennik Gazeta Prawna": Emigranci kopiują z P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 09:10
      Co za bzdury!
      Media zupelnie zatracily poczucie rzeczywistosci, wstyd....
      Biedni polacy pracuja za granica, znoszac pokornie dyskryminacje, zarabiajac mniej od innych, borykaja sie z brakiem umiejetnosci komunikacji bo rosyjski malo popularny....
      Drogi polski rzadzie, cokolwiek bys nie wymyslil licz sie z tym ze predzej czy pozniej polacy zalapia o co tu chodzi i wystawia rachunek, oj gorzki on bedzie do zaplacenia.....
    • Gość: kajtek Bla bla bla.Polskie głupie gadanie. IP: *.bredband.comhem.se 27.04.11, 09:24
      Polska pizza? Chyba picca?? Kto to żre? Chyba polscy bezrobotni "byznesmeni"?
    • Gość: barbarus 4 pizzerie w Niemczech to podbój świata? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 27.04.11, 09:41
      Gratuluję dobrego samopoczucia.
    • czarny-dziadoslaw "Dziennik Gazeta Prawna": Emigranci kopiują z P... 27.04.11, 10:07
      GW zawsze byla szmatlawcem ale ostatnio spadla ponizej poziomu tzw brukowcow: same sensacje (z du-py), wprowadzanie atmosfery konca swiata i na pierwszym miejscu propaganda sukcesu, ktory na glowe bije wszelkie swiatowe osiagniecia. Dodac nalezy poziom intelektualny redaktorow i styl ich wypocin a mamy obraz prawdziwie swojski. Za te wspaniale osiagniecia Michnik zostal odznaczony OOB? Kpiny po polsku.
      • Gość: Che Hmmm... IP: *.scansafe.net 27.04.11, 10:32
        Skoro zawsze była szmatławcem, a ty wciąż ją czytasz, znaczy, że jesteś debilem. Skoro jeszcze spadła do poziomu brukowców, a Ty ciąż ją czytasz, znaczy, że Twój debilizm postępuje.
        • shadowthrone Niektórzy niestety tak mają 27.04.11, 10:43
          i nic im nie pomaga, a orgazm osiągają dopiero jak nabluzgają sobie na coś albo na kogoś... tylko współczuć
        • Gość: Jerry Re: Hmmm... IP: *.warszawa.mm.pl 27.04.11, 10:45
          Ja to widzę inaczej. Miłośnicy GW brzydzą się inną prasą i jej do ręki nie biorą. Ludzie nieco bardziej rozgarnięci czytają różne tytuły. W ten sposób można uzyskać pełniejszy obraz (bliższy opisowi, wolny od narracji narzucanych przez ideologiczną sztampę).
          • Gość: piottz Re: Hmmm... IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.11, 11:11
            Jak byś czytał ze zrozumieniem, to byś zauważył że to artykuł nie jest GW tyko "Dziennika Gazety Prawnej", zamieszczony jest na portalu gazeta.pl a nie wyborcza.pl.
          • Gość: Che Re: Hmmm... IP: *.scansafe.net 27.04.11, 11:20
            Studiować szmatławce dla pełnego obrazu sytuacji to trochę tak, jakby dać się dymać pedałowi dla pełnego obrazu miłości. Horyzonty można poszerzać do granicy toleracji. Jeśli coś mogę nazwać jedynie słowem obraźliwym, znaczy, że poza tą granicę wykracza. Trzeba być debilem lub masochistą by sięgać tak daleko i do tego na tyle długo, by dostrzec postęp zeszmatławienia.
      • Gość: piobis Re: "Dziennik Gazeta Prawna": Emigranci kopiują z IP: 31.63.178.* 27.04.11, 14:50
        raz jesteś idiotom bo czytasz gazety które uważasz za szmatławce a po raz drugi jesteś idiotą bo nie widzisz że ten artykuł napisał"dziennik,gazeta prawna"
    • yamato.1 "Dziennik Gazeta Prawna": Emigranci kopiują z P... 27.04.11, 10:44
      Na najsłynniejszym chyba londyńskim markecie w Camden Town od dłuższego już czasu wśród mnóstwa stoisk z egzotycznym jedzeniem jest także czysto polskie z pierogami, gołąbkami itp. Świeżutkie, bo robione zawsze tego samego ranka. STOISKO MA WIELKIE POWODZENIE. Czyli że można, wystarczy tylko chcieć!
    • Gość: ciekawski "zainteresowanie franczyzą" IP: *.ip.netia.com.pl 27.04.11, 10:45
      "Franczyza"? Czy tu chodzi o to, co się czasem komuś ustami robi? ;)
      • Gość: facio Chcialbym sie dowiedziec.... IP: 80.79.208.* 27.04.11, 14:33
        czy na pania uprawiajaca franczyzne mowi sie Franca?
    • warrsteiner polskie pizzernie? 27.04.11, 11:06
      myslałem że polskie są bary mleczne... no i co na to Włosi?
      • Gość: Wojtek Gdyby Włosi zastrzegli słowo"pizza" byłoby inaczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.11, 14:20
        A tak są np. amerykańskie (Pizza Hut), są też polskie. Jest takie powiedzenie, chcesz się czepić, czep się tramwaja :)
        • Gość: sympatyk Re: Gdyby Włosi zastrzegli słowo"pizza" byłoby in IP: *.CNet.Gawex.PL 27.04.11, 16:09

Włoska pizza jest robiona :
          Z mąki włoskiej, świeżych przypraw jak bazylia, oregano(Polskie sieci świeżych nie używają, wszystko to gotowe komponenty zamknięte w pojemniczkach) jak i dobrej oliwy i świeżych drożdży. A najważniejsze że większość pizz oferowanych w Polsce zawiera sos pomidorowy z kartonika( tak to prawda), we Włoszech, pomidory trafiają na patelnię z oliwą, czosnkiem,pieprzem i innymi przyprawami i są lekko podsmażane to jest sos :) Super w smaku a pizza od razu inaczej smaku. Ale jeszcze jedno w Polsce w Fast Foodach to ok 20 zł(5 euro) za granicą, przy uwzględnieniu tego co napisałem wyżej o składnikach przynajmniej 9-11 euro za pizze.
          I podobne można dopisać, ser - sieci polskie kupują ścinki gotowe jak w makro(wióry wymieszane z kilku gatunków sera, nic nie mające wspólnego z mocarella. Mi się smak dobrej pizzy udało poznać w Polsce, u kucharza pracującego przez 10 lat we włoskiej knajpce, powiedział załatw składniki dobre ja mam piec, zamykamy lokal wieczorem robimy imprezę alkoholową z gotowaniem. Impreza przednia, pizza wyśmienita, składniki potwornie drogie :)
    • Gość: dno absolutne GW to zamulone dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 11:36
      Gazeciani pismacy to kretyni
      • yamato.1 Re: GW to zamulone dno 27.04.11, 11:44
        Dlaczego?
      • Gość: zmuła Re: GW to zamulone dno IP: *.energo.krakow.pl 27.04.11, 13:20
        onanizujesz się przy takich wpisach? :-) fajnie masz
    • helm_hadesa Re: "Dziennik Gazeta Prawna": Emigranci kopiują z 27.04.11, 12:45
      Jak ja jestem nieudacznikiem, to ty jesteś Frajerem :)
      Pasuje, czy lecisz do mamy się poskarżyć ?
    • helm_hadesa "Dziennik Gazeta Prawna": Emigranci kopiują z P... 27.04.11, 12:52
      1.Najlepsze jest to, "W tym roku wystartuje 150 punktów opartych na polskim pomyśle"
      sprawdźcie strony ofert franczyzny, większość wcale nie jest Polskimi Pomysłami.
      2.Sprawdzicie ile % biznesów rodaków za granicą pada, powodzi się tym co mają zaparcie ciągnąć coś z kraju(Polski do Anglii przykładowo) ewentualnie odwrotnym kierunku (Anglii do Polski) lecz ten biznes też słabnie. Większość nadal pracuje w fabrykach, magazynach, restauracjach, czy prostych stanowiskach doradczych jak Banki, Poczty .
      Biznesmen w Angli to sporadyczne zjawisko, jeszcze posiadam wątpliwości co do wyższych kosztów działalności niż w Polsce, to na pewno w ostatnich latach nie było 20-30%.

Pzdr
    • Gość: Ja "Dziennik Gazeta Prawna": Emigranci kopiują z P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 14:06
      Franczyza to pakowanie się w najgorsze gó..., czy to w Polsce czy za granicą!!!
    • Gość: czarny kołnierzyk 4 lokale i "podbijają świat". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.11, 14:16
      Niejeden Turek ma 4 kebaby i też świat podbija!?

Gazeto uspokój grę!!!
    • Gość: Europejczyk Co za bzdurna propaganda sukcesu rodem z PRL ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 14:39
      Zapytania z USA na temat franczyzy !
      no jasne !
      chyba że z Chicago od osób które nic nie kumają po angielsku !
      Emigranci to często analfabeci którzy potrafią tylko kopiować pomysły napisane i wyjaśnione po polsku...
      albo uśmiałem się że będą sieci polskich pizzerii !
      takiej z kebabem czy z bigosem i kiełbasą wiejską ?

a pierogi chociaż nieraz (rzadko) mogą być dobre to jest niestety tuczące danie dla ludu i dla ubogich...
      tylko że pierogi kebabów z tanich dzielnic nie wyprą na pewno... bo kebabem może się byle robol lepiej nażreć... a cena podobna.
      • p8 tja... 27.04.11, 15:22
        Pierogi dla ubogich... jasne - pocisnąłeś już swoje bułeczki z kawiorem?
      • Gość: xxx Re: Co za bzdurna propaganda sukcesu rodem z PRL IP: *.CNet.Gawex.PL 27.04.11, 15:58
        Ulalalla, gwarantuje ci że większość emigrantów to wykształceni ludzie z pomysłem, prawda jest tak że łajzy zostały w Polsce, bez znajomości języków obcych i nie wiedzące ile można zarobić w tej samej pracy np w Anglii. Takich ludzi jak ja, czy moi znajomi z doświadczeniem zawodowym i względnie młodych przed 30stką, twoje polskie firmy chcą z otwartymi ramionami. Wolą odwagę, doświadczenie niż twoje głupie polskie wykształcenie po publicznej ofercie, ale przepraszam nie stać was na nas.

A teraz przepraszam, gwarantuje że łajzy są wśród emigrantów jak i pozostałościach w Polsce, ale taki komentarz "pacana wyzywającego każdego kto wyjechał mnie strasznie wkuuu". Przez ostatnie kilka lat zainwestowałem w tym pier... rodzimym kraju, kilkadziesiąt tysięcy funtów, moi znajomi kupują mieszkania w Polsce po 400-500.000 zł, budują domy, kupują działki, utrzymują rodziców często(lub im pomagają) Wiec jak ty zgniły, rasisto możesz nazywać kogoś łajzą, zazdrościsz ? żal ci wychodzi przez rękaw, że my tu za 8 godzin pracy mamy pełny bak benzyny a ty musisz tyrać 5 dni, no przepraszam każdy ma swój własny wybór, swoją własną jednostkę podejmującą decyzję.

I rozgranicz jedno, pierogi danie dla ludu i biedoty ? Dobre pierogi w kosztują 30-80 zł za kg, wiec raczej nie porównuj Kebabu"fast food" do potrawy w której trzeba się trochę nalatać, ewentualnie zadaj sobie pytanie co łatwiej spie... bułkę z mięsem i sosem, czy ciasto na pierogi i farsz ? Odp jest prosta .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka