Dodaj do ulubionych

Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących dł...

IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.11, 09:02
Co ten rząd jeszcze wymyśli, aby nas dobić i zagarnąć nasze składki ????? Pracuję ciężko na moją emeryturę i wara od niej!!!! Jestem oburzona na porównywanie nas do UE, tylko w tych zagadnieniach wygodnych dla rządu. A Ja się pytam co z naszymi pensjami???? W UE zarabia się godnie. Po 30 latach pracy mam trochę więcej niż najniższa krajowa. Od trzech lat zamrożone są płace dla "budżetówki" . Pracujemy bez podwyżek , rewaloryzacji - i czy to jest w porządku???? Nie mogę słuchać jak nauczyciele narzekają na swoje pensje a mają znacznie więcej niż my, przyczym pracują połowę krócej. Pytam się: z czego mam odkładać na prywatną emeryturę ???? ledwo mi wystarcza na przeżycie ??? Rząd zamiast przeznawać sobie ogromne finansowe nagrody ( dwie pod koniec roku 2010) przeznaczyłby je na rewaloryzację dla "budżetówki". Dlaczego klasa rządząca dba o własne interesy? - wstyd!!!!!
Obserwuj wątek
    • glosowanie_internetowe Najpierw musiałby wykupić w towarzystwie ubezpiecz 15.06.11, 20:01
      eniowym polisę. Przez lata opłacałby składki....Buachachachachacha!!!...
      • Gość: asa Re: Najpierw musiałby wykupić w towarzystwie ubez IP: *.realestate.net.pl 15.06.11, 20:25
        Położą łapę na tych pieniądzach tak ja na pieniądzach z OFE.
        Czuję się pokrzywdzona, że nie będę mogła przejśc na emeryturę w wieku 55 lat, tak jak wielu ludzi którzy mieli to szczęście, że urodzili się wcześniej. Oto jest sprawiedliwośc.
        Mam teraz 48 lat i wiem, że każe mi się pracowac przynajmniej do 65 roku życia lub dłużej.
        Modlę się żeby nie dożyc emerytury, dlatego że będzie taka za jaką się nie da życ - a zarabiam od lat średnią krajową.
        • Gość: c Re: Najpierw musiałby wykupić w towarzystwie ubez IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 20:31
          to wykup sobie polise w prywatnym towarzystwie ubezpieczeniowym
          ha, ha, ha
          powodzenia życzę:)
          • ureq Wysokość emerytur to oczywiście decyzja polityczna 15.06.11, 22:26
            a nie ekonomiczna jakby chciał bęcwał Balcerowicz Zakuta Pała. Przyczyna jest oczywista: WYBORY. Zaręczam że większość emerytów będzie miała w dupie in vitro, krzyże w szkołach religię, komisje majątkowe, pomniki, nazwy ulic itd. Piłka była, jest i bedzie krótka: jakie emerytury? Ale maturzyści w redakcjach to jeszcze dzieci:-D
            • Gość: c Re: Wysokość emerytur to oczywiście decyzja polit IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 22:39
              Balcerowicz Zakuta Pała?
              jaka zakuta pała ....??

d*pek na usługach swoich zagranicznych mocodawców
              on swoje dzieci zabezpieczył:)
              • ureq Re: Wysokość emerytur to oczywiście decyzja polit 15.06.11, 22:43
                Myślę że raczej Zakuta Pała. No już takie smutki pierdzielił w tej dyspucie że jako agent obcych sił wyleciałby po takiej kompromitacji ze służby.
                • Gość: c Re: Wysokość emerytur to oczywiście decyzja polit IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 22:46
                  za to mu płacą
          • Gość: dzambo ten pomysl poraza swa genialnoscia IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 00:19
            niech mi tylko pan Grabowski laskawie wytlumaczy czym sie to rozni od skladania tych pieniedzy na koncie w banku na procent (poza moze ta jedna roznica ze w banku nie musimy placic na wejsciu 2-3% za "zarzadzanie" portfelem).
      • Gość: f Re: Najpierw musiałby wykupić w towarzystwie ubez IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 20:36
        e tam ...
        znajdziesz je potem w kieszeni prezesa towarzystwa, który będzie wypoczywał na Karaibach :-)

• Gość: tomekjot Re: Najpierw musiałby wykupić w towarzystwie ubez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 21:25
        Po kiego kija mi polisa jak mam odkładać na emeryturę a nie zabezpieczać najbliższych
    • tomek.54321 Re: Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących 15.06.11, 20:20
      Ehhh, tytuł artykułu sobie a treśc sobie...
    • quinc Mam 52 lata 15.06.11, 21:05
      Ale kretyńska propozycja. Mam 52 lata i nie to, że nie chcę pracować dłużej, po prostu wątpię czy ktoś zatrudni informatyka po 60, a co tu mówić o informatyku po 65 roku życia.
      Ciekawe ile w moim przypadku miałoby wynosić ubezpieczenie od niechęci do pracy po 65 roku życia - lekko licząc 30% dzisiejszej pensji.
      Pozdrawiam tego uroczego kretyna pomysłodawcę.
    • Gość: Iga 56 lat Boni, daj mnie pracę IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 21:21
      to będę pracować do śmierci i placić na pomostówkę ! Po upadłosci firmy szukam pracy od 5 lat ! Jestem bez środków do życia !
    • Gość: Adam Boni ns bezrobocie ! IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 21:28
      I wtedy zobaczy jak się żyje w naszym ukochanym kraju, gdzie jako jedyni nie mamy socjalu !
    • Gość: Ania Gronkiewicz ma 70 mln zł na nagrody IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 21:34
      dla nieudacznych urzędników, wypłaciła już 21 mln zl.
    • Gość: janka Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących dł... IP: *.is.net.pl 15.06.11, 21:42
      Pielęgniarki pracujące w szpitalu powinny przechodzić na emeryturę w wieku 55 lat
    • road_66 OFE wysycha więc pojawił się nowy pomysł na nabi 15.06.11, 21:46
      janie ludzi w emerytury pomostowe.
      • ureq Akurat z OFE uratowali twoje pieniądze, debilu. 15.06.11, 22:27
        • Gość: pawel Re: Akurat z OFE uratowali twoje pieniądze, debil IP: *.centertel.pl 15.06.11, 23:08
          ale z ciebie głąb, parchu
        • road_66 Re: Akurat z OFE uratowali twoje pieniądze, 16.06.11, 05:00
          Widać jesteś słabo wykształcony, wulgarny język plus zupełny brak orientacji w temacie o którym piszesz. Po pierwsze, pieniądze w OFE nigdy nie były twoje czy moje co potwierdził rząd swoimi ruchami. Po drugie jeśli ratowanie cudzych pieniędzy polega na pobieraniu sowitej prowizji, to proszę bardzo ja mogę w ten sposób uratować dużo twoich pieniędzy.
      • Gość: c Re: OFE wysycha więc pojawił się nowy pomysł na IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 22:41
        he he he
        Madoff czeka:)
    • ulanzalasem Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących dł... 15.06.11, 22:23
      "Nie unikniemy podniesienia wieku emerytalnego. Dla tych, którzy nie będą chcieli dłużej pracować, może pojawić się jednak wyjście - prywatne ubezpieczenie pomostowe "

Politycy całe życie na emeryturze (bo pracą ich zajęcia nie da się nazwać), a obywatel będzie harował pewnie jak życzy sobie Balcerowicz do 70, może nawet 72 roku życia. O ile dożyje...lepiej nie bo jeszcze zacznie otrzymywać to co przez całe życie zabierało mu państwo ;)
      • Gość: s Re: Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 22:43
        "lepiej nie bo jeszcze zacznie otrzymywać to co przez całe życie zabierało mu państwo "

a nasze państwo coś mu wogle zabierało??
        pewnie miał konta w rajach podatkowych
    • Gość: Gość Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących dł... IP: *.toya.net.pl 15.06.11, 23:31
      Nie wyobrażam sobie ,aby 65 letnia kobieta pracowała na równi z młodymi (dotyczy tez mężczyzn).Żaden pracodawca nie będzie zatrudniał osób w wieku emerytalnym i płacił im godnego wynagrodzenia jeśli ma do wyboru młodszą siłę roboczą.Pomysł aby każdy oszczędzał na swoją emeryturę jest super pod warunkiem,że obywatel wiedziałby o tym rozpoczynajac pracę i miałby zarobki pozwalajace na odkładanie.W zakładach pracy będzie ludzkie muzeum,a młodzi będą siedzieli w domu na bezrobociu i garnuszku bliskich .Młodzi chyba powinni pracować na starych a nie odwrotnie.My już napracowaliśmy się na siebie i swoje dzieci.Teraz kolej na nich.
    • Gość: anita Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących dł... IP: *.wtvk.pl 15.06.11, 23:34
      Ledwo można przeżyć miesiąc za polskie zarobki, a tu mamy dodatkowo ubezpieczać się na emeryturę pomostową, opłacać prywatne ubezpieczenia zdrowotne, wziąć kredyt 30- letni na zakup mieszkania itd. Niedługo będziemy płacić za wychodzenie na spacer i ścieranie chodników! Ale ważne, że kółko wzajemnej adoracji dobrze na tym zarobi.
    • Gość: Rysio Za Balecerowicza na emeryture szło się przed 60tka IP: *.bemowonet.pl 16.06.11, 00:03
      Za Balecerowicza we wczesnych latach 90 tych na emeryturę się szło przed 60 ką, a jak się komuś noga podwinęła to szedł na zasiłek dla bezrobotnych w wysokości 80 czy 90% swojej pensji i to nawet przez dwa lata.
      Łza się w oku kręci , a pomyśleć że są tacy co na Leszka plują.
    • m4t Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących dł... 16.06.11, 00:06
      Jak nie chcą podnieść wieku kobiet to niech obniżą go mężczyznom... Co za głupia ankieta, to jak by się zapytać ilu spośród rolników jest za likwidacją KRUZu albo żołnierzy za likwidacją wcześniejszych emerytów... w tym wypadku to z buta jest 50%(kobiety) przeciwnych podnoszeniu wieku i (a 40% mężczyzn jest za tym by kobiety przechodziły wcześniej... bo jest to i w ich interesie - bo mają z tymi kobietami wspólne gospodarstwa - więc szybciej dostaną stabilne źródło dochodu)...

Niech zrobią ankietę ile osób chce mieć na godne życie bez pracy - a później niech wprowadzą stosowne ustawy by to umożliwić... najlepiej od razu wprowadzić rentę dla kobiet bo to ich funkcją w społeczeństwie jest rodzić i wychowywać dzieci (tak, wynika z kultury chrześcijańskiej), a nie jakieś tam prace(na równi z facetami).
    • Gość: bb Re: Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących IP: *.230.89.228.rzeszow.mm.pl 16.06.11, 00:14
      Co z tego że długość życia się wydłuża statystycznie jak w realnym świecie przypomina ono (życie) wegetację. A statystyka to wiadomo: są kłamstwa, duże kłamstwa i statystyka.
    • Gość: obywatel Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących dł... IP: *.ip.netia.com.pl 16.06.11, 03:19
      Dobre sobie niedawno OFE miały zagwarantować godną emeryturę,teraz Prywatne Emerytury Pomostowe, kolejny sposób na wyciąganie pieniędzy od pracowników. Za kilka lat okaże się że Prywatne pomostówki muszą wesprzeć budżet i nie są w stanie się utrzymać . Wcale nie trzeba zasłaniać wydłużającym się życiem przeciętnego obywatela, wystarczy wyrównać staż pracy dla wszystkich grup zawodowych bez wyjątku. Efekty będą szybkie i finasowo bardzo korzystne. Wyliczenie skutków nie powinno odpowiednim instytucjom sprawić kłopotu .
    • Gość: www Ale glupie komentarze... ludzie pomyslcie!!! IP: 222.128.41.* 16.06.11, 04:00
      Ale glupie komentarze... ludzie pomyslcie!!!

Pisze tu jakas laseczka, ze nie chce pracowac do 65 roku i chce wysokiej emerytury.. No czyli ja mam za to placic?

Spadaj!!!

Nie ma znaczenia czy rzadzi Kaczynski czy Tusk czy Balcerowicz. Jesli ludzie chca przechodzic na emeryture w wieku 55 lat to ZADNE panstwo tego nie wytrzyma.

Doprowadzicie do tego, ze mlodzi wyjada i bedzie wam jeszcze gorzej! Juz okradliscie OFE, jedyne miejsce, przy wielu wadach, gdzie pieniadze byly oszczedzane, a nie przejadane!!

Ja bym zmienil propozycje i zrobil tak.

Przechodzisz na emeryture kiedy chcesz, ale!!! jest ona uzalezniona od skladek i wieku. Przechodzisz np. wieku 35 lat. to dostajesz 100 zl. Przechodzi w wieku 70 to dostajesz 4 tys. Kazdy za siebie decyduje!!

Plus dodatkowa zacheta, ze po 60ce za kazdy rok jest -10% skladek po stronie pracodawcy...
      • Gość: s Re: Ale glupie komentarze... ludzie pomyslcie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.11, 07:03
        super
        a jak przejdziesz na emeryturę w wieku 100 lat, to ile dostaniesz?
    • ambl Re: Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących 16.06.11, 08:06
      @Bella:
      jeżeli swoim wyborem POśrednio doprowadziłaś ty i tobie podobni do tego że
      wpływ na wysokość twojej emerytury mają ludzie POkroju T.W.Boni,złodziejka Fedak
      i Człowiek Nie Wiadomo Skąd Rostowski,to miej pretensje tylko do siebie.
      Osoba w twoim wieku od dawna już powinna wiedzieć co właściwie
      reprezentuje Tusk
    • tooron Prywatne emerytury pomostowe dla pracujących dł... 16.06.11, 08:15
      Mam 57 lat.Przeżyłem dwie upadłości firm w których pracowałem.W jednej z nich pracowałem
      21 lat.Po krótkich okresach pobierania zasiłku dla bezrobotnych udało mi się znaleźć inne zajęcia.Oczywiście urząd pracy nigdy dla mnie nie miał żadnej oferty.
      I tu smutna ciekawostka.Jestem z rocznika powojennego wyżu - tymczasem w kolejnym zakładzie pracy jestem najstarszym pracownikiem.
      Gdzie są koleżanki i koledzy z mojego rocznika?
      Oni chcą pracować.
      To ich się nie chcę.
      Przedłużenie wieku emerytalnego to nie problem.
      Problemem jest szalejące bezrobocie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka