monika.loda 18.06.12, 12:18 Pan Paweł kupił dwa kupony do restauracji na jednym z portali zakupów grupowych. Kiedy chciał je wykorzystać, okazało się, że jedna restauracja zmieniła właściciela, a druga została zamknięta. Przeczytaj cały artykuł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
max_payne_xxx Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow 18.06.12, 13:05 To facet ma szczęście z tymi kuponami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak_jąder Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.12, 13:10 Czyli te kupony są bezpieczne czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.loda Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow 18.06.12, 13:26 Portale oferujące sprzedaż takich kuponów zawsze sprawdzają potencjalnego usługodawcę. Jednak przed zakupem należałoby dokładnie zapoznać z ofertą i samemu sprawdzić firmę wystawiającą ofertę. Jeśli po zakupie okaże się, że nie jest ona zgodna z opisem zostaje nam tylko złożenie reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gram.w.zielone Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.aster.pl 18.06.12, 13:36 Problem w tym, ze to portal powinien sprawdzac uslugodawce, przeciez czerpie ze sprzedazy kuponu niemala prowizje. Spychanie tej odpowiedzialnosci na klienta mija sie z idea sprzedazy grupowej. Kto wybierajac wsrod setek kuponow ma czas weryfikowac czy te firmy istnieja i czy sa wiarygodne. Proces reklamacyjny powienien byc prosty i szybki. Niestety w Polsce nie ma kultury rzetelnej obslugi klienta i klient jeszcze nie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.loda Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow 18.06.12, 13:43 Niestety muszę się z tym zgodzić. Sama korzystam z tego typu portali i chciałabym by były to usługi sprawdzone i pewne. Jednak mimo wszystko jak czytam ofertę to automatycznie staram się sprawdzić też opinie o niej w internecie. Tak dla własnego poczucia bezpieczeństwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.12, 13:38 Ja zawsze sprawdzam firmy w internecie i nigdy nie miałam problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.loda Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow 18.06.12, 13:44 Widzę, że to nie tylko mój sposób :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mai Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 21:48 kupiłem kiedyś kupon do restauracji we Wro, przestała istnieć - portal oddał kasę bez problemu. jeździłem też z zakupów grupowych na wypady weekendowe, zawsze w hotelach traktowano mnie jak normalnego gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinacz_plemnikow Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow 18.06.12, 13:36 Ja to nie mam zaufania do tego typu ofert Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw musze bronic Groupona 18.06.12, 19:26 Kupilem kupon rabatowy na roczny karnet na silownie (Warszawa Praga Pld), niestety silowni wypowiedziano umowe wynajmu lokalu pieniadze za caly roczny okres zwrocono, nie moge zlego slowa powiedziec.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.12, 13:45 Na oszustów możemy się natknąć też w innym miejscu nie tylko w takim serwisie...zapraszam na allegro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-FLORYN Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 13:58 Rok temu zakupiłam kupon na pobyt w ośrodku wczasowym Floryn w Mielnie i zapewniam, że tej oferty raczej nikt nie sprawdzał. To co miało być wspaniałą atrakcją okazało się kupą złomowiska leżącego na terenie ośrodka na obiad podawane było gotowane jajko. Każdy ze łzami w oczach albo decydował się tam zostać albo uciekał gdzie pieprz rośnie bez zwrotu jakichkolwiek kosztów ze strony ośrodka (opłata za kupon wg. dyrektorki ośrodka była zaliczką, której do tej pory nie odzyskaliśmy . Odpowiedz Link Zgłoś
monika.loda Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow 18.06.12, 14:09 A mogłaby mi Pani dokładniej opisać tą sytuację na mailu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Citeam IP: *.emea.ibm.com 18.06.12, 14:16 Witam, ostatnio coś podobnego spotkało mnie przy zakupie kuponu w Citeam. Pomimo ważności kuponu stwierdzono, że już ich nie realizują. Powiedziano mi, żebym reklamował w lokalu, bo przelali już właścicielowi pieniądze.Oczywiście żadnej odpowiedzi nie otrzymałem. Radzę omijać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.loda Re: Citeam 18.06.12, 14:23 Panie Hubercie, Czy mógłby Pan opisać wysłać mi dokładniejszy opis sytuacji na maila? Może uda nam się pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEKA Re: Citeam IP: 62.233.210.* 18.06.12, 14:59 www.szeptak.pl/miejsce/foto-ac#nizej Zrobilem zakup w Citeam, firma fotoac zlikwidowala strone, nie da zrealizowac zmowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEKA Re: Citeam IP: 62.233.210.* 18.06.12, 15:02 foto-ac-oszustwo.prv.pl/ zalozono strone, dzieki ktorej poszkodowani beda probowali sie odnalezc zeby zlozyc wspolne zawiadomienie o przestepstwie. cytat z jednego z poszkodowanych: "Foto AC jest mi winne 58 zł od grudnia 2011 roku. Grupon prowadził swoje postępowanie przez 3 miesiące po mojej skardze. Pieniądze FOTO AC miał zwrócić mi w kwietniu i do tej pory cisza. Ale jak sam Pan widzi to nie jest sporadyczne. Jest wielu ludzi którzy zostali oszukani więc nie jest to przypadek lub jakieś małe zawinienie w stosunku do pojedynczego klienta a celowe działanie mające na celu wyłudzenie od jak największej ilości ludzi. Moim zdaniem tu nie ma zastosowania przepisów kodeksu cywilnego a tylko karnego!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEKA Re: Citeam IP: 62.233.210.* 18.06.12, 15:11 Ciekaw jestem, czy Citeam wyplaca poszkodowanym pieniadze w takich sytuacjach. Maja tzw. ochrone kupujacego www.citeam.pl/ochrona-kupujacego, ale obawiam sie ze tez stosuja praktyki majace zniechecic do dochodzenia swoich roszczen... Jesli ktos dostal zwrot od Citeam, to prosze o info na adres pikolo626@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
daria_duszynska Re: Citeam 20.06.12, 14:50 Drogi Użytkowniku, oferta, do której się odnosisz, została przez nas objęta programem Bezpieczne Zakupy - w przypadku, gdy Sprzedawca działa w sposób nieuczciwy, zwracamy pieniądze Kupującym. Zachęcamy do napisania bezpośrednio do nas pod adres: kontakt@citeam.pl.W tytule maila prosimy o podanie nazwy oferty, a w treści - numeru kuponu. Mamy nadzieję, że uda nam się pomóc na tyle, ile możemy:) Pozdrawiam w imieniu zespołu Citeam.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monika.loda Re: Citeam 18.06.12, 15:05 Gdyby Pan również mógł opisać dokładniej całą sytuację w mailu byłabym wdzięczna. Może uda nam się pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henlin Re: Citeam IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.13, 18:26 O S T R Z E G A M ! ! ! Zdecydowanie odradzam korzystania z pośrednika Citeam, który nie bierze żadnej odpowiedzialności za Sprzedawcę. W moim przypadku Sprzedawca ("SNOOB" Sp. z o.o., ul. Bałtycka 18, 78-100 Kołobrzeg) oszukał mnie co do swojego produktu, przesyłając zupełnie inny, niż prezentował. Kontaktu ze Sprzedawcą praktycznie nie ma. Nie odbiera telefonu lub przerywa rozmowę oraz nie odpisuje na e-maile. Kiedy odesłałem towar ( według zaleceń Citeam) do Sprzedawcy, nie zwrócił mi pieniędzy za zwrot bubla oraz za jego przesyłki. Na dodatek skutecznie milczy. Pozostała mi tylko droga postępowania sądowego. Citeam po próbach interwencji, skutecznie w pełni przerzucił winę na Sprzedawcę, wskazując zapis w swoim regulaminie. O S T R Z E G A M. Wygląda na to, że CITEAM nie sprawdza oferowanych produktów przez Sprzedawców oraz nie sprawdza ich wiarygodności. Jest to dobra przestrzeń na wszelkiego rodzaju oszustów. A kiedy na takiego traficie, to pozostaniecie sami ze swoim problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annam Re: Citeam IP: *.doplaty.gov.pl 16.04.13, 12:53 nie tylko sprzedjący są nieuczciwi, sam CITEAM wypioł się na klientów ani telefonu ani meila zero kontaktu z nimi, jak sie pomylicie w adresie meailowym to mają cię gdzieś !!!ani zwrotu kasy ani kuponu !!! Wypisać się z tego badziewia - największy gniot firmowany przez allego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Citeam IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 12:00 Ja również została oszukana przez firmę SNOOB, produkt jaki u nich kupiłam okazał się beznadziejny i do dzisiaj nie otrzymałam zwrotu pieniędzy!! Nie kupujcie nic od tej firmy, bo też Was oszukają!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patrykszulcwawa Re: Citeam 22.04.13, 19:54 Gość portalu: henlin napisał(a): > Citeam po próbach interwencji, skutecznie w pełni przerzucił winę na Sprzedawcę, wskazując zapis w swoim regulaminie. A na który zapis wskazali bo coś mi się wydaje, że nie bardzo tak mogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizaczar Re: Citeam IP: *.centertel.pl 06.07.13, 08:58 Witam! PRZESTRZEGAM przed zakupem w Citiem łańcuszków srebrnych z firmy FPH MAREX w Moczarkach 3 w Limanowej.Sprzedają 2szt.jako srebro,a w rzeczywistości tylko jede jest to srebro 925,a drugi to posrebrzany mosiądz z blaszką cechowniczą 925.Pozdrawiam, Eliza:-( Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow 18.06.12, 19:45 Chytry dwa razy traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smajko Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.itm.net.ua 18.06.12, 21:56 Kupilem kupon na czyszczenie auta za 120zl w happyday. Kupon byl ważny do końca lutego, pomyślałem po zimie warto umyć auto. Tydzień przed końcem ważnosci kuponu zadzwoniłem żeby sie umówić, pan powiedzial ze nie ma problemu z wykonaniem usługi nawet po terminie ważności kuponu tylko prosze dzwonić w przyszłym tygodniu. Po kilkurazowych przekladaniach terminu wykonania uslugi, wymowkach właściciela typu nie ma wody w myjni, jestem za granicą, zgubiłem telefon itp myjnia przeniosła się w inne miejsce i przestali odbierać ode mnie telefony. Zgłosiłem sprawę happydayowi ale nie potrafią sobie poradzić z egzekwowaniem wykonalności usługi od partnera i tak oto straciłem 120 zl. Za mało aby iść z tym na policję, wystarczająco dużo aby auto jezdzilo brudne przez kilka miesięcy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna upił kupony do restauracji. Nie do zrealizowania IP: *.231.7.8.koba.pl 18.06.12, 23:17 Mąż wykupił mi za pośrednictwem Citeam kupon na manicure i pedicure ważny do końca maja w Salonie kosmetycznym Farfalla w Białymstoku. Zadzwoniłam w kwietniu by umówić się na wizytę 25.05. W dniu wizyty właścicielka salonu (nazwa nie adekwatna do małej kliteczki) oświadczyła, że mój kupon przepadł bo nie przyszłam na wizytę. Na jaki termin rzekomo nie przyszłam okazało się dopiero, kiedy "wymusiłam" to na pani stojąc jej nad głową. Ona wpisała do swojego notesu wizytę na 25.04. Próby rozmowy z panią zakończyły się lekką histerią (płacz, mówienie, że ludzie przychodzą do niej z fałszywymi kuponami, ona pracuje za darmo, jeśli mnie przyjmie "po terminie" Citeam jej nie zapłaci itp.). Na sugestię ustalenia innego terminu powiedziała, że do końca czerwca wszystkie ma zajęte! Wszystko co mówiła okazało się stekiem bzdur, podobne konfabulacje umieściła w odpowiedzi na moją reklamację. Citeam mimo początkowych zapewnień o pomocy w rozwiązaniu sprawy stwierdził, że nie ma możliwości wpłynięcia na panią (która za niezrealizowaną usługę otrzymała pieniądze). Serdecznie odradzam korzystania z usług wspomnianego salonu. Za 45 zł. nie warto przeżyć podobnej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.dynamic.lte.plus.pl 19.06.12, 07:55 skorzystalem tylko raz z Gruppona i nie mam już tam konta, kupiłem jako prezent kupon na wycięcie pieprzykow, żadnego wycinania pieprzykow nie było (a to za duży a to jeszcze trzeba by było wyciąć kilkanaście innych wymowek było sporo) a wizyta która ostatecznie skończyła się bardzo nie miło kosztowała 99 zł :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.12, 10:04 Uważajcie na GROUPON i firmę SO FASHION (obecnie funkcjonuje pod nazwą KNABO) - od pół roku nie mogę od firmy odzyskać pieniędzy!!!! Firma nie odpiera telefonów i zmienia siedziby, a o zakupionym towarze można zapomnieć. Czytajcie komentarze na temat poszczególnych firm zanim zrobicie zakupy!!!! www.klientki.pl/p/czy-ktos-zna-firme-so-fashion-6271 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Również oszukana przez kontrahenta Citeam! IP: *.radio.it.pl 20.03.13, 11:54 18.01 kupiłam kupon za 69 zł na "mikrodermabrazję diamentową lub peeling kawitacyjny z maską, oczyszczeniem manualnym, masażem i algami" w Atelier Monique Bogdanow. Na kuponie podany był nr tel kom, pod którym należało dokonać zapisu. Dodzwonienie graniczyło z cudem (zapisy tylko do godz. 15:30), ale w końcu udało się. Zapisałam się na 02.02, ale musiałam do trzykrotnie przełożyć (zawsze min 24 godziny przed terminem, zgodnie z zapisem na kuponie), co zrobiłam telefonicznie: z 02.02 na 23.02, z 23.02 na 02.03 a następnie z 02.03 na 16.03 na godz. 13:00. Telefonicznie poinformowano mnie, że jestem ostatecznie umówiona na 16 marca na 13:00 w lokalizacji na ul. Siennej (Atelier ma dwie lokalizacje: na ul. Marszałkowskiej i na ul. Siennej). Dzien wcześniej chciałam się jeszcze potwierdzić tą wizytę i lokalizację i zadzwoniłam pod podane nr kom, ale nikt nie odebrał. Wysłałam smsa, ale nikt nie odpisał. Stawiłam się o 12:45 na ul. Siennej i kosmetyczka poinformowała mnie, że nie ma takiego zapisu i że na pewno wobec tego jestem zapisana na Marszałkowską. Pojechałam więc na Marszałkowską a tam kosmetyczka stwierdziła, że w ogóle nie ma takiego zapisu i odesłała mnie z kwitkiem do domu! Byłam naprawde wściekła, bo jechałam na próżno przez całe miasto. Kosmetyczka powiedziała, żebym zadzwoniła "do szefowej", czyli pod podany na kuponie nr tel kom., co zrobiłam, ale oczywiście nikt nie odebrał! Wysalam smsa - zero odpowiedzi! Zrobiłam już reklamację na Citeam,ale uprzejmie poiformowano mnie, że "Atelier Monique Bogdanow jako wykonawca usługi oraz strona umowy kupna-sprzedaży ma prawny obowiązek ustosunkować się (również pisemnie) do Pani skargi oraz żądań w terminie 14 dni. W przypadku przyjęcia Pani reklamacji, ewentualna rekompensata będzie wypłacana przez Sprzedającego. Serwis Citeam przekazał środki pieniężne za Pani kupon na konto Atelier Monique Bogdanow dnia 19 lutego 2013, dlatego w tym przypadku nie dokona Pani zwrotu." czyli, mówiąc wprost, że umywają ręce, zabierają swoją prowizję i mają w dupie, że kupon nie został w ogóle zrealizowany z winy Atelier. Dodam, że to całe "atelier" mieści się w jakiś małych wynajętych mieszkaniach, nie ma żadnej recepcji, kręcą się tam tylko młodziutkie i zdezorientowane kosmetyczki... Omijajcie je szerokim łukiem! Oczywiście złożyłam pisemną reklamację zarówno do Citeam jak i do Atlelier, ale to pierwsze umywa ręce zgarniając swoją prowizję od niezrealizowanego kuponu a drugie milczy... Zgłoszę do UOKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Również oszukana przez kontrahenta Citeam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 12:18 Potwierdzam,nie kupujcie na Citeam,czekam na zakupiony adapter przegrywający z VHS już koło m-ca i ani pieniędzy ani adaptera.Zero kontaktu,nikt nie odbiera tel.i nie odpisuje na e-maile.Sklep- "Elstore " Wrocław.Nikt nie bierze odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Również oszukana przez kontrahenta Citeam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 19:55 Również m-c temu kupiłam adapter do przegrywania VHS,do dziś ani towaru,ani pieniędzy.Zero kontaktu.Jak odzyskać cokolwiek.Nigdy więcej zakupów grupowych.Ostrzegam.]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
bozka0073 nie polecam Citeam!!! 30.01.14, 13:39 Kupiłam kupon z prezentem na gwiazdkę...towar tandetny i porysowany, masakra, chciałam zwrócić to sprzedawca ([b]Vaster-Team z Piaseczna/Mysiadło też NIE POLECAM sklepu jak już wcisnął towar to zapomnij że uda ci się go zwrócić...) więc sprzedawca odsyła do Citeam...a z nimi zero kontaktu!!! Telefon przekierowuje od razu na formularz kontaktowy na stronie, a na formularze nikt nie odpowiada~Firma widmo, mają klienta w d... Citeam jak i Allegro portal widmo...jak chodzi o reklamacje i zwroty wielkie zero. Już raz zawiodłam się na allegro, teraz kolejna odnoga allegro -citeam - to samo WIELKA MASAKRA!!! Nie polecam ich usług, nie warto!!! Są beznadziejni, poniżej krytyki po prostu naciągacze. Uwaga!!! też na firmę VASTER-TEAM Z Piaseczna /Mysiadło ul.Graniczna 35 - sprzedają chałę jakiej mało, mi dostarczyli produkt porysowany, jakby ktoś go wcześniej używał, nawet karton był poszarpany i porwany jakby psu z gardła, a to miał być prezent... bez komentarza , po prostu firma DNO do kwadratu. Odesłałam im towar, to po miesiącu przysłali mi go z powrotem bez jakiejkolwiek informacji, ani wcześniejszego uprzedzenia czemu nie raczyli uznać zwrotu... Więc beznadziejne firmy się przyciągają... Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiczka1234 Atelier Moniki Bogdanow - masakra 26.02.15, 19:19 Popieram - NIE IDZCIE DO ATELIER MONIQUE BOGDANOW! Az roi sie na wszelkich zakupach grupowych od ich ofert. Szkoda czasu, nerwow i pieniedzy. Juz samo umowienie sie to wyczyn (zapisy w dziwnych godzinach, nikt nie odbiera, nikt nie oddzwania)... Stawilam sie na umowiony masaz i uslyszalam, ze nie jestem zapisana (mimo ze potwierdzalam dzien wczesniej!). Zdenerwowalam sie, na co w koncu panie stwierdzily, ze moga mi w 20 minut zrobic cos na twarz zamiast tego masazu 40 minutowego. Stwierdzilam ze ok, bo juz nie chce tu wiecej przychodzic. Mikrodermabrazja byla byle jaka, zrobiona szybko i na odwal. Postanowilam sie tez dowiedziec na temat masazu ktory mnie ominal - pytam, czy robia tak konkretnie czy takie ecie pecie. A Pani, z rozbrajajaca szczeroscia mowi: "U nas takie ecie pecie, bo zadna z nas sie nie fascynuje tymi masazami" (!!!! hahahahaha!!!! myslalam, ze umre ze smiechu - dziumdziowate pseudo-kosmetyczki same z siebie robią jaja, ten salon to jeden wielki żart i ściema) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozako Re: Kupił kupony do restauracji. Nie do zrealizow IP: *.play-internet.pl 20.03.13, 17:26 powinni mu zwrócić pieniądze ----------- Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś