Dodaj do ulubionych

Sejm może zepsuć budżet

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:12
Jasne!!!!!!!
niech Sejm lepiej pomoże emerytom poprzez ratunek dla służby zdrowia czy
choćby większe wydatki na refundacje leków!!!!!!!!!
a nie produkuje kolejne pierdołki pod publike żeby zdobyć elektorat
tonący okręt SLD szuka poparcia...
Obserwuj wątek
    • 2paco Re: Sejm może zepsuć budżet 14.10.04, 14:09
      przede wszystkim należy zracjonalizować wydatki, a nie je zwiększać! Dopiero po
      wyleczeniu tej patologicznej sytuacji można mysleć o dofinansowywaniu służby
      zdrowia. Niestety dla nas wszystkich.
      Przeraża mnie, że mamy takich debili w parlamenice (i społeczeństwie też),
      którzy byli przeciw weryfikacji rent - ponad 13 miliardów złotych jest rocznie
      bezpodstawnie wypłacanych dla ludzi, którzy na lewo uzyskali renty. Mojej
      siostry kumpel ma piekielnie bogatego ojca, który synalkowi załatwił
      kieszonkowe w wysokości 5 tys. złotych, wypłacane przez ZUS. DOŻYWOTNIO!!!! i
      co wy na to? Mało tego, do tego ciemnego społeczeństwa trafiły argumetny, że
      będzie się starszym ludziom zabierać renty, podczas gdy plan Hausnera
      przewidywał weryfikację rent tylko dla ludzi poniżej 55 roku życia. No tak, ale
      z argumentami do ciemnogrodu się nie trafi, skoro większość woli oglądac
      obrazki w Fakcie czy SE niż tekst w Wyborczej, która proekt weryfikacji rent
      pokazała od podszewki. Dlatego spieprzam z tego kraju zaraz po uzyskaniu
      magistra, bo mam dosyć życia wśród takiego ciemniactwa!
      • Gość: Wojtek SLD, UP, Samoobrona, PSL to oszołomy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:55
        I wszystkie inne partie, które dla dostania się do koryta, rozdawaliby nie swoje
        pieniądze, również do nich należą.

Odnośnie jednego masz racje: większość społeczeństwa to debile, skoro wybierają
        takich cymbałów.

Ale z jednym się nie zgodzę: piszesz o spiepszaniu. To najpierw dowiedz się,
        jacy ludzie mieszkają tam, gdzie spieprzasz. Nie masz zielonego pojęcia o innych
        krajach, a próbujesz robić porównania. Na zachodzie mają takich samych debili
        jak tutaj. A może większych, bo są bardziej rozpieszczeni. Jednak na zachodzie
        jest lepiej, bo mają pieniądze: nie dlatego że są lepsi, tylko dlatego, że świat
        jest tak poukładany. Więc zanim zaczniesz coś porównywać, zorientuj się, co
        porównujesz.
        • 2paco Re: SLD, UP, Samoobrona, PSL to oszołomy 14.10.04, 15:24
          wyobraź sobie że sporo czasu spędziłem w Austrii, bo mam tam rodziców, i wiem
          jak NORMALNE życie można wieść. Dlatego mam dokąd spieprzać i wiem do czego. :D
          Polecam wszystkim! A że wielu Austriaków to szowiniści, trudno. Z polskim
          wyższym wykształceniem jest się dorbym towarem na rynku pracy, a tej tam nie
          brakuje :D
    • Gość: Roman Re: Sejm może zepsuć budżet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:44
      Jedyna rada trzeba spier.... jak najdalej z tego państwa zanim zawali sie wszystko z hukiem. Scenariusz ten sam który poprzedzał "program Grabskiego"
      • Gość: Wojtek Re: Sejm może zepsuć budżet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:59
        Spieprzaj Roman z tego kraju. Tak najwygodniej.

Ale odnośnie Sejmu, to się zgadza, że pojawia się coraz więcej osób
        upośledzonych umysłowo. Będą tworzyć nową stawkę podatkową, bo ich te 50% i tak
        nie dotknie.

Najpierw niech zmniejszą rozrośnięty parlament, zlikwidują senat, obniżą swoje
        diety (szczególnie, że frekwencja jest taka jaka jest) a potem dopiero myślą o
        wydawaniu cudzych pieniędzy, bo te wydawane pieniądze z pewnością nie należą do
        nich.
    • Gość: Wojtek A kiedy posłowie zmniejszą swoje diety???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:49
      A kiedy posłowie zmniejszą swoje diety???? Albo chociaż je sobie opodatkują?

Kiedy w końcu zlikwidują senat? Kiedy zminiejszą liczbę posłów? Po co na tyle
      posłów? Po pieniądze najchętniej sięga się do cudzej kieszeni. Szczególnie SLD,
      UP, Samoobrona, PSL mają te nawyki. W końcu 45 lat rządzenia nie poszło na
      marne. Zastanawiam się tylko, dlaczego nie ma ani słowa na temat ponownej
      nacjonalizacji.
    • Gość: adsz73 1,3 mld / 4,8 mln ... IP: *.visp.energis.pl 14.10.04, 16:43
      daje srednio 270 zl ROCZNIE. ale i tak ciemni emeryci beda sie cieszyc, ze dostana od SLD 22 zl miesiecznie i zaglosuja na nich :-(
    • Gość: Leszek Pomysły posłów obciążają już nie tylko nasze wnuki IP: 5.5R* / 213.218.65.* 14.10.04, 16:56
      ale nawet pra prawnuki.
      To głupota obciążać przyszłe pokolenia takimi kosztami, jakim prawem.
      Trzeba rozdzielać to co jest wypracowane, a nie to co się dodatkowo porzyczy.
    • Gość: Viking Re: Sejm może zepsuć budżet IP: *.elisa-laajakaista.fi 14.10.04, 17:26
      A zostanie ktos chetny do placenia 50% podatku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka