Gość: pepe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 18:25 Zaletą Warszawy jest Okęcie, jego bliskości do Centrum. Modlin - gdie to jest??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KP Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 19:24 to i tak nie jest zle - zazwyczaj odleglosc miedzy lotniskiem taniej linii a miastem, pod ktore sie podszywa, jest gdzies 50-100 km. Z Frankfurt Hannu jedzie sie wpierw do Mainz przez 1h 20 min, po czym koleja pol godziny. Lotnisko jest pewnie blizej Luksemburga, niz Frankfurtu, no ale twardo nazywa sie Frankfurt. Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Wylecą z Okęcia do Modlina? 23.10.04, 13:30 Z calym szcunkiem dla wszystkich, ale co powiedza na to ludzie, ktorzy byc moze w poblizu takiego lotniska wkrotce beda mieszkac? Ja mam dzialke niedaleko (podobnie jak setki innych dzialkowiczow :)) i raczej nie podoba mi sie ten pomysl z lotniskiem. Ja wole zeby zrobili w Radomiu - niech im sie w koncu to miasto rozwinie. Owszem do Modlina nie jedzie sie dlugo, ale pomyslcie ile bedziecie jechac po tym kiedy lotnisko zostanie wybudowane. No i gdzie ja bede sie wtedy jezdzil wyszalec autem?? Rozwoj gwarantowany, ale ja wole zeby Warszawa rozwijala sie w kierunku poludniowym, a nie polnocnym gdzie Puszcza Kampionoska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.10.04, 13:46 Bardzo mi przykro ale niewiele masz do powiedzenia. Mi np. ten pomysl sie podoba. Jest praktyczny: Modlin jest jedynie rzut beretem od Warszawy(Radom przynajmnie 2), miejsce ma potencjal rozwojowy (w przeciwienstwie do malego Okecia), da wiele miejsc pracy w okolicy (w wawie jest ich dosc). Nie mam nic przeciwko Radomowi i choc sam tez nie mam na to wplywu, uwazam, ze Modlin to praktyczniejsze miejsce. No i do domu mam blizej. Jestem z Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dementi Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: 212.75.* / 212.75.102.* 23.10.04, 20:20 Uwazam, ze Modlin jest OK. Okolica dosc srednio zaludniona. Do Wawy mozna dojechac albo niezla dwupasmowka przez Lomianki, albo przez Nowy Dwor Mazowiecki i dalej na Prage. Jest tez polaczenie przez Kazun do Blonia i dalej Poznania, albo jeszcze lepiej przez Wyszogrod do Poznania, do Gdanska prosto na polnoc - dwupasmowka jest juz do Plonska. A poza tym Modlin to juz lotnisko. Jesli tam sie nie zainwestuje, to to co jest szlag trafi, bo wojska tam teraz jak na lekarstwo i wiecej nie bedzie. Sa pasy startowe i podstawowa infrastruktura. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
4_gold_bars Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? 24.10.04, 16:45 Wszystko cacy jak sie ma wlasny srodek transportu. Dla tych, ktorzy nie maja (lub np musza do Modlina dojechac przez W-we) nie jest to dobre rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_6 Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? 25.10.04, 21:28 A ja proponuję Radom. Dlaczego? Otóż jest tu świetne połączenie wschód-zachód (Lublin-Piotrków Trybunalski), północ-południe (Warszawa-Kraków). Na infrastrukturę drogową wydaję się kupę milionów rocznie (już teraz są dwie obwodnice i ciągle je polepszają). Za parę lat będzie 2-pasmówka do Wawy i dwa tory kolejowe, być może obwodnica południowa. Jest dobra okazja do stworzenia ciekaweg punktu transportowego dla Warszawy. Pozdrowienia BoB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: 81.193.181.* 24.10.04, 11:59 Twoja dzialka nikogo nie obchodzi. I nie wypowiadaj sie za ludzi ktorzy mieszkaja blisko potencjalnego lotniska w Modlinie, bo 99 procent z nich jest za jego budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraj zlodziei ziemia: Kluczyk, Komorowski, Jagielinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:35 no ipiknie przynajmnije wiadomo po co tam kupowali ziemie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes2 Re: ziemia: Kluczyk, Komorowski, Jagielinski IP: *.dt.com.pl / 83.238.0.* 26.10.04, 09:56 Spokojnie Jagieliński inwestowa w Babsku. Modlin to byaby dla niego porażka Odpowiedz Link Zgłoś
cpg Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? 24.10.04, 21:56 To nie do końca prawda. Frankfurt-Hahn służy nie do podróży do Frankfurtu, lecz do przesiadek, bo m.in. RyanAir lata stamtąd w wielu kierunkach. A tanie linie /bez RyanAira/latają na lotnioska miejskie jak Okęcia (Tegel i Schoenfeld w Berlinie, CDG i Orly w Paryżu, Fiumicino i Ciampino w Rzymie, Barajas w Madrycie, Marco Polo w Wenecji, Prat w Barcelonie, Schwechat w Wiedniu). Wyjątek dotyczy Londynu. Poza tym z każdego z nich jest szybki dojazd (góra 45 minut) koleją do samego centrum miasta lub tanie, ekspresowe linie autobusowe (np. Treviso - Wenecja). I jest to kolej, której nie trzeba się wstydzić. U nas przejazd przez Warszawę i Łomianki autobusem (wypadki na gdańskiej, korki na autostradzie etc.) z Modlina to trauma. Nie mówiąc o tym, że koszt taxi do Modlina z centrum przewyższy najdroższy bilet tanich linii. Tak naprawdę chodzi o ochronę syfowego Lotu i przechwycenie tych 50 mln przez kumpli pomysłodawców. Dziś Air Polonia do każdego biletu dokłąda ok. 70 zł opłat lotniskowych i podatków. To ile musiałby zejść z tej ceny Modlin, by był tańszy ? 20 zł ? To przecież nie pokryje z punktu widzenia pasażera kosztów dojazdu do Modlina. W efekcie tanie linie się skończą, zostanie easyJet, który i tak będzie lądował na Okęciu (bo w odróżnieniu od RyanAira lądują na głównych lotniskach) i podwyższy cenę biletów, a 50 mln z kieszeni podatników wzbogaci firmy nastawione na "partnerstwo publiczno-prawne", kierowane przez kumpli i rodziny polityków oraz donatorów pewnych fundacji. Poza tym pamiętajcie, że duża część pasażerów czarterów ro osoby z prowincji. Dla nich dodatkowa godzina jazdy może skłonić ich do wyboru Krakowa lub Katowic bądź Poznania lub Gdańska. Nie mówić o pasażerach tanich linii. Wszak największa zaleta podróży samolotem, to skrócenie czasu podróży. W ogóle pomysł dużego lotniska z dala od Warszawy to pomysł jak za cenę głosów kilku tysięcy mieszkańców zrobić ze stolicy prowincjonalne miasto. Lotniska dalekko od miasta spośród europejskich stolic mają tylko Rzym i Sztokholm z przyczyn naturalnych (góry i jeziora). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Modlin łączy z Warszawą 4 pasmowa autostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 19:27 Do Modlina dojedzisz ze Śródmieścia Warszawy szybciej niż na Okęcie. Droga na Łomianki. Około 33 km od centrum Warszawy. Na lotnisko w Modlinie można wjechać bezkolizyjnymi wjazdami wprost z autostrady. Nie ma korków, miasteczek, wiosek po drodze. Koją można tam dojechać przesiadając się ze stacji metra Dworzec Gdański wprost do kolejki elektrycznej jadącej do Nasielska. Część pociągów kolejki już dziś można skierować na lotnisko - jest tam linia kolejowa, są perony. Dojazd szybszy niż na Okęcie. W samym Modlinie jest infrastruktura gastronomiczna, w budynkach po Twierdzy Modlin można otworzyć hotele, magazyny itd. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.pecul Re: Modlin łączy z Warszawą 4 pasmowa autostrada 22.10.04, 20:50 Zdecydowanie popieram, jak mój poprzednik, projekt zorganizowania lotniska pasażerskiego w Modlinie a także, jeśli to możliwe, przeniesienia tam nocnych lotów z Okęcia. Same zalety. A suma 50 czy nawet 100 milionów PLN jest w skali Polski czy nawet Mazowsza dziecinnie mała w porównaniu z korzyściami. Zwiększy się wtedy także bezpieczeństwo lotów, bo Modlin mógłby w wyjątkowych przypadkach przyjąć samoloty, które planowo powinny lądować na Okęciu, a z powodów losowych nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
ffred Re: Modlin łączy z Warszawą 4 pasmowa autostrada 22.10.04, 21:23 wszytsko ok, tylko wolalbym, zeby "polskie stansted" bylo budowane i operowane za pieniadze prywatne i przez prywatna firme, wtedy wiadmo, ze Modlin bedzie sie staral przyciagnac loty z Okecia, a tak to bedzie ten sam panstwowy monopol. nie wystarczy zrobic lotniska dla tanich linii, trzeba jeszcze przekonac tanie linie, zeby sie tam przeniosly, nikt ich zmusic nie moze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Modlin łączy z Warszawą 4 pasmowa autostrada IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.04, 02:07 no jest taki dobry, komercyjny plan, lotnisko i autostrada kulczyka w babsku hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Modlin łączy z Warszawą 4 pasmowa autostrada IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 11:10 Taki przypadek. Informacja o lotnisku w Modlinie pojawia się w mediach akurat w chwili kiedy Kulczyk (ma konkurencyjną lokalizację) ma zeznawać przed komisją. To mi wygląda na ostrzeżenie. Te 50% podatku to też nic nie znaczy ? Zwłaszcza po tym jak Lis zmieszał z błotem Kwaśniewskiego. No, ciekawie zaczyna być. Psy się żrą między sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostaczek Re: Modlin łączy z Warszawą 4 pasmowa autostrada IP: *.dsl.pipex.com 23.10.04, 17:57 heheh koles Kulczyk robi biznes na styku prywatne panstwowe .... on projekt panstwo kase ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voxx 4 pasmowa autostrada??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 12:27 Mam okazje dosc czesto wjezdzac do W-wy od strony Modlina i jakos do tej pory nie zauwazylem tam autostrady. Nie tylko czteropasmowej ale nawet dwupasmowej. Chyba, ze jest gdzies tam tak sprytnie ukryta, ze wiedza o niej tylko nieliczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: 4 pasmowa autostrada??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 12:50 Kolega miał chyba na myśli tą dwujezdniową drogę krajową :) Ale zawsze to lepsze niż zwykła szosa. Natomiast dojazd koleją jest faktycznie rewelacyjny. Mógłby wtedy kursować jakis Modlin Shuttle, byle nie obsługiwnay przez PKP, lub przynajmniej jakimś mowoczesnym taborem. Odpowiedz Link Zgłoś
4_gold_bars Re: 4 pasmowa autostrada??? 24.10.04, 16:49 Po czym? Po tych starych torach? Pewnie moze jeszcze jakies TGV tam puscic. O czym wy mowicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tambylec Re: 4 pasmowa autostrada??? IP: *.chello.pl 23.10.04, 15:34 To chyba o innym Modlinie mowisz. Albo masz cos z oczami - autostrada tam jest. Co nie zmienia faktu, ze @ wcisnal kit - autostrady (dwupasmowej) to tam masz raptem z 5 km, potem (w strone W-wy) zwykla dwupasmowa krajowka, z duzym ruchem i czestymi widokami na zawodnikow zabieranych w plastikowych workach (to a propos "zadnych wiosek po drodze"). Cala reszta sie jednak zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voxx Re: 4 pasmowa autostrada??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:47 Autostrady tam nie ma. Jest niewielki kawalek drogi szybkiego ruchu. Cala reszta to zwykla dwupasmowka, ktora nijak ma sie do autostrady. Proponuje bys kiedys przejechal sie autostrada. Tak dla porownania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tambylec Re: 4 pasmowa autostrada??? IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:12 Kurde, facet, wiesz co to jest autostrada? Jak nie wiesz, to moze sprawdz znaki drogowe i przejdz sie tą drogą - bo z kontekstu wynika ze prawa jazdy raczej nie masz. Jesli sadzisz, ze autostrada ma np. minimum 6 pasow w jedna strone, to jestes w bledzie. Standard tej drogi nie odbiega specjalnie od tego, co mozesz znalezc na nie-glownych (ze wzgledu na szerokosc) autostradach w Niemczech czy we Francji, moze poza Belgia, bo tam wiekszosc, jesli nie wszystkie, sa oswietlone w nocy. Zero skrzyzowan, zero pieszych, zjazdy / wjazdy nie czesciej niz raz na iles tam kilometrow. Czego ty sie spodziewasz ? Podziemnych przejsc dla zab, jak we Francji ? Mam wrazenie, ze caly czas mowisz o drodze do Warszawy po drugiej stronie Wisly - w takim razie gratuluje rozumienia czytanego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulmer Re: 4 pasmowa autostrada??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 16:05 W Modlinie bardzo często występują mgły. I co wtedy? A może lepiej W Mińsku Mazowieckim. Tam też jest lotnisko wojskowe, które można przekształcić i wiem warunki atmosferyczne są dużo lepsze. Z tego zo wiem władze Mińska są za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: 4 pasmowa autostrada??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 00:33 A najlepiej w Łodzi. Lotnisko jest, a od dziś już rozpoczeto prace przy wydłużaniu pasa startowego. Mógłby powstać ciekawy układ - Okęcie dla linii drogich, Łódź-Lublinek dla tanich. Spiąć to szybką koleją (mają własnie modernizować trasę Łódź-Warszawa) i robi się ciekawy układ polarny. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Autostrada??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.04, 14:40 @ jest chyba oseskiem który w zyciu nie wychylił łba poza kołyskę. Nie wiesz jak wygląda autostrada ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Do Sylwestra Stępnia czyli xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 19:24 Prosze bez powodu mi nie ubliżać! "Ćwok" ponieważ mam inne zdanie w kwestii drogi to za mocne. Jak pan tak bedzie robił dalej podam też pański e-mail @ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Elektronick xxx to Sylwester Stępień -student PW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 19:31 Brzydko mówi a niby taki dobry student. Odpowiedz Link Zgłoś
cpg Re: Modlin łączy z Warszawą 4 pasmowa autostrada 24.10.04, 21:32 >>Do Modlina dojedzisz ze Śródmieścia Warszawy szybciej niż na Okęcie. Droga na Łomianki. Około 33 km od centrum Warszawy.<< Chyba, że dla Ciebie Centrum są Bielany. Wolne żarty >>Na lotnisko w Modlinie można wjechać bezkolizyjnymi wjazdami wprost z autostrady. Nie ma korków, miasteczek, wiosek po drodze.<< To dla mnie nowość - autostrada, o któej nikt nie wie ? Nie ma korków - a jak często jeździsz po południu z Warszawy do Łomianek ? >>Koją można tam dojechać przesiadając się ze stacji metra Dworzec Gdański wprost do kolejki elektrycznej jadącej do Nasielska.<< Przy okazji niesamowite wrażenia z naszych stacji PKP dla zagranicznyuch gości - chyba od razu zawrócą. >>Część pociągów kolejki już dziś można skierować na lotnisko - jest tam linia kolejowa, są perony. Dojazd szybszy niż na Okęcie.<< Dojazd na takie lotnisko zajmie z centrum Warszawy ok. 1,5 godziny, czyli prawie cały lot np. do Paryża czy Mediolanu, więcej niż dlot do Brelina i Wiednia. >>W samym Modlinie jest infrastruktura gastronomiczna, w budynkach po Twierdzy Modlin można otworzyć hotele, magazyny itd.<< Buahahaha, każdy kto doświadczył "infrastruktury gastronomicznej" Modlina będzie grzał stamtąd czym prędzej do Warszawy bądź gdziekolwiek. Modlin to taki trepowy syf, który obciach pokazać. Rozumiem, że jesteś z tych okolic, lub jesteś związany z państwowym LOTem, któremu nie w smak wielokrotnie tańcsza konkurencja. Przy okazji leciałem już 4 tanimi liniami i tylko w jednej (Volare.web) standard nie był wyższy niż w Locie. Brak cateringu (w Locie jest kiepski) rekompensuje lepsza załoga i mniejsze opóźnienia. Nie mówiąc o cenie biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer www.elot.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 21:54 www.elot.pl<br> POLECAM STRONKĘ <br> zestawienie tanich linii lotniczych i opisy lotnisk (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_n GW nie potrafi napisac rzeczy podst. =ODLEGLOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:45 odleglosci, lub czasu dojazdu na to lotnisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja z Łomianek Re: GW nie potrafi napisac rzeczy podst. =ODLEGLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 11:58 Modlin to dobra lokalizacja - dobry dojazd z alternatywa tras - przez Łomianki, lub prawa strona Wisły przez Jabłonna, szerokim łukiem przez Zegrze lub Błonie po od trasy poznańskiej + kolej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Modlin-Centrum Wawy to 30 km drogą expresową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 19:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barka Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 12:08 Ponieważ dojazd samochodem do Modlina jest rewelacyjny, sądzę iż następnym krokiem okolicznej prywatnej inicjatywy będzie otwarcie i zorganizowanie taniego , szybkiego transportu pasażerów z lotniska do Centrum i nie tylko. Lotnisko w Modlinie "TO jest TO" !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaC Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 13:42 Dokładnie! I W-wa powinna mieć dwa lotniska, na wypadek np. awarii pasa, żeby nie trzeba autobusem z Krakowa jechać. Pamiętacie, że kiedyś AirForce One z amerykańskim prezydentem wylądował na lotnisku na Bemowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david a Warszawę ogłosić zielonym skansenem IP: *.chello.pl 23.10.04, 12:16 zlikwidować lotnisko, ograniczyć ruch samochodowy, rozbudować ogródki działkowe itp. Tylko po cholere mi taka wiejska stolica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: a Warszawę ogłosić zielonym skansenem IP: *.60.62.81.cust.bluewin.ch 23.10.04, 13:40 Chociazby po to abys byl zdrowszy matolku! mac Odpowiedz Link Zgłoś
cpg Re: a Warszawę ogłosić zielonym skansenem 24.10.04, 21:37 Zjedz marchewkę w tych ogródków działkowych, a będziesz mógł czytać w nocy bez latarki. A utrzymywanie za pieniądze wszystkich podatników takiego syfu jak działki pracownicze w miescie, gdzie tabuny staruchów w zażółconej bieliźnie prezentują swe wdzięi okilicznym mieszkńcom i turystom to krok w stronę Białoruusi, a nie cywilizowanego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Kosztowny I D I O T Y Z M IP: *.itpp.pl 23.10.04, 13:45 Zupełnie nie jestem w stanie pojąć, co tych palantów dręczy, że cały czas kombinują z tym nowym lotniskiem. Rozumiem, że chodzi o wydojenie kasy - ale przecież nie da się przeznaczyć 50 mln zł ot tak sobie z budżetu na lotnisko dla tanich linii i czarterów - to jest jednak zbyt radykalny przejaw idiotyzmu. Chyba tego się po prostu nie da przegłosować! A może jestem w błędzie? A swoją drogą - rozbudowują (to też afera) stare, dobre Okęcie - to w zasadzie po co je rozbudowują? Przecież niedługo 30% wszystkich operacji będą wykonywać tanie linie - więc ten nowy terminal dla kogo? Dla pana Lisieckiego z PPL i tych, którzy wzięli kasę za to, że Ferrovial wygrał przetarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tambylec Re: Kosztowny I D I O T Y Z M IP: *.chello.pl 23.10.04, 15:46 Stary, pilka jest prosta - tansze lotnisko dla tanich przewoznikow, oplaty na Okeciu nie sa dla nich, nie czarujmy sie. W dodatku nikt na swiecie juz nie buduje lotnisk blisko centrum - te, ktore sa, istnieja od wielu, wielu lat. Poza tym zachowaj proporcje - 3 dni temu oddano centrum handlowe na ktore ktos wylozyl kwote 20 (tak, dwadziescia) razy wieksza niz te 50 mln - to naprawde jest taniocha jak na zorganizowanie nowego lotniska. Co do Okecia mozesz miec racje, ale nie znam szczegolow wiec sie nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cpg Re: Kosztowny I D I O T Y Z M 24.10.04, 22:03 Liczyłeś te opłaty ? Okęcie pobiera od tanich od 70 do 120 zł od pasażera. Koszt dojazdu z centrum do Modlina musi być niższy niż różnica w opłatach Okęcia i Modlina. Ile wowczas wyniosą opłaty Modlina - 20 zł ? Poza tym Okęcia nie ma co odciążać - nowe driogie linie tam się nie pchają, a wręcz przeciwnie. Konkurencja tanich linii powoduje obniżkę drogich biletów - promocje europejskie dotyczą tylko "tanich" kierunków. Wolę (i na penwno wszyscy warszawiacy, którzy korzystali z tanich linii) zapłacić 30 zł taxi i dojechać w 20 minut na Okęcie niż zapłacić tykle samo za taxi na Gdański i stamtą telepać się godzinę do Modlina z mieszkańcami różnych Nasielsków etc. wracającymi z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek z tym Modlinem to zaslona dymna IP: *.u.mcnet.pl 25.10.04, 09:44 nalezy zastopowac budowe T2 i zaczac budowac Mszczonow dosyc przekretow sld Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek kulma Mińsk Mazowiecki byłby lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 16:10 Mińsk Mazowiecki byłby lepszy, jeśli chodzi o lokalizację.^Tam też jest lotnisko wojskowe z możliwością przekształcenia. Ze sródmieścia Warszawy 30-40 min. teraz, a będzie niedługo autostrada, więc będzie szybciej. I modloińskie mgły mogą wiele komplikować, a w Mińsku tego nie ma. Tylko Mińsk MAzowiecki nie mo lobbingu więc i szanse mniejsze. Kiedyś nagłaśniało tę sprawę Wprost a teraz centrum Adama Smitha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Mińsk Mazowiecki byłby lepszy IP: *.bflony.adelphia.net 23.10.04, 19:36 Jak ktoś mówi w Polsce "niedługo będzie autostrada" to trzeba rozumieć za jakieś 20 - 30 lat. Jestem za Modlinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Mińsk Mazowiecki byłby lepszy IP: *.proxy.aol.com 24.10.04, 12:43 tanie linie lotnicze lataja z pomiejskich lotnisk co czesto oznacza inne miasto niz punkt docelowy i nie jest dziwne ze jak lecisz do mediolanu to ladujesz w klagenfurt . modlin jest bardzo blisko warszawy strona polnocna dojazdu do warszawy jest mniej zajeta infrastruktura niz strona poludniowa jest kawalek ( zaczatek ) dwupasmowki polaczenie koleja jest proste i szybkie modlin ma infrastrukture lotniska dzieki czemu nie trzeba zaczynac od poczatku duza czesc terenow wokol lotniska to i tak pola uprawne , zejscie narwi i wisly , lasy - nikt tam nie mieszka i nie bedzie mieszkal . lotnisko od strony polnocnej zaspokoi potrzeby mieszkancow olsztyna i wybrzeza wystarczy zeby pociagi zatrzymywaly sie na stacji modlin. niezaprzeczalnie rozwina sie uslugi i infrastruktura miast i wsi okolicznych , ludzie dostana prace , powstana nowe zaklady pracy . porownujac okolice minska czy piastowa do okolic modlina to tak jakby porownywac rozwiniete jako tako miasta do puszczy , od strony polnocnej nic sie nie dzieje wiec moze cos zacznie. czego wszystkim zycze zwlaszcza ze mnie pasuje lotnisko w modlinie bo mam blizej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaC Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 13:40 Nie każdy mieszka na Ochocie, z Pragi Płn. do Modlina może być często szybciej, i pewnie jakieś prywatne linie autobusowe będą wozić lepiej, niż dzisiaj miejskie na Okęcie; jak lecisz tanią linią czy czarterem, niekoniecznie chcesz na taksówkę wydawać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: *.bb.online.no 24.10.04, 17:27 pasy startowe w Modlinie sa zaprojektowane dla lekkich samolotow bojowych a nie dla ciezkich i duzych samolotow pasazerskich, poza tym sa za krotkie. W tej sytuacji taniej jest wybudowac nowe od poczatku niz remontowac i przystosowywac stare. Sam terminal to nie wszystko. Pewnie znow ktos chce zrobic dobry interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 18:09 Tanie linie do Londynu korzystaja z portu w Standstead,tj okolo 50 mil od Londynu i to jest normalne. U nas wszystkie samoloty muszą ladowac przwie w samym centrum stolicy. Modlin to okolo 30 km od centrum droga ekspresowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tu i teraz Port lotniczy w Modlinie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:48 Jedyna i słuszna decyzja. W szanujących się stolicach lotniska zlokalizowane są w promieniu nawet 100 km i jest to zjawisko normalne. U nas zasze znajdzie się kilku idiotów, którzy by chceli aby samototy lądowały na ich podwórkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Wylecą z Okęcia do Modlina? IP: *.acn.waw.pl 27.10.04, 21:15 Gość portalu: Anna napisał(a): > Tanie linie do Londynu korzystaja z portu w Standstead,tj okolo 50 mil od > Londynu i to jest normalne. U nas wszystkie samoloty muszą ladowac przwie w > samym centrum stolicy. Modlin to okolo 30 km od centrum droga ekspresowa. również z Gatwick, 20-kilka mil, z dojazdem pociągiem do centrum bez zatrzymywania. to już jest pewnie nienormalne? które lotnisko jest prawie w centrum stolicy? pole mokotowskie jest od jakiegoś czasu nieczynne. i od kiedy droga szybkiego ruchu zakroczym-czosnów sięga centrum warszawy jeśli łaska? Odpowiedz Link Zgłoś