Dodaj do ulubionych

Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy tec...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 18:02
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: W temacie Re: Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 01:31
      Nie rzetelny artykuł - najlepiej rozwijającą się firmą jest Vebso.pl. i to w całej śodkowo-wschodniej europie
      • Gość: Fasolka Re: Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy t IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 27.10.04, 02:06
        A ja uwazam, ze zamiast pisac nie na temat trzeba sie cieszyc , ze polska
        firma wygrala w tym rankingu. Sama wielokrotnie korzystalam i korzystam z
        uslug Merlina i jestem bardzo zadowolona. Oszczedza mi to wielogodzinnego
        szukania ksiazek po ksiegarniach. Jak nie ma w Merlinie to znaczy, ze nie ma i
        juz. Zostaja jeszcze antykwariaty, ale to juz domena Allegro. Brawo Merlin!
        • Gość: gość Re: Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy t IP: *.chello.pl 27.10.04, 11:50
          Gość portalu: Fasolka napisał(a):

> A ja uwazam, ze zamiast pisac nie na temat trzeba sie cieszyc , ze polska
          > firma wygrala w tym rankingu. Sama wielokrotnie korzystalam i korzystam z
          > uslug Merlina i jestem bardzo zadowolona. Oszczedza mi to wielogodzinnego
          > szukania ksiazek po ksiegarniach. Jak nie ma w Merlinie to znaczy, ze nie ma i
          >
          > juz. Zostaja jeszcze antykwariaty, ale to juz domena Allegro. Brawo Merlin!

g...prawda! Jeżeli nie ma w Merlinie, to znaczy, że nie ma w Merlinie - bardzo
          wielu rzeczy w Merlinie się nie uświadczy, z nowości zresztą też (choćby książki
          dla dzieci). Wielu wydawców nie współpracuje z Merlinem - dlaczego? A to już nie
          wiem...
          Zresztą jako klient (były) mogę stwierdzić, że jest to wielce nierzetelna firma
          - kiedyś zresztą było inaczej... Ogromne opóźnienia w realizacji zamówienia,
          przysyłanie nie tych tytułów, które klient zamówił, tylko tych, które akurat są
          pod ręką... Nie jest to tylko moje doświadczenie, ale wielu innych osób. Tym,
          którzy nie mieli złych doświadczeń, gratuluję szczęścia, ale radzę dobrze się
          zastanowić, zanim się skorzysta z usług tej firmy...
    • Gość: Aga Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 07:18
      A małe księgarnie upadają....
    • Gość: sd Re: Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 08:17
      a ile merlin zyskal na funkcjonalnosci? bo rozwoj to chyba nie tylko kasa? 1%,
      2%? 0% ... zobaczymy jak dlugo bedzie sobie tak swietnie radzil..
      • Gość: prodigy Re: Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy t IP: *.merlin.pl 27.10.04, 09:00
        A czego Ci brak? Prześlij swoje propozycje (dla ułatwienia : stopka strony
        merlina po lewo).
      • Gość: lkj Re: Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy t IP: *.crowley.pl 27.10.04, 14:57
        Nie.....
    • Gość: Brr Re: Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy t IP: *.merlin.pl 27.10.04, 08:37
      Pogratulować sukcesu :-))) CAŁEJ FIRMIE...
    • Gość: josif Re: Fast 50 - najszybciej rozwijające się firmy t IP: 81.219.144.* 27.10.04, 09:00
      Gratulacje!!!
    • Gość: ADAM WARSZAWSKA FIRMA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 09:45
      No ładnie,ładnie....tylko czemu "FIRMA WARSZAWSKA "jak ja mam ich po sąsiedzku
      w PIASECZNIE? Rozumiem, że jakies BONUSY odpalą naszej WIOSCE.....
      • bigstrand 7 firm z 38.6 mln kraju -radujmy sie 27.10.04, 09:59
        23 firmy (w pierwszej 30) z pozostalych 3 krajow ktorych ludnosc razem wzieta
        Czechy 10.2 mln
        Wegry 10.0 mln
        Slowacja 5.4 mln
        daje 25.6 mln czyli 66% ludnosci Polski
    • Gość: Ktoś z branzy Śmiechu warte IP: *.bonair.com.pl / *.bonair.com.pl 27.10.04, 10:14
      Panom z Deloitte'a wysyłkowa sprzedaż książek kojarzy się z "nową technologia".
      Papier wymyślili Chińczycy, pocztę Persowie, pismo Fenicjanie, a druk Gutenberg
      i to dawno temu, mili Panowie z Deloitte'a. Niemożliwe jest przejście przez
      podstawówkę bez kontaktu z książką - ale pewnie firma Deloitte woli zatrudniać
      niepiśmiennych i nieuczonych - wiadomo: edukacja zabija kreatywność.
      • Gość: sam Re: Śmiechu warte IP: *.arcor-ip.net 27.10.04, 12:40
        g. prawda, druk tez wymyslili chinczycy
      • Gość: Misio Warte śmiechu i pożałowania IP: *.crowley.pl 27.10.04, 14:12
        1. Należy mieć usadnioną wątpliwość co do ilości firm, które objęło badanie
        (nic o tym nie wiadomo w każdym razie)
        2. Ranking dotyczy WYŁĄCZNIE wzrostu obrotów, nie ma w nim ABSOLUTNIE NIC o
        zyskach, czy chociażby ogólne kondycji firmy. Czyli np. firma, która traci na
        każdym sprzedanym produkie 10% ale finasuje rozwój sprzedaży z kredytu,
        kapitału akcyjnego, itd (czyli po ludzki, jest na prostej drodze do
        bankructwa), spokojnie może znaleźć się na pierwszym miejscu.
        3. Niby imponujące wzrosty rzędu 3000%, ale jak pomyśleć, że te firm mogły
        startować 3 lata temu z kapitałem rzędu 5000PLN, to na prawdę żadna sztuka.

Słowej, badanie o kant d*** potłuc.
        Nie dość, że niczego nie bada, to w dodatku pokazuje poziom niekomptecji firmy
        Deloitte.
        • Gość: tne Re: Warte śmiechu i pożałowania IP: *.senet.pl / 194.150.250.* 28.10.04, 01:36
          > 3. Niby imponujące wzrosty rzędu 3000%, ale jak pomyśleć, że te firm mogły
          > startować 3 lata temu z kapitałem rzędu 5000PLN, to na prawdę żadna sztuka.

"... które w pierwszym analizowanym roku działalności (1999 r.) osiągnęły
          przychody w wysokości minimum 50 tys. euro..."
          jezeli osiagnely przychody w wysokosci 50 tys. euro z 5 tys zl... to chyba
          jednak sztuka :)
      • Gość: ccc Re: Śmiechu warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 06:36
        Widzę że dla takiego tłuka jak ty problemem jest zrozumienie że sprzedaż internetowa należy do sektora nowych technologii.
    • Gość: *<:o\ Kazdy ma takiego lidera na jakiego go stac... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 10:53
      Merlin w zasadzie jest do doopy. Choc moze w Koziej Wolce jest na topie. W
      czasach swobodnego dostepu do internetu takie artykuly zakrawaja na kabaret.
      • jago polskie pieklo - komus sie udaje, to zglanowac, z 27.10.04, 12:00
        kopa. POdczas gdy amazon pada. merlin rosnie ale to sie Polakom nie podoba...
        Piekne. Moje doswiadczenia z merlinem sa bdb - orientacja na klienta,
        zrealizowali nietypowe zamowienia - za granice - szybko starannie.
        Tak trzymac!!! Karawana jedzie dalej
        • Gość: sam Re: polskie pieklo - komus sie udaje, to zglanowa IP: *.arcor-ip.net 27.10.04, 12:41
          slusznie prawi...
        • Gość: gość Re: polskie pieklo - komus sie udaje, to zglanowa IP: *.chello.pl 27.10.04, 12:53
          taak? To spróbuj w Merlinie znaleźć np. serię Star Wars. Akurat sobie
          kolekcjonuję - w Merlinie nie ma nawet połowy z tego, co jest na rynku dostępne,
          łącznie z ostanimi nowościami. Kupiłem bez problemu poprzez stronę wydawnictwa.
          I tanie i szybciej i jest!
          Merlin był zorientowany na klienta - w tej chwili jest to taki moloch, że klient
          się nie liczy. Przykład? Po kolejny złym zrealizowaniu zamówienia odesłałem do
          Merlina (uzgadniając najpierw oczywiście) omyłkowo przysłaną pozycję. Jako, że
          płaciłem za pobraniem - poprosiłem o zwrot pieniędzy. Efekt? Od pół roku nie mam
          ani książki (tzn. kupiłem bez problemu gdzie indziej) ani pieniędzy. Nie sądzę
          oczywiście, by była to kwestia złej woli - po prostu coś gdzieś komuś się nie
          dopatrzyło. Machnąłem ręką - akurat była to kwestia raptem kilkunastu złotych i
          tylko po prostu nie korzystam już z Merlina.
        • Gość: v Amazon pada? Chyba ty upadles (na głowę) IP: *.acn.waw.pl 27.10.04, 23:53
          Zobacz sobie ich wyniki finansowe - porównaj z Merlinem i cicho zaszlochaj.
    • Gość: jolita Merlin.pl najlepszy w Europie Środkowej IP: *.mclink.it 27.10.04, 14:29
      Gratulacje dla Merlina. Korzystalam pare razy i zawsze chwale sobie ich
      rzetelnosc i punktualnosc.
    • Gość: obywatel to smiec zamowilem w listopadzie,nie doszlo na gwiadzdke, m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:14
      zamowilem prezent na poczatku listopada, doszedl w styczniu :] , ta merlin to
      swietny sklep
    • Gość: Elim Oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:59
      Może rosną szybko ale kosztem jakości. Niedawno chciałem u nich kupić
      przewodnik. Zgodnie z ofetą, czas dostawy to 3 do 5 dni. Czekałem ponad tydzień
      aż przysłali mi maila, że nie mogą zrealizowac zamówienia bo przewodnik już nie
      jest w ich ofercie. Fajnie, tyle że to było na trzy dni przed wyjazdem na urlop.
      Już nigdy nic u nich nie kupię.
      • Gość: matka Re: zgadza się IP: 195.117.104.* 27.10.04, 23:17
        Ja koresponduję już parę dni aby anulować zamówienie ,które składa mój chory
        syn.a oni ciągle nie potrafią anulować tego zamówienia .
        • Gość: herbatybysienapiła jak składa zamówienia to chyba nie taki chory IP: *.acn.waw.pl 27.10.04, 23:50
          • Gość: vivid jest lepszy merlin sucks IP: 164.128.46.* 28.10.04, 12:07
            W ubiegłm roku kupiłem w Merlinie za ponad 1000pln a w tym roku nawet za grosz
            przerzuciłem się na vivid taniej większa oferta
            nie polecam bo jak wszyscy tam przejdą to się popieprzy:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka